שרשור שאלות 9/2

מ ס ט י ק

New member
מסכימה ומוסיפה

בתור אחת שעובדת בחברת אשראי אני יכולה להגיד לך שבמקרה שהכרטיס אצלך והשתמשו לך בוא על עסקאות טלפוניות האחריות היא על בית העסק, ככה שאין יותר מידי ממה לחשוש.. חשוב רק לעקוב ולבדוק שאין באמת חיובים שהם לא שלכן...

סקרמנטה

New member
אז מה זה בעצם הפייפאל הזה?

איך משלמים דרכו? גם אני בעד כרטיס אשראי נטען (אם כבר). אבל אולי באמת פייפאל יותר מוצלח?

סקרמנטה

New member
תודה, אבל לויקיפדיה יכולתי לגשת בעצמי!

הכוונה שלי היתה שאלו שיש להן חשבון פייפאל יתארו בכמה מילים וימליצו (או לא). את לא באמת חשבת שאני מבקשת קישור להסבר אינציקלופדי, נכון? ולטובת המתעניינות בפייפאל: המטרה של פייפאל היא קודם כל לאפשר לקונה רכישה בטוחה יותר. לכן, במקום לתת את מספר כרטיס האשראי ישירות באתר הקניות (כי לכי תדעי מה רמת האבטחה שלו), נותנים את המספר בפייפאל (כל אחד יכול לפתוח חשבון שם. אין לי מושג אם בתשלום), שהוא הרבה יותר מאובטח. ופייפאל מעבירים את הסכום למוכר תמורת עמלה (מהמוכר). אני אישית לא ניסיתי אבל הבנתי שמדובר בפרוצדורה מאוד מהירה. בכל אופן, ככה אפשר לעבוד מול הרבה אתרים ולחסוך כאבי ראש מהפחד מחשיפת המספר בכל אחד מהם.

פתיחת חשבון פייפאל היא לא בתשלום

תשלום נגבה בגין כל סכום שאת מקבלת (אם את רק משלמת דרך פייפאל - את לא משלמת עמלות, דמי פתיחת חשבון וכו'). כשתקבלי כסף דרך פייפאל תגלי שיש עמלה קטנה על כל סכום. זה סוג-של הוראת קבע משודרגת: את נותנת פעם אחת את פרטי כרטיס האשראי (זה הרכיב של הוראת קבע). חיובים שמגיעים ואת מתחברת ומאשרת - משולמים לספקים (זה הרכיב של השדרוג).

צונית

New member
חשוב גם לקבל המלצות

מבנות אחרות שיש להן חוויות טובות מרכישה מאתר מסוים... בסך הכל הפשע לא משתלם
אתר כמו טראנסדיזיין שיש לו עשרות עד מאות הזמנות ביום לא צריך לנצל לך את כרטיס האשראי. יש לו מספיק הכנסות בלי זה וחבל לו להרוס את זה כי יש לו כבר מוניטין טוב. יש מספיק מוכרים באיביי שיש עליהם המלצות מעולות וממש לא ירצו להסתבך עם גניבות אשראי. זה לא חוקי וסתם הורס להם את העסקים שיכולים להיות מאוד משגשגים... בקיצור, אל תזמיני מסתם אתר/מוכר שאין עליו המלצות. וגם שיטת הפייפאל היא מעולה ומאפשרת לך ראש שקט בהחלט בכל הנוגע לקנייה ברשת. המלצה חמה לי בשבילך: כל בנק מאפשר ללקוחותיו לצפות בחשבון הבנק שלו באינטרנט, כולל בפירוט כרטיס האשראי בזמן אמת. כלומר שלא צריך לחכות עד מועד החיוב כדי לדעת על מה חוייבת אלא שאת יכולה להכנס כל יום ולבדוק מה קורה שם. במידה ואין לך את זה כבר, אוצי רוצי לעשות כזה. זה שירות חינמי לחלוטין שממש עוזר לעקוב אחר ההוצאות וגם מסיר דאגה שהכרטיס שלך ישומש בלי שתשימי לב.

מצטרפת ומוסיפה

קודם כל, לשלם בפייפאל זה די בטוח מכיוון שהם שולחים אלייך למייל חשבונית על כל הזמנה. היה וראית משהו שאת לא מזהה - מיד לפנות אליהם והם יטפלו בזיכוייך. שנית, מעקב אונליין אחרי תנועות בכרטיס האשראי הוא רעיון מעולה. שלישית, אני קונה רק מאתרים שמישהו שאני מכירה כבר ניסה או שקראתי עליהם בפורומים/בבלוגים שנחשבים לאמינים או שיש לי דרך לעקוב אחרי אמינות החנות (נניח, פידבקים באיביי/Etsy) וכו'. רביעית, במקרה של ספק אני מפציצה במיילים ובודקת עד כמה מגיבים לי, עונים לי, משתפים איתי פעולה. אם זה אתר ישראלי - גם מבררת לגבי חנות פיזית שבה אפשר לקנות במזומן. חמישי ואחרון: כרטיס אשראי נטען, זו מילת הקסם. את חוששת? לא בא לך שכל העולם ייחשף למספר שלך ואחר כך יהיה לך כאב ראש להזמין חדש? קני בדואר כרטיס נטען ואז גם היכולת של אנשים לחגוג לך על הכרטיס מצומצמת יותר.

angell4

New member
לקים בתאילנד

אני נוסעת עוד שבוע וחצי וזו הזדמנות מצויינת להרחיב את האוסף
מישהי יודעת איפה אפשר למצוא שם לקים יפים שאין בארץ? ומה טווח המחירים?

למעלה