שרשור עולמות פנטסטיים

maore

New member
שרשור עולמות פנטסטיים../images/Emo141.gif

אילו ספרים קראתם שבהם תואר עולם מלא, וסוחף, מפורט ושונה במידה מסוימת מעולמנו? לאילו ספרים הייתם רוצים שיכתבו המשכים שמתרחשים באותם העולמות. לרגל טירוף צ'רלי (הקרב) והארי (הקיים)- אילו עולמות הייתם רוצים שכולם יכירו כמוכם כה טוב, ויבינו את כל הבדיחות הפרטיות?

Athaclena

New member
אהה... זה שירשור בשבילי!

יש סדרה בשם צ'אליון, 3 ספרים, השני זכה בהוגו ונבולה (בשנה שעברה), נכתב ע"י בוז'ולד. צ'אליון זו ארץ, בעולם בו יש מספר אלים: האב, האם, הבן והבת. באיזה שלב האם הולידה ממזר עם איזה שד או משהו, ולכ יש אל חמישי שקוראים לו הממזר, ויש כאלה שאומרים שהוא לא אל אלא שד (מבלבל? סליחה...) חוץ מזה שזה בערך עולם הפנטזיה הכי מקורי שאני מכירה, הוא מדהים וסוחף. רק אתמול סיימתי לקרוא את השלישי בסדרה ומקוה שהיא תכתוב עוד... וציטוט אהוב: How long have you been dead? אפשר לראות שזה ספר מיוחד אם יש בו משפט כזה... ושמות הספרים (עוד לא תורגמו): the cuse of Chalion the paladin of souls the hallowed hunt

נרניה, כמובן.

גם זה טירוף שאמור להתקרב מתישהו... לא הייתי רוצה המשכים, כי כבר כתבו המשכים לספרים שאהבתי, ואותם לא כל כך אהבתי. הספרים שאהבתי - האריה וכו', הסוס ונערו, הנסיך כספיאן וגם קצת אחיינו של הקוסם. לא אהבתי את השאר, נראים כאילו נגמר לו על מה לכתוב.

הספרים של ג'ואן אייקן

"הזאבים מאחוזת וילובי", "מזימות אפלות בבטרסי", "ציפורי לילה בננטקט", אמנם מתרחשים באנגליה ובארה"ב במאה ה- 18, אאל"ט, אבל מוזכרים שם אירועים שלא היו: המאבק בין תומכי המלך האנגלי ג'יימס השלישי (שלא היה) ובין הנסיך ג'ורג' מהאנובר (שגם הוא לא היה). המצחיק הוא שמשפחת המלוכה הנוכחית באנגליה משתייכת לשושלת ההאנוברית, וכשקראתי את זה, הצטערתי שהנסיך ג'ורג' ניצח בסוף (רק שנים אח"כ למדתי שהמאורעות בסדרה בדיוניים לחלוטין).

Mנטה

New member
ומסתבר שיש לאייקן עוד מלא מלא

ספרים שלא תורגמו, יותר מעשרה אם אני זוכרת נכון. כולם על התקופה הזאת.

הספרים של גאי גבריאל קיי.

גאי גבריאל קיי בוחן כל מיני מאורעות בהסטוריה, אבל כדי שלא יגידו עליו שהוא לא מדייק או ממציא דברים, הוא יוצר עולם מקביל שבו האירועים מתרחשים.
"אריות אל ראסאן" מתרחש בספרד של ימי הביניים, ומתאר בעצם את הרקונקיסטה, הכיבוש מחדש של ספרד המוסלמית בידי הנוצרים.
"טיגאנה" מתרחש גם הוא בימי הביניים, והוא סיפור הרפתקאות סוחף ביותר, שבו לא ברור לגמרי מי הטובים ומי הרעים.
הפסיפס הסרנטיני, על שני חלקיו, מתרחש בחלקיה השונים של האימפריה הביזנטית. לכל הספרים האלה הייתי רוצה שיכתבו המשכים או שקיי פשוט יוציא עוד ספרים (ושיתרגמו אותם).

Mנטה

New member
ננגיאלה כמובן וגם...

העולם של טרן הנודד העולם של טולקין העולם של הלקחנים וזה מהכותרת הוא כמובן מ"האחים לב ארי".

Britush

New member
../images/Emo3.gif ../images/Emo42.gif

מילא העטים, אבל מה עם מהדקי הסיכות, המספריים והמחקים?
(הם נעלמים לי תמיד. אבל אני לא מבינה איך הם יכולים להיות שימושיים עבור הלקחנים.)

Athaclena

New member
המחקים לטרמפולינות?

מספריים... לגליוטינה? מפרקים ל-2 סכינים/חרבות? מהדקי סיכות זה כבר מפחיד. יש בספר hogfather של פראצ'ט יצורים שאחראים על חלק מההעלמויות: חיה שאוכלת גרביים (עם חדק שהיא שואבת בו אותם), ציפור שאוכלת עפרונות (ומשאירה בדל קצרצר עם מחק). ויש סיפור קצר (שממנו פראצ'ט לקח השראה לאיש הקציר) שבו סיכות נייר גדלות להיות קולבי תיל, ומתפתחות לאופניים. ולכן לפעמים אי אפשר למצוא אף קולב לרפואה, ולפעמים יש מלא (וכנ"ל עם הסיכות)

Mנטה

New member
אבקש את סליחתך אן, אבל העטים

הולכים לארץ העטים הכדוריים ואם היית עושה את שיעורי הבית שלך וקוראת את מדריך הטרמפיסט היית יודעת את זה לבד. אני את הבגרות שלי כבר עשיתי

אכן נכשלתי במבחן.

התחלתי את הטרמפיסט והתייאשתי באמצע. אולי אני צריכה לתת לו עוד צ'אנס. אני זוכרת את תחושת ה"זה קרה גם לי" שחשתי, כשקראתי את הלקחנים בפעם הראשונה. אני רק יודעת, שלו הייתי "רואה" לקחנים או מגלה את מקום המסתור שלהם (לדעתי, זה מאחורי שולחן המחשב. אני אף פעם לא מזיזה אותו מפחד שמא כל החוטים יסתבכו שם) - הייתי מפרגנת להם מלא סיכות ואטבים. לא הייתי מכחידה אותם.

Mנטה

New member
זוכרת את הסרט ? וגם -נזכרתי בעודאחד

ילדי המים של צ'רלס קינגסלי. רכשתי אותו ממש לפני שבוע ואני זוכרת את הסרט המופלא (זוכרת ? חצי מצויר חצי אמיתי).

אחחחחחחח! איזה סרט נפלא!

תרגמתי אותו לעברית לפני שהוקרן לפני כמה שנים טובות בערוץ 2, (הקלטתי ושמרתי עותק, כמובן) ומעניין שדווקא מצאתי את הסרט משובח הרבה יותר מהספר...

Mנטה

New member
לא יכול להיות אחרת, לא ?

אי אפשר להעביר כזה קסם או משהו... אני עוד לא קראתי אותו, פשוט מצאתי אותו במשומשים והוא אזל בהוצאה אז היתי חיבת לקנות אותו. אני מנסה לאט לאט לרכוש את כל ספרי הנוער והילדים שאני אוהבת לפני שהם יאזלו ואצטרך לכתת את רגלי בין בלשי הספרים למיניהם.

אני לא בטוחה...

יש לי הרגשה קלה שיש כאן אי הבנה, Mנטה? אני טוענת שהסרט דווקא הרבה יותר טוב מהספר, ולטעמי - (ולמיטב זכרוני המקרטע) ההבדל היה ממש תהומי. אני זוכרת איכשהו, במעורפל, שבספר הופיעו קטעים רבים וארוכים מדי שעוסקים במושגי ה"טוב והרע הדרים בכפיפה אחת אצל הילד", עם המאבק והשאלות המוסריות, על חשבון הסיפור הטוב. הסרט, לעומת זאת, מציג את הסיפור במיטבו, והשילוב המדהים בין האנימציה (הקטעים שהוא במים) לקטעים הרגילים (לחלקים על היבשה) הוא נכון במיוחד, מוצלח ויוצר שלם קסום ביותר. מה את חושבת?

Mנטה

New member
כמו שכתבתי

את הספר עוד לא קראתי אבל קשה לי להאמין שספר יצליח להעביר את אותה החויה הקסומה שהסרט מעביר.

אהההההה... אם כך שתינו מסכימות

רק שעלייך לקרוא את הספר. יהיה מעניין מאוד לשמוע ממך, בתום הקריאה, ולראות אם אכן - הדברים כפי שצפית.

לא. לא ראיתי את הסרט.

אני נורא מפחדת לראות סרטים אחרי שנהניתי מהספרים. זה קורה גם בסרטים/ספרים למבוגרים, אבל בעיקר בילדים. התאכזבתי מסדרת הטלוויזיה ע"פ נרניה ומזו ע"פ אי הילדים ומסדרה שראיתי פעם על פי נשים קטנות. מצד שני, קורה גם ההיפך - שנאתי את ספרי "בית קטן בערבה" בגלל שהיו כל כך שונים מהסדרה האהובה (ובכלל לא הוזכר שללורה היו שתי צמות). גם את הספר "מרי פופינס" לא אהבתי, הסרט היה הרבה יותר מוצלח. דווקא הסדרה על פי האסופית היתה מצויינת, ממש כמו שלושת הספרים הראשונים. גם סרטי הארי פוטר די טובים בעיני (אם כי תמיד יש מקום לשיפור).

למעלה