שרשור שאלות שנותרו פתוחות ונסיון לפותרן

shaieden

New member
שרשור שאלות שנותרו פתוחות ונסיון לפותרן

טוב, מעבר לזה שזו היתה אחלה סדרה והיה לי תענוג כל רגע לצפות בה, נותרו מלא שאלות פתוחות, ולא הכל היה מושלם מבחינת התסריט. אני מציע לעשות שרשור של שאלות פתוחות, והנה אני מתחיל עם כמה: למה אי אפשר ללדת על האי? מה הסיפור של האמא של סמוקי וג'ייקוב? למה בכלל צריך אדם לשמור על האי הזה? מי קבע? מתי זה התחיל? מה זה האור בכלל? זה אלוהים? זה אנרגית החיים? למה האי זז ממקום למקום? איך? איך ווידמור יודע על האור שבאי? מה הוא רוצה ממנו? איך הדארמה גילו על זה? מה רואים אלה שמביטים אל תוך סמוקי? מי זו אילנה והאנשים שלה? מה הסיפור רקע שלהם עם האי? למי התכוון ג'ייקוב כשאמר: "הם מגיעים" כשלוק הרג אותו? איך ג'ייקוב נותר חי לאחר שלוק זרק אותו לאש? מה עניין האלמוות? מתי הוא התחיל? זה מתנת האל? למה התכוון ג'ייקוב שאמר שזה הכל 'חלק מתהליך' וש-'זה יכול להסתיים רק פעם אחת'? מה זה הפסל הזה? מי בנה אותו? למה? לאיזו מטרה? למה דווקא על האי הזה? למה מכל האנשים בעולם ג'ייקוב בחר דווקא באלה? חסרים 'תקועים'? למה אנשים מחלימים על האי? לוק לא נכה עוד, ההיא השחורה ללא סרטן, ג'ין לא עקר. למה בעצם? למה לדזמונד היה הכוח הזה שלו? מה הוא? יצור של דארמה? איש ביוני? הרי הוא מת כמו כל אחד בסוף. מה הקטע של 'חוקי האי'. מי המציא אותם מתי ולמה? מה הקטע של דובי הקוטב? מה הקטע של המספרים!!? נכון, ג'ייקוב נתן מספר לכל מועמד - אבל למה זה השפיע על חייהם וחדר לכל תחום בסדרה? מה הקשר בין זה לבין המספרים בלוטו של הארלי למשל? ושאלת השאלות: מה זה האי לעזאזל! < ביננו, אין אחד כאן שיודע באמת לענות על השאלה הזו.

Boran

New member
מנסה לחשוב על חלק

דובי הקוטב - הסבירו שדארמה הביאו אותם ושמו אותם בכלובים, כדי לעשות כל מני ניסויים. לא נראה לי שזה באמת מעניין איזה ניסויים בדיוק הם עשו. "הם באים" - נראה לי שג'ייקוב התכוון למחליפים שלו. סמוקי היה כ"כ מופתע, כי הוא היה בטוח שזהו, הוא הורג את ג'ייקוב וזה נגמר. מה שמביא אותי לתשובה הבאה: "זה נגמר רק פעם אחת" - הכוונה לקרב בין ג'ייקוב וסמוקי. או שג'ייקוב ייפטר מסמוקי, או שסמוקי ייפטר מג'ייקוב ויוכל לצאת מהאי. הסוף המוחלט הזה יכול לקרות רק פעם אחת. כל מה שקורה בדרך - ג'ייקוב מנסה להחזיר את סמוקי למוטב, ג'ייקוב מנסה למצוא לעצמו מחליף, סמוקי מנסה להרוג את המחליפים הפוטנציאליים של ג'ייקוב ובמקביל לגרום למישהו להרוג את ג'ייקוב בשבילו - כל זה חלק מהתהליך שסופו המוות של סמוקי / מחליף כלשהו שלו, והניצחון של ג'ייקוב / מחליף כלשהו שלו (או להיפך). הסיפור של אילנה - אני מניח שכשג'ייקוב בחר את המחליפים, הוא מינה את אילנה והחברים שלה לשמור עליהם עד שהם יגיעו לאי, כדי שלא יאונה להם כל רע והם באמת יוכלו להחליף אותו, וברגע שהם הגיעו לאי - אילנה ושות' היו צריכים לשמור עליהם מסמוקי על האי. (רק שאילנה ושות' לא היו על אושיאניק 815, אז הם הגיעו לאי בהזדמנות הבאה אחריה - אג'ירה 316). למה אילנה היתה חבולה כ"כ כשג'ייקוב פגש אותה - לא באמת משנה. איך דארמה גילו על הקטע של האי - אני מניח שמהיומן של האנסו הזה, לא? למה אנשים מחלימים על האי - אני מניח שלאנרגיה האלקטרומגנטית של האי יש השפעות על גוף האדם.

Boran

New member
נראה לי

ממה שאני זוכר, אלבר האנסו שייסד את יוזמת דארמה, הוא הנכד של הקפטן של הבלק-רוק. היומן של הקפטן הזה (דברים שאני לא זוכר), ו-ווידמור קנה אותו במכירה פומבית.. אני זוכר את זה רק בקווים כלליים מאוד, אני אשמח אם מישהו יוכל להזכיר לנו בדיוק מה הלך שם. יכול מאוד להיות שאני טועה

JohnLocke

New member
היה יומן של קפטן הבלק רוק

מגנוס האנסו. היומן היה תחת אחזקת משפחת האנסו במשך שנים, עד שווידמור קנה אותו, כנראה כדי לנסות לגלות אולי את מיקום האי (לא שזה היה עוזר לו, אבל הוא בטח רצה לנסות). לגבי איך דארמה גילו את האי - אלואיז אומרת שהם נעזרו בתחנת הLamp-Post בלוס אנג'לס, שמחוברת לכיס אלקטרומגנטי ובעזרת סדרת משוואות מאפשרת למצוא את מיקום האי. אלואיז אומרת שהם ידעו שהאי קיים ואספו הוכחות לכך. אפשר לראות על הלוח שלה בתחנה תמונה של האי משנת 1954 שצולמה ע"י הצבא האמריקאי. יכול להיות שמישהו מהצבא גילה למישהו אחר (ג'ראלד דה-גרוט, אולי?) שהאי קיים, וזה הוביל להקמת דארמה.

Boran

New member
ומוסיף שאלות

(למקרה שלא יראו את התגובה שלי לשרשור-מפלצת על הפרק
) 1. מי זו אלואיז, ומאיפה היא יודעת הכל? (ובכלל זה - תחנת המגדלור ואיך למצוא את האי) 2. ראינו מה יש איפה שהאור. מה שם הפך את האיש בשחור לסמוקי? ולמה זה לא קרה לג'ק? 3. איך לעזאזל קוראים לאיש בשחור? הם אמרו שזו לא אמורה להיות תעלומה, והם יענו על זה!!! 4. למה גרם הפיצוץ של פצצת המימן? 5. מה הקטע עם האפר שמונע מהאיש בשחור לעבור?

JohnLocke

New member
עניתי בשרשור על 4 מהם

לגבי האפר, אין באמת תשובה, צריך פשוט לקבל שהוא מונע מהאיש בשחור לעבור איכשהו וזהו. זה כמו קריפטונייט, ההסבר למה הוא מחליש את סופרמן לא באמת חשוב, רק צריך לדעת שהוא קיים.

ועם זאת, יש הסבר לקריפוטנייט והוא דווקא די

טוב. בניגוד לחוסר הסבר מוחלט לעשרות תעלומות על האי.

JohnLocke

New member
צריך להבדיל בין תעלומה לplot device

האפר הוא plot device, הוא נועד כדי להגביל את סמוקי כי כל יצור רב-כוחות צריך איזה משהו שמגביל אותו. אין תעלומה גדולה - גם אם היו מסבירים בדיוק למה האפר עוצר את המפלצת, אני לא חושב שמישהו היה מתרשם מההסבר הזה.

דווקא בגלל שזו לא תעלומה רבת משמעות

יכלו להסביר אותה בדרך כלשהיא שלא היתה גורעת מהסידרה דבר, אבל לפחות מכסה עוד חור אחד שגבינה השוויצ'רית הזו. תבין, זה לא האפר עצמו, זה מכלול השאלות חסרות הפיתרון והדרך בה היוצרים טוו עלילה המתבססת על מיסתורין כאשר הזה לא קיים. שלא לדבר שגם בתור plot device הוא גרוע, הרי לא תמיד הגביל את האפר, לא ברורה החוקיות, אין היגיון פנימי (להזכירך, יושבי המקדש פיזרו אפר סביבו ברגע שראו את הזיקוק, אבל הוא עדיין חדר לשם וטבח בהם, לכן עדיין לא ברורה החוקיות של האפר ולכן אני מאמין שהסבר נוסף היה תורם ולא גורע, בניגוד לדוגמא ההסבר על הwhispers, שהיה מאולץ ונדוש מאין כמוהו).

leraax

New member
לדעתי

האפר השפיע רק בזמן שדוגן היה בחיים. אני מסיקה את זה בגלל שכשסעיד רצח את דוגן העוזר שלו ניגש בלחץ ואמר "מה עשית?! הוא היחיד שמנע את הכניסה שלו!"...

shanytopper2

New member
עוד שאלות:

למה צריך להקליד את המספרים בהאץ' בצורה ידנית ולא אוטומטית? למה סימני ההזהרה בסוף הטיימר הם הירוגליפים? למה האי יכול לזוז\להזיז אנשים בזמן? מי בנה את המקדש ולמה? (אנחנו יודעים שלא דארמה) למה שדרו את המספרים ברדיו של האי ככה שמאוחר יותר הארלי יוכל להתקל בהם? למה ריצ'ארד אמר לסאן שהם כולם מתים? למה סאן היחידה מהאושיאניק 6 שלא חזרה בזמן? למה סמוקי "שופט" אנשים והרג את אקו?

JohnLocke

New member
תשובות

למה צריך להקליד את המספרים בהאץ' בצורה ידנית ולא אוטומטית? אני חושב שרדזינסקי המטורף יישם את הפרוטוקול הזה, זה יסביר את חוסר-ההיגיון. למה סימני ההזהרה בסוף הטיימר הם הירוגליפים? דארלטון ענו על זה פה, זו הייתה מעין הוקרה מצד דארמה לתרבות המצרית על האי, משהו כמו "לא שכחנו אתכם, מצרים, אנחנו מעריכים את התרבות שלכם". למה האי יכול לזוז\\להזיז אנשים בזמן? חלק מהתכונות המיוחדות של האלקטרומגנטיזם באי. מי בנה את המקדש ולמה? (אנחנו יודעים שלא דארמה) המצרים בנו את המקדש, לפי כל ההירוגליפים. כנראה הם בנו את המקום אחרי שלמדו איך לרפא בעזרת הבריכה שקשורה לאלקטרומגנטיזם. ייתכן שג'ייקוב עזר להם לבנות את המקום, כי נראה שפעולת הריפוי הפסיקה לעבוד אחרי מותו. מתישהו המצרים מתו, והאחרים השתלטו על המקום, כנראה בהוראת ג'ייקוב. למה שדרו את המספרים ברדיו של האי ככה שמאוחר יותר הארלי יוכל להתקל בהם? לפי TLE, דארמה שידרו את המספרים כדי להודיע מתי הם יצליחו לשנות את המשוואה של ואלנזטי. לפי ההסבר של המספרים כמספרי המועמדים, זו הייתה הדרך של ג'ייקוב להביא את הארלי לאי (בלי המספרים על האי, הוא לא היה טס לאוסטרליה כדי לחקור את המספרים). למה ריצ'ארד אמר לסאן שהם כולם מתים? הוא ראה פיצוץ/אור לבן באזור הברבור ב1977, לא ראה אותם מאז (כי הם קפצו בזמן) והניח שהם מתו שם. למה סאן היחידה מהאושיאניק 6 שלא חזרה בזמן? כנראה כי היא לא הייתה מועמדת, וג'ייקוב רצה להחביא את המועמדים ב1977 (והוא זה שהקפיץ אותם לשם) כדי שהם יהיו הפתעה לאיש בשחור, לאחר שיצליח להרוג אותו. למה סמוקי "שופט" אנשים והרג את אקו? כנראה שה"שפיטה" היא סתם משהו שבן חשב שהמפלצת עושה, אינפורמציה שגוייה, הוא הרי לא ידע כמעט כלום על המפלצת. לגבי אקו - ההשערה היא שהוא ניסה להפעיל עליו מניפולציה, בדומה למה שעשה ללוק, אבל זה לא עבד. אקו היה ספקן מדי, לכן סמוקי לא רצה להשאיר עקבות והרג אותו.

voguemaster

New member
המצרים היו לפני ג'ייקוב

אתה רואה שאמא של ג'ייקוב ואחיו מגיעה בספינה לאי. זה לא ג'ייקוב, אולי מי שעזר להם היה מי שהיה מופקד על האי באותו זמן.

tamarhp

New member
לא,

המצרים הגיעו אחרי ג'ייקוב. כשג'ייקוב היה, לא היה מקדש. אמא של ג'ייקוב הגיעה בספינה אבל זה לא היה מצרים.

cundason

New member
אבל ..

המצרים שלטו בעולם ובימים לפני הרומאים.. התעסקו עם הירוגליפים ועם ריפוי הרבה לפני הרומאים.. אולי אלו היו הגואאולד? הם הגיעו בזמן מאוחר יותר .. אה .. רגע אחד.. טעות בסדרה:)

למעלה