שרשור שאלות לראשון-שני

rinatre4

New member
בייס טופ ושאר ירקות...

היי בנות חדשה בפורום....
אז ככה הורדתי לפני שלושה חודשים בנייה של 8 שנים והמצב לא היה מזהיר בלשון המעטה...לאחרונה התחלתי להשתמש בערכה של נייל טק ויש שיפור משמעותי.
יש לי שאלה לגבי הסדר של הנחת הלקים וצריכה המלצות למוצרים מעולים.
אז ככה: מתחילים ב-base coat (אתמול הנחתי את הנייל טק שני השלבים לפני הלק) אחריו את הלק ואז את ה - top coat נכון? אז מתי מניחים את הלק שמונע צ'יפים???
האם הלק שמונע צ'יפים יכול לשמש גם כמייבש???
אשמח לתגובות/ המלצות

lilo4

New member
ברוכה הבאה לפורום

אומנם אין לי ניסיון עם בנייה בעצמי, אבל שמעתי מאחרות שלוקח לציפורניים הרבה זמן להשתקם אחר כך, ככה שהתהליך שאת עוברת עכשיו הוא טבעי. אל תתייאשי, אם תקפידי על שימוש במוצרים טובים הציפורניים ישתקמו לאט לאט.

לגבי סדר המריחה:
בייס קואוט- כשמו כן הוא, הבסיס, אותו מורחים בהתחלה. יש כמה סוגים של בייסים, העיקריים והכי נפוצים הם מחזקים, מוצרים שמזינים את הציפורן ומגינים עליה ומוצרים שמיועדים לשפר את העמידות של הלק [חלק עושים כמה פעולות ביחד]
לאחר מכן מורחים את הלק הצבעוני.
לסיום מורחים את הטופ- זה יכול להיות מייבש, זה יכול להיות מוצר שמונע צ'יפים, זה יכול להיות מוצר שנותן אפקט מסוים [למשל מאט]. תלוי מה את רוצה להשיג. באופן עקרוני מייבש טוב גם שומר על הלק יותר. יש מוצרים שרק מיועדים כדי לשמור על העמידות, יש כאלה שרק נותנים שכבה של ברק. את יכולה להשתמש בשני מוצרים, את יכולה לחפש מייבש שגם יתרום לעמידות של הלק, זה משהו מאוד אינדיווידואלי- מייבש שיהיה טוב בשבילי לא בהכרח יהיה טוב בשבילך ולהיפך. אבל בהחלט אפשר למצוא מוצר שמשלב כמה פעולות ביחד.
לגבי המלצות- אני אוהבת מאוד את המייבש של סשה ויט ואת המייבש של Mavala, את שניהם אפשר לקנות בארץ אבל לדעתי עדיף להזמין מאיביי, זה מוזיל את העניין מאוד.

חוצמזה בשביל עוד מידע אני מזמינה אותך להישאר בפורום ולקרוא הודעות, וכמובן יש את מילון המונחים וההודעות הנבחרות. ואם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי לשאול

אורזיגל

New member
מחירי משלוח הזויים מ-amazon ?!

האם מישהי יודעת מה פשר מחירי המשלוח ההזויים הללו?
אתמול למשל, רציתי להזמין BURT'S BEES LEMON BUTTER CUTICLE CREAM NAILS HAND MOISTURISER 15g TIN BN SEALED, עלות המשלוח 74$. כן, כן, זו לא טעות.
אצל מוכר אחר עלות משלוח של לק הינה ״רק״ 45.75$.
יש תעריפי משלוח שונים בארה״ב למוכרים באמאזון ומחירים אחרים למוכרי אי ביי? ( שאלה רטורית, מן הסתם).

trilliane

Well-known member
מנהל
ייתכן שזה משלוח יקר כי הוא דרך חברת שליחות

אם לא נותנים לך לבחור בין סוגי משלוחים יכול להיות שזה מוכר ששולח לחו"ל (או לפחות לישראל) רק דרך סוגי משלוח יקרים במיוחד. כן, יש כאלה. אמזון עצמה שולחת לישראל רק ספרים ותקליטורים לסוגיהם (מוזיקה ווידאו). מוכרים שמוכרים דרכה – כל מוכר קובע לעצמו מה, כמה ולמה, אמזון היא רק פלטפורמה, צינור. כמו איביי, מהבחינה הזו.

אורזיגל

New member
היתה אפשרות לבחור בין משלוחים

ה עובדה היא שגם eBay מהווה צינור, אך מחירי המשלוחים סבירים.
בעבר השתמשתי בשירותים של חברת mustop ומעולם לא הגעתי לכאלה סכומי משלוחים ומדובר בטובינים כבדים פי כמה וכמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש מוכרים שמפריזים במחיר השליחות, אל תקני מהם

זה מן הסתם מחיר שמשדר "אני לא באמת רוצה למכור לך, אבל אם את ממש מתעקשת..."
גם באיביי יש מוכרים שמנפחים את מחירי המשלוח וגם מהם אני לא אקנה.

אגב, אין מילה כזאת "טובינים"; "טובין" זו כבר צורת רבים (טובין = טובים) פשוט עם ן במקום ם כמו "נישואין".

אורזיגל

New member
ברור שלא אקנה דרכם

פשוט תמוה לי ההפרש המשמעותי הזה וחשבתי שאולי למישהי יש הסבר הגיוני כלשהוא.

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי ההסבר שהם לא באמת רוצים לשלוח לישראל

(לא בא להם להתעסק / נכוו בעבר מתלונות או מהחזרות / חוששים שהסחורה לא תגיע אז דופקים מחיר ביטוח מטורף וכו') ואם כן, אז רק בתנאי שהם ירוויחו מזה הרבה מאוד (מאוד). זו שיטת תמחור ידועה; אני מכירה עצמאים (עוסקים מורשים/זעירים, כמו מתרגמים למשל) שלפעמים לא ממש מתאים להם לעשות עבודה מסוימת אבל לא רוצים לומר "לא" אז דופקים מחיר בשמים שבטוח יגרום ללקוח לרדת מזה. למרבה ההפתעה, לפעמים הוא מעוניין בכל זאת... (אבל במחיר כזה כבר משתלם להם להתאמץ ולעשות את העבודה).

אגב, גם באיביי לא חסרים מוכרים שלא מוכנים לשלוח לישראל ואם כן אז במחירים גבוהים מאוד (אם כי לא עד כדי כך, מן הסתם). שיטה נוספת שקיימת באיביי בלי קשר לישראל היא לדפוק משלוח גבוה כדי שיקזז את עלות המוצר האמיתית ולהציג עלות מוצר נמוכה. זה גורם לו להיראות זול יותר בדירוגים (למי שלא ממיין כולל משלוח), זה גם קשור לעמלה שהמוכר משלם לאיביי (כי הוא משלם אותה רק על עלות המוצר כמדומני, אם כי הבנתי שאיביי עולים על מוכרים שעושים טריקים כאלה). אולי גם באמזון יש קטע כזה...

hollypop girl

New member
אתן חושבות שחנות קטנה ונידחת תסכים

להחליף לי לק שקניתי אצלהם? (פשוט לקחת צבע אחר) אם אני אגיד שאף
פעם לא השתמשתי בו וכבר יש לי אחד כזה בבית?

*זה מה שקורה כשחברה אומרת "אבל כבר יש לך כזה" ואת לא מאמינה לה
*

hollypop girl

New member
בעיקרון אני צריכה לנסוע לשם בשביל

זה. חוץ מזהף עכשיו ניסיתי לחפש את הקבלה ואו שהם לא נתנו לי או שאיבדתי אותה
אז...

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בלי קבלה יכולים להסכים להחליף לך

במקומות קטנים כאלה זה הרבה עניין של אמון. אם מאמינים לך ולא אכפת להם (הם לא מפסידים מזה) סיכוי לא רע שיסכימו להחליף. הרי הם בלאו הכי מוכרים את הלקים האלה שם (ופעמים רבות אלה לקים זולים שלא בהכרח נמכרים בכל חנות, תקני אותי אם אני טועה).

להחליט אם שווה לך לבזבז על זה זמן וכסף בנסיעה זה רק את יכולה לדעת. אם מדובר בלק זול שעלה כמה שקלים, לא חושבת שהייתי טורחת; הייתי תורמת לחברה טובה וזהו.

hollypop girl

New member
זה לק של גולדן

רוז שעלה 10 שקל. האמת שאם אין לי קבלה אני לא חייבת לבוא לשם עד 14 ימים מיום הקנייה אז
אולי זה עוד יסתדר איכשהו...
תודה

trilliane

Well-known member
מנהל

לגבי 14 יום גם עם קבלה זה לא עומד בחוק להחזרה אז זה לא משנה...

למעלה