../images/Emo243.gifתשובות אפשריות, חלק 1../images/Emo58.gif
כולל
מהפרק האחרון, למי שלא ראה. למה אי אפשר ללדת על האי? יכול להיות שזה אחד החוקים של ג'ייקוב, יכול להיות שהוא חשש שבגלל שאחיו נולד על האי, זה הפך אותו למיוחד וגם מרושע, אז יכול להיות שזה גם יכול לקרות לתינוקות אחרים. מצד שני, יכול להיות שזה משהו שסמוקי עשה, במטרה שלא יוולדו עוד מעומדים. מה הסיפור של האמא של סמוקי וג'ייקוב? אני חושב שהסיפור הוסבר פחות או יותר, למרות שהוא מאכזב מאוד. למה בכלל צריך אדם לשמור על האי הזה? מי קבע? מתי זה התחיל? הנה הסבר ארוך ואפשרי לכך: דבר ראשון, האי תמיד נמצא שם. הוא חלק מהעולם. אם בפרק האחרון הבנו שקיים דבר כזה גן עדן, אז זה אומר שיש גם דבר כזה אלוהים, או לפחות יישות שכזו. אז האי קיים שם תמיד, מתחילת הזמן. לפני אלפי שנים, המצרים הקדומים (אלה שהשתמשו בכוחות מיסטיים וקסם) הגיעו לאי וגילו על כוחותיו המסתוריים. הם החלו לחקור את האי לעומק, ותוך כדי שמו עליו את החותם שלהם. וזה מתבטא באין סוף הסמלים, הפסל ועוד. המצרים הבינו שהם חייבים להגן על האי מפני שאר העולם, כי האי יכול לשמש כנשק חסר מעצורים, יותר חזק מכל פצצת אטום. אסור שהאי ייפול ליידים הלא נכונות, ולכן יש להגן עליו. ולכן, המצרים הפכו להיות המגנים של האי, או לפחות אחד מהם. תוך כדי הם גילו על "לב האי", ששם קיים הכוח המרכזי של האי, וזה בעצם הכוח שגורם לאי להיות מיוחד, וזה כוח שנמצא עמוק מאוד באדמה, בקרקעית העולם. הכוח הזה גורם לכל התופעות העל-טבעיות להתרחש על האי. במשך השנים המצרים הגנו על האי, וניסו למנוע מ"אנשים רעים" להגיע עליו. אחד הצאצאים של המגנים האלה היא האמא של ג'ייקוב וסמוקי. היא הייתה המגנה האחרונה של האי לפני ג'ייקוב, וג'ייקוב הגן על האי אחריה. מישהו חייב לשמור על האי, כי ללא שומר האי יכול להפוך לדבר שיהרוס את העולם. האי הוא הכוח החזק והמיסתורי ביותר בעולם, כמו סוג של אטלנטיס, או גן עדן. מה זה האור בכלל? זה אלוהים? זה אנרגית החיים? יכול להיות שזו יישות אלוהית כל שהיא. יכול להיות שאותה יישות יצרה את האי, זה כבר דיבור דתי מדעי ויותר מזה. מה שכן, הסדרה אומרת שקיים דבר כזה אלוהים. למה האי זז ממקום למקום? איך? אני חושב שהאי זז בגלל שזה סוג של מנגון שבה להגן על האי. בן הוזיז את האי כדי למנוע מווידמור להגיע להאי. האי יכול לזוז בגלל שהאי צריך הגנה, למקרה ומגן האי לא יכול להגן על האי באותו הרגע, או בגלל שאם האי יישאר איפה שהוא נמצא כעת, זה יסכן אותו. איך ווידמור יודע על האור שבאי? מה הוא רוצה ממנו? זו שאלה קשה מאוד, כי אי אפשר לדעת באמת את התשובה פה. אבל אני חושב שג'ייקוב סיפר לווידמור על האור וסיפר לו שהוא חייב להציל את האור כי אם לא סמוקי ישמיד את האי, וצ'ארלס ווידמר פעם היה על האי והוא מכור לאי כמו בן, הוא לא רוצה שהאי יושמד. ג'ייקוב גם כנראה אמר לו שאם האי יושמד, סמוקי ישתחרר, ואז יהרוג את כולם, כולל את פני. איך הדארמה גילו על זה? אני חושב שדארמה הגיעו לאי במקרה, וכשהם גילו על האי, הם החלו לחקור אותו, בדיוק כמו שהמצרים חקרו אותו לפני אלפי שנים. מה רואים אלה שמביטים אל תוך סמוקי? תלוי בבן אדם לפי דעתי. אם זה אדם שעשה דברים רעים הוא רואה את הדברים הרעים שעשה, ואז סמוקי כנראה הורג אותו, כמו את מר אקו. אם האדם לא עשה דברים רעים בחיים שלו, אז יכול להיות שהוא רואה את האור שנמצא בתוך סמוקי, האור שגם קיים בלב האי, אחרי הכול סמוקי הוא תופעת לוואי שנוצרה מתוך האור שבלב האי, ויכול להיות שחלק מהאור קיים בתוך סמוקי, וגם מביא לו את הכוחות שלו, ובפרק האחרון שראינו שכשדזמונד כיבה את האור, סמוקי חזר להיות אנושי (פחות או יותר). בגלל זה גם ג'ון לוק אמר שהוא ראה אור יפייפה כשהוא הביט בסמוקי, כי הוא לא דברים רעים בחייו ולכן הוא הצליח לראות את האור שבתוך סמוקי. מי זו אילנה והאנשים שלה? מה הסיפור רקע שלהם עם האי? שאלה שכנראה בחיים לא נזכה לקבל תשובה רשמית עליה, וחבל. אבל אני חושב שאילנה והאנשים שלה הם בעצם "Vאחרים" של ג'ייקוב מחוץ לאי. סוג של קבוצה אנשים שג'ייקוב עשה כדי להבטיח שאם יקרה משהו על האי, אז הקבוצה הזו תבוא להגן על האי ועל המעומדים. למי התכוון ג'ייקוב כשאמר: "הם מגיעים" כשלוק הרג אותו? יכול להיות שהוא התכוון לאבודים שנתקעו בשנות ה-70, יכול להיות שהוא התכוון לאילנה ואנשיה. איך ג'ייקוב נותר חי לאחר שלוק זרק אותו לאש? אני חושב שזה אחד מהכוחות שלו בתור מגן האי. נראה לי שזה היה או שרוח רפאים שלו או שסוג של חלק מהתודעה שלו שנותר באי, ונשאר שם עד שג'ייקוב יצליח למצוא מגן חדש לאי. אחרי הכול יש למגן האי הרבה כוחות על-טבעיים, ומישהו שיכול לתת חיי אלמוות למישהו אחר, יכול בטח לסדר שהוא יצליח להישאר עוד קצת בעולם שלנו. מה עניין האלמוות? מתי הוא התחיל? זה מתנת האל? כמו שאמרתי, זה חלק מהתפקיד של מגן האי. יש סיכוי גם שמדובר פה בסוג של מעיין נעורים. אחרי הכול אחרי שמישהו שותה מהמים שליד "לב האי" הוא הופך להיות מגן האי וגם אולי בן-אלמוות (כמו ג'ייקוב). יש גם משהו כזה במקדש, שמי שנכנס פנימה כנראה מקבל ריפוי או משהו בסגנון. גם מגע פשוט מג'ייקוב כנראה נותן חיי אלמוות (כמו אצל ריצ'ארד) וגם יכול לרפא (כמו אצל לוק). למה התכוון ג'ייקוב שאמר שזה הכל 'חלק מתהליך' וש-'זה יכול להסתיים רק פעם אחת'? פה אני באמת לא יודע. אולי מדובר פה בעניין הגורל, שהגורלות של כל אדם כבר נכתבו מראש, וכל מה שנותר זה שאותו אדם יקיים את הגורל הבלתי נמנע שלו. מה זה הפסל הזה? מי בנה אותו? למה? לאיזו מטרה? למה דווקא על האי הזה? המצרים בנו אותו לפני אלפי שנים כשהם הגיעו לאי. הפסל מייצג את האלה המיצרית "תאורט", שהיא מסמלת את ההריון והלידה. נאמר גם שהשם תאורט אומר "האלה הגדולה/הדגולה". נראה כי המצרים הקדומים בנו את הפסל כהקדשה לאלה הזו. יכול להיות גם שאחרי שהפסל הזה נהרס החלו הבעיות עם ההריון והלידה באי, כי יכול להיות שהפסל הזה שמר על כך שאנשים יוולדו (אחרי הכול ג'ייקוב וסמוקי נולדו). עוד משהו מעניין זה שבפרק "לפלור" כשסויר והאחרים קופצים בזמן, הם מגיעים לזמן בו הם רואים את הפסל מרחוק, משהו מעניין הוא שלפני שהם קפצו לוק ירד לתוך הבאר, ואחרי שהם קפצו כל מה שנותר זה החבל, שקבור עמוק באדמה, לא היה שם שום באר. בפרק "מעבר לים" ראינו את סמוקי וחבריו חופרים את הבור עליו לוק ירד, ואז דזמונד נפל לתוכו. מה שמעניין פה זה שיכול להיות שהקטע הזה יכול להיות מוכיח את התאוריה שלי שהמצרים בנו את הפסל, כי אם זה שהפסל כבר היה קיים והבאר עוד לא נחפרה, אז זה אומר שהפסל היה קיים לפני שג'ייקוב הגיע לאי. למה מכל האנשים בעולם ג'ייקוב בחר דווקא באלה? חסרים 'תקועים'? לא כל כך הבנתי את השאלה הזו. למה אנשים מחלימים על האי? לוק לא נכה עוד, ההיא השחורה ללא סרטן, ג'ין לא עקר. למה בעצם? אני חושב שזה חלק מהכוחות העל-טבעיים של האי. האי הוא סוג של גן עדן, בו "המעומדים" של ג'ייקוב לא סובלים מפציעות קודמות מהעולם שבחוץ. למה לדזמונד היה הכוח הזה שלו? מה הוא? יצור של דארמה? איש ביוני? הרי הוא מת כמו כל אחד בסוף. אני חושב שדזמונד הוא הדמות המיסתורית והמעניינת ביותר בסדרה הזו, וחבל שלפחות את העניין שלו לא הסבירו. אני חושב שבדיוק שכמו שהאי הוא אחד מהדברים העל-טבעיים המיוחדים בעולם, אז ככה גם אנשים כמו דזמונד, ואהרון, ווולט. דזמונד פשוט מיוחד, ואולי הוא צאצא של אחד המגנים הקדומים של האי. המשך בהודעה הבאה...