שרשור שאלות ליום חמישי

• פותח הנושא lilo4
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
קורה לכן שנהיית כמו "גומחה" בקצות קו הציפורן?

בקו הציפורן אני מתכוונת לקצה הציפורן, לצורה של השיוף. אני משייפת מעוגל, ויש תופעה שחוזרת על עצמה שנים (אולי כי הציפורניים שלי קצרות): קצת לפני קצה הציפורן, קו הציפורן נכנס פנימה, נהיה כמו מין "בור" או "עמק" קטן, ואז עולה חזרה לקצה. זה קורה לי בשני הצדדים ובכל הציפורניים, בגדול (לא תמיד ולא בהכרח בבת אחת). בכל פעם אני גוזרת את הפינות כדי ליצור קו אחיד, אבל התופעה חוזרת על עצמה שנים ע"ג שנים.

אני מקווה שיש לכן מושג על מה אני מדברת כי אין לי דוגמה לצלם כרגע (ואני גם לא בטוחה עד כמה זה יצא טוב במצלמה, היא לא מסוגלת לצלם כ"כ מקרוב).

אני לא יודעת אם זו רק אני, או ממה זה נגרם, ואם יש דרך למזער או להעלים את התופעה (מלבד לגזור ולשייף שוב ושוב, כמובן).

iefrat

New member
קורה לי באמצע הציפרן - בדיוק כמו שתיארת

אני מדמה את זה כתיאור של :אם נסגרת לך הדלת על האצבע מהמכה נוצרת שקערורית כזו שגם אחרי מריחת הלק מבחינים בה.

אין זמן או אצבע קבוע. עכשיו זה באגודל שמאל, פעם שכברה באצבע בימין ולא נסגרה לי דלת על האצבע :(

לי זה קורה! זה מטריף, כי זה לא הגיוני.

אני סקרנית לדעת אם מישהי שזה לא קורה לה תצליח להבין על מה מדובר...

Nakuro

New member
אני חושבת שזה פשוט המבנה של הציפורן

הציפורניים שלי נגיד לחלוטין קמורות, הן ממש בולטות מרוב שהן צומחות ככה...
תנסי לשייף מרובע אולי, זה גם הרבה פחות שביר

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אבל זה לא קשור לשבירה...

גם הציפורניים שלי קמורות (במידה רגילה, לא משהו יוצא דופן) ולא נראה לי שזה קשור. הן בכל מקרה קצרות מדי כדי לשייף מרובע ואני גם לא אוהבת.

Osnatz1

New member
אני לא מצליחה להבין למה את מתכוונת..

אם את לא מצליחה לצלם אולי תקמבני איזה איור דרך הצייר של ווינדוז?

לא נראה לי שאפשר להבין אם אין לך את זה

זה פשוט מוזר מדי. ואני אומרת את זה כאחת שתמיד יש לה את זה. אני אנסה לצלם מחר ולהעלות לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז זה כנראה לא כ"כ נפוץ... אבל אני לא היחידה

בחיי שניסיתי לצייר דרך המחשב, עוד אתמול, ויצא לי כ"כ עקום שוויתרתי... לו ידעתי איך לתאר זאת באנגלית הייתי מנסה לחפש בגוגל. אם עפא"פ תעלה מחר תמונה אראה אם גם היא אכן סובלת מאותה בעיה שלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצרפת תמונה (בתקווה שאכן תצורף ותיפתח)

אין לי מצלמה שמסוגלת לצלם כ"כ מקרוב, אז הצמדתי את הציפורניים לזכוכית וסרקתי...

רק לפני שלושה ימים שייפתי והצורה הייתה קשת יפה, ועכשיו אפשר לראות שפתאום יש מין "שקע" כזה והפינות בולטות. כאילו הקשת נגמרת מוקדם יותר, הציפורן מתעקשת להיכנס שם פנימה ולהשאיר את הקצה גבוה יותר. זו לא זווית הצילום ולא אני שייפתי כך; בכל פעם מחדש אני גוזרת את הפינות, משייפת בקו ישר (ורק לכיוון אחד) ודואגת שהקשת תהיה בקו ישר אחיד, בלי עיקולים ופיתולים, ואחרי שאני מסיימת זה אכן המצב; אבל אז עוברים כמה ימים ובכל פעם זה קורה מחדש... ככה כבר שנים, ואני לא יודעת למה! זה קורה לי בכל הציפורניים (לא ברגע זה, אבל בכללי) ובשתי הידיים.

תובנות יתקבלו בשמחה.

Osnatz1

New member
חחחח אני לא מאמינה שסרקת את עצמך

אבל יופי, ככה באמת הצלחתי להבין מה הכוונה שלך.
זה ממש מוזר.
הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זו איזושהי שחיקה שחלה רק בפינות משום מה.
אצלי כשהציפורניים ארוכות יש בפינות קצת פיצולים, אולי פשוט הפינות האלו קצת יותר רגישות ונשחקות יותר מהר?

אני גם חושדת שהצורה המעוגלת תורמת לפינות להשחק קצת יותר, אבל את לא אוהבת מרובע אז לעולם לא נדע

קיצר אין לי איך לעזור לצערי, זה ממש מוזר.. לא זוכרת שקרה לי משהו כזה גם כשהציפורניים קצרות..

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני; לא חשבתי שזה יעבוד ויראו משהו...

שמחה שמבינים, שנאמר "תמונה אחת שווה אלף מילים". השחיקה היא לא בפינות אלא לפני הפינות עצמן, וזה פשוט הזוי מאחר שזה קורה תוך ימים ספורים ובכל הציפורניים! (לא בו"ז, כאמור). אני יודעת שיש לי ציפורניים שסובלות יותר עומס בגלל שימוש באצבעות (האצבע והאמה) אבל באגודלים ובזרתות אני בקושי משתמשת וזה קורה לי גם בהן. זה פשוט הזוי... כאילו לציפורן שלי יש חיים משלה...

Osnatz1

New member
כנראה את מקולקלת, אין סיבה אחרת

אולי תנסי לסדר את הציפורניים אחרת.. בלי מספריים נניח אלא רק שיוף..
לא יודעת אם זה יכול לעזור, אבל אני סתם מנסה לחשוב מה יכול לגרום לשינוי...

trilliane

Well-known member
מנהל
אה-הא! ידעתי! (איפה עושים ביטול עסקה?
)

תודה על הניסיונות לעזור, אבל גם זה לא יפתור; לפעמים אני רק משייפת, זה לא משנה... אני גוזרת כשהשיוף לא עוזר.

trilliane

Well-known member
מנהל
איך פטריה?
זו בסה"כ הצורה של הציפורן...

אורזיגל

New member
פטריה יכולה לגרום לעיוות של הציפורן

שאלת, עניתי. אני מדגישה שאיני רופאה וכמו שכתבתי כדאי לבדוק. זו כמובן המלצה בלבד.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, כי היא גדלה מתחת ודוחפת את הציפורן.

אבל רואים אותה... וזו תופעה שרק מתעצמת אם לא מטפלים בה. אני מתייחסת כאן לתופעה של שנים ע"ג שנים בלי שום פטרייה או בעיה רפואית נראית לעין. תודה על ההמלצה, אבל זה לא קשור, בוודאות.

Nakuro

New member
זה היה קורה לי!

כשהייתי משייפת מעוגל. הפיתרון אז היה פשוט לשייך למוות ולהאריך את הציפורניים...
במרובע זה לא קורה

למעלה