שרשור שאלות לד"ר עמרי ונדל

Y. Welis

New member
העניין הוא שאם יהיו חייזרים, הם בלי ספק

יהיו מתקדמים מאיתנו בהרבה - אם הם הצליחו לעבור כמה עשרות אלפי שנות אור (כי לפי הנוסחה של סייגן/דרייק, יש רק 10 עד 50 ציווליזציות ברמה שלנו או מעלינו בגלקסיה שלנו, וסטטיסטית המרחק שלהן מאיתנו ימדד במס' כאלה) רק כדי לחפש חיים במרחבי הגלקסיה. השאלה מה תהיה מטרתם, ואם הם יחשבו שניתן לגשר על פער הטכנולוגיה; אולי פער התודעה יהיה גבוה מדי (כמו בין קופי אדם לבני אדם). לדעתי רוב הסיכויים שהם יחשבו שלא ניתן לגשר על הפערים, ושגילוי קיומם לא ישפיע עלינו לטובה (בגלל האופי הצנטרליסטי של בני אדם). לכן סביר שהם יחכו בסבלנות (משהו שבלי ספק יהיה להם בשפע, ולו כדי לעבור את המרחקים) עד שנתפתח לדרגה שתיראה להם ראויה למפגש. בינתיים הם ישתעשעו להם עם צלחות מעופפות...

MetalSinagouge

New member
זה כמו סולאריס.

שמעת על תאורייה בשם Rare earth שבעצם טוענת שלמרות הסיכוי הגדול לציוויליזציה נוספת על פי משוואת דרייק, כדור הארץ הוא מקום די מיוחד?

Y. Welis

New member
לא שמעתי עליה, אבל זה מזכיר לי דעות דומות

שרווחות היום בכמה מחוגי המדענים, על כך שאולי אנחנו בכל זאת החיים היחידים ביקום... אותה צנטרליסטיות.

MetalSinagouge

New member
אני אישית לא מאמין בזה,

אבל מצד אחר עד כמה חיים אחרים ביקום יכולים לשנות משהו בחיים שלנו אם הם נמצאים במרחק מיליוני שנות אור. נראה לי שבסופו של דבר חוצנים יהפכו לאלים של המילניום החדש (לא שהם כבר לא הפכו), אבל זה עוד ניסיון של אנשים למצוא את האמת על היקום בלי להתעסק במתמטיקה (רצון מוצדק אבל אולי תמים). קראתי איפשהו שפעם NASA שלחה לוח גדול לחלל שהיו עליהם כל מיני סמלים שנכתבו בשפה בינארית... מעניין מה הלוח הזה עושה עכשיו בחלל.

Y. Welis

New member
יש לוח שנשלח עם ה'פיוניר' ב-79'

שכרגע היא המכשיר שבנו בני אדם הרחוק ביותר מכדור הארץ (מעבר למסלול פלוטו ובדרך לחגורת אורט). יש עליו איור של גבר, אשה, כוכבי הלכת במערכת השמש וכמה סימנים שאמורים להיותר מובנים לחייזרים, כמו אורך גל של מימן.

MetalSinagouge

New member
Indeed.

נדמה לי שאפילו ראיתי את זה באחד מהספרים האלה בעברית מסדרת הסיפורים המוזרים ביותר בעולם.

amri

New member
כדה"א הנדיר

זוהי השערה ידועה, שטוענת כי צרוף התנאים הדרושים להתפתחות תבונה הוא כה נדיר, שסביר שאנחנו לבד או אחת התרבויות הבודדות בגלקסיה, ולכן טרם גילו אותנו ואנחנו לא אותם

amri

New member
סביר שיהיו מתקדמים בהרבה

כיון שאנחנו רק מזה כמאה שנים הפכנו לתרבות טכנולוגית, שזה הרף עין לעומת הזמו שעבר מאז תחילת ההתפתחות. הסיכוי שנתפוש עולם אחר בדיוק באותה שלב התפתחותי קטן ביותר: או הרבה לפני (חיים פרמיטיביים) או הרבה אחרי (תרבות מתקדמת בהרבה, או שנכחדה זה מקבר|). וייתכן כמובן שהם כבר גילו את כדה"א אך נמנעים מלחשןף את עצמם עד שנגיע למדרגת התפתחות מתאימה (ראה "פרדוקס פרמי בגליון נובמבר של "גלילאו") עמרי

למעלה