אני לא שמעתי על דבר כזה
תראי, אין לי בנייה ומעולם לא הייתה לי, ככה שאני לא מכירה את תהליך השיקום אחרי בנייה. אבל באופן עקרוני זה לא נשמע לי נכון. הציפורניים שלנו הן חומר מת, הגוף מייצר את הקרטין אבל לקרטין עצמו אין תהליכים כמו של איבר חי- אין זרימת דם לציפורן עצמה, ולכן הגוף לא מזין את הציפורן ולא מספק לה חמצן [כמובן שהדם מגיע לכל האזור מסביב כולל למערכת שבונה את הציפורן]. הציפורן עצמה לא מתחדשת, אלא הגוף בונה אותה. זה בניגוד לאיברים אחרים, למשל העור שלנו, שהיא מערכת חיה שמחדשת את עצמה וכו'. לעור כן צריך לתת לנשום בגלל התהליכים שהוא עובר ובגלל שהוא פולט חומרים וכו'.
באופן עקרוני הגוף הרי מחדש את הציפורניים, פשוט מה שקורה שקצב ההתחדשות של הציפורן הוא איטי מאוד, זה עניין של כמה חודשים עד שכל משטח הציפורן שלנו מתחלף, לכן בפרק הזמן הזה את בעצם נשארת עם ציפורן שרובה עברה את ה"טראומה" של הבנייה, ולכן היא חלשה. כשהציפורן תסיים להתחדש לחלוטין היא אמורה להיות בריאה יותר. המחזק פשוט עוזר לציפורן להיות חזקה יותר, וימנע ממך את כל השבירות והתופעות הלא נעימות שיקרו בדרך. זה לא יפתור את הבעיה ב-100%, אבל זה כן ישפר את המצב.
מעבר לזה, מחזק ציפורניים הוא מוצר שמיועד להיות על הציפורניים באופן קבוע. ברוב המחזקים שאני מכירה ונתקלתי בהם ממליצים להיות באופן רציף עם מחזק [כמובן מדי פעם להסיר ולמרוח שכבה חדשה]. אם הייתה בעיה להיות עם מחזק כ"כ הרבה זמן הוראות השימוש היו אחרות.
ככה שלדעתי האישית אין בעיה להשתמש במחזק אחרי הורדת בנייה. אני חושבת שיש בפורום כמה גולשות שגם הן הורידו בנייה ועברו את תהליך השיקום, אני מקווה שהן קוראות ויוכלו לספר מהניסיון שלך. במקביל יש גם פורום בניית ציפורניים שיש בו מניקוריסטיות, תנסי גם לשאול שם