שרשור שאלות ב++C

אוקי, אני אנסה שוב

1.ב if אין לי פקודה, פשוט אני רוצה שיגיע ל else אם לא יתקיים התנאי. בכל אופן אני חשבתי לשים break בתור פקודה בif וכך לתור את הבעיה, השאלה שלי הbreak יוצא לי רק מ if וממשך אחרי ה else 2. יש לי הרבה מצבים if(...); if(...); וכו' נניח שלא נכנס לכל הif-ים מחכה בסוף else שהכוונה שלי תהיה אם לא נכנס לאף אחד מהם, אך משום מה זה ניראה לי, שזה יובן בתור else רק על ה if האחרון. מקווה שזה יותר ברור תודה רבה

נופרבלע

New member
תשובות

זה הרבה יותר ברור:) 1.מיותר,פשוט את כל מה שרשמת בתוך האיפ שימי בסוגריים ולפני כל הסוגריים שימי את הסימן "!" לדוגמא:
if(!(a>b))​
התנאי המקורי היה האם איי גדול מבי..והסימן ! בעצם מהווה שלילה,התנאי יהיה עכשיו "האם איי לא גדול מבי" אז פשוט שימי ! לפני כל התנאי ותכניסי לif הזה את כל מה שרצית לכתוב בelse

לא טוב לי

הפקודה שלי ב else זה return אם אעשה כדבריך מיד יצא לי בלי לבדוק את שאר הif -ים כאמור יש שם הרבה....

נופרבלע

New member
שכחתי את 2

אממ בעיקרון זה תלוי בתכנון הלוגי של התוכנית. הelse צריך להמצא במקום המתאים לו אם את רוצה else ש"יחפה" על כל האיפים שהיו חל מההתחלה עד סוף התוכנית אז אם הוא באמת לא נכנס אליהם זה יכנס אליו (אני מקווה שהבנתי למה התכוונת) בכל אופן זה קצת בעייתי,כי זה כל else והמקום שמתאים לו..

HaifaMan

New member
אין דבר כזה

else משוייך לif אחד בלבד. אי אפשר לשייך אותו לכמה, ולכן אין "מקום מתאים" כזה.

נופרבלע

New member
אתה צודק

משום מה עלתה לי בראש סיטואציה של איפ ובתוכו המון איפים ואז אלס של האיפ הראשי אבל גם בסיטואציה כזו האלס משוייך כביכול לאיפ אחד.

break

אתם יכולים בבקשה לומר לי את הכללים של break למתי הוא טוב ואז אולי אדע איך אני יכולה לטפל בבעיה הספציפית שלי תודה

HaifaMan

New member
break

יוצא מלולאת הfor, while, case או do. (case זאת לא לולאה אבל גם שם הוא בשימוש).

HaifaMan

New member
תנסי אולי על הקומפיילר שלך זה יעבוד ../images/Emo6.gif

וברצינות - break לא קשור לif אלא רק למה שציינתי למעלה. בואי תסבירי מה את רוצה לעשות ונמליץ לך על דרך נורמלית לעשות זאת...

בקשר להרבה IF

בקשר להוא פתרתי את זה כמו שנופר אמרה, זה דוקא כן התאים תראה בבקשה את הבעיה הבאה (בתקווה שזה יכתב טוב) אני רוצה שאם לא נכנ ס לאף אחד מה IF-ים אז יעשה את הCOUT האחרון if((s=='?') && (s[i+1]==';')) { if( ListSorted.foundMishtane(tmp)) ListSorted.PrintResult(tmp); else cerr<<"Name is not exist"<<endl; } if((s=='?') && (s[i+1]=='F')&&(s[i+2]==';')) { if( ListSorted.foundMishtane(tmp)) ListSorted.PrintExp(tmp); else cerr<<"Name is not exist"<<endl; } if(s=='=') {cout<<"mishvaa"<<endl; Mishvaa(s); } else cerr<<"wrong input"<<endl;

טוב, אני רואה שזה לא ברור

מה שקורה שם זה if(.....); if(....); else (....); ורוצה שהelse לא יעבוד רק על האחרון אלא , במצב שלא נגעת באף אחד תעשה else ומה שיקרה אני מאמינה זה שהוא יכנס לif יחזור לא יכנס לאחרון ויעשה לי cout נחמד בלתי רצוי

נופרבלע

New member
כן אנחנו יודעים

אבל אף אחד לא יכתוב לך אותה. תגידי איפה נתקעת ואני בטוחה שישמחו לתת לך עזרה עניתי לך בפורום שפות תכנות

נופרבלע

New member
GCD זה המחלק המשותף הכי גדול

לדוגמא המחלק המשותף המקסימלי של 1071 ו־1029 הוא 21.

למעלה