שרשור על כתיבת הבוקר

ש לולית

New member
מה לעשות כשלא מתחברים אל דפי הבקר?

בקר טוב לכולם! כבר כמה וכמה פעמים במהלך השנים האחרונות שנחשפתי לדפי הבקר וניסיתי ליישם אותם. בכל אחת מהפעמים הללו לא הרגשתי שאני מתחברת אל סוג הכתיבה הזה. ותמיד תמיד, כשהיה איזה שהוא עומס בלתי צפוי בבקר, הדבר הראשון שויתרתי עליו הם דפי הבקר.... שלא תבינו לא נכון: אני אוהבת לכתוב, ובתיק שלי באופן קבוע יש מחברת בה אני עורכת כל מיני רשימות, ולא פעם כדי למקד את המחשבות שלי אני נעזרת בכתיבה. רק לדפי הבקר משום מה אני לא מצליחה להתחבר. אולי זו העובדה שצריך להקדיש לכך דווקא את הבקר (וכמה שיותר סמוך להשכמה), אולי זו העובדה שצריך לכתוב גם אם אין מה לכתוב - לא יודעת למה זה כך... כעת אני נמצאת בתקופה של כמה בקרים יחסית לא עמוסים, אז אני מנסה להקדיש את הזמן הדרוש לכתיבה, אבל מיד אחרי החגים אני חוזרת למהלך חיים של בקרים עמוסים מאד, ואני מעוניינת למצא פתרונות שיחברו אותי אל דפי הבקר הללו. ואולי.. אולי אפשר לותר עליהם או לשנות את העיתוי של הכתיבה? שיהיה לכולנו יום טוב!

שאלה לגבי כתיבת הבוקר

האם זה חייב להיות מיד לאחר ההשכמה או שאפשרי שאשלח את הילדה לגן ואחר כך אשב לי בנחת ובשלווה עם הנס קפה של הבוקר ואכתוב ? לא מסתדר לי לכתוב ממש על הבוקר.

בהחלט אפשר עם הנס קפה של הבוקר

אבל רק שהנס קפה של הבוקר מגיע בבוקר ולא בצהריים. אם את מתעוררת, מכינה כמה דברים ואת הילדה לגן, ועוברת נגיד שעה עד לכתיבה, ואז נהיה שקט בבית ונעים לכתוב, זה בהחלט לא פוגם בכלום.

ש לולית

New member
רגע...

אם עוברת בערך שעה מההשכמה ועד לכתיבה, זה בסדר? אני חושבת שיהיה לי הרבה יותר נח וקל לכתוב כשאני יודעת שאני כבר מוכנה טכנית (מקלחת, בגדים וכו') לקראת היום החדש, ולא להתחיל להתארגן ליציאה מהבית רק אחרי הכתיבה. הבעיה שיכולה להווצר (והאמת היא שזה קורה ממילא) היא, שברגעי ההמתנה הללו עולים כל הנושאים והמשפטים שרציתי לכתוב, ועד שאני מגיעה למחברת הם פשוט נעלמים ובפועל נכתבים דברים אחרים.

כן, זה בסדר

להתלבש, להתארגן, ואחר-כך לכתוב. זה עדיין בגדר השכמה. ואם יש לך אפשרות בימים שאת קמה קצת יותר מאוחר כן לכתוב בסמוך מאוד להתעוררות, אז עדיף גם לשלב.

meshi4

New member
כבר 3 בקרים

שאני כותבת, כל מה שעולה לי בראש באותו רגע.היום הצלחתי לזכור קטעי חלום. בכתיבה עצמה.כל פעם שאני מאזכרת ענין שקשור בכאב.דמעות כבדות נשפכות מאליהן.אחכ' יש לי תחושת הזדככות.מן רוגע כזה. איני יודעת אם יש קשר.אבל מצב הרוח בשאר היום השתפר מאוד.

אני מאמינה שיש קשר בין השניים

בימים הנדירים שאני לא כותבת מסיבה כלשהי בבוקר, אני מרגישה שכל היום מתהפך לי.

mikel a

New member
שיתוף בכתיבת הבוקר שלי

היום שוב כתבתי בבוקר. לאחר יום הפסקה (היה לי אתמול יום לא משהו..) אני מרגישה שהכתיבה בבוקר עוזרת לי להיות הרבה יותר ממוקדת במשך היום. כאילו הוצאתי את כל המחשבות הישנות שלי ואפשר להתחיל יום חדש! הייתי גם מאד מבסוטית אחרי הכתיבה שלמרות שדילגתי על יום זה לא גרם לי להפסיק. אני רוצה להתמיד ותמיד מזכירה לעצמי ששינויים לא מגיעים בבום ושצריך הרבה סבלנות. ולא לשכוח לפרגן לעצמי גם על צעדים קטנים טובים! בכתיבה הבוקר גיליתי שיש לי המון כעס על מישהו ושאני צריכה להרשות לעצמי לכעוס עליו. סיפור ארוך.. אבל אשמח לעיצות איך אפשר ל"התנקות" מהכעס?שנראה לי שתוקע אותי יותר מדי זמן באותו מקום. ועוד שאלה קטנה - הבנתי שלא צריך לקרוא שנית את מה שכתבתי בדפי הבוקר למה?

היי מייקלה,

קןדם כל - כל הכבוד על הכתיבה. לא מומלץ לקרוא את מה שכתבנו לפחות מספר חודשים. את יכולה לקרוא את תשובתי בנושא למישהי ששאלה את אותה השאלה: כאן

ובקשר לכעס,

פתחי שרשור חדש אני מאמינה שתוכלי לקבל תשובות רבות בעניין. מנסה להעלות שוב את הקישור ככתובת נלווית.

נסיון שלישי - זאת הכתובת של הקישור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1113&msgid=38394137 לא מבינה למה מתקבלת תקלה.

mikel a

New member
../images/Emo51.gif על הקישור

קראתי את התשובה שלך ובהזדמנות זו את כל השרשור ומאד נהנתי! בייחוד לאחר מספר ימים של התנסות בכתיבת הבוקר.

yoyo1234567

New member
כתיבת הבוקר שלי

כבר כמה ימים שאני כותבת בבוקר והאמת שאני די מרוצה! הקפה של הבוקר והזמן לעצמי נותנים לי הרגשה טובה. אני מספיקה לרשום חלומות שהיו לי בלילה, לכתוב על אירועים של היום שעבר ולהבין בעצם ממה אני מרוצה ממה לא. הבנתי שרב הימים שלי הם די מאושרים ושמחים ושמדי פעם אני מועדת על כל מיני עניינים של הערכה עצמית ובטחון עצמי נמוכים, שעליהם הייתי רוצה לעבוד במסגרת התוכנית. חוץ מזה אני מאד מרוצה! ד"א - אפשר לומר שאני חדשה פה! (למרות שאני קוראת כבר במשך שבוע את את ההודעות פה..) אז שלום לכולם!!

mikel a

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

טוב לשמוע את החוויות שלך מכתיבת הבוקר. את זוכרת חלומות מהלילה? אני לפעמים זוכרת מעט מיד כשאני מתעוררת ואח"כ הם פורחים לי..הייתי רוצה לזכור יותר, בעיקר אם נשארה לי תחושה טובה מהחלום.

yoyo1234567

New member
אני זוכרת בד"כ..

רב הפעמים אני זוכרת את החלומות שלי, אבל לא בצורה נורא ברורה ומדוייקת. לא תמיד אני זוכרת את הסדר הכרונולוגי של ההתרחשויות והרבה פעמים יש לי כל מיני חלקים חסרים, אבל ברגע שמתחילים לכתוב את החלקים המעטים שכן זוכרים מתחילים להזכר בעוד דברים שהיו ולאט לאט בונים את החלום. אצלי זה בכלל מסובך כי החלומות שלי נורא מורכבים וכל הזמן אנשים ומקומות ואפילו הסיטואציה עצמה מתחלפים לי. גם לפי מה שהבנתי, עם הזמן משתפרים יותר ויותר בלזכור את החלומות.

כתיבת הבוקר שלי

אני כותבת כבר בערך שבועיים. כפי שכתבתי כאן בהודעה קודמת, בהתחלה הכתיבה הייתה מאוד מאולצת, ודי חירבשתי קשושים כדי למלא את שלושת העמודים. לאט לאט הכתיבה הפכה להיות יותר עניינית - התחלתי לכתוב דברים שאני צריכה לעשות במהלך היום. אח"כ, התחלתי לכתוב דברים שקרו לי מאז אתמול, בעצם מעין סיכום של היום שחלף. אני משתדלת להאיר את הדברים הטובים שקרו בו, ויש לזה אפשקט מאוד מחזק ומעודד. אם כי אני מתייחסת גם לדברים שליליים. אתמול בנזוגי עצבן אותי לאללה, אז פרקתי את הכעסים במחברת ואפילו... קללתי אותו קצת, מה שאני אף פעם לא עושה בע"פ, והיה לזה אפקט "מפרק". באשר להשפעות, אני עדיין לא יכולה להצביע על איזושהי השפעה או תוצאה. אבל אני מתייחסת אל זה כאל כלי חדש, שצריך לעשות לו 'הרצה'. מבינה שלא מייד רואים תוצאות, שצריך להמתין. יעל נראית לי בחורה רצינית - אני נותנת לה את הקרדיט שהיא יודעת על מה היא ממליצה. אז אני כותבת, וכותבת, ומקווה שלאט לאט אתחיל גם להרגיש תוצאות חיוביות... מה שכן, יש לזה תרומה מסויימת - בהיבט אחר. כבר זמן מסויים שחשבתי שאני רוצה לשנות את לוח הזמנים שלי. כלומר - לקום יותר מוקדם בבוקר, וללכת לישון יותר מאוחר בערב. אני יותר בנאדם של השעות הקטנות של הלילה, אבל באמת היא שבשעות הערב המאוחרות, כשכבר חושך בחוץ והתחושה הכללית היא לא של עשיה אלא של מנוחה, אני לא ממש פרודוקטיבית, ומבזבזת המוןעל גלישה סתמית באינטרנט. מזה כשבוע התחלתי לקום יותר מוקדם בבוקר - וחלק מזה זה גם כדי להספיק לכתוב - וללכת לישון יותר מאוחר בערב. תשמעו, זה מה זה כייף. יש בבוקר שקט קסום, שקט שלפני התחלת היום השוצף... זמן להתכווננות פנימית, להתחיל את היום רגוע, על כוס קפה, עם קצת כתיבה [ואצלי גם עם התעמלות בוקר]. זה ממש כייף! לוקח קצת זמן לעשות את המעבר, אבל מרגע שמתחילים לקום מוקדם בבוקר, באופן טבעי הולכים לישון יותר מוקדם בערב... ואז יותר קל לקום למחרת מוקדם, ולאט לאט מתרגלים לשינוי ומתווסתים מחדש. אני גם נהנית לקום מוקדם, וגם מרגישה שהיום שלי הוא הרבה יותר אפקטיבי, וגם הרבה יותר נטו ... בקיצור, ממליצה!

גם אצלי זה קרה - קראתי ושמעתי על

כתיבת הבוקר במספר הזדמנויות שונות, גם דיברתי עם אנשים שזה עשה להם טוב, ניסיתי ולא הצלחתי להיתפס לזה. בגלל שכתבתי תמיד, רק לא בהכרח בבוקר, חשבתי שזה לא ממש הפסד גדול. אבל טעיתי. איכשהו מכל מיני סיבות החלטתי לתת לזה עוד סיכוי, והפעם זה נתפס. אחת הטעויות הראשונות שלי שייאשו אותי בהתחלה היתה כתיבה במחברת גדולה מדי. לקחתי מחברת ענקית עם המון שורות (גודל A4) ולקח לי המון זמן לכתוב שלושה עמודים. טעות נוספת שעשיתי - נשארתי במיטה כדי לכתוב. והייתי נרדמת עם המחברת פתוחה, בלי שכתבתי כלום. אני מניחה שעשיתי עוד כמה דברים שהכשילו את העניין הזה, במודע או שלא במודע. אני ממש מבטיחה לך שאם תצליחי להיתפס לכתיבה המאוד מיוחדת הזאת - את תרוויחי ובגדול. זה רק עניין של זמן עד שזה הופך לדבר שבשגרה וזה פשוט מדהים ההשפעה של הדבר הזה. ודוגמא מהיום בבוקר, קמתי היום עצבנית בחמש בבוקר, לא הצלחתי להירגע מכעס שסחבתי איתי אתמול על כמה נושאים. בדר"כ הבקרים שלי נעימים - היום קיללתי כמה קללות כשהתעוררתי. אבל אני כבר כל כך מתורגלת בכתיבה, כך שלא חשבתי אפילו לוותר עליה. התיישבתי לכתוב כשעוד היה חושך. ככל שהכתיבה נמשכה, הכעס התפוגג, כתבתי על כל מה שעיצבן אותי, קיללתי עוד קצת, וזה עבר. החלטתי לטפל בנושאים הללו בצורה בוגרת בעקבות הכתיבה, הבנתי כמה דברים שאולי לא הבנתי אתמול כשהייתי בשיא הכעס, והתפניתי לי ליום חדש ונקי. זה פשוט מדהים אותי בכל פעם מחדש עד כמה יש לכתיבה השפעה טובה כל-כך. ואין מה לעשות, העיתוי בבוקר הוא הכי חשוב. ממליצה לך לתת לזה עוד סיכוי ומקווה שהפעם תיתפסי לכתיבה בבוקר.

למעלה