שרשור שאלות לפרופ' בוסקילה (חד פעמי

tiaa1

New member
סליחה שאני מתערבת.....וויוקס היא

תרופה טיפולית, כך גם "אטופן" צריך להתמיד בלקיחה לפי המינון המומלץ כדי להרגיש בתוצאות. וזוהי לא תרופה לטווח ארוך 5-6 ימים. הסיכון בה הוא פגיעה ברירית הקיבה לכן צריך לקחת אחרי אוכל... לי עוזרת מאד לכאבי הגב,תרופה בשם אטופן-400. מותר לקחת עד שני כדורים ביום...וגם זו תרופה טיפולית -לפחות ל5 ימים. כמובן אחרי אוכל. בהצלחה.

נועםבת11

New member
נכון מסכימה איתך אך אני לקחתי

ויוקס ל10 ימים זה המינון הממולץ ואחרי 10 ימים צריך משהו להרגיש אך נדה..

מרוצה

New member
../images/Emo9.gifבקר טוב נאוה.

למה השירשור הוא חד פעמי? איך קרה שמסגירת הפורום פתאם קפצנו קומה שלימה לא רק מדרגה. מה זה היה?

השרשור חד פעמי אבל פרופ' בוסקילה לא

פרופ' בוסקילה ילווה אותנו כאחד הגולשים - לאורך זמן. סגירת הפורום נבלמה עם העלאת הרעיון להצטרפותו של פרופ' בוסקילה. הכל התחיל במחשבה לקיים אירוח (זה מה שאנשים חושבים שקורה כאן) בשיחה עם פרופ' בוסקילה, הוא הראה נכונות להיכנס באופן קבוע. כמובן שזה הרבה יותר טוב... אנשים עכשיו מתלהבים ושואלים שאלות כמו באירוח חד פעמי. במקביל, פרופ' בוסקילה צריך להכיר את הממשק ולהתרגל אליו. לכן שרשרתי את התגובות, כדי להקל עליו והוספתי 'חד פעמי' כדי להבהיר שזה לא ימשיך כהפגזת שאלות. אני מזמינה את כולם לחזור ולכתוב. כתבו רגיל. שאלו, ספרו, התייעצו. העובדה שיש לנו עכשיו רופא מומחה מעשירה את הפורום מאוד. אך לצד זה, יש חשיבות רבה לדעתו ולניסיונו של כל אחד כאן. בנוסף, פרופ' בוסקילה הוא אדם עסוק. מאוד הייתי רוצה לאפשר לו להיכנס לדיונים מעמיקים יותר סביב השאלות. זה אפשרי כשיש נושא או שניים, זה בלתי אפשרי כשצריך להגיב להפגזה ישירה. לכן... קחו אוויר והרגעו (כולם) פרופ' בוסקילה לא הולך לשום מקום. הוא כאן, איתנו - לאורך זמן. תנו לו זמן הסתגלות ו... כולנו נוכל לצמוח. ו... כן, חשבתי שנוכחותו תעורר את כולם
. אני מקווה שזה ימשיך בדינמיות כזאת (שכל כך לא אופיינית לפיברו
)

שריק7

New member
למשתתפי הפורום היקרים ולנאוה../images/Emo65.gif

ברכות על כניסתו של פרופ' בוסקילה לתמיכה ולמתן תשובות. מזמן לא קראתי כאן, אך דווקא ביום בו בישרה נאוה על "הפתעה" ביקרתי פה לקריאה. אני מאוד שמחה לגלות שיש התקדמות כזו בפורום, שצפיתי בפתיחתו!!!!!! מאחל לכולכן (כולכם? יש גברים?) הרגשה טובה בהיבט הפיסי והרגשי!!!!!!
אחדש את כניסותיי לכאן, ואשמח להיות בקשר!

tiaa1

New member
מה זאת אומרת "צפית בהקמתו"????

הרי היית הראשונה שהחזיקה את המפתח ל"בית השאנטי" שלנו..... כיום כולנו כאן כמעט בהרכב מלא כולל נאנוש.
מה שלומך???

שריק7

New member
היי טיה ../images/Emo9.gif../images/Emo140.gif

חחחח... נזכרת ב"בית השאנטי"...היו ימים... מה שלומך את???? אצלי חל שיפור די משמעותי. הייתי ממש מנוטרלת מכל פעילות שהיא במשך כחצי שנה. בהדרגה חל מפנה לטובה. אך מכאן ועד החלמה - עוד ארוכה הדרך. בכל אופן כיום אני מעדיפה לדבר על הטוב, ולא על הזיפת...

tiaa1

New member
הי שרי, אני מדשדשת עמוק בתוך הנפילה

במשך חדשים עבדתי מאד חלקית. ירדתי לחצי משרה וגם את זה בקושי הצלחתי למלא...מתוך 3 ימים הייתי מגיעה יום בסדר, יום על ארבע, ויום בבית...רציתי שוב לגשת לועדה רפואית כיון שהיאוש כירסם בי מצד אחד והחשש שאני לא מתפקדת טוב בעבודה...למזלי הרב יש לי מערכת תמיכה נפלאה בעבודה...הבוסית שלי פשוט לא מאפשרת לי ליפול. יצרו רשת ביטחון שאם אני לא מגיעה מישהו אחר מכסה עלי וכך העבודה לא נפגעת. אבל כמה זמן זה יכול להמשך? בשבוע שעבר הייתי אצל הרופאה המטפלת שלי-דר' רהב. היא נגד פרישה מעבודה. כבר לפני 3 שנים היא החזירה אותי לעבודה אחרי חופשת מחלה שנמשכה 8 חדשים. אז התאוששתי יפה בעקר בזכות התמיכה הנפשית והחברתית וגם בזכות הטיפול. אני מכריחה את עצמי לישון בלילה ולא ביום. לפי השעון הביולוגי שלי-אני יכולה להיות ערה כל הלילה וגם מרוכזת וביום לישון. אבל זה אומר לוותר על חיי משפחה עבודה וחברה. בעזרת קוקטיל הכדורים שלה אני מצליחה רוב הימים לישון בלילה ויש לי כמה שעות טובות בעבודה. כעת התעוררה בעיה של יתר לחץ דם ממש מוגזם. העלו לי מינונים של תרופות כוללל משתן והתוצאה -נהייתי זומבי...סמרטוט,ומזה 3 שבועות לא מצליחה להגיע לעבודה. כילחץ הדם ירד וירד. אז כעת אני אעבור עיבוד של התופעה .יחד עם זאת אני חייבת לעסוק בפעילות גופנית. ואני לא אוהבת את זה. אפילו הליכה זה קשה כעת כשמזג האויר ממש לא נוח. יש לי הליכון בבית אבל הוא ישן וצריך להפעיל הרבה כוח(או שאני חלשה) למי יש פה נסיון, מה עדיף הליכון טוב או אפנים???ברור לי שפעילות ממש אני אעשה בבית,אולי בזמן החדשות או באמצע הלילה כשאני עדיין ערה. שווה לקנות הליכון טוב? אשמח לקבל יעוץ . גם דיאטה אני צריכה. חייבת לרדת במשקל. זה יועיל הן ללחץ הדם והן לעיפות. הבעיה, ויש בעיה....אני צמחונית-טבעונית לא דגים,לא בשר לא טונה,לא טופו,לא ביצים. אז מה???אהי אשמח ליעוץ. וחוץ מזה הכל בסדר מרקיז. יש לנו חתולה חדשה בשם דניאלה ג'וחה (כך קיבלנו אותה) ומאתמול נוסף לה שם "מלתעות" כי היא מתנפלת למשל על גליל נייר טואלט ומכלה בו את שיני החלב הקטנות אך חדות... אותן שינים חמודות אני מוצאת בבוקר על הוריד הראשי בצוואר. היא עדיין חושבת שאני אימא שלה ודם זה כמו חלב אם. מילא ההסברים לה,אבל מחר אני במרפאת פרסונל והרופאה שם ,מה לעשות,ממוצא רוסי. איך אני אסביר לה את הסימנים על הצואר???? מאז הנפילה אני אפילו לא הולכת למספרה. השיער באורך של סטודנטית...אולי זה יסתיר את הנשיכות של דרקולה מלתעות. לילה טוב

אנילה1

New member
שלום טיה אני חדשה כאן. קודם כל

שמחתי לקרוא שפרופ' בוסקילה נמצא פה. אני קוראת הכל, אבל עד כה לא כתבתי. בקשר לדיאטה, לא נראה לי שצריך לשנות את מה שאוכלים בגלל שלרובינו יש מערכת עיכול רגישה. נראה לי שיותר טוב להוריד כמויות. לדוגמא לשים את המנה שרגילים לאכול על הצלחת ולהוריד ממנה רבע או שליש. לתת לחתולים את מה שהוסר מהצלחת, או לזרוק לפח, או להחזיר לסיר. ככה עושים עם כל מה שאוכלים המשך היום. זה מעין "מעשר" מתנה לחתולים. ככה מסירים שליש/רבע מכמות הקלוריות היומית. זה לא הרבה אבל זה מצטבר במשך הזמן. ויורדים לאט לאט לגבי הליכה. אם יש שולחן אוכל בבית או ספה? כדאי לעשות 20 סיבובים סביבו ולנוח. עם טלויזיה שלא יהיה משעמם. אחר כך שוב 20 סיבובים בכיוון ההפוך. אם קשה 20 להתחיל עם פחות. אני עושה כך עם התוכנית של אודטה. בפרסומות אני עושה סיבובים, ובתוכנית אני נחה ומקשיבה. יוצא לי שעתים של פעילות מתונה עם מנוחות. ולא משעמם לי. מקווה שעזרתי

נאן

New member
../images/Emo24.gif היי נאוה

אהלן ההודעה שלי תקרא עי" פרופסור בוסקילה כי שמתי לב שהיא לא בשרשור.... דש" מאירית ששואלת האם הקלטות השמע אצלך? אני אחרי הניתוח כבר 5 שבועות. מתאוששת באיטיות אבל טוב. מקוה לשיפור בכבד. נשארו לי 30 אחוז כבד לא חולה כל השאר כבר מצולק ומשומן. התלחתי לקחת תרופה לרפלוקס כדי לא לעבור ניתוח בשוער הקיבה. השוער שלי פגוע. ואת התרופה המחורבנת של מונעת סרטן שכל הגוף כואב יותר חזק עכשו. זה לא נורא זה רק עוד ארבע שנים ו360 יום..... מקוה שאצלך הכל בסדר. המחשב שלי עושה בלגן לכן לא יכולתי כמעט לכתוב וחוץ מזה לקחתי פסק זמן. חיבוק נאנוש

בודאי שיקרא... הוא כאן קבוע,

אבל לא כל יום. כרגע יש עומס גדול של שאלות, אני משוכנעת שיגיע לשאלה, ואם בטעות ידלג, אני אדאג שיענה. השרשור נועד להקל על ההתחלה. הרצון שלי הוא שיהיו שרשורים ספציפיים לכל נושא עם השתתפות כולם אבל... זה רק הרצון שלי, זה לא מחייב את אף אחד
אצלנו בסדר, הבית במצב גרוע ולוקח זמן לסדר אותו, הבריאות שלי, לעומת זאת מתאזנת לשביעות רצוני המלאה, עבודה מתחילה להיכנס למרות שעדיין אין לי איפה לעבוד, אפילו פורום פיברו מתחיל להיות מקום נעים ושוקק
כנראה שמשהו ממה שאני עושה בכל זאת נכון
תגידי לאירית שעוד לא פרקתי הכל אז עדיין חסרה לי קלטת אחת (זאת היתה הבעיה מההתחלה) גם אם ייקח זמן, אם אמצא זה יחזור אליה. אני כל כך נהניתי מהקלטות, חבל יהיה לי אם לא יוכלו ליהנות מהן עוד רבים אחרים. לסיום, הצעתי בעינה עומדת - אם תרצי...

נאן

New member
../images/Emo13.gifאופס איזה בלבול

אוי ואבוי שלחתי לך מסר ואיך שהוא זה נכנס לפורום. השאלה שלי כן בפורום אבל לא בשרשור לפרופסור בוסקילה. איתכם הסליחה על ההודעה הזו נאן נאוה זו תקופה קשה אבל עברת כבר כמוה אני חושבת..... שולחת לך חיבוק של כח נאן

מיששש

New member
יצא לי להכיר...

קודם כל - אם את מחפשת מידע בסיסי על תרופות כדאי להתחיל מהאינדקס של אינפומד. חוץ מזה, אני קיבלתי בעבר גם גילקס וגם טרמדקס. אני לא אחזור על ההסבר של טיה לגילקס, אבל אוסיף על הטרמדקס: הטרמדקס היא תרופה מיוחדת - יש בה גם מרכיב אנטי דכאוני וגם מרכיב משכך כאבים אופידי (הוא נגזרת של אופיום, אבל לא לדאוג, הוא חלש יחסית לתרופות נרקוטיות). השילוב הזה נחשב מצוין לחולי פיברומיאלגיה, אצלנו הכאבים אינם נובעים מדלקת ומנגנון שיכוך הכאב שלנו דפוק. אולי כדאי להזהיר שבד"כ יש קצת תופעות לוואי לטרמדקס (כאבי ראש וכו') בהתחלה ולכן מעדיפים להתחיל בהדרגה עם הטיפות. זה עובר מהר אז לא צריך לדאוג. ההתנסות שלי עם שתי התרופות לא היתה משהו - הן לא עשו לי שום דבר למען האמת, אבל אני מכירה אחרים שמהללים ומשבחים אותן, במיוחד את הטרמדקס. מה לעשות, לא הכל עובד, בטח לא על כולם וצריך פשוט לנסות לפי הוראות הרופא... תרגישי טוב! מיה

estihuber

New member
../images/Emo51.gif

מיה תודה לך על ההסבר נקווה שלי זה יעזור, אני מרגישה שהכעב התהמהם לו אבל עדיין קיים, יש לי עדיין ימים קשים מקווה שגם זה יעבור בזכות.......... .א.

למעלה