שרשור שאלות לגבי מילות שירים

The West Star

New member
מדל, שוב, אם מותר

האלבום לא כלכך טוב כמו שציפיתי, הוא לא מתוכם ומענין [שלא לדבר על מילים שהן לא משהו..] כמו האלבומים שאני רגיל אליהם כמו הצד האפל, או אנימלס.. ציפיתי למשהו גרנדיוזי יותר, פחות צפוי וחוזר על עצמו. אומנם אני מודה, ככל שאני שומע אותו יותר כך אני אוהב אותו יותר עד כמה שאפשר. אבל אולי ציפיתי ליותר סוליי גיטרה גדולים מאשר גיטרה אקוסטית מנגן ברוגע על אקורדים חוזרים ותופים קלילים, משהו בסגנוני הלויים האדירים בצד האפל. וגם ציפיתי למילים יותר נכונות או לא מובנות מפינק פלויד, למשל השיר פירלס שאני שומע עכשיו; מה אלו המילים הללו? זה קצת מוזר לי, והאמת שהייתי מצפה למשהו כזה יותר מג'נסיס, שהם להקה יותר דומה למה שפינקפלויד עשו פה. אבל שוב, אני מודה, הדיסק הזה הוא טוב, אבל לא מצויין ואדיר כמו שחשבתי. [אהה, אגב, מותר לי לעשות כזה שרשור?]

Blackpanter1י

New member
שאלה בקשר לשורה מהשיר

High Hopes למה הכוונה פה: Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground To a life consumed by slow decay זה קשור אולי לאבולוציה?

Blackpanter1י

New member
גם אני חשבתי ככה אבל תראה שעוד

שבועיים-חודש, של האזנה מדי פעם אתה תתרגל אליו.

ClleG

New member
what it means

קודמ כל הרשה לי לאמר שהשורה אומרת בדיוק מה שאתה רוצה שהיא תגיד. עכשיו שאמרתי את זה אני אחלוק איתך את דעתי שלי לגבי השורה והשיר. כאשר אני בא לפרש את השורה אני חייב להתייחס לאלבום כולו ולרעיון העומד מאחוריו. לאורך כל האלבום גילמור עסוק בלהטיח אשמה ברוג'ר על כך שהביא את הלהקה להתפרקות. הוא עושה את זה בכוונה מלאה בחלק מהשירים וברמזים שזורים היטב בשאר השירים. נראה שגילמור בחר לסגור את האלבום בשיר הל תקווה שלכאורה היא דבר חיובי, סימן לעתיד טוב יותר. אבל למעשה השיר נקרא: High Hopes ורמז על כך שהתקוות גבוהות מידי ונגזר עליהן לאכזב את זה שחושב עליהן. "There was a ragged band that followed in our footsteps Running before time took our dreams away Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground To a life consumed by slow decay" גילמור מתייחס כאן ללהקה, שכפי שהוא רואה אותה, הייתה אז רחוקה משלמות והייתה חסרה לה החלקות והאחידות (באנגלית ragged) כזו שהלכה בעקבותיהם של האנשים שהקימו אותה. כבר כאן ניתן לראות רמיזה ברורה לכך שעוד מהתחלה היו בלהקה "אנשים שונים" שכל אחד הלך אחר תקוותיו והלהקה הייתה תוצר נלווה. לראיה עוד בבית הראשון אומר גילמור: "The ringing of the division bell has begun" במקום בו הם גדלו יחד והחלו לפתח תקוות על עתידם האישי. כבר אז פעמון המחלוקת החל לצלצל כסימן לעתיד לבוא. "Running before time took our dreams away" הלהקה נמצאה בריצה =התקדמות מהירה לפסגה, עוד לפני שהזמן לקח מהם את החלום. "Leaving the myriad small creatues trying to tie us to the ground..." הלהקה המריאה כלפי מעלה בהשאירה את המון (myriad) היצורים הקטנים שניסו לקשור אותה לאדמה ולמנוע ממנה להתקדם, לחיים שסופם בריקבון. גילמור מתייחס כאן לכל אותם האנשים שעמדו בדרכם והתנגדו להם ברדיפתם אחרי החלום שלהם. אין כאן קשר לאבולוציה של כלום. הדשא היה ירוק, האור היה בהיר יותר וכו'.... "At a higher altitude with flag unfurled..." בגובה רב יותר עם דגל פתוח ומונף כדי שכל העולם יראה. דגל הוא סימן לגאווה אישית במשהו, סמל לזהות (לאומית) של קבוצה, משהו שמתקבל אצל העולם כסימן היכר שכולם אמורים להכיר. "We reached the dizzy heights of that dreamed of world" הלהקה הגיעה לגבהים המסחררים של העולם עליו הם חלמו. וכמו תמיד בגובה רב אדם נהיה מסוחרר ומשם הנפילה היא חזקה, כפי שקרה לרבים וטובים מהזמרים והלהקות שאנו מכירים. חסכתי כאן שורות אחרות בשחר שעוזרות להשלים את התמונה, כדי לענות יותר בקצרה על השאלה שלך. ולמרות זאת כתבתי המון, כי אי אפשר לתלוש שורה מתוך שיר או יצירה ולשאול מה היא אומרת. צריך תמיד לראות את מה שעוטף אותה מסביב. סליחה אם הדברים שלי ארוכים מידי. בברכה

ארוכים מדי!?

דווקא ציפיתי להמשך... נשארתי עם טעם של עוד... תכין את הכתבה המלאה, אתה בדרך הנכונה! שיר מהפנט!

ClleG

New member
תודה רבה

אני מודה לך על המחמאה. זה נעים לשמוע שמישהו מתחבר לפרשנות שלי. אחרי הכל מדובר באומנות. המון תודה. לגבי כתבה....??

נשמח מאוד לדיון מורחב בשיר

זה שיר מצויין, ויש הרבה מה לומר עליו. הוא עמוס בדימויים והתייחסויות לשירים של הפלויד וארועים מעברם (במיוחד מהביוגרפיה של גילמור). הניתוח שלך הוא טוב (אני מסכימה עם חלקו). מה דעתך לכתוב ניתוח של כל השיר, ואז נדון בו במלואו?

The West Star

New member
אוקיי, הנה אני מתקן את עצמי

לאחר שחזרתי הביתה ברגל, יום חם שכזה חזרתי מביה"ס, והאזנתי לאקוס, הבנתי שזה שיר נהדר, ואני די אוהב את האלבום הזה, הוא הרבה יותר טוב מאנימלס, או AHM הוא די נהדר, אבל לא מתוחכם, ובלי מילים טובות כלכך..

The West Star

New member
בקשר לאנימלס

אני בעיקר שמעתי את דוגס ואת פיגס, יש לי עוד זמן לחקור את זה.. :)

אני ממליצה לך (ולכולם) לקרוא

את מה שכתבתנו על האלבום במסגרת "פרוייקט השירים" http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=648&art_id=29 וכן את המאמר שכתב ברוטוס על האלבום. http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=648&art_id=51 בכלל, כדאי לחקור את החומר שכבר נמצא בפורום, במקום להמציא את הגלגל כל פעם מחדש.
אגב, מה זה "מילים טובות"? תן דוגמא.

thezanani

New member
echoes

גם לי זה קרה. ההבנה הזאת,שבאה ברוגע.גלים גלים. אושר פנימי שעולה בסולמות של דוד. ריק רייט הוא מושיעי. צלילה לתוך משהו על אינושי. וכמו כולם גם אני בהתחלה לא הבנתי. כולם דיברו על מעמקי הים ושיר אניגמתי ומסתורי. אני ראיתי ג'קוזי עם ילד קטן שמשתין. ואז זה בא לי. גלים גלים. האזנה שניה. שלישית. אתה כבר טובע. קצת סבלנות ידידי,ותבין שזכית במשהו גדול. כמו באהבה.

thezanani

New member
ושוב,כניגון החוזר על עצמו

כולם כבר יודעים שאני לא יודע לשרשר. ררררררר.

תשמע

אתה לא חייב לאהוב כל שיר או יצירה או אלבום או חבר להקה או כל משהו שנוגע ללהקה, כדי להיות "מקובל" עלק בפורום. על ה-
שלך איך שאומרים. תשמע אתה יכול לאהוב ואתה יכול גם לא לאהוב, מן הסתם. אתה לא צריך לחזור הביתה מבית הספר ולשמוע MEDDLE ולהגיד שאתה אוהב את האלבום שהוא יותר טוב מזה ומזה, ובסוף מה שהכי
שהוא "לא מתוחכם, ובלי מילים טובות כל כך". תשמע חמודיל'ה, MEDDLE זה רק מילים טובות וזה מוסיקה טובה עם המון עומק. בגלל זה יש לנו פורום נהדר! של אנשים שאוהבים ואוהבים יותר פחות ושל "מה זה הדבר המוזר הזה?". בגלל אנשים כמוך! תראה איזה השקעה: ----> >>> תהיה אמיתי, לא שמעת את WYWH. <<<

אני רואה שמשום מה לא נמצא

ב"פרוייקט השירים" החלק השני של הדברים שכתבנו על Dark Side of the Moon, כולל הדברים שכתבנו על Us and Them. במהלך סוף השבוע אחפש את הדברים ואעלה אותם. בינתיים, אומר בקיצור שהשיר מדבר על הדברים שמפרידים בין בני האדם וגורמים למלחמות, לסכסוכים, ולשאר מרעין בישין. השורה התחתונה: כולנו אותו הדבר, למה לריב?

למעלה