שרשור רטבים מעניינים לסלט

ladybug6

New member
שרשור רטבים מעניינים לסלט


נכון שאנחנו מתקרבים יותר לעונת המרקים מאשר הסלטים, אבל האמת היא שזה לא סותר, וסלט זה תמיד טעים ובריא (וחשוב!).
אני בתקופה הזו בקטע של סלט-כל-יום כחצי מארוחת הצהריים שלי, לרוב מבוסס חסה ועלים ירוקים ושלל תוספות. והכי כיף לגוון ברטבים של סלטים ירוקים וסלטי עלים למניהם, זה ממש עושה את הסלט.
בתמונה - ארוחת הצהריים שלי מהיום, הפעם סלט פשוט של חסה, כוסברה וחמוציות עם רוטב על בסיס מיונז טבעוני ביתי (הפייבוריט שלי בימים אלה). אי שם מאחורה מסתתר תבשיל פרסי בשם חורשט סבזי, פצצת הברזל היומית שלי, באדיבות אמא של הבנזוג


אז אני אפתח דווקא בטיפ קטן לסלטי חסה ועלים, ורעיונות לרטבים ומתכונים נשרשר בהמשך:
את העלים להשרות במי ברז קרים כשעה לפני שחותכים אותם לסלט. המים הקרים ממלאים את החסה בחיוניות והיא נהיית פריכה ועסיסית. אין מה להשוות סלט עלים שהושרו מול עלים עייפים מהמקרר.

מוזמנים לקשר למתכונים אהובים, לכתוב מתכונים משלכם או אפילו רק לתת הנחיות כלליות ורעיונות




 
שניים

מיצלימון סחוטרי, שמן זית מאיכות מעולה, מלח, פלפל שחור גרוס

בבלנדר חצי חבילה כוסברה, רבע חבילה נענע רק עלים, חצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה בצל ירוק, 2-3 שיני שום, מיצלימון סחוטרי מלימון אחד, רבע כוס חומץ בלסמי, חצי כוס שמן זית, סילאן לפי הטעם ומלח גם. הכל לרסק היטב. נשמר במקרר לפחות שבוע. הרוטב הכי טעים שהומצא.
 

smaak

New member
או סלטים

ליום הנישואים קניתי לפשושיק ספר סלטים מגניב במיוחד.
למה מגניב? כי כל מתכון שיש בו מרכיב מן החי, מצויינות בצד האלטרנטיבות המתאימות למזון צמחי (וזה מאוד יפה בשביל ספר בישול פלמי).
גם המון רעיונות לרטבים, אבל טרם ניסיתי, כך שעדיין לא יכולה להעיד. אבל אנסה בקרוב מאוד.

אני אוהבת להוסיף לפעמים לרוטב של הסלט מייפל. בגלל שרק אני אוהבת לימון בסלט, במידה והכנתי לכולם, אני מכינה רוטב משמן זית, מייפל, מלח ופלפל.

אני מוסיפה קצת שמרי בירה לסלט ומערבבת, טעים מאוד. גם זרעי המפ זו אופציה טובה ומזינה.

ועכשיו בא לי פקאנים מסוכרים, ואין פה כאלה דברים (כי סתם נזכרתי בסלט חסה עם פקאנים מסוכרים).

למי שלא מת על קטניות, להוסיף חצי כוס לסלט גדול גם יכול לשדרג מאוד.
 

ladybug6

New member
פקאנים מסוכרים אפשר להכין לבד

זה יוצא קצת אחרת אבל טעים לא פחות -
פשוט תמיסי קצת סוכר במחבת וכשהוא נמס תוסיפי את הפקאנים להקפצה של דקותיים עד שהוא בעצמו קלוי מספיק, ותכבי את האש. חשוב להפריד ביניהם עם כף העץ לפני שזה מתקרר אחרת זה מתקרר כגוש אחד.
זה יוצא ממש טעים כתוספת לסלטים!
 

smaak

New member
או נהדר

אנסה להכין עוד השבוע!
משנה אם הסוכר חום או לבן?
 

RSPA

New member
רוטב גזר. אין על הדבר הזה.


המצאה ניו יורקית שמתכונה נשמר בסוד אבל פוצח ע"י ישראלים (כמו כל דבר...
).
 

RSPA

New member
הנה ההתחלה...

http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/129/966.html

רק לציין שאני מטעמים אישיים מקטין את כמויות השמן ותמיד מכין כמות כפולה או משולשת של הרוטב בכללותו. גם בשינויים שלי זה טעים שגעון. אבל עם כמות השמן המקורית זה מעדן.
 

RSPA

New member
משם זה התחיל בארץ ואח"כ יצאו על זה גרסאות נוספות ברשת.

 

ladybug6

New member
לנעה וגאנסקי היה מתכון דומה בבלוג

הכנתי אותו פעם והיה טעים אבל היה בו יותר מדי חומץ לטעמי (באמת היה יותר מבמתכון הנ"ל)
אמנם יש בו לא מעט שמן וקצת סוכר אבל זה רוטב נורא בריא :)
וזה באמת משדרג כריכים, טעים כרוטב לקציצות או לביבות. לא ניסיתי כרוטב לסלט אבל בטוח שגם זה טעים..
 

RSPA

New member
אולי ידוע לך...לאן באמת נעלם הבלוג שלה ?

כשמקלידים את הכתובת המוכרת שלו, מקבלים הודעה שהבלוג סגור.
האם ניתן באיזו דרך להגיע לתכנים שלו ?
את יודעת על זה משהו ? יש לך קשר איתה אולי ?
מעניין....
 

ladybug6

New member
היא סגרה אותו לבינתיים

סיבותיה שמורות איתה..
אבל את המתכונים אפשר למצוא באפליקציית הויגן קוק בוק
 

RSPA

New member
אמרת אפליקציה אמרת סמארטפון, נכון?!

ומה עושה מי שאין לו ?
 

RSPA

New member
הכוונה בשאלתי היתה לברר אם המידע שהיה בבלוג מצוי ברשת

במקום חלופי כלשהו.
אגב, מסרו לי שגם האפליקציה לא עוזרת במקרה הזה, שכן היא מפנה בעצם לכתובת הבלוג שנסגר.
 
למעלה