שרשור צבאי

שרשור צבאי ../images/Emo104.gif

כל אחד ירשום מה הוא רוצה לעשות בצבא\ מה הוא הולך לעשות בצבא\ מה הוא עשה בצבא (לזקנים שמבינינו) היום הכרתי בעובדה שאני רוצה ללכת לסיירת נח"ל פלסר וזהו!! שומדבר לא יזיז אותי מזה! :)

xyxyxy

New member
בתקופתי בצבא..

אני יעבוד וירוויח כסף.. (בתקווה שזה יהיה בתכנות אם לא אז גם תחנת דלק זה טוב) ואז כיהיה לי מספיק כסף.. אני יקנה משהו.

למי קראת זקו י'צונג!! ../images/Emo6.gif

אותי בדיוק פיטרו... ככה סתם באמצע השרות (בדיוק) החליטו שאני לא יעיל מספיק בשביל מועדון ה-600 (שכבר נושק ל-700 היום...) ופיטרו אותי

מועדון ה-600

זה כל החיילים האלה שיושבים על רמה א'+, מקבלים משכורות עתק (600 ש"ח כשהומצא הביטוי), ובפועל לא עושים כלום שמצדיק קבלת רמה א'+...
מדובר על גו'בניקים ולוחמים כאחד. אני אישית מכיר כמה לוחמים שאף הצהירות על עצמם ככאלה

חיל הים... נוסטלגיה ../images/Emo13.gif

לפני שהתגייסתי עשיתי איזה פרוייקטון לצבא שמסגרת הפרוייקט הסתובבנו בכמה בסיסים. אני לא אשכח שהכניסו אותנו לבה"ד בחיפה ואח"כ לבסיס עצמו... איזה נמל ענק! איזה כלים יפים! פשוט מדהים... האמת היא שזה היה מאוד יפה מבחוץ... כשנכנסנו פנימה (לתוך כמה כלים) - מחנק, מסריח, חשוך, פשוט מגעיל
זה היה הבסיס שהכי נהנתי ממנו בפרוייקט (כי בסוף לא הסתובבנו בח"א)

חוצפאי

New member
מבטיח לך שהב"ח (איפה שהיית, עם

הכלים) הוא הבסיס הכי יפהפה בכל צה"ל. ולא מבחינת טיפוח (הוא השתנה המונים בשנתיים האחרונות), אלא מבחינת אוירה. מדהים. שירתתי שם חודשיים. וחצי שנה בבה"ד.

זה היתרון של החיל...

חיל קטן ויפה, שעולה על לבן בחגים, פשוט איכותי
רצו למשוך אותי לשם כדי לעסוק בתפקיד שעבדתי בשבילהם מתוך הצבא במקום מבחוץ - אבל מפאת פרופיל גבוה נמנעה ממני הגישה לשם

MaD-d0g

New member
אני...

אני רוצה ללכת לבסמ"ח (ממר"מ, בערך
), הבחינות עוד כמה חודשים. אם לא, להיות חייל 8-5 בא ב 8 והולך ב 5. ואם אפשר, בשלישות בר"ג. אם לא, בקריה בת"א.

805

בא ב-8, עושה 0 כל היום, הולך ב-5. אבל עם גישה כזאת לא תגיע רחוק... כמה פרופיל? יש תאריך גיוס?

MaD-d0g

New member
איזו גישה בדיוק ../images/Emo35.gif

אני כרגע לומד במסגרת עתודה טכנולוגית בכיתה י"ג. עשיתי כבר טירונות (02 כמובן) תאריך גיוס
אם אני אתקבל לבסמ"ח (מה שאני לא מצפה שיקרה) בתחילת ינואר), ואם אני לא אמשיך לי"ד, אני אתגייס ב 1.5.

xurix

New member
מה מוביל בנאדם

שהיה 12 שנה במערכת גרועה כמו מערכת החינוך, לעשות עוד שנה שנתיים
אתה מוכן להסביר לי אחי, כי אני לא מבין...

MaD-d0g

New member
הטענה שלך קצת גדולה מדי

כדי שאני אתמודד איתה, תאלץ לפרט אותה.. בכל מקרה, אני מתכנן ללמוד עכשיו שנה כעתודאי ולרכוש מקצוע. מקצוע שבתקווה רבה, יקדם אותי בצבא ואף יוכל לסדר לי עתיד. או שיעזור לי לעבור את הצבא בלי בעיות ולחזור ולהמשיך ללמוד במוסד להשכלה גבוהה.

xurix

New member
ואז מה עשית בזה...

כל מה שאתה לומד עכשיו אתה יכול ללמוד בפחות זמן במוסדות להשכלה גבוהה.

sattla

New member
בדיוק להפך...

אם הוא עושה עכשיו י"ג וי"ד ועובר מעל ממוצע 80 שזה לא ממש קשה אז בעתיד באוניברסיטה יורידו לו מספר קורסים מה שאומר אותו פרק זמן אבל עם פחות לחץ... אז כשאתה תשב תקרע ת'תחת הוא יהיה בים

xurix

New member
מספר קורסים שיקחו הרבה פחות

מהשנתיים שאתה לומד אותם י"ג י"ד... חוץ מזה שוחכים ואז צריך לרענן באוניברסיטה

אני לא רוצה לנפץ לך את התיכנונים,

אבל אחי סיים י"ג-י"ד וקיבל דיפלומה של הנדסאי אלקטרוניקה. כשהוא התגייס - גייסו אותו לאיזה תפקיד בחור בסוף העולם שמאלה שאין לו שום קשר לדיפלומה שהוא הוציא. מה גם שהיציאות היו על הפנים. כמובן שברור שהוא לא ספג את זה, ויצא בדרכים המקובלות (נפשי). אבל אני לא צריך לספר לך את זה - אתה מודע לעניין ולוקח בחשבון מראש שאתה גם עלול להיות פקידה באיזה חור בדרום עם יציאות של לא נעים לי להגיד מה (805 זה פריווילגיה). המערכת הצבאית יכולה להיות ממש נחמדה אליך או כ"כ מגעילה שתרצה או לא תרצה - אם תשפוך את הלב מול קב"ן - הוא יזרוק אותך מהמערכת (ואני קצת מקצין...).

למעלה