שרשור שאלות לאירוח

מתנדב

New member
שרשור שאלות לאירוח

האירוח היום בפורום יתקיים בשעה 10 וחצי עם השדרן והזמר יוסי אייזנטל אנא שרשרו שאלותיכם בשרשור זה...

מה עם הקלטת שירים חדשים?

יש משהו בתכנון? מלבד השדרנות? או שעזבת את השירה לטובת השידור?

מצטרף לשאלות ששאלו הקודמים לי

מה עם השירה? למה אתה לא מוציא שירים חדשים? הרי "להיות בשמחה תמיד" היה להיט גדול! אז למה אתה לא מקליט עוד שירים?

נייקוס

New member
שלום ליוסי

קודם כל אני נהנה מאוד מהמצעד שלך. האם יש לך רקע מוזיקלי או שהיית בפרחי מסוים או שמצד המשפחה יש רקע כזה?

שלום נייקוס

ראשית תודה. שנית, כן יש לי רקע מוסיקלי, כבר כשהייתי בגן אמרו שאני מוסיקלי מאוד
. כשהייתי בן 12 בערך, הייתי סולן "פרחי צברים" בניצוחו של מונה רוזנבלום. מונה הקים אז את להקת "אנעים זמירות" שנחשבה בזמנו רביעיית ילדי הפלא והייתה מורכבת מסולני המקהלות של מונה וצירף אותי ללהקה אשר הופיעה תכופות בכל הארץ, בחו"ל ובטלויזיה. (זכורני אפילו הופעה אחת עם ר' שלמה קרליבך בפארק הירקון). יותר מאוחר, ניהלתי מוסיקלית חבורות זמר של בני-עקיבא ושרתי וזכיתי במקום הראשון בפסטיבל הארצי הראשון של בנ"ע (הפזמונסניף). מאוחר יותר עברתי לצד ההפקתי ולמאחורי הקלעים ועסקתי בבימוי, בסאונד, בתאורה בהפקה ועוד.... עשיתי את התאורה בכל המופעים הגדולים שהיו בגוש קטיף עם MBD ופריד. מאוחר יותר ערכתי עיבודיים קוליים והקלטת קולות רקע בהמון דיסקים של זמרים אחרים שיצאו לשוק (אם תחפש טוב, תוכל למצוא אותי בהרבה עטיפות של דיסקים, ברשימת הקרדיטים). מאוחר יותר ובין ה זמנים הקלטתי כמה שירים בביצועי באולפן שלי, חלקם הושמעו ומושמעים בתחנות הרדיו, אחד מהם יצא בדיסק שנקרא "חסינגלים" של אלי מנדלבאום והוא בעצם הכי מזוהה איתי "להיות בשמחה תמיד". מקוה שעניתי על שאלתך, ואיחולי להמשך האזנה והנאה מהמצעד. יוסי.

nuni007

New member
ערב טוב ,יוסי!

בס"ד ראשית, ברוך בואך לפורום:) שנית, לשאלות. לכאורה שאלות בנאליות. אך השערותי האישיות מובילות לתובנה שיש אנשושים רבים שעומדים בפתח הפורום, וחפצים אף הם לשגר את שאלותיהם, אז נתן להם את הבמה ונשאל חלקית את שאלותי. אז--- 1. כידוע לכולנו, אתה נחשב גם לזמר. מהו העבר המוזאקלי שלך? (מקהלות ,להקות וכו') 2. האם נזכה לראות בקרוב דיסק בכורה שלך ?? (נו כבר מצפים) 3. בעבר שידרת ברדיו קול-חי, בתוכנית "אהבת ישראל" עם רונן גרוס. <אולי שאלה מידי אישית, ואינך מוכרח לענות..> למה פרשת לטובת רשת מורשת? 4. לכל אנשוש ישנם שאיפות עתידיות, מה אתה שואף מעצמיך לגבי עתידך?? 5. אתה משתמש רבות במונח-- לעזרתכם ת...מיד. ואישית, אני יכולה להעיד שהינך ת...מיד עומד מאחורי האימרה הנ"ל. (וכאן המקום לומר ת-ו-ד-ה!!) השאלה, עד כמה??? יש גבול?? האם יש מצב שאתה מסוגל לומר לא?? לעזרתינו ת...מיד !!! הרבה הצלחה בהמשך! נוני@ (תודה, לRצינית, שמשכה את תשומת ליבי. שאייזנטל מתארח כאן הערב. היא שותפה חלקית לשאלות...)

שלום נוני007...

ראשית, תודה... אתמול בערב, ניסיתי לענות לשאלות הגולשים החל משעה 22:30. עניתי תשובות אך הן לא נכנסו לפורום וחיכו שמישהו יואיל בטובו לאשר אותן. אני מניח שכמוני היו גם כמה גולשים חדשים בתפוז שניסו לשלוח הודעות ושאלות אך לא הצליחו להכנס לפורום. אני אישית חיכיתי עד שעה 01:00 בלילה לראות אם נכנסו הודעותיי ותשובותיי ורק היום בבוקר ראיתי כי סוף סוף הן נכנסו לפורום. אני מניח שעובדת היותו של מנהל הפורום בחו"ל גרמה לשיבוש האירוח, אך אנסה ללמד זכות שאולי זו הייתה בעיה כללית של אתר תפוז. חיכיתי לפחות להבהרה בנושא מטעם "תפוז" או מנהלי הפורום, אך משבוששה לבוא, אני כותב את ההבהרה כאן ועקב האירוח הכושל, אשתדל להמשיך לענות לשאלותיכם גם במשך היום ואני מקווה שהפעם זה יסתדר. ועכשיו לשאלותייך: 1. לגבי עברי המוסיקלי, עניתי חלקית בתשובה קודמת (לנייקוס), תוכלו לראות את התשובה שם (למרות שהיא חלקית). 2. לגבי דיסק בכורה, כפי שכבר כתבתי בתשובתי הקודמת, אני לא שלם עדיין עם כל החומר שהקלטתי (למרות שיש כבר כעשרה שירים כמעט גמורים), מכיוון שכידוע לכם, בימים אלו, קשה מאוד להחזיר את ההשקעה על הקלטת דיסק ובטח לא להרויח מזה (למרות שאת רוב ההקלטות עשיתי להנאתי והנאת אלו שעבדו איתי ועל כך תודתי להם), ומכיוון שאת רוב זמני אני מקדיש היום לשידורים ולכל הכרוך בהכנותיהם (שכן, עובד אני לבד ללא צוות עריכה והפקה ואני נאלץ להשקיע ימים ולילות על מיקסים הקלטות ופינות לתוכניות), אין לי הרבה זמן להשקיע בשיפור ההקלטות של שירי, ולכן הדיסק קצת מתעכב. בכל אופן, ניתן לשמוע את חלק משירי כסינגלים שיצאו כבר לרדיו ("להיות בשמחה תמיד", "כחתן", "אשת חיל", "אין דבר", "עוד ישמע", "שושנת יעקב", ועוד..). 3. כפי שכבר כתבתי בתשובותי הקודמות, קול-חי הייתה אחת התחנות בחיי, היו לפניה והיו אחריה, לא עברתי מקול-חי לרשת מורשת, הייתה לי הפסקה בשידורים בין קול-חי לבין רשת מורשת (שבה השקעתי קצת בהקלטות שירי). קול-חי היא באר ששתיתי ממנה והייתה לי שם תקופה נהדרת עם רונן גרוס שזכורה אצלי רק לטוב. מבחינתי, המעבר מקול-חי שהיא תחנה אזורית, לקול-ישראל שהיא תחנה ארצית ממלכתית היא בבחינת עליית מדרגה (למרות שהרייטינג שם נמוך יותר מסיבות שאיני יכול לפרטן). 4. לעתיד, שואף אני (כפי ששאפתי ת...מ-י-ד), להמשיך לשמח את עם ישראל, לעזור לכולם ככל שאוכל, להינות מעשייתי ולראות ולהרגיש שגם אחרים נהנים ממנה. אין לי תוכניות ספציפיות, שאיפות לא חסרות ואני מקווה שלפחות את חלקן אוכל להגשים. 5. את המונח "לעזרתכם ת...מ-י-ד" טבעתי לפני כמה שנים כשיצרתי את חידת "מקורות יודעי דבר" להחייאת הפורומים החסידיים הראשונים שהיו (מ-י-ד, זה ראשי תיבות של "מקורות יודעי דבר"), מאז נשארה זו חתימתי. נקודת המוצא שלי ותובנת החיים שלי היא שגם אם אני נמצא בעמדות משפיעות, גם אם אני מאחורי מיקרופון, גם אם אני מוכר קצת יותר מאחרים, לא הופכת אותי למורם מעם וליותר טוב מאחרים. אין שום סיבה שאם אני קצת יותר מפורסם מאחרים, אהפוך את עצמי לקשה להשגה ולא כאחד העם (וזו הסיבה שמספר הטלפון שלי, כתובתי והמסנג'ר שלי לא חסויים ואני זמין לכל דיכפין) גם אם אני טוב ומוכשר קצת יותר מאחרים בדבר מסויים, תמיד, אבל תמיד, כל אחד ואחת מכם יהיה טוב ממני בדברים אחרים, כך שכל אחד אחר לא נמצא בעמדה נחותה ממני, וזה מה שמנחה אותי בהתנהלותי וגם בדרך שידורי (בגובה העינים). העובדה שאני מאחורי המקרופון ושולט בשידור לא מקנה לי את הזכות "לרדת" או "לקטול" או "לצחוק" על אחרים, ואני נותן את הכבוד וההערכה לכל מאזין ומאזינה בכל גיל ובכל מצב. הרי סה"כ, בלעדי המאזינים שנותנים לי את הכח והעידוד להמשיך ולעשות, איני שווה כלום. (בשידור הציבורי אין פרנסה גדולה כ"כ, לולא המאזינים שתומכים ומקשיבים ונהנים ומעודדים ומשתפים פעולה, לא היית ממשיך במקצוע זה - זהו שכרי). משום כך, ומשום העובדה שנולדתי עם תכונת ה"עזרה לזולת" שזורמת בעורקיי, משתדל אני לעזור ככל שאני יכול לכל אחד ואחת, כולי תקווה שיהיה לי הכח להמשיך בכך ת...מ-י-ד !!! דעו לכם, שהנותן תמיד מקבל יותר... תודה על האיחולים, יוסי.

nuni007

New member
אוללה, איזו השקעה.

יוסי תודה על התשובה אהבתי את חלקה האחרון של התשובה. ויהי רצון, שנזכה ת...מ-י-ד, להיות בין העוזרים ולא בין הנעזרים.

קודם כל שלום לך. רציתי לשאול כמה

שאלות. א.למה עברת מקול חי למורשת? ב. איך עובדת שיטת הדירוג במצעד? ג. למה אין לכם פרסים? ד.למה לא קולטים אותכם בב"ב?

שלום מבקר מוזיקה.. (לא מוסיקה?)

א. שידרתי בקול חי תקופה מסויימת (ונפלאה) יחד עם רונן גרוס במוצ"ש בלילה, עזבתי, התחתנתי, ורק לאחר למעלה משנה גוייסתי לקול-ישראל לערוך ולהגיש את המצעד. כך שלא עברתי ממקום למקום, פשוט אלו שתי תחנות בחיי כמו שאר התחנות. ב. הדירוג מתבצע בטלמסר ע"י המאזינים, אני מקבל את תוצאות הטלמסר וכפי שהם מכניס אותם לטבלאות שלי, אני לא מתערב בדירוג והדירוג משקף לחלוטין את מה שדירגו המאזינים. קורה הרבה פעמים שאני מתאכזב מתוצאות הדירוג, מכיוון ששירים שחשבתי שהיו צריכים לעלות, יורדים או אפילו יוצאים מהמצעד, אך לי אישית אין מה לעשות ואני מחוייב לקבל את הכרעת המדרגים בטלמסר. ג. בתקופה הראשונה של המצעד, לא היו אצלנו פרסים, לאחר מאבקים קשים שניהלתי הצלחתי להביא לכך שיהיו פרסים גם אצלנו, בתקופה האחרונה, עקב הבעיות שרשות השידור נמצאת בהן, יש קצת בעיה בהשגת הפרסים ומכיוון שהרבה פרסים שהובטחו מתעכבים, נאלצתי בשלב ראשון להוריד את המינון ובשבועיים האחרונים לעצור זמנית את חלוקת הפרסים עד שיתייצב המצב. לשמחתי המאזינים ממשיכים לשתף פעולה יפה מאוד גם ללא פרסים. ד. כאן נכנסת לשאלה שעדיף שתפנה לגופים הרשמיים של רשות השידור (לגבי הקליטה), אני מנוע מלהגיב על זה. יוסי.

א.אני הייתי מאזין נלהב שלכם

אתה זוכר את ירחמיאל (שוומנפלד)? ב.על פי איזה קריטריון אתה מחליט להכניס שירים לפינה לשיפוטכם? ד.אתה מנוע להגיב אבל אתה עצמך נפגע בתור תושב של האיזור הזה. בכל מקרה נשמח מאוד אם תמשיך להשתתף פה בפורום.

שלום מבקר מוזיקה...

אני בהחלט זוכר את "ירחמיאל" הגדול לטובה... תראה מה נהיה ממנו ולאן הוא צמח מאז...
ב. שאלתך לגבי הקריטריון שמנחה אותי איזה שירים להכניס למצעד, מכניסה אותנו לסוגיה הסבוכה מאוד בהגדרת "מוסיקה חסידית". דנו בסוגיה הזו רבות ואפילו הקדשתי כמה תוכניות לבירור הסוגיה בהשתתפות אומנים רבים... אשתדל לקצר, אם הייתי הלך ע"פ ההגדרה של מוסיקה חסידית כפשוטה, הייתי צריך להגביל את עצמי למוסיקת "חצרות חסידים" בלבד (מוסיקה שאדמור"ים הלחינו). גם את המוסיקה של מרדכי בן דוד ושל אברהם פריד והשאר (שזו מוסיקת פופ ורוק) קשה להגדיר כמוסיקה חסידית כפשוטה. מצד שני, אם אני לא מגביל את MBD ואת פריד ואת דדי ואת שוואקי ואת ג'רופי וכו' וכו'... אני לא יכול להגביל את רזאל, עדי רן, אוריאל מאור, רבע לשבע וכו' וכו'... ואני לא יכול להגביל את חיים ישראל ואת דודו דרעי ואת איציק אשל ואת אבי בן ישראל וכו' וכו'.... בקיצור... זה לא פשוט.... אם ננסה להגביל את זה רק למוסיקה מהמקורות, נשאלת השאלה היכן לעצור? האם רק מהתורה, או שנרחיב את זה גם לנביאים ולכתובים? או שנמשיך למשנה? לגמרה? ומה עם המגילות? ואימרות חז"ל וכו' וכו'.... גם כאן זה לא פשוט... לכן לדעתי צריך ללכת להגדרה קצת יותר רחבה - "מוסיקה יהודית". ומוסיקה יהודית, לדעתי, היא מוסיקה שמנוגנת ומושמעת במחוזותינו (אפילו אם אלו מילים של חיים וולדר). זה הקריטריון שמנחה אותי בבחירת השירים. אני יודע שבעקבות כך המצעד שלנו נחשב להכי פתוח והכי פחות מוגבל, אבל לדעתי הוא גם מייצג הכי טוב את דעת הקהל ורצון הציבור ונותן אפשרות ביטוי וגיוון לכל היוצרים במחוזותינו. לפעמים, אני נותן למאזינים במהלך המצעד את זכות הבחירה לגבי השיר שיכנס לפינה לשיפוטכם. ד. אכן גם אני נפגע מכך שהקליטה באיזור שלי גרועה מאוד (וזו אחת הסיבות שאני לא יכול להעלות לאינטרנט את השידור החוזר בתקופה האחרונה), אני רק יכול לקוות שבעתיד הקרוב תשתפר הקליטה. בכל אופן, תמיד כדאי לנסות לקלוט בשני התדרים שלנו (אף פעם לא ניתן לדעת באיזה תדר תקלטו יותר טוב): 88.5FM או 104.8FM אני אשתדל מידי פעם להשתתף איתכם בפורום ולענות על שאלותיכם בנושאים שונים. תודה, יוסי.

אני ישמח מאוד אם תהיה פה הרבה

אגב סתם לידע תדע שיש פה הרבה גולשים מהפלאפון ולא מהמחשב (כמוני למשל). ותודה על התשובות.

../images/Emo6.gif אולי זה הגיל.....

אבל "תהרוג אותי"... אני לא מבין איך אתם יכולים לכתוב כ"כ מהר מהסלולרי... (וראיתי גם כאלו שכותבים בכתיבה עיוורת... הרבה יישר כח) יוסי.

ערב טוב

שלום לכולכם, אשתדל לענות לשלוש השאלות הראשונות בתשובה אחת (שכן, כולן באותו נושא). ראשית, לא עזבתי את השיראה לטובת השידור, תמיד שניהם היו במקביל. הייתה תקופה שהקדשתי יותר זמן למוסיקה ושירה (אם בהקלטות שירים סולו שלי ואם בעיבודים והקלטות מקהלה לזמרים אחרים). זה נכון שכיום אני מקדיש יותר זמן לרדיו והקלטות השירה די הוזנחו... ד"א, לא הוצאתי רק את "להיות בשמחה תמיד" כי אם שירים נוספים שהוקלטו כסינגלים והושמעו פה ושם בתחנות הרדיו... את הדיסק עדיין לא הוצאתי מכיוון שחשוב לי להיות שלם עם התוצאה, ואני עדיין לא שלם איתה ולמען האמת, אין לי הרבה זמן להקדיש להמשך ההקלטות, מה שמשאיר אותן בשלב זה קצת בצד... אפשר בהחלט לשאול שאלות גם על "רשת מורשת", אני לא בטוח שאוכל לענות לכל השאלות בנושא זה מכיוון שאני חייב לעמוד במגבלות ובאפשרויות שלי להתראיין בנושאי רשות השידור. אענה ככל שאוכל ובמיוחד אם השאלות יהיו קשורות ישירות במה שאני עושה ברשת מורשת, בכל מקרה, אין לקחת את תשובותי בנושאי "מורשת" כתשובות רשמיות של המערכת. יוסי.

למעלה