שרשור עולמות פנטסטיים

Mנטה

New member
הממ...

את נרניה, בית קטן בערבה וילדי המים, קודם ראיתי את הסרט. נרניה אהבתי את 2 הגירסאות: סרט וספר. בית קטן בערבה - זה מאוד מאוד שונה. בתור ילדה יותר אהבתי את הסדרה, בתור מבוגרת אני מעדיפה את הספרים. יש להם חן מאוד ראשוני שנותן הרבה יותר את התחושה של המרחבים וכל הסיפור שלהם. לקינוח אפשר לקרוא את "שרה פשוטה וגבוהה"
שגם לו יש סרט נחמד למרבה הפלא. ילדי המים - עוד לא קראתי

Britush

New member
איזו סדרה ע"פ האסופית? ../images/Emo12.gif ../images/Emo42.gif

את מתכוונת לזו המצוירת שהייתה בערוץ הילדים, או לאחת אחרת...? אני זוכרת שפעם נתקלתי באחד הערוצים בסרט בשם 'אן מאבונלי', אבל נאלצתי ללכת כעבור חמש דקות, ומעולם לא נתקלתי בו שוב. מעולם לא ראיתי את הסדרה של 'בית קטן בערבה' (הפסדתי?), אבל בספר דווקא כן מוזכרות הצמות של לורה.
לא הרבה פעמים, אבל...

Mנטה

New member
היתה פעם סדרה מצולמת

מאוד נחמדה. רק כשראיתי אותה הבנתי עד כמה אי הנסיך אדוארד מדהים ביופיו.

היתה סדרה ב"ערוץ הילדים":

היתה לפני כמה שנים, ואני חושבת שעדיין משדרים בשידורים חוזרים את כל הספרים של "האסופית". מההתחלה עד הסוף. אני אישית מאוד אהבתי את הסדרה הזאת! אני זוכרת שהייתי רואה את הסדרה אחרי הביה"ס כל יום. עוד פרטים על הסדרה בקישור שמצורף להודעה. שירלי.

תקציר לסדרה:

הסדרה מבוססת על הספר משנת 1908 בשם "האסופית" ("Anne of Green Gables") מאת לוסי מוד מונטגומרי. הסדרה עוקבת אחרי אן שירלי היתומה, שבגיל 10 היא מאומצת "בטעות" על ידי מתיו קאת'ברט ואחותו מרילה (הם בעצם מבקשים לאמץ בחור כדי שיעזור להם בחווה, אך בטעות מקבלים את אן). הסדרה מתרחשת בסוף המאה ה-19, בחוות "גגות ירוקים" של אבונלי, שבאי הנסיך אדוארד. במשך כל הסדרה אנו עוקבים אחר חייה המסובכים והדימיוניים של אן שרלי - איך היא לא משתלבת בבית הספר בגלל שערה האדום, גילוי עצם היותה "טעות" (אימוץ), וכמו כך ענו עוקבים אחר האויב אותו היא רוכשת לעצמה - גילברט בלייט (שבעתיד יהפוך לאהובה ולבעלה), הרגעים הקסומים שאן מבלה עם החברתה הכי הטובה שלה - דיאנה ברי, כמובן אני עוקבים אחרי כל ההרפתקאות והצרות אליהם אן מכניסה את עצמה. עיקר התכונה ואישיותה, היא שאן מסוגלת להישתמש בדימיון בצורה מקורית, וזה נותן לה המון כוח בשביל להיתגבר על דברים וטרגדיות שונות (כמו למשל מות מת'יו), להמציא כל מיני המצאות שונות (כמו למשל האיתות עם הנרות אותו היא המציאה כדי לתקשר עם דיאנה מרחוק) ולחוות את הרגעים הבלתי-נשכחים מחדש. בתחילת הסדרה אנו פוגשים באן קטנה, רגשנית, כעוסה ועקשנית, אך בהמשך, כשהיא מתבגרת, היא הופכת לפתוחה, אוהבת וסולחת. מונטגומרי, כתבה 8 ספרים המרכזים את חייה של אן שרלי, אך רק הספר הראשון הונפש על ידי "ניפון אנימציה", לכן הסדרה נגמרת כמו בספר הראשון - כשאן מסיימת את לימודיה בבית הספר כנערה בוגרת ואחראית. (מיתוך אתר "עולם המצוירים").

Britush

New member
אה, גם אני ראיתי אותה! ../images/Emo42.gif

האחים שלי כל הזמן ניסו לסלק אותי מהטלוויזיה כי אני רואה 'דברים מפגרים'.
... אני זוכרת שהקול של אן נורא עצבן אותי, איכשהו. לא יודעת למה. |הודעה חסרת פואנטה|

Britush

New member
אה, ../images/Emo42.gif

והם קראו לחווה הירוקה 'גגות ירוקים', וזה ממש הצחיק אותי. אם כי אין ספק שזה תרגום מדוייק יותר של Green Gables.

פרחבר

New member
זה באמת שירשור בשבילי...../images/Emo6.gif

סדרת הדרקונים של אן מקק'פרי.(שוב) סדרת "אנדר" - כמובן סדרות - המלוריאן והבלגריאד - של דיוויד אדינגס סדרות - רומח הדרקון - רשומות, אגדות, מלחמת הנשמות ועוד...

למעלה