שרשור שאלות לד"ר אברמוב

אפרת12

New member
שרשור שאלות לד"ר אברמוב

בוקר טוב
וסליחה על דחיית פתיחת השרשור אז זהו - היום אנחנו מארחות בצהרים את ד"ר ליאורה אברמוב, והחל מרגע זה אתן מוזמנות לשאול שאלות והערה מנהלתית - עקב היותו של ה
מעט איטי לאחרונה, אני מבקשת מכן לקרוא את כל השאלות לפני העלאת שאלה חדשה, בכדי שלא יווצר מצב של שאלות חוזרות. אני מקוה שיהיה לנו אירוח מספק ומלבב יום טוב ושבוע טוב לכולנו

Arfilit

New member
ד"ר אברמוב שלום

קודם כל תודה וברוכה הבאה. ושאלה: כמה זמן לאחר לידה מתקבל על הדעת שעדיין יכאב במהלך קיום יחסים. השם שנה אחרי זה עדיין נורמטיבי?

נטע 123

New member
תפרים

ד"ר אברמוב שלום, אני חודש וקצת לאחר הלידה. האם בעת קיום יחסי מין יש אפשרות שהאזור בו היו התפרים יקרע מחדש או יפצע? (זה הפחד שלי לקראת התחלת קיום יחסי מין מחדש). תודה.

תפרים חודש לאחר לידה

התפרים מגיעים לרפוי מוחלט כעבור חודש ואין חשש מזה שיקרעו או יפתחו. אך בהחלט יכול להיות מצב של כאבים עדיין בזמן החדירה. אם יש חרדה מהכאב מומלץ שמוש בג'ל סיכה או אפילו בג'ל מאלחש

dorlim

New member
ועוד באותו עניין

אני מרגישה את הכאב באותו מקום (גם בעת החדרת טמפון) הייתכן ומדובר בתפר שלא התאחה כראוי? ואם כן - האם יש לכך פתרון "רפואי"? ובעניין אחר - הנאה - מאז הלידה הנאתי מסקס נפגמה ומעבר לנושא הכאב, לא מדובר באותה הנאה של התקופה מקודם. אני עדיין מניקה (8.5 חודשים) האם יתכן ומדובר בהורמונים הנובעים מהנקה? או בקשר אחר להנקה? תודה מראש

הנאה

לגבי כאב ממושך באזור התפרים הדבר דורש בדיקה רפואית,יתכן שהריפוי לא תקין. יכולה להווצר צלקת בולטת או רגישה או אפילו ציסטה קטנה באזור הצלקת, יש מקרים שהתפירה לא תקינה שיוצרת מתח מוגבר בזמן החדירה דבר שלא היה קודם. לגבי הנאה, נושא טעון ומורכב. יכול להיות שהנקה תגרום לירידה הורמונלית של הורמוני המין בשחלות כולל טסטוסטרון שאחראי על החשק המיני. לא כתבת באיזה אמצעי מניעה את משתמשת עכשיו דבר שיכול גם הוא להשפיע על ההנאה. ברור שכשיש כאב בזמן יחסי המין הראש מרוכז בהתגוננות מהכאב ולא בהנאה וזו אחת הסיבות השכיחות לירידה בהנאה המינית. וחוץ מזה שבשנה הראשונה לאחר לידה ביחוד ראשונה הנשים יותר מרוכזות באמהות ופחות בזוגיות ובמיניות. בזוג בריא בנפשו ובמיניותו הדבר צריך להסתדר בערך כשנה לאחר הלידה. כשיש הסתגלות של שני בני הזוג לתוספת החדשה והמבורכת שבבית

dorlim

New member
תודה ../images/Emo13.gif ובאשר לאמצעי המניעה

לאחר תקופה של שימוש בפמולן , חזרתי לגלולות של לפני תקופת ההריון - הרמונט, אלו הגלולות שאיתן הסתדרתי הכי טוב מאז ומתמיד ולכן לא נראה לי שיש קשר בין אמצעי המניעה להנאה.

כאבים לאחר לידה

סביר להניח שכאבים באזור התפרים בנרתיק ישארו לאורך של מספר חודשים מקסימום. שנה זה בהחלט זמן המצדיק פניה לרופא נשים לברור ולטיפול.

משוש30

New member
ד"ר אברמוב שלום רב כמה שאלות

אני 8 חודשים אחרי לידה. הגעתי סוף סוף למצב המיוחל בו אני מצליחה לקיים יחסי מין כמעט בלי כאב אבל תחילת החדירה עדיין כואבת. האם זה יעבור ובמה אפשר להיעזר?
האם חוסר החשק המיני בחודשים הראשונים אחרי הלידה נובע בין היתר גם מבעיות הורמונאליות?
ברצוני לשוב ולהרות. כמה זמן רצוי להמתין בין הריון להריון כדי שהגוף יחזור לעצמו?
בהריון הקודם היו לי סימני מתיחה בבטן. מהניתן לעשות כדי שבהריון הנוכחי הם לא ישובו? תודה רבה על התושבות

שאלות

1. קודם כל דרוש בדיקה גינקולוגית אם זו תקינה ניתן להשתמש בשמנים מקומיים בזמן יחסי מין בתנאי שלא משתמשים בקונדום. לדוגמא שמן ויטמין E שמן תינוקות או שמן זרעי ענבים. במדה ויש כאבים חזקים ניתן להשתמש בג'ל או משחה מאלחשת לפני החדירה ( עזראקאין) 2. אם הוסתות חזרו לתיקונם סביר להניח שאין הפרעות הורמונליות אם לא יכול להיות שיש עדיין דיכוי מסויים של השחלות 3. אין צורך לחכות ואם ברצונך ללדת שוב את כבר יכולה לנסות 4. הדבר היחידי שמדברים עליו כיעיל נגד סימני מתיחה זה שמן ויטמין E אבל אין עבודות שמוכיחות שזה באמת עוזר אבל לא מזיק לנסות.

lulyK

New member
שאלת המשך, אם אפשר>

האם לעזרקיאן יש תופעות לוואי? אם ישנה סכנת פיתוח תלות בדבר הזה? אני שנה ו-3 חודשים אחרי הלידה (וגינלית עם תפרים). ממש כמו שאת אומרת, כ-10 חודשים אחרי הלידה חזר החשק וענינים כמעט שבו למסלולם, פרט לכאב מסויים בחדירה. איך יודעים מתי זה כאב שנובע מהלידה ומתי זה וסטיבוליטיס?

עזראקאין

לעזראקאין אין תלות או תופעות לואי. הכאב המסוים הזה דורש ברור ובדיקה. הבעיה שלא כל רופאי הנשים יודעים מה זה וסטיבוליטיס או מודעים ומחפשים את הבעיה. הכאב הוסטיבולרי הוא בעל אופי שורף או צורב. הוא מופיע עם החדירה ויכול להעלם במהלך האקט המיני או להמשך תלוי בחומרתו או להופיע אחרי יחסי המין, אם יש התלבטות וחשש את מוזמנת לבוא להערכה אלינו למרפאה לטיפול מיני בליס

וסטיבוליטיס

קרויה גם דלקת מבוא העריה, אם כי לא מדובר על דלקת קלסית. שכיחוות 15% מהנשים בגילאי 20 - 30 . מתבטא בכאבים בזמן קיום יחסי מין ורגישות נקודתית למגע מסביב לפתח הנרתיק. יכול להופיע מהפעם הראשונה של קיום יחסי מין או להתפתח עם השנים. יכול להופיע גם לראשונה לאחר לידה, סיבות בלתי ברורות החל מגנטיות וכלה בדלקתיות. טיפולים שונים החל מטיפולים מקומיים, טיפולים התנהגותיים וכלה בטיפולי ביופידבק שזה פיזיותרפיה של רצפת האגן.האבחנה פשוטה אך צריך להיות מודעים לנושא.

lulyK

New member
אני שואלת

כי סבלתי בעבר מוסטיבוליטיס (בעקבות פטריות חוזרות ונשנות. טופלתי בביופידבק). הכאב היום שונה ממה שאני זוכרת (בכל זאת עברו כמה שנים). אני מבינה מדברייך שזה דורש המשך בירור. תודה רבה!

139

New member
שלום ד"ר אברמוב ../images/Emo39.gif

1. לאחר קיום יחסים אני מרגישה צריבה מאוד לא נעימה בנרתיק שנמשכת כחצי שעה.לאחר בדיקת רופאה, הנרתיק נמצא "נקי". האם מקור הצריבה יכול להיות ביובש נרתיקי, וכיצד ניתן להקל על כך? 2. הלידה היתה עבורי מאורע טראומתי ומפחיד מאחר והגעתי לבי"ח לבדי (אף ללא בעלי
) והובהלתי לניתוח חירום קיסרי. בדקות הספורות שלפני הניתוח הייתי מפוחדת, חסרת אונים, הרגשתי איך הכל נעשה "מעליי" ואין לי שליטה על דבר.התמונה הזו, של הצוות הרפואי הלחוץ רוחש מעליי בשניות שלפני ההרדמה, תמונה זו חוזרת אליי לעתים בזמן נסיון לקיים יחסים ומשתקת אותי
. אני יודעת שהתזמון של הפלאשבק נובע מהתנוחה (אני על הגב, בעלי מעליי) אך זו התנוחה היחידה בה אנו מצליחים. האם לדעתך עליי לפנות לטיפול? או לתת לזמן לעשות את שלו? מלבד הבעיה הזו, קיימים כמובן גורמים נוספים שמקשים עליי לחזור ל "שגרה": חוסר חשק, עייפות בלתי נגמרת וכו'. אני 8 חודשים אחרי לידה. תודה רבה מכל ה

כאבים

הצריבה שאת מתארת יכולה להיות יובש נרתיקי, לא כתבת האם הצריבה הזאת קיימת גם בזמן יחסי המין השתמשי בשמנים או בג'ל למיניהם לפני יחסי המין או משחות מאלחשות ואם לא תהיה הקלה נסי לברר עם רופא/ת נשים האם יש אפשרות שאת סובלת מוסטיבוליטיס שזו תופעה של רגישות בפתח הנרתיק בזמן יחסי מין ויכולה להופיע לאחר לידה. הסצנה שאת מתארת במהלך הלידה והפלשבקים שיש לך בזמן יחסי מין בהחלט מדברים על חויה טראומטית קשה ויש מקום לפנות לטיפול. יש באיכילוב מרפאה שמטפלת במשברים בהריון ובלידה בהנהלתה של דר נטע אבנר ויש מקום לפנות אליה.

פונפון 1

New member
../images/Emo20.gifדר' אברמוב שלום.

בעבר (עד לפני כ-10 חודשים) סבלתי מוסטיבוליטיס,טופלתי אצלך והלכתי לטיפול בביו-פידבק שעזר ופתר את הבעיה לשמחתי הרבה (ואני עדיין מודה לך על כך). שאלתי היא לגבי לידה ללא תפרים (לידה ראשונה עבורי). כשיגיעה הזמן (כעת אני בשבוע 20) אני רוצה לעשות מסאג' פירנאום או לרכוש אפי-נו. לאור עברי: א. על איזו שיטה את ממליצה יותר? ב. אם אעשה מסאג' פירנאום באיזה שמן להשתמש בכדי שלא אקבל פטריות? ג. האם יש בכלל קשר בין הסובלות מוסטיבוליטיס לבין לידה עם או ללא תפרים? ד. האם תפרים יכולים לעודד או לגרום להישנות התופעה? ה. האם החלמה וחזרה לקיום יחסי מין קשה יותר לאלו שסבלו בעבר מהבעיה? אציין עוד שאמנם נרפאתי ואין לי כאבים, אך עדיין קיום יחסי מין כרוך לעיתים באי נוחות או צריבה לאחריהם. האם אני צריכה לעשות משהו בנידון בכדי "להקדים תרופה למכה"? תודה רבה.

למעלה