שרשור שאלות לסופשבוע

יוד5000

New member
הטכנאית שייפה לי בשני הכיוונים

הייתי היום בעמדת מניקור מהיר של aqua. הטכנאית שייפה את הציפורן מצד לצד - בכל ההוראות שקראתי באינטרנט תמיד כתוב לשייף לכיוון אחד אחרת הציפורן תתפצל. אין לי כמעט נסיון, אבל בשתי הפעמים בחיים שהלכתי למניקור מקצועי הטכנאיות שייפו מצד לצד. זה מקובל?

hollypop girl

New member
orly royal velvet

למישהי יש? הוא מומלץ?
כי בחנות הוא נראה ממש מיוחד אבל כשחזרתי הביתה ראיתי סווצ'טים שלו והא לא "מיוחד" כמו שהוא נראה
בבקבוק...חשבתי שאולי המצלמה לא תפסה את הצבע נכון...

trilliane

Well-known member
מנהל
טיפ: תריצי חיפוש בפורום על שם הלק

ותגלי שיש כאן בנות שרכשו ומרוצות עד הגג... אני אחת מהן, הנה ההודעה והתמונה שלי:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2177&MessageId=161689131
הצלחתי לתפוס זווית שבה רואים טיפה את ההשתנות מסגול לכחול בחלק מהאצבעות, אבל קחי בחשבון שזה אפקט קשה מאוד לצילום ולכן תמונות של דואכרומים יוצאות מאכזבות לעומת המציאות (כדאי לחפש גם ביוטיוב, יש בנות שמעלות סרטונים). בכל מקרה כבר למדתי שהבלוגריות לא חוכמות במילים ואם התיאור הנלווה לתמונה הוא שהאפקט נראה כמו שצריך על הציפורן וזה לא רק בבקבוק, אני לא חוששת לקנות.

D e l i l a h

New member
התייעצות התאמת לק לאווטפיט

שלום,
עוד שבועיים יש לי אירוע חשוב. אני לובשת שמלת מקסי בצבע ירוק מנטה, עגילים בזהב, שרשרת בזהב עם אבנים שחורות. יש חגורה שחורה שנסגרת במין עדי בצבע זהב עם פנינה, והנעליים בצבע לבן-שמנת עם טיפה דיטיילינג בזהב.
איזה צבע לק יתאים לאווטפיט הזה? מה ליידים, מה לרגליים? [לא חייב אותו צבע לשניהם]
תודה מראש על העזרה!

Kani s

New member
לרגליים הייתי הולכת על פרנץ' , וידיים בצבע של

השמלה עם שימר זהוב :)

D e l i l a h

New member
תודה!

אהבתי לגבי הידיים,
אבל ברגליים אני לא יכולה לים פרנץ' כי אין לי ציפרוניים מספיק ארוכות בשביל זה. יש עוד הצהעה?

כמה זמן לוקח לכן לייבש לק?

מריחת הלק מלווה בהרבה שכבות שצריך לייבש אחת-אחת: בסיס, 1-2 שכבות לק ומייבש, ולמרות השימוש במייבש עדיין לוקח מלא זמן עד שאני מעיזה להשתמש בידיים בחופשיות... בהתחלה למרות שהלק יבש הוא עדיין קצת דביק ופגיע.
אז... כמה זמן לוקח עד שאתן משתמשות שוב בידיים?

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי כמה זמן יש לי... למדתי לא למרוח לק כשאין

לי זמן ולכן אני מורחת בעיקר בלילה ולא לפני יציאה לאירוע וכו'. אם לא מרחתי הרבה שכבות וזה לא לק בעייתי, אני מחכה 10–15 דקות; אם בעייתי יותר אז לפחות 20 (אחרי מייבש). בכל מקרה אני גם מחכה בין שכבות, לא מורחת מייבש ישירות על לק רטוב אלא נותנת לו כמה דקות, ואם אני משתמשת בחותמות לרוב אני מורחת מייבש גם לפני החותמת, כדי לייצב את הלק בבסיס (אם מדובר בכמה שכבות והן לא ממש יבשות, הלחץ של החותמת מועך את הלק ושום דבר טוב לא יוצא מזה...
).

אני מחכה יותר זמן

ובכל זאת למשל מגע מקרי במגירה או טביעת אצבע עלולים להשאיר סימן - עד כמה שעות אחרי שהוא מרגיש יבש. זו בעיה במייבש שלי או שזה אצל כולן?

כשאת מורחת בלילה זה לפני השינה? והוא לא מקבל את הטקסטורה של המצעים?

ומה זה חותמת?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מחכה כמה שאני יכולה כשיש לי סבלנות, אבל

בכל מקרה זה לא אמור להיות שעות. אם גם אחרי שעה או יותר הלק עדיין מקבל טקסטרה, תחליפי מייבש (במה את משתמשת?). כשאני מורחת בלילה זה לא לפני השינה... והוא לא מקבל מרקם של מצעים בזכות המייבש (אם אני לא מורחת מייבש זה אכן קורה, בד"כ).

חותמת – בדיוק כפי שזה נשמע, רק עם לק במקום דיו.
מורחים לק על דיסקית מתכת שחרוצה בה דוגמה, גורפים את השאריות (כדי שהלק יישאר רק בתוך חריצי הדוגמה), מעבירים חותמת (גומי) על הדוגמה, הדוגמה עוברת לחותמת וממנה לציפורן. כדי לראות דוגמאות ולקרוא טיפים ממליצה לך להיעזר במנגנון החיפוש של הפורום וכמובן, גוגל ויוטיוב מלאים באין ספור תמונות, סרטונים ומדריכים. למשל:
http://wwwallaboutbeauty.blogspot.co.il/2011/01/blog-post.html

poynter

New member
10 דק' לפעולות עדינות

אחרי רבע שעה - פעילות מלאה (מהקלדה ועד רכיסת כפתורים)
מייבש טוב אמור לתת ביצועים טובים.
המטרה של המייבש היא "לעבוד" בשבילנו ולייבש את הלק ולא להוסיף לנו שכבה נוספת שצריכה להתייבש.
אם המייבש שלך לא עושה את זה - שקלי להחליפו.

lilo4

New member
מסכימה לגמרי

קודם כל שכבת הבסיס בעצמה צריכה להתייבש דיי מהר, או לפחות להיות חצי יבשה עד שאנחנו מגיעות לשלב מריחת הלק.
מייבש טוב אמור לייבש את השכבה העליונה תוך דקות ספורות ברמה שאפשר יהיה לגעת בעדינות. לפני כמה ימים מרחתי לק ואחרי פחות מחצי שעה עם מייבש כבר הלכתי להכין אוכל וממש לא השתדלתי להיות עדינה, הלק לא זז מילימטר.

באיזה מייבש כולכן משתמשות?

אני משתמשת בג'ייד והאמת שאני מרוצה ממנו מבחינת העמידות של הלק לאורך זמן, אבל חוששת לבצע פעולות מורכבות אחרי המריחה... אז אשמח להמלצה מנסיונכן.

lilo4

New member
כרגע בזה של סשה ויט

הוא מייבש מהר מאוד, אבל יש לי קצת בעיה איתו שהעמידות של הלקים לא ממש טובה [לא יודעת להסביר את זה, על חלק הוא מאוד משפר את העמידות ועל חלק לא].
לפני זה השתמשתי ב-Mavadry של חברת Mavala, שייבש טיפה פחות מהר אבל תרם מאוד לעמידות.
אני רוצה להזמין את המייבש של פושה בזמן הקרוב ולנסות גם אותו.

trilliane

Well-known member
מנהל
כולנו לא משתמשות באותו מייבש...

כרגע אני עם בקבוק מיני של פושה שהוא לא רע פרט למברשת הלא נוחה (כי הוא ממש פצפון). לפניו ניסיתי את:
בוקי סטייל – לא הכי מהיר או הכי מבריק אבל עושה את העבודה ולא יקר (20 ש"ח בסופרפארם)
לה-שה (שנמכר דווקא ב-WOW, בסה"כ 16 ש"ח) – מהיר למדי, הרבה ברק, מרוצה מאוד; נטשתי זמנית כי חרשתי עליו וכמו כל המייבשים ברגע שהגיע לחצי הבקבוק הוא הסמיך והתחיל לעשות בועות ועכשיו זו מסכת דילולים ואני קצת עצלנית...

אסי – סבבה, אין לי שום תלונות (הזמנתי מאיביי בעסקת חבילה עם גימור המאט המצוין שלהם, שניהם יחד עלו לי $18 כולל משלוח).
אורלי Polishield – קצת מאכזב לדעתי; בסה"כ עשה את העבודה אבל בשימוש האחרון השאיר לי בועות... (והוא חדש ודליל, אין לו תירוצים).

נראה לי שבעתיד הרחוק (כשארשה לעצמי לקנות עוד אחד לפני שאני מסיימת את השאר...
) אקנה את פושה (מחול) או לה-שה (בישראל, אופציה נגישה וזולה יותר), שניהם בינתיים הרשימו אותי יותר מכולם בקטגוריה שלהם (חו"ל וישראל).

עוד הומלצו כאן המייבש של WOW (אבל רק מסוג מסוים, כבר לא זוכרת איזה, לא התעמקתי).
לגבי סש-ויט יש עליו לא מעט תלונות ברשת (וגם כאן) שהוא מכווץ את הלק ויוצר נסיגה שלו בקצה העליון של הציפורן, אז אם כבר להזמין מחו"ל משהו יקר, נראה לי שפושה עדיף.

למעלה