שרשור רעיונות....

Yo-man

New member
תוכן ההודעה של רועי עסיס - "רעיון"

יורם אני חושב שאם איכשהו נפרסם בת"א שמשחקים פוטבול בירקון .. אז יבואו מלא אנשים .... וזה ממש יתחיל את הספורט בארץ כי אז אולי כמה אנשים אחרי כמה משחקים ירצו לשחק עם חברים שלהם באמצע השבוע ..... ויארגנו משחקים וככה זה יגדל. אותו דבר בחיפה או איפה שמשחקים פוטבול בארץ. הבעיה היא שיציפו אותנו מלא אנשים שירצו לשחק ...... טוב .... יש לי עוד רעיון .. משחקי ראווה זה ניראה לי רעיון גדול, נשחק למשל מול חיפה כדי שיהיה תחרותי וככה זה יהיה יותר טוב, במקום הקונוסים נביא חומר לצייר קווים, יהיה שופט, וזהו זה. ובסוף המשחקים נוכל לומר לאנשים איפה אנחנו משחקים קבוע ומתי .. זה גם יציף אותנו אבל זה יקדם את הפוטבול. נוכל לפרסם את זה ע"י פליירים

Yo-man

New member
התגובה שלי להודעה

שים כסף ואני מסכים
שמע - פירסמנו בחינם ב-METV (ערוץ המזרח התיכון) וככה התחלנו בעצם (ביוזמתו של עופרי, חברינו). הם נתנו לנו את הפירסום חינם כי מילא אין להם מה לעשות עם זמן הפרסומות שלהם, ודובר בשקופית עם מספר טלפון וקריין. להפיק פלייר זה לא יקר, אבל זה כמה מאות שקלים ולי אין שום שקל לבזבז כיום. אם יש לך - אחלה. תביא ונראה מה אפשר לעשות. מעבר לזה - אף ארגון ספורט (כולל ערוץ הספורט, איתם דיברנו) לא רוצה לקחת חסות על המשחקים. לא בצורת מדים, לא מגנים ולא מים. ישקיע כסף מי שיחשבו שהוא יכול להשיג משהו בחזרה או מי שמטורף לספורט. עד היום לא מצאנו מישהו כזה, אבל נשמח אם לך יש מאגר נדבנים בעידן של מיתון. בקיצור, רעיונות יש לכולנו. איך לממש אותם עוד לא מצאנו. ובבקשה, חמוד, שירשורים עם רעיונות פתח בנפרד. אני רוצה כרגע להתמקד בנושא המרכזי שעל הפרק - הפרויקט. תודה.

royassis

New member
read

Listen I just think that we need players befor we gonna open a league, more people gonna donate money if more people are playing the game, and for that to happen we need to advertise the sport. I don't know what's this project is all about, but I don't think the sport would get big exposure from just a few articals. Pople need to play the game, becuas personally I won't be interestood in lets say curling unless im playing or ever played the game.

Yo-man

New member
יופי. איך אתה רוצה לעשות את זה ?

אין לנו מימון, ואני לא מתכוון להוציא כרגע כסף (שאין לי) על פרסום. אם נמצא מממן - אחלה. זה ביצה ותרנגולת. בלי שחקנים אין מימון ובלי תשתית אין שחקנים. אבל תגיד איזה רעיון יש לך. את הכוונה אני מבין יופי.

royassis

New member
Tell me what you think

What I wrote was my whole idea, not some general idea, we need to somehow make people play football. We can do it by call people to start play with us, or by some exhibition game, and actually I thought that maybe each one of us could bring some cash for advertisment. If people can't bring money we can advetise it in some other way, maybe the same way you gonna advertise that articals your working on, I mean the articals in the project your working on.

royassis

New member
and some other thing

Ohh and it's not true that without a solid league and a someone to fund us players won't join us, I think alot of people wanna play football they are just aint organized enought. We are so if they would join us when we play our community will grow and that way we could attract more players till we can collect enought money to open a league or to get someone to fund us. We need to do it with baby steps. How the flag football league was astablished ?

Yo-man

New member
אתה תמים אתה ../images/Emo13.gif

אני צוחק. כל רעיון (טוב או רע) מתחיל בחזון שצריך למכור. אני הייתי הראשון שהתקשר לעופרי בשביל לשחק פוטבול ואני משחק כבר 6 שנים. לפני שנה התחלתי משא ומתן עם תפוז לפתוח את הפורום הזה בתקווה שהוא ייתן מענה ל-2 צרכים - לעזור למי שרוצה לדעת על מה מדובר בכלל ולמשוך אנשים נוספים לספורט הזה. במהלך השנים נפגשתי גם עם נציגי ערוץ הספורט שהסבירו לי שבלי מדים ובלי "ליגה" אין להם מה לסקר אותנו, גם אם מדובר במשחק של ת"א נגד חיפה. עדין זה כמו שחברה שמשחקים כדורעף בחוף שרתון ישחקו נגד אלה שמשחקים בחוף גורדון... זה לא מעניין את ערוץ הספורט. באותו קו אף אחד לא ממש מתעניין בנושא, מלבד מי שרוצה לשחק. כל הקמת הפורום הזה באה כדי להביא אנשים עוד לשחק, והאמת ? הייתי בטוח שיגיעו הרבה יותר. הנקודה היחידה שאני מסכים איתך היא עם השאלה "איך התחיל הפלאג פוטבול בארץ". זאת אומרת - יש איך להקים דברים, עובדה, כבר עשו את זה. אני עיף מידי ועסוק מידי כדי לקחת את זה על עצמי, אבל אני אשמח אפ יימצא מי שיקח על עצמו את המשימה לנסות ולמסד את הפוטבול בישראל. כשרוברט קראפט (הבעלים של ניו-אינגלנד פטריוטס) היה בארץ הצלחתי לשאול אותו על מימון הענף בישראל. תגובתו הייתה - יש גוף שמרכז את נושא הפוטבול, תתאמו איתם. לידיעתך כל קבוצה בליגת הפלאג משלמת מאות דולרים על הזכות לשחק. ולגבי כמה עניין זה יותר - לפני שנתיים או שנה קבוצה מישראל לקחה את המקום השני באליפות אירופה לפלאג פוטבול... נו ? עשו עליהם כתבה ב-7 ימים ? הזכירו את זה בטלויזיה ? הכניסו איזה תיבה קטנה באתר של ערוץ הספורט ??? כלום. לא היתה לכך שום התייחסות. וזה בליגה מסודרת עם מימון ועם תוצאות. מה שאני מנסה להגיד זה שכן, אנחנו צריכים עוד שחקנים, אבל לחלומות על "ליצור ענין" בזכות איזה משחק בין חברים זה דמיוני ותמים. "לפרסם" אתה צריך יותר מפלייר. אתה צריך לעצב אותו, להחליט מה לכתוב בו (אם אתה רוצה לעשות את זה מקצועי ונכון), אתה צריך להחליט איפה יהיה הכי נכון לחלק, אתה צריך למצוא זמן לחלק או כסף לשלם למי שיחלק... ואם נאסוף כסף מהקבועים שמשחקים - כמה ? ומי יהיה אחראי על הכסף ? ומי יחליט מה עושים איתו בדיוק ? אתה לא יכול לחשוב שבזה זה מסתיים. זה הרבה יותר מורכב מלנסח חזון, למרות שזה מאוד רומנטי וכייף לדמיון. אני מקווה שאני לא מדכא אותך עם התשובות שלי. ואולי אני עייפתי ואני רק "רואה שחורות" ויש מה לעשות. אני אשמח לגלות שטעיתי, אבל אני מניח שזה פחות מסביר. Sorry. (ולמה אתה כותב באנגלית ?)

royassis

New member
I think it could happen

My comp gets fucked up from time to time and I can't use hebrew... that's why. And for my idea .... I just thought that you haven't really tried to publish it, and my idea was for a long term like 2-5 years. My general idea is, for a league we need uniforms, and protaction, also we need a field. For all of these not including the field we need money, money will be given by someone who wants to fund the league. No one wants to fund a league becuas we don't have teams, and not enought players to play in teams, also we don't have some one to coach us. soo my idea is that we would publish the game like I said, and more people would be playing the game. As time goes on teams are begining to appear and an amature league is being created. Of course these teams would have no uniforms, protaction or skills, it's gonna be like a league with games in the style we're playing vs haifa. like in a cupple of years we gonna have a steady league and maybe then someone would fund us. It's a long shot ... but maybe it could happened who knows. Soo the first step in all of this is getting people to play the game. How are we going to get people to play the game isn't easy, becuas people are not organized, I thought about the people who want to play it and know the rules, if they'll know that there are some guys who play football the'll join us. I really don't know how many people would want to join us to play .. but it's just an idea.

royassis

New member
Nana fourm

ישששששששששש ! אני יכול לכתוב עכשיו בעברית אוקיי רציתי גם לומר שנכנסתי לפורום של פוטבול בנענע, והוא היה מלא ... אולי יהיה שם משהו שירצה לשחק

ChiefsNo1

New member
הייתי חייב להגיב

בתור הנציג החיפאי שמדי פעם צץ.... אנחנו כבר הרבה זמן כבר דנים בינינו לבין עצמנו בכל הרעיונות שהעליתם פה ואפילו העלינו חלקם בפני רביב. יש הרבה אספקטים שצריך להתייחס אליהם ובראשונה זה שבעבר כבר נעשה איזה שהוא נסיון להקים ליגה בארץ או לחלופין קבוצה על ידי ה-NFL , מהלך שכשל ונפל מהר מאוד, מסיבות שונות ומשונות. כמו שיורם אמר צריך קודם כל גב כלכלי, מה שאף ארגון בארץ (ובררנו בהרבה מקומות) לא מוכן לקחת על עצמו. ולמה? כי זה לא שווה להם. (דרך אגב כל מי שדיברנו איתו אמר שדבר ראשון שהקבוצה תשיג ביטוח רק אח"כ הם ידברו איתנו, וביטוח זה לא דבר פשוט להשיג כי אתה לא קבוצה מקצוענית). אנחנו החלטנו ללכת בקטן בינתיים, כקבוצה הקמנו אתר אינטרנט (שמי שלא יודע אותו www.haifa-football.com) שמרחיב מדי פעם את הקבוצה שלנו ולאט לאט אנחנו מנסים להרחיב את הקשרים שלנו, אחד מול קבוצת ת"א ולראיה המשחקים שאנחנו עורכים מולכם ושתיים בדרכים נוספות שאני לא אתחיל לפרט עכשיו. זה פחות או יותר בערך.... יש עוד הרבה מה להגיד בעניין. דרך אגב, העליתם פה רעיון לאסוף כסף מאנשים שבאים לשחק, אנחנו עם כל הרצון הטוב של אנשים שבאים לשחק , יצרנו קופה יפה שמממנת דברים משניים מדי שבוע אבל לא משהו מעבר לזה.

Yo-man

New member
אני שמח שעוד מישהו הגיב

ושזה לא רק דו-שיח ביננו מה שאתה אומר זה אחלה, ואם יבואו יותר אנשים לשחק, ברור שזה יקדם את הפוטבול. אבל במדינה בה הספורט הוא שולי כמו ישראל, מדינה שאין לה כסף לתחביבים, גם אם יהיו 10,000 אנשים שישחקו פוטבול עדין יהיה קשה למצוא מימון. גם הציוד יקר (בניגוד לכדורגל וכדורסל), צריך להתחיל את התשתית בכלום, כי בלי מאמנים לא תהיה פה רמה סבירה ובלי משכורת לא תמצא פה מאמנים. וככה יקח הרבה יותר משנתיים עד 5 עד שנהיה ראויים לליגה...

royassis

New member
אז מה התוכנית שלכם ?

אז מה הרעיון שלכם ? איך אתם מתכוונים לפתח את הענף ? להכניס יותר אנשים לספורט ?

Yo-man

New member
כרגע אין ממש תוכנית

אני עושה את שלי עם הפורום ובמשחקים. מנסה לגרום לכל מי שמגיע להרגיש כיף. חלמתי על לנסות להכניס את הענף לבתי ספר, ללמד שם פוטבול בשעורי התעמלות או בשעורים פרטיים - אבל לי אין מספיק ידע, ובטח שאין לי את הכסף להרים ציוד ללימוד עשרות תלמידים, וגם זה - פעם בשבוע לפחות משעה וכל יום 4 כיתות... אלה לא חיים וזה לא מה שיקדם את הפוטבול, רק יקנה ידע וילמד אנשים (ילדים) לאהוב אותו. אבל זה עדין לא צעד גדול מספיק. פעם בכמה זמן אנחנו מגלים שגדלנו, אבל אין לנו תוכנית חומש. ובשיא הפירגון - אני מאוד אשמח אם תהיה איזו תוכנית, רק שלא ברור לי איך בדיוק.

royassis

New member
ליגה

אני עדיין חושב שבשביל שלפתוח ליגה צריך קודם כל קבוצות לא מוארגנות בלי מדים בלי מגנים בלי ספונסרים בלי כלום. רק כמה אנשים חובבנים שמאורגנים, כי בלי זה אי אפשר לעשות כלום. ולזה צריך לשאוף, לא ליותר מזה, לפחות לזמן הקרוב. אז אולי תהיה לנו ליגה חובבנית, בלי מגנים ועם משחקים לא מסודרים ממש, אבל זאת תהייה ליגה, ויש לה סיכוי יותר טוב להפוך לליגה של ממש עם הזמן. ואני לא חושב שאפשר לשכנע אנשים לשחק פוטבול, כי לא מכירים את זה בארץ, אז עדיף למשוך כבר את מי שיודע רוצה ומעוניין. וגם בכתבות שאתם כותבים עכשיו, אתם יכולים גם לכתוב איפה ומתי אנחנו משחקים. כי פורום לא יכול למשוך הרבה אנשים .... כי לא מבקרים בו הרבה אנשים .

ofribecker

New member
דעתי

אני שמח מאוד שמתנהל הדיון הזה כאן. חשוב שכל מי שאכפת לו וכל מי שהיה רוצה (או חולם) שיהיה אי-פעם פוטבול רציני בישראל, יהיה שותף למחשבות ולעשייה בכיוון. יורם מאוד צודק בסקפטיות שהוא מביע כאן, אין ולא יהיה פוטבול מאורגן בלי הרבה כסף. צריך לקרות הבלתי-ייאמן שאיזה עשיר תמהוני ומשוגע על פוטבול יוציא מכיסו סכום משמעותי (וכנראה שצריך משהו בסדר גודל של לפחות כמה מיליונים, דולרים או שקלים תחליטו בעצמכם) כדי שאפשר יהיה באמת להתחיל משהו, הרי צריך ציוד (קסדה, מגינים ותלבושת זה בערך 500-1000$ לאדם) ומגרש רציני (תבררו כמה עולה לשכור סתם לדוגמא את המכתש בגבעתיים לאחה"צ אחד) ושיפוט (30 שקל לשעה זה שכר מינימום, לא?) וביטוח (כמה אלפי שקלים לשנה לשחקן)... ועוד ועוד... אז מה לעשות, כנראה שבארצנו הקטנטונת וחסרת המסורת בפוטבול נידונו לחכות למשיח בעניין הזה וכשהוא יבוא, וזה כנראה יהיה איזה יהודי אמריקאי מליאן עם אינטרסים אז רק נתחיל באמת לראות משהו, וגם אז זה עלול ליפול על הפנים כפי שכבר קרה בעבר. לידיעתכם, לאחד הבעלים ב NFL(אינני זוכר של מי) כבר היה חוזה עם יעל בר-זוהר ועוד סלבריטאים לפרסום העניין ואחרי סקר שוק מקיף יותר הנ"ל הבין שאין לו מה לחפש כאן כי זה לא צפוי להתרומם. הדרך האמיתית לפי דעתי שהדבר כן יוכל לצבור תאוצה היא אם אותו המשקיע האלמוני יחליט להקים פרנצ'ייז ישראלי לליגת NFL Europe ויביא שחקנים פליטי NFL בערבוב עם ישראלים (סטייל מכבי תל-אביב כדורסל). אם תהיה קבוצה מוצלחת זה עשוי (וגם זה לא מובטח כלל) לעזור לקידום הענף בארץ כי יהיה בשביל מה לעודד ולאהוד. אז גם אולי תהיה מוטיבציה לסטודנטים באוניברסיטאות לנסות ולשחק פוטבול וזה יכול להיות דרייבר להקמת ליגת מכללות, שזה אומר הרבה (יחסית) קהל צעיר עם פוטנציאל התלהבות שעושה גם רעש. לא צריך לאבד את התקווה, אבל בד בבד צריך להיות עם שתי רגליים על הקרקע ולהבין שהכל יקרה רק אם וכאשר יהיה לנו המזל (או השכל) להביא לכאן את אותו\אותם המשקיע\ים המיוחלים.

Amir BA

New member
שאלה

יורם אולי אתה תוכל להסביר לי אם אתה יודע. אתם מדברים על ליגת הפלאג פוטבול. למה הם לא לוקחים על עצמם את נושא העלאת המודעות של הפוטבול בארץ? הרי אם הם משחקים פלאג פוטבול סימן שיש להם אהבה למחק ואם כל הכבוד לפלאג פוטבול הם בטוח יודעים שזה לא הדבר האמיתי. דבר נוסף, ותקן אותי עם אני טועה. אין פה אף ייצוג שלהם בפורום, נכון? אני חושב שזה חבל...כל הזמן מדברים עליהם כעל גוף חיצוני וקטן, אבל אם יש ליגה אז כנראה שיש הרבה אנשים שמתענינים בזה.

royassis

New member
שווה לנסות

שווה לנסות ולראות ..... אולי כמה אנשים שמשחקים פלאג פוטבול ירצו גם לשחק טאקל פוטבול ואולי יעזרו לנו לעצב קבוצות.

lambdeus

New member
הארגון הירושלמי

AFI הוא הארגון של הפלאג פוטבול בירושלים. עומד בראשו בחור בשם סטיב לייבוביץ שהקים את העניין לפני כ-15 שנה. לליגה שלהם יש משהו כמו 50 קבוצות, כ-500 שחקנים ומגרש פרטי משלהם. אבל כל הליגה היא פיקטיבית כי היא מורכבת ממשהו כמו 85 אחוז בני ישיבות אמריקאים שבאים לארץ ללמוד בישיבה במשך 3 שנים ואז חוזרים לארה"ב. אבל כל קבוצה שמשחקת שם (הם מקיימים ליגה שמתפרשת על משהו כמו 9 מחזורים) צריכה לשלם כקבוצה משהו כמו 500$ (אלוהים יודע על מה הולך הכסף אם כבר מגרש פרטי יש להם ומדים יש להם) תעשו חשבון כמה כסף זה יוצא כל שנה. את הכסף הקבוצות משיגות מכל מיני חברות פרטיות שבתמורה הקבוצה נקראת על שמה של החברה ולובשת טי שירטס עם שם החברה וככה מתקבלות קבוצות עם שמות כמו "פלאפל משה ובניו" וכדומה. לליגה הפלאג פוטבול הירושלמית אין שום אינטרס לקחת תחת חסותה קבוצות תאקל תל אביבית או חיפאית אלא אם כן נרצה להצטרף אליהם בתור קבוצת פלאג פוטבול של 6 על 6 אנשים ונשלם את ה-500 דולר. לפני שנתיים הצטרפו חלק מהחברה של תל אביב בתור קבוצת פלאג לליגה הזאת והכסף לכניסה ניתן לנו על ידי ערוץ METV שבזמנו תמך בנו כספית (סכום צנוע שהספיק להיכנס לליגה ולפרסם את הפלאג פוטבול בתל אביב שבינתיים התפגר). בליגה עצמה רובנו לא מצאנו את עצמנו ולא אהבנו את הצורה שבה הם משחקים ונהלים דברים ומאז לא השתתפנו.

royassis

New member
פלאגי

כן .... אבל אנחנו לא רוצים שהם יממנו אותנו אנחנו רוצים שאולי כמה אנשים ירצו לשחק פוטבול אמיתי ולהצטרף אלינו.

למעלה