שלום נוני007...
ראשית, תודה... אתמול בערב, ניסיתי לענות לשאלות הגולשים החל משעה 22:30. עניתי תשובות אך הן לא נכנסו לפורום וחיכו שמישהו יואיל בטובו לאשר אותן. אני מניח שכמוני היו גם כמה גולשים חדשים בתפוז שניסו לשלוח הודעות ושאלות אך לא הצליחו להכנס לפורום. אני אישית חיכיתי עד שעה 01:00 בלילה לראות אם נכנסו הודעותיי ותשובותיי ורק היום בבוקר ראיתי כי סוף סוף הן נכנסו לפורום. אני מניח שעובדת היותו של מנהל הפורום בחו"ל גרמה לשיבוש האירוח, אך אנסה ללמד זכות שאולי זו הייתה בעיה כללית של אתר תפוז. חיכיתי לפחות להבהרה בנושא מטעם "תפוז" או מנהלי הפורום, אך משבוששה לבוא, אני כותב את ההבהרה כאן ועקב האירוח הכושל, אשתדל להמשיך לענות לשאלותיכם גם במשך היום ואני מקווה שהפעם זה יסתדר. ועכשיו לשאלותייך: 1. לגבי עברי המוסיקלי, עניתי חלקית בתשובה קודמת (לנייקוס), תוכלו לראות את התשובה שם (למרות שהיא חלקית). 2. לגבי דיסק בכורה, כפי שכבר כתבתי בתשובתי הקודמת, אני לא שלם עדיין עם כל החומר שהקלטתי (למרות שיש כבר כעשרה שירים כמעט גמורים), מכיוון שכידוע לכם, בימים אלו, קשה מאוד להחזיר את ההשקעה על הקלטת דיסק ובטח לא להרויח מזה (למרות שאת רוב ההקלטות עשיתי להנאתי והנאת אלו שעבדו איתי ועל כך תודתי להם), ומכיוון שאת רוב זמני אני מקדיש היום לשידורים ולכל הכרוך בהכנותיהם (שכן, עובד אני לבד ללא צוות עריכה והפקה ואני נאלץ להשקיע ימים ולילות על מיקסים הקלטות ופינות לתוכניות), אין לי הרבה זמן להשקיע בשיפור ההקלטות של שירי, ולכן הדיסק קצת מתעכב. בכל אופן, ניתן לשמוע את חלק משירי כסינגלים שיצאו כבר לרדיו ("להיות בשמחה תמיד", "כחתן", "אשת חיל", "אין דבר", "עוד ישמע", "שושנת יעקב", ועוד..). 3. כפי שכבר כתבתי בתשובותי הקודמות, קול-חי הייתה אחת התחנות בחיי, היו לפניה והיו אחריה, לא עברתי מקול-חי לרשת מורשת, הייתה לי הפסקה בשידורים בין קול-חי לבין רשת מורשת (שבה השקעתי קצת בהקלטות שירי). קול-חי היא באר ששתיתי ממנה והייתה לי שם תקופה נהדרת עם רונן גרוס שזכורה אצלי רק לטוב. מבחינתי, המעבר מקול-חי שהיא תחנה אזורית, לקול-ישראל שהיא תחנה ארצית ממלכתית היא בבחינת עליית מדרגה (למרות שהרייטינג שם נמוך יותר מסיבות שאיני יכול לפרטן). 4. לעתיד, שואף אני (כפי ששאפתי ת...מ-י-ד), להמשיך לשמח את עם ישראל, לעזור לכולם ככל שאוכל, להינות מעשייתי ולראות ולהרגיש שגם אחרים נהנים ממנה. אין לי תוכניות ספציפיות, שאיפות לא חסרות ואני מקווה שלפחות את חלקן אוכל להגשים. 5. את המונח "לעזרתכם ת...מ-י-ד" טבעתי לפני כמה שנים כשיצרתי את חידת "מקורות יודעי דבר" להחייאת הפורומים החסידיים הראשונים שהיו (מ-י-ד, זה ראשי תיבות של "מקורות יודעי דבר"), מאז נשארה זו חתימתי. נקודת המוצא שלי ותובנת החיים שלי היא שגם אם אני נמצא בעמדות משפיעות, גם אם אני מאחורי מיקרופון, גם אם אני מוכר קצת יותר מאחרים, לא הופכת אותי למורם מעם וליותר טוב מאחרים. אין שום סיבה שאם אני קצת יותר מפורסם מאחרים, אהפוך את עצמי לקשה להשגה ולא כאחד העם (וזו הסיבה שמספר הטלפון שלי, כתובתי והמסנג'ר שלי לא חסויים ואני זמין לכל דיכפין) גם אם אני טוב ומוכשר קצת יותר מאחרים בדבר מסויים, תמיד, אבל תמיד, כל אחד ואחת מכם יהיה טוב ממני בדברים אחרים, כך שכל אחד אחר לא נמצא בעמדה נחותה ממני, וזה מה שמנחה אותי בהתנהלותי וגם בדרך שידורי (בגובה העינים). העובדה שאני מאחורי המקרופון ושולט בשידור לא מקנה לי את הזכות "לרדת" או "לקטול" או "לצחוק" על אחרים, ואני נותן את הכבוד וההערכה לכל מאזין ומאזינה בכל גיל ובכל מצב. הרי סה"כ, בלעדי המאזינים שנותנים לי את הכח והעידוד להמשיך ולעשות, איני שווה כלום. (בשידור הציבורי אין פרנסה גדולה כ"כ, לולא המאזינים שתומכים ומקשיבים ונהנים ומעודדים ומשתפים פעולה, לא היית ממשיך במקצוע זה - זהו שכרי). משום כך, ומשום העובדה שנולדתי עם תכונת ה"עזרה לזולת" שזורמת בעורקיי, משתדל אני לעזור ככל שאני יכול לכל אחד ואחת, כולי תקווה שיהיה לי הכח להמשיך בכך ת...מ-י-ד !!! דעו לכם, שהנותן תמיד מקבל יותר... תודה על האיחולים, יוסי.