שרשור על כתיבת הבוקר

אנילה1

New member
יעל, למה הלכת לישון עם כעסים?

אפשר היה לכתוב לפני השינה, ללא קשר לכתיבת הבוקר. לא חבל היה על השינה הטרופה? סתם שאלת הגיון.

חשבתי שכבר התקררתי כשהלכתי

לישון, אבל מסתבר שלא. ומלבד זאת, הייתי כל-כך עייפה ומותשת אתמול בערב, שלא היה מצב לכתוב באותו רגע. לא נורא, עבר.

ש לולית

New member
תודה, ועוד...

גודל של A4 הוא באמת גדול (גם אני עשיתי פעם את הטעות הזו). מצאתי, שעבורי יותר טוב להשתמש במחברת A5, חלקה ללא שורות או משבצות שנותנות תחושה שצריך למלא את הכל בצפיפות, כך אני מרגישה יותר חופשיות בשימוש בגודל האותיות, במרווח בין השורות, בשוליים וכו' בלי הגבלות חיצוניות (ואכן, מעניין לראות את ההבדלים בין תחילת הכתיבה לסיומה, ואפילו באותו יום). דווקא כתיבה תוך כדי שכיבה כמעט מיד אחרי ההשכמה התגלתה אצלי כמוצלחת מאד. אך כמו שכתבתי בהודעה מעל, בבקר לחוץ עדיף לי לכתוב רק לאחר שאני מאורגנת ליציאה החוצה, כי אז אני רגועה שבמקרה הצורך אוכל להפסיק את הכתיבה ומיד לצאת. היו פעמים שכתבתי ברגעי פנאי בעבודה. למרות הכל, התחושה שלי שבכתיבה הספציפית הזו מאד קשה לי להגיע לעומקים ולרבדים פנימיים. אני מרגישה שהכתיבה הזו מאד מאד שטחית אצלי לעומת סוגי כתיבה אחרים (בדרך כלל כשיש צורך לדון עם עצמי בנושא מסויים ולא בזמן קבוע של כתיבה), ושמאד קשה לי לפרוץ את המעגל הזה. אני חשה, שלאותם תובנות שאפשר להגיע אליהם בכתיבת הבקר, אפשר להגיע גם דרך דיון פנימי עם עצמי ומחשבותי ובכתיבה רק כשיש לי צורך בה.

kung fu

New member
גם לי נוח יותר להגיע לתובנות

בעזרת שיחה פנימית ולא בעזרת כתיבה. אני מכירה אנשים שאצלם זה ההיפך. הכתיבה מאד עוזרת להם ועושה את הכל מאד בהיר וברור. אבל כל אחד מאיתנו הוא אחר...

גמני מרגישה שאני לא יורדת לרבדים

מאוד עמוקים, אולי בגלל שיש משהו מאולץ בכתיבה, והיא מוגבלת בעמודים. מצד שני, אולי זה עניין של להסתגל לפורמט. בימים הראשונים כתבתי אשכרה סתם שטויות כדי למלא את הדף אפילו התייחסות למה שאני עושה באותו הרגע - מנסה למלא את הדף. אח"כ לאט לאט התחילו לצאת עוד דברים, יותר מהותיים.

AIDA1

New member
יש לי שתי שאלות ../images/Emo35.gif

1. האם אפשר להתחיל בשלב השני עוד לפני שהספקתי לכתוב עלכל התכופות שבחיי ? כלומר ,מה זאת אומרת לסיים ? - לכתוב כל יום במשך השבוע או - לסיים לכתוב את כל קורות החיים (שאצלי ,ממש בלתי אפשרי זמן הזה ) 2. אפשר גם לכתוב על כעסים של אתמול ? ( כי היום קרה לי משהו כזה ומחר אוכל לכתוב ...
)

kung fu

New member
הי ש לולית ../images/Emo23.gif

מנסיוני יש הרבה דרכים להגיע למה שאנו רוצים. כמו שאפשר לעצב את החיים שאנו רוצים בעזרת תחומים שונים, למשל - הילינג או דמיון מודרך או הפורום הזה או ספרים או לימודים אחרים או שילוב של כמה מאלו (כאשר לכל אחד יש כלי אחר שמתאים לו).... כך גם אפשר להיעזר בדרך בתרגילים / כלים אחרים. למשל, לדעתי דמיון מודרך הוא כלי מופלא! אבל מי שלא מתחבר אליו....אני לא רואה תועלת לנסות בכוח לעבוד על זה. אולי בזמן אחר הוא יתחבר לזה וזה יהיה לו נעים. אותו הדבר על כתיבת הבוקר. אני נהנית לכתוב. (כותבת ספרים)...אבל אני כותבת כשאני רוצה, ולא בכוח. אני לא אומרת שכתיבת הבוקר זה לא דבר טוב (נא לא לפרש את דבריי לא באופן שהתכוונתי), אלא שאני אומרת שיש דברים שאם הם עדיין לא מתאימים, אז אין צורך להכריח את עצמנו לעשות אותם. כאשר אנו רוצים להשיג משהו, יש המון דרכים להגשים אותו או להגיע אליו. ממליצה לא להכריח את עצמנו להתקבע על דבר אחד ממליצה כן לתת לעצמנו לנסות כלים שאנו נתקלים בהם בדרך ממליצה כן להקשיב ללב שלנו. לעצמנו. באהבה

ש לולית

New member
תודה על התזכורת

אני בכל זאת חושבת שאנסה עוד קצת זמן, ואולי לאט לאט אמצא את מה שהכי מתאים לי.

למעלה