שרשור רעיונות לפעילויות חנוכה
|סביבו

שרשור רעיונות לפעילויות חנוכה
|סביבו

מקווה שזה בסדר שאני פותחת שרשור...
יש רעיונות מצויינים בקבוצה "דרמה קווין" בפייסבוק אז אני משתפת גם כאן.

רעיון אחד הוא להפוך את הילדים לשפים צעירים למשל ככה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3564182,00.html

ולהכין איתם "סופגניות" במכונת סופגניות ענקית : מכונה אנושית בה כל ילד בתורו ״תורם את חלקו״ בהכנת הסופגנייה (מרדד, מכין עיגולים. מזריק ריבה וכדומה) בפנטומימה. וברקע יש את שיר המכונה של משינה. כשבסוף הילד האחרון מוציא ארגז של סופגניות אמיתיות ומחלק לכולם.

אני לא הייתי מסיימת עם ארגז סופגניות אמיתיות אלא לוקחת את זה ליצירת בובות של סופגניות.
הדרכה שהועלתה בעבר : http://img2.tapuz.co.il/forums/1_147431956.pdf

צלליות:
תאטרון צלליות מאחורי מסך - אם מכינים מסך מקצועי מעץ משתמשים בבד דיולן לבן או בבד כותנה סטרץ (לא דק מידי) כדי ליצור את המסך. מסגרת עץ - ליצור בצורה של פרגוד של שלושה חלקים עם צירים כאשר הצדדים מכוסים בבד כהה או בדיקט. גובה ואורך לפי הצרכים שלכם.
איך מכינים מהר מסך:
אפשר ליצור את המסך מקאפה- בעובי 2 ס"מ. מסך גדול: 70X100 או קטן: חצי גיליון ואז להשתמש במפל לבן כמסך. יוצרים מסגרת בעובי של 6-7 ס"מ ומדביקים אליה את המפל. בחלק התחתון של המסגרת יוצרים שני חורים באורך 5 ס"מ ועובי 2 ס"מ. מכינים משארית הקאפה שנחתכה מפנים המסגרת של המסך שני פסים ברוחב של 7 ס"מ. בפסים הללו חותכים שני חריצים בחלק הקידמי של כל פס (בשליש הקידמי) באורך של 5 ס"מ
ומכניסים את הפסים לחריצים שנחתכו במסגרת המסך. החלק הקידמי של הפסים (הרגליים של המסך) צריך להיות קצר יותר מהחלק האחורי שלהם כדי שהמסך יעמוד יציב.

לבובות- בריסטולים, נוצות (שמים מחוץ לצורה שנחתכה), נייר צלופן צבעוני, סיכות מתפצלות, מקלות שיפודים ומסקנטייפ נייר 2 ס"מ רוחב.
נושאים לבובות- פנזטיה, סמלי החג, שירי חנוכה- דמויות מתוך השירים ועוד.

שבוע טוב טוב,
תוסיפו רעיונות...

אחרון חביב -ותודה לפורום הגדול לגננות תודה מ

תודה מיוחדת ל.............הקסם!

אופס שכחתי את הסירטונים ליצירה בבקשה!

זהו....עפה לעבודה......ביי ביי וצ'או צ'או..............

למה להסתבך?!? אפשר להזמין את סופי הסופגניה

שתעשה עבורכם את כל העבודה.....
בעצם, אין כל כך תאריכים...
טוב,
בשנה הבאה "סופי הסופגנייה" תנסה שוב לברר מי היא ומה....????

moncha

New member
אולי זה יעזור לך

בשבוע שעבר הכנתי מסך וצלליות וכתבתי רשומה ובה קישור להכנת המסך.
אז למרות שנתתי קישור אשמח אם תכנסי גם לרשומה בבלוג שלי שם תוכלי לראות את הצלליות

ווידויי קטן, אני צופה פה כמה ימים. גיליתי את הפורום דרך העבודה על תיאטרון הצלליות, עשיתי המון חיפושים ובין היתר גם הצצתי לך קצת בבלוג...

אילה שלחתי אלייך את הקישורים ונכנסת לרשימה

ומה בדיוק את לא מבינה בצלליות? אני לא הבנתי אותך.....

קבלי קישור לוידאו חדש לתמונות ישנות...

בוקר טוב moncha
ברוכה הבאה

נשמח לדעת במה את עוסקת ומה הקשר שלך לבובות

יופי שהצטרפת אלינו אנו לא נושכים
להפך מחבקים באהבה

יום קסום!

שרררררה? וואוו וואוו איזה בלוג,כל הכבוד!

נהנהתי לעיין בחטף ....[יותר מאוחר בלילה אעיין בו שוב] ברוכה הבאה שרה . בראבו!

סדנא חדשה לסביבון פשוט -לא מדבר ,לא עיניים ..

לא ידיים ............
פשוט סביבון צבעוני ......[משמש אותי להפעלות לאחר ההצגה....לקטנטנים]

היום בערב אופיע איתו לראשונה עם הלביבה שהתגלגללללללללה ............תהנו לכם.

למעלה