אני מתכננת להעלות לבלוג
כמה וכמה מתכונים, אבל לבינתיים ככה בבערך, ואל תגלו לאף אחד:
הרוטב הפייבוריט שלי בימים אלה זה רוטב על בסיס מיונז ביתי:
מיצלימון ושמן זית בכמות שווה, מיונז עד לרמה שהמרקם מסמיך וקרמי, מלח, טיפה פלפל לבן וטיפה סוכר. מושלם!
אפשר לשדרג את זה לרוטב שום אם מוסיפים שן שום קונפי מעוכה (אפשר גם שום כתוש טרי אבל זה הרבה פחות מעודן והשום משתלט מדי לטעמי).
את הרוטב הזה אפשר לעשות עם אבוקדו במקום מיונז, ולעבד הכל בבלנדר מוט למרקם קרמי. יוצא פצצה.
הרוטב החגיגי שלי שיעלה לבלוג בהזדמנות עם מינונים מדויקים (זה הסוד שלו, במינונים):
רוטב על בסיס צנוברים קלויים וטחונים + שמן זית, מיצלימון, חרדל, מלח פלפל וסוכר. מעבדים הכל בבלנדר מוט ויוצא רוטב קרמי ומדהים.
רוטב ויניגרט בסיסי:
שמן זית בכמות כפולה ממיץ הלימון, כף-שתיים חומץ תפוחים, סוכר/סילאן, מעט חרדל, מלח וטיפה פלפל. הסוד: לעבד בבלנדר מוט, ליצירת מרקם קרמי ואחיד. לפעמים אני משמיטה את הלימון ושמה יותר חומץ וסוכר. תלוי בתוכן הסלט.
וריאציה על ויניגרט עם בסיס של מיץ תפוזים (מתאים לסלטים של חורף):
http://tivonim-blog.co.il/סלט-גזר-סלק-ותפוזים/
לסלט ערבי קצוץ אני מעדיפה תיבול בסיסי בלבד של שמן זית, לימון ומלח.
לפעמים אני מוסיפה קוביות של פטרוזיליה/כוסברה קפואות מוכנות כאלה שנמסות ברוטב - הטעם לא כ"כ מורגש אבל זה מעשיר את הסלט מבחינה בריאותית.
אופציה נוספת "להלביש" סלטים בלי להתעסק עם רטבים מיוחדים היא באמצעות תוספות -
עשבי תיבול כמו כוסברה/פטרוזיליה/בצל/בזיליקום וכו'
אגוזים וזרעים טבעיים/קלויים/מסוכרים - שלמים, שבורים או מגוררים
קרוטונים
קטניות מבושלות או מונבטות
ירקות קלויים
טופו נא מגורר גס, או קוביות טופו מטוגן ברוטב/מצופה
פסטה או אטריות מבושלות
כמה וכמה מתכונים, אבל לבינתיים ככה בבערך, ואל תגלו לאף אחד:
הרוטב הפייבוריט שלי בימים אלה זה רוטב על בסיס מיונז ביתי:
מיצלימון ושמן זית בכמות שווה, מיונז עד לרמה שהמרקם מסמיך וקרמי, מלח, טיפה פלפל לבן וטיפה סוכר. מושלם!
אפשר לשדרג את זה לרוטב שום אם מוסיפים שן שום קונפי מעוכה (אפשר גם שום כתוש טרי אבל זה הרבה פחות מעודן והשום משתלט מדי לטעמי).
את הרוטב הזה אפשר לעשות עם אבוקדו במקום מיונז, ולעבד הכל בבלנדר מוט למרקם קרמי. יוצא פצצה.
הרוטב החגיגי שלי שיעלה לבלוג בהזדמנות עם מינונים מדויקים (זה הסוד שלו, במינונים):
רוטב על בסיס צנוברים קלויים וטחונים + שמן זית, מיצלימון, חרדל, מלח פלפל וסוכר. מעבדים הכל בבלנדר מוט ויוצא רוטב קרמי ומדהים.
רוטב ויניגרט בסיסי:
שמן זית בכמות כפולה ממיץ הלימון, כף-שתיים חומץ תפוחים, סוכר/סילאן, מעט חרדל, מלח וטיפה פלפל. הסוד: לעבד בבלנדר מוט, ליצירת מרקם קרמי ואחיד. לפעמים אני משמיטה את הלימון ושמה יותר חומץ וסוכר. תלוי בתוכן הסלט.
וריאציה על ויניגרט עם בסיס של מיץ תפוזים (מתאים לסלטים של חורף):
http://tivonim-blog.co.il/סלט-גזר-סלק-ותפוזים/
לסלט ערבי קצוץ אני מעדיפה תיבול בסיסי בלבד של שמן זית, לימון ומלח.
לפעמים אני מוסיפה קוביות של פטרוזיליה/כוסברה קפואות מוכנות כאלה שנמסות ברוטב - הטעם לא כ"כ מורגש אבל זה מעשיר את הסלט מבחינה בריאותית.
אופציה נוספת "להלביש" סלטים בלי להתעסק עם רטבים מיוחדים היא באמצעות תוספות -
עשבי תיבול כמו כוסברה/פטרוזיליה/בצל/בזיליקום וכו'
אגוזים וזרעים טבעיים/קלויים/מסוכרים - שלמים, שבורים או מגוררים
קרוטונים
קטניות מבושלות או מונבטות
ירקות קלויים
טופו נא מגורר גס, או קוביות טופו מטוגן ברוטב/מצופה
פסטה או אטריות מבושלות
