שרשור קונצ'רטי לכינור

בואו לא נשכח את מהות השאלה המקורית -

הכוונה לא היתה למנות את כל הקונצ'רטי היפים לכינור - אלא ביקשה זווית אישית: מהו הקונצ'רטו האהוב במיוחד עליך - ומדוע? הזווית האישית כאן, לטעמי, היא מהות העניין.

את התשובה לזה למדתי מארתור רובינשטיין

"הקונצ'רטו האהוב עליי ביותר הוא הקונצ'רטו שאני שומע באותו הרגע" (הוא כמובן אמר "מנגן באותו הרגע"

ארתור רובינשטיין לא צדק לגביי...

הקונצ'רטו האהוב עלי ביותר הוא זה שאני רוצה לשמוע שוב - ולגלות אותו מחדש. הקונצ'רטו האהוב עלי ביותר הוא זה שדווקא כאשר אינני שומע אותו - אני רוצה בכך. הקונצ'רטו האהוב ביותר הוא זה שכאשר אני שומע קונצ'רטו כלשהו כרגע - מתחשק לי כבר לסיים ולגשת אליו שוב. הקונצ'רטו האהוב ביותר הוא זה שאתה יודע שהוא ממתין ל שם בכל רגע שתחפוץ - גם אם אינך מאזין לו. ויש עוד...

Petrus

New member
אני מוכרח לציין

שלציין את הסו קולד "קונצ'רטים לכינור" של באך באותה נשימה יחד עם קונצ'רטים מהתקופה הרומנטית, זה מאוד בעייתי. אני לא מרגיש שיש איזה שהוא קשר בין היצירות, או באופן כללי בין קונצ'רטו בארוקי לקונצ'רטו רומנטי. בקונצ'רטים של באך (וגם באלה של מלחיני בארוק אחרים כדוגמת ויואלדי או קורלי), לסולן אין כזה מקום של כבוד ביחס לקבוצה המלווה, או אם תרצו ה-ripieno. לפעמים כשאני מקשיב לקונצ'רטו במי מז'ור, קשה בכלל לדעת איזה מהתפקידים שייך לכינור הסולן ואיזה לכינור הראשון, בייחוד כשמדובר בביצועים סגנוניים וברוח התקופה, שמשתמשים בכוחות מצומצמים ביותר. הקונטרסט החזק הזה בין סולן לתזמורת כפי שאנו מכירים אותו היום זה משהו שצמח הרבה יותר מאוחר. אפילו בקונצ'רטים לפסנתר של מוצרט או בטהובן, נהוג היה שהפסנתרן ניגן קונטינואו והכפיל תפקידים מהתזמורת במעברי ה-tutti, ומבחינת גוון ועוצמה, השתלב הרבה יותר בתזמורת, ולא עמד בניגוד לה.

זה בעייתי בשבילך, זה לא בעייתי בשבילי

וזה בסדר. רותי אוהבת תות. חנה אוהבת בננה. ניצה אוהבת פיצה. נילי אוהבת פרילי. והרי הראיה שזאת לא בעיה.

holst

New member
אף אחד לא אמר שזו בעיה...

פטרוס בסה"כ הביע את דעתו. מותר לו אני מניח, בלי להישטף במעדני חלב? זו כל המטרה כאן. ובאופן מפתיע אני מוצא את עצמי מסכים איתו.

Psycho_pr

New member
Berg

הקונצ'רטו לכינור של ברג. יש לי רק הקלטה אחת, בניצוחו של וברנן, אבל זה נפלא.

talblumberg

New member
אני חייב לציין שאני בשוק

באמת חשבתי שיהיה לפחות עוד אדם אחד שיאהב את ברוך... ולעומת זאת מפתיע אותי שיש יותר קהל לקונצ'רטו של ברג שלמען האמת עקב הדיון פה ניסיתי לשמוע אותו שוב, אבל כשלתי...אני עדין מתקשה לשמוע יצירות אטונאליות בכל מקרה אני שמח שהשרשור מתקדם יפה, באמת שרשמתי לי כמה קונצ'רטים להכיר ולשמוע ותודה מיוחדת לתלפיות שנראה מאוד נלהב מהדיון הזה

abcdcba

New member
מצאת עוד בן אדם אחד- אותי

יצירת מופת בלי שום ספק. יופי טהור

נ

נווהשאנן

Guest
ינייבסקי

מלא במתיקות ורגש, מומלץ!

../images/Emo6.gifויולדי

ויולדי-מלחין אהוב עליי ביותר! אוהבת את הקונצ'רטו לכינור ולתזמורת. שמעתי זאת לראשונה ב-85' והתאהבתי.ומאוד אהבתי לרקוד לצליליו. מאז אני מאוד אוהבת זאת. והעמיק את אהבתי זו גם הבלט סקווארדנס של בלנשין שמבוסס עליו.

למעלה