שרשור שאלות לפרופ' בוסקילה (חד פעמי

estihuber

New member
מי מכיר את גילקס וטרמדקס../images/Emo65.gif

היתי אצל הראומטולוג והוא הימליץ להחליף את הטיפול בכדור גילקס 10 מ"ג לפני השינה את הטרמדקס הוא המליץ לקבל במינון נמוך ולהלות בהדרגה. כיום מכיוון שאין כדורי טרמדקס במינון נמוך אלה רק במינון של 100 מ"ג קיבלתי בטיפות ושלושה ימים וראשונים אני מקבלת 40 טיפות ולשאלתי 1. האם אתם מקירים את התרופות האלה ? 2. לאיזה קב' תרופות הם משתיכים ? 3. האם הם עזרו למשהו ו/או שפרו את המצב ? השמח לתשובה .א.

ornelia

New member
פרופ' בוסקילה היקר- שאלה

בהנחה שאני חיה עם המחלה בשלום (לא כמו שהייתי אך מסתדרת - היום מקבלת קלונקס לפני שינה וכרגיל ברגעים קשים משככי כאבים, משחות למיניהן ועזרים נלווים. שאלתי - האם להגביר את הקצב? האם לנסות יותר? או שמא זו הדרך לנפילה הבאה?

ritosh

New member
פרופ' בוסקילה הנכבד,

האם יכול להיות איזה קשר בין פיברו' ללופוס? מדובר בביתי בת ה 21. היא אובחנה כחולת לופוס רב מערכתי. לאחר כמה חודשים היתה האבחנה "תסמונת דמויית לופוס" וכיום היא מאובחנת כפיברו' או מחלת הc.f.s. רוב הבדיקות שלה חזרו לנורמה חוץ מ a.n.a שנשאר חיובי בכייל 1:1200. תודה,

mayeden

New member
פרו' בוסקילה הנכבד - קרוהן ותשישות

פרופסור בוסקילה שלום, אני סובלת ממחלת קרוהן מזה 4 שנים עם שני התקפים חזקים שכללו אישפוז ותקופות רגרסיה ובין לבין נפילות, כאבים ושילשולים. מלפני 9 חודשים התחלתי לסבול מהתקפים של תשישות ואובדן כוחות מדי חודש, עם הזמן המצב החמיר אך המשכתי לתפקד חלקית בעבודה ובבית עם המון עזרה והמון רצון. בחודשים האחרונים עברתי התקף קרוהן קשה אשר במהלכם נתגלתה אצלי גם פיסטולה מורכבת. לאחר התקף קרוהן האחרון הופיעה עייפות כרונית אשר אינה עוברת גם אחרי מנוחה כלומר, אני קמה בבוקר עייפה מאוד ומתמוטטת חזרה אל שינה כמעט מייד. במקרה הטוב מתפקדת שעה שעתיים עד ההתמוטטות הבאה... עייפות גופנית – גם כשאני על הרגליים, אני סובלת מחוסר כוחות לזוז ולתפקד. אין לי כוח לעבוד, לנהוג, לבשל לטפל בבית ובילדים. רוב הזמן אני שרועה על הספה ללא מעש למרות שהראש עובד ויש לי רצון לעשייה. כאבים – אני סובלת באופן תדיר מכאבים לא מוסברים בכל חלקי הגוף. חלקם כאבים ממוקדים כמו של שרירים הנתפסים בצורה חזקה מאוד בגב וחלקם עמומים ומופיעים באופן אקראי ברגליים, ידיים גב כתפיים וכדומה.בייחוד כאבים לאורך העצמות בחיבור שבין השרירים לעצמות. בשורה התחתונה, אני אובדת עצות ובגיל 37 מרגישה שחיי נגמרים ,לא מסוגלת לעבוד, אני מגיעה לעבודה יום כן שלושה ימים לא וכנראה שבעתיד הקרוב אאבד את מקום עבודתי בגלל זה. ובקושי רב מטפלת בבנותיי הקטנות. איך יוצאים מזה? מה אני יכולה לעשות? אני מטופלת כרגע ב - Rafasal Salazophirin Cipralex ומשככי כאבים האם יש טיפול תרופתי אחר.

tiaa1

New member
אני ממליצה לך לפנות לאתר של רוקחים

יש אחד כזה בוינט במומחים של "הדסה" דר' טניה ליבשיץ-הזז עונה די מהר. לא הייתי לוקחת אחריות ועונה או נעזרת בתשובות של אנשים שאינם מומחים בתחום. כמו בכל תחום רפואי.לילה טוב

ritosh

New member
ועוד שאלה לפרופ' בוסקילה.

האם יש קשר בין מחלות ברקמת החיבור לפיברו? אני מאובחנת עם תסמונת על שם "אהרלס דנלוס"(אני מקווה שהאיות נכון).וכבר כ 14 שנים עם פיברו'.

קרוהן ופיברומיאלגיה

מחלת קרוהן יכולה להיות קשורה לדלקת מפרקים ועל פי עבודות של הקבוצה שלי יכולה להיות גם קשורה לשכיחות גבוהה יותר של פיברומיאלגיה. אני מציע שתבדקי על ידי ראומטולוג, אשר יקבע האם יש לך דלקת מפרקים ו/או פיברומיאלגיה. לאחר האבחנה יוכלו להתאים לך את הטיפול המתאים. תוכלי למצוא את מאמרי בנושא מחלת קרוהן ופיברומיאלגיה בספרות הרפואית כמו בתשובה לשי רז.

גמישות ופיברומיאלגיה

בתסמונת שציינת יש גמישות יתר של המפרקים. כבר בשנות ה- 90 המוקדמות פרסמנו (צוות המחקר שאני עומד בראשו), כי יש קשר בין גמישות יתר ושכיחות מוגברת של פיברומיאלגיה. עובדה זו אוששה על ידי קבוצות מחקר נוספות בעולם. כך שקרוב לוודאי שהקשר של פיברומיאלגיה במקרה שלך הוא בשל גמישות היתר.

תשובה לאורנליה

הייתי מציע "שתקשיבי" לגוף שלך, ולבד תלמדי מה הקצב של הפעילות והחיים שמתאימים לך. כמובן שזה יכול להיעשות רק על ידי ניסוי ותהייה ולמצוא לבסוף את האיזון הנכון עבורך. בכל מקרה לא הייתי מציע לבצע פעילות גופנית מוגזמת וחריגה אליה אינך רגילה.

לופוס ופיברומיאלגיה

נושא זה הוא מעניין כי פיברומיאלגיה יכולה לחקות לופוס וההיפך גם הוא נכון. יתרה מכך, לכ- 40% מחולי לופוס, יש פיברומיאלגיה מישנית. לכ- 5% מחולי פיברומיאלגיה יש ana חיובי, אך זה אומר שיש להם לופןס. כך שיש לבדוק כל חולה לגופו של עניין בכדי לעמוד על המורכבות של החפיפה בין שתי תסמונות אלו. לאחרונה סיכמתי נושא זה במאמר תוכלי למצוא אותו תחת שמי כמו בתשובה לשירז.

estihuber

New member
טיה תודה אבל ../images/Emo4.gif

אני רציתי לדעת מנסיון אישי של מי שהשתמש בכדורים כאלהץ

tiaa1

New member
הי אסתי, איני מכירה אישית כדורים אל

אלו. מנסיוני בכלל עם כדורים ותרופות(עבדתי כמה שנים גם כעוזרת רוקח בסופרפארם) כל אדם מגיב קצת שונה מחברו בכל הקשור בתרופות. צריך לקחת בחשבון גם את הקשר עם שאר התרופות שלוקחים ועםחלילה יש עוד ליקויים/מחלות. אספר לך סיפור: אני מקבלת ללחץ הדם תרופה בשם דרלין (מקבוצת חוסמי בטא) זו תרופה שלא הולכת ביחד עם כל התרופות לאולקוס. לפני מס' שנים אושפזתי במיון בגלל המעי הרגיז...הרופאים רשמו לתת לי סימטדין-שזה לטיפול ברירית הקיבה, אבל הייתי צריכה לקבל את הדרלין כדי שלחץ הדם לא יקפוץ...ממש נזעקתי כששמעתי את "תכנית הטיפול" ואז הרופא הרגיע אותי שיתנו לי דרלין ישר לוריד, ואת הסימטדין ישר לקיבה כך הם לא יפגשו ויעשו בלגן. שמחתי שהרופא יודע שלא מערבבים...(ולא תמיד,בלחץ של חדר מיון אפשר לדבר עם רופאים ול"התערב" בטיפול. כך שאת מבינה שאין אדם דומה לרעהו. פשוט צריך להתחיל במינונים קטנים ולקחת בחשבון שמי שחולה בפיברו מאד רגיש לתרופות ולשינוי בתרופות,שלא לדבר על קשר בין תרופתי. בוקר טוב.

estihuber

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

טיה אני מבינה את הצורך בניסיון ובחיבור או חוסר חיבור בין תרופות. אני רוצה לדעת להיזה משפחת תרופות הם מסווגות, האם הם נרקוטיות?

tiaa1

New member
אסתי, התרופה ג'ילקס היא ממשפחת

התרופות נוגדות דכאון מסוג טריציקלי.עוזר לשינה עוד לפני שפועל "על" הדיכאון... טרימדקס היא תרופה שנמצאת הרבה בשימוש אצל חולי סרטן בדר"כ לחולי סרטן שסובלים מכאבים מפושטים וקשים נותנים שילוב של תרופות שכל אחת פועלת על חלק אחר במוח ומשפיעה אחרת על הכאב. הספר בו אני נעזרת אמנם חדש אך אין בו מידע על טרמדקס. אנסה מחר לשים ידי על ה"מדיק" ואולי אדע יותר. בכל מקרה, אני לא המומחית....שוב אני ממליצה לך לפנות לוינט לאתר של בית החולים הדסה, שם יש מומחית לתרופות ותועות לוואי. את רוצה שאני אשאל באתר שלה? תנסחי לי את השאלה או יותר נכון מה מציק לך-מפחיד אותך בלקיחת התרופות מה השאלות? איזה עוד תרופות את מקבלת? מי נתן לך תרופות אלו ובאיזה מינון וכמה פעמים ביום. מחכה.

estihuber

New member
הרבה ../images/Emo24.gif ו../images/Emo51.gif

טיה כל הכבוד לך על עזרתך אני קיבלתי את האינפורמציה בקשר לטרמדקס . מה ש"מפחיד מתריד" אותי זה כל התרופות למיניהם של אנטי דיכאוניות כי אני לא דיכאונית אני בדרך כלל מאוד אופטימית ואני יודעת שאני ירגיש טוב יותר אז בשביל מה לעזזל צריך לדחוף לגוף כל מיני תרופות אנטי דיכאוניות אפילו שהם במינין קטן מאוד, הכעבים שאני מתמודדת איתם הם כאלה שעד היום לא מצאתי משכך כעבים יעיל עבורם ובינתיים אני מנסה את הטרמדקס למה אני לא יכולה לקבל אותו בלי כדור אנטי דיכאוני כמו הגילקס ואחרים כמותו (אטרוטול ועוד). ושוב תודה לך על התיחסותך. .א.

tiaa1

New member
אסתי שלום,

חלק מהתרופות ה"אנטידכאוניות" יש בהן מרכיב שעובד על מרכז כאב במוח בצורה זו השילוב של אנטידכאוני ומשכך כאב פועלים טוב יותר מאשר תרופה בודדת. אני מציעה שתעלי את השאלה בפני פרופ. בוסקילה הוא בודאי הכתובת! ויש לי בקשה אישית אליך, אנא כתבי לי במסרים. קשה ל לכתוב בפורום עצמו. ביי ולהת. טיה

שרשור שאלות לפרופ' בוסקילה (חד פעמי

חבר'ה, אחד-אחד!! לא להתנפל!! אני מבינה את ההתלהבות, אבל... פרופ' בוסקילה, כידוע, אדם מאוד עסוק. הוא ייכנס מדי פעם לענות על הודעות שתגובתו מתבקשת בהן. אז קחו אוויר, הוא יהיה כאן לאורך זמן העלו נושאים לדיון, והשאירו אותם פתוחים לכולם.

נועםבת11

New member
טיפול בכדורים

רציתי לשאול האם כדורים כמו אלטרולט, קסאגיס, קלונקס וכו' יכולים לעזור בתסמונת. ומדוע וויקוס לי לפחות לא עזר ?

H i l a1

New member
ויוקס גם לי לא עזר.

מהם הכדורים האחרים שציינת, לאיזו קב' כדורים הם שייכים?

נועםבת11

New member
הכדורים האחרים שלקחתי

קיבלתי מרופאת המשפחה שלי אלטרולט ולא לקחתי אני לוקחת קסאנגיס אך נגד מתח וחרדה. אז מה ניסתי גם וויוקס והם לא עזרו לך. למי שאני מספרת שלקחתי וויקוס שנחשב לכדור טוב נגד כאבים ואנטי דלקתי.ולא עזר לי מתקשה להאמין.

למעלה