שרשור שאלות

Bonushkie

New member
התלבטות לגבי בניה וציפורניים טבעיות.

אני התחלתי לעשות בניה לפני כשנה וחצי ולפני כן הייתי כוססת ציפורניים.
בחודש האחרון התחילו לצוץ לי כל מני מחשבות על אולי לחזור לטבעי(גם חלמתי הלילה שחזרתי לטבעי והם היו בסדר)
מצד אחד בניה עולה כסף ושצריך מילוי(ושלי גדלות בקצב שכבר שבועיים או לפעמים טיפה פחות בעיקר בקיץ כבר רואים את הפס הזה שבין הבניה לציפורן הטבעית וזה מעצבן), מצד שני לפי מה ששכנה שלי אומרת בניה זה יותר טוב כי זה לא נשבר כל כך הרבה כמו טבעי וזה גם נותן יותר אפשרויות לצורה וכו'(למרות שאולי זה קשור לזה שהיא עם בניה שנים ועושה לי גם), וגם אני ממש אוהבת את הצורה שיש לי ולא רוצה להחליף אותה. לא ממש יודעת אם זה אפשרי עם ציפורניים טבעיות וגם לא יודעת איך הציפורניים שלי יהיו כי אף פעם הם לא היו ארוכות על טבעי.
הנה תמונה(לא הכי טובה אבל זה מה שיש) מהימים שעוד הייתי כוססת, אולי זה יעזור לראות איך הן כשהן טבעיות ומה כדאי לי לעשות(תמונות של איך הן היום כבר שמתי פה בפורום, אי אפשר לצרף 2 תמונות כאן).

אז מה אתן אומרות, להמשיך לבוא למילוי כל כמה שבועות או להיפתר מהן? אם אני אוריד אז אני פשוט אשייף אותן כשהן יתארכו מדי בלי לעשות מילוי עד שבאיזהשהו שלב לא ישאר כבר אקריל.

לא שמתי את זה בפורום בניה בגלל שסביר להניח ששם נראה לי זה בעיקר קוסמטיקאיות שיגידו לי להשאיר 100%.

שלום...

אני די חדשה בעניין הלקים ..
איזה חברה מייצרת לק שחור מט...
ואיפה אפשר לקנות אותו - כי הסופר פארם לא יודע על מה מדובר...

ChaoticShelly

New member
תראי

התהליך של בניה למיטב הבנתי כולל שיוף של הציפורן, מה שהופך אותה לדקה יותר ומזיק לה. זה אומר שכשתסירי את הבניה תצטרכי לעבור תהליך לא קצר של שיקום.מעולם לא עשיתי בניה אבל בשלב מסוים שקלתי את זה בגלל שהציפורניים שלי עוברות יותר מידי ביום יום כדי להיות ארוכות כמו שהייתי רוצה שיהיו, אבל ברגע ששמעתי מה הציפורניים שלי יעברו ויתרתי על זה.

אימא שלי עשתה במשך כמה שנים בניה והיום - אחרי השיקום, יש לה ציפורניים עבות וחזקות יותר ממה שהיו לה לפני כן. אבל זה גם קשור המון בבריאות שלה.

אם יש לך עבר של כסיסה ובאופן כללי הציפורניים שלך חלשות, הייתי ממליצה להמשיך עם הבניה עד שבאמת יימאס לך מזה. אם את עוד לא רוצה להפטר מהן באמת, יהיה לך - לטעמי, קצת קשה עם התהליך שיקום כי את תראי ציפורניים חלשות, שבירות ומתפצלות הרבה לפני שתראי אותן צומחות בריאות שוב.

שיקול שלך!

yaelsn

New member

וככה את יכולה להפוך כל לק שתרצי למאט.
אני ממליצה על הטופ של שיק ויש המלצות גם על הטופ של אסי אבל אותו לא ניסיתי

shili11

New member
אצלי הלק אחרי כמה ימים הפך להיות מבריק בחזרה

ובנוסף לזה מההתחלה הוא היה די פלסטיקי וחלק מט, אבל כמו שהציעו יש לזה..
לפחות לזה יש פתרון, כי מבריק אחרי כמה ימים הוא עדיין נשאר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אורלי – ORLY Matte Vinyl

התמונה מכאן. אבל אני מסכימה שעדיף לך לקנות גימור מאט, הוא הרבה יותר שימושי ולא צריך לקנות לק בגימור מיוחד, אפשר להשתמש בו על כל לק.

Bonushkie

New member
לגבי הציפורניים שלי

אני לא מתכוונת להוריד אותן לגמרי אלא כשאצתרך לחזור למילוי פשוט לקצר אותן ולהשאיר ככה בלי למלות. ככל שיעבור יותר זמן יותר ויותר מהציפורן תהיה הטבעית שתגדל ובאיזהשהו שלב בעוד כמה חודשים כבר לא ישאר אקריל.

ולא ממש נראה לי שהן חלשות- זכור לי שהייתי ממש צריכה להפעיל לחץ עם השיניים כדי לכסוס, זה לא היה נקרע בקלות. אמנם כססתי בעבר, אבל אני כבר שנה וחצי לא כוססת כך שכבר הפסיק הדחף הזה ולא נראה לי שכשכבר יהיה הכל טבעי אני אכסוס שוב.
הקטע הוא ששאלתי את שכנה שלי שעובדת בזה והיא אמרה שציפורניים טבעיות זה חרא ושזה נשבר כל יומיים ולק לא מחזיק טוב ושבניה זה הכי טוב. יכול להיות שהיא רואה את זה ככה כי היא שנים עם בניה וגם כי אני משלמת לה שתעשה לי מילוי כל פעם.

אני פשוט תוהה אם כשכבר לא ישאר אקריל והציפורניים יהיו טבעיות לגמרי, אוכל לעשות את הצורה שיש לי עכשיו ושלא יהיה מצב כמו שהיא אומרת שלציפורניים טבעיות יש כל כך הרבה בעיות וחסרונות שבאמת בניה זה יותר טוב. אני לא יודעת איך הציפורניים הטבעיות שלי יהיו כשהן יהיו באורך שאני רוצה אבל אני בטוחה 99% שמתפצלות וחלשות הן לא יהיו.

yaelsn

New member
נראה לי שדי קשה לעשות את הצורה שלך

במיוחד אם את רוצה שכולן יהיו בדיוק עם אותה זווית
פעם הייתי משייפת את הציפורניים בצורה עגולה והיה לי מאוד קשה לדייק, אז אני מתארת לעצמי שעם השפיץ שלך זה עוד יותר קשה

אישית אני חושבת שציפורניים טבעיות זה יפה יותר,
נראה לי מבאס שהציפורן גדלה מתחת לבנייה ואז רואים שיש שם משהו לא טבעי, אבל זה כבר עניין של טעם

לגבי השכנה - ברור שיש לה פה אינטרס. תנסי להגיע להחלטה בלי להתחשב במה שהיא אומרת לך

Bonushkie

New member
אני חושבת שאני אלך על טבעי

שאלתי באתר בחו"ל ואמרו לי שזה כן אפשרי לעשות את הצורה, מקסימום אני אבקש שילמדו אותי איך. אני אתן להן לגדול ונראה לי שתוך כמה חודשים כבר לא ישאר אקריל(במיוחד שבקיץ גודל יותר מהר ושלי גדלות די מהר גם ככה)

עכשיו שאין לי יותר דחף לכסוס(פעם אם הייתי רואה שגדל אפילו קצת הייתי חייבת לכסוס אבל כבר התרגלתי לא לכסוס וגם עכשיו אכפת לי מספיק בשביל לא לעשות את זה לעצמי) לא נראה לי שיש בעיה, אני רק מקווה שהציפורניים שלי לא דומות לשל אמא שלי כי שלה נשברות בערך כל יומיים.
הציפורניים ברגל יכולות לתת איזהשהי אינדיקציה לגבי המבנה של אלו בידיים? אם כן יש לי ציפורניים עבות וחזקות ונראה לי שזה יהיה אפשרי לא להיות עם בניה. יש לאמא שלי נייל אנבי שהיא בכלל לא זוכרת אף פעם להשתמש בו, אני מקווה שאם אני אקפיד על זה יהיה בסדר.

מילא הייתי הולכת שיעשו לי עיצוב ונשארת עם זה כמה שבועות, אבל אם אני עושה עיצוב לבד נראה לי שזה לא כל כך הגיוני שאני אשלם כל שבועיים וקצת בשביל הבניה.

fire witch

New member
אי אפשר פשוט לתת להן לצמוח עם האקריל

כשהציפורן צומחת האקריל מתרחק מהבסיס, אבל האחיזה של האקריל בציפורן הטבעית נחלשת עם הזמן ואחרי כמה זמן האקריל שכבר לא צמוד למשטח שלם של ציפורן אלא רק על החלק הרחוק מהאצבע פשוט יעוף/יישבר לך.
במקרה הטוב- ייתלש מעל משטח הציפורן הטבעית ואז תישארי עם חצי ציפורן משוייפת עד דק וחצי ציפורן שצמחה
במקרה הרע- יתלוש איתו את הציפורן הטבעית ולא בצורה אחידה...

חוץ מזה , גם אם נניח שיש לך סופר בנייה והאקריל לא יישבר או יתלש, עם הצמיחה האקריל מתרחק מבסיס הציפורן בשלב כלשהו הציפורן הטבעית+ האקריל כבר יהיו מאד ארוכים
אי אפשר לגזור אקריל ולשייף אותו זו פעולה מייגעת, שגם מחלישה את האחיזה שלו בציפורן הטבעית ואז חזרת לאותו מצב.

אם נמאס לך מהבניה - תבקשי ממי שבונה לך אותן להמיס אותן עם אציטון , תקחי בחשבון שתהיה לך תקופה שבהן הציפורניים יהיו חלשות ודקות עד שיצמחו מחדש ותהיי סבלנות , ותשקיעי במחזק מעולה !

Bonushkie

New member
באסה...

עשיתי מילוי ממש לפני שבוע אז אולי אני אחכה עם זה עוד שבועיים ואז אני אגיד לה שתמיס לי.

אני רוצה להוריד אבל יהיה לי קשה להיפרד מהציפורניים הארוכות. אני תוהה כמה זמן יקח לזה, הייתי אומרת שהציפורניים שלי צומחות כמעט 2 מילימטר בשבועיים. בכל מקרה יש לי מולטיויטמין שנועד לעודד צמיחה של שיער וציפורניים, אולי זה יעזור קצת. אני זוכרת שהורידו לי ציפורן אחת לכמה ימים כי בטעות סגרו לי דלת של אוטו על היד והיא נשברה, זה היה ממש מציק כמה שזה היה דק.

אולי כדאי לי להגיד לה שתשאיר שכבה ממש ממש דקה של אקריל כדי שזה יהיה טיפה יותר קל לעבור את התהליך הזה?

fire witch

New member
ממה שידוע לי - אקריל יותר דק הוא גם יותר חלש

מבחינת ההצמדות שלו למשטח הציפורן. אני רואה את זה אצלי ככל שהיא משייפת לי את האקריל יותר אני נדרשת ליותר תיקונים בין מילוי למילוי.

באני לא אוהבת את המראה העבה והמלאכותי של האקריל הבונה שלי משייפת כמה שיותר עד מצב שזה נראה כמו ציפוי ג'ל.

אולי תנסי ג'ל לתקופה ? כעיקרון גם ג'ל צריך לחדש לפי קצב צמיחת הציפורן הטבעית כי נוצר אותו רווח שנוצר בבנייה אבל הג'ל פחות פוגע בציפורן הטבעית כי לא משייפים כ"כ הרבה ואז הציפורניים שלך יתחדשו ויצמחו במצב קצת יותר אופטימלי מהמצב של הציפורניים בזמן שעושים עליהן בניה באקריל.

Bonushkie

New member
ג'ל זה עדיין ממש יקר

חלק מהסיבה להוריד את הבניה זה כי זה יקר לי מדי כל פעם לבוא למילוי. גם נמאס לי מכל השיופים הכואבים האלה, אני רגישה בטירוף והשיופים ממש ממש מכאיבים לי. נראה לי עדיף טבעי, ככה אני חוסכת כסף וגם אם הכל הולך טוב יהיו לי ציפורניים ארוכות ויפות כמו שיש להרבה מהבנות פה בפורום.

לאמא שלי מסתבר יש בקבוק של נייל אנבי וגם קניתי את המחזק של סאלי האנסן בבקבוק בצבע זהב שלפי מה שכתוב אמור לגרום לציפורניים לגדול הרבה יותר מהר. לפי הביקורות באינטרנט הוא עושה את העבודה וגורם לגדילה משמעותית תוך זמן קצר יחסית.

נראה לי עדיף לי להוריד עכשיו, להתמודד עם ההחלמה איזה חודשיים ואחרי זה להתחיל לגדל ציפורניים כמו שצריך, בטווח הרחוק זה יותר טוב כי אני לא צריכה להוציא 120 שקל כל שבועיים וגם אני לא אצטרך להיות משועבדת וללכת כל פעם שיעשו לי. אני מחר הולכת להביא אצטון ולהוריד את הבניה, אני צריכה את הכסף לדברים אחרים.

BloodyRose

New member
צצה רק לרגע

במקום בנייה, הייתי ממליצה לך לנסות ג'ל.
אני אף פעם לא הייתי כוססת, אבל הציפורניים שלי תמיד היו נשברות ולא הצלחתי אף פעם לגדל, ואז הלכתי לקוסמטיקאית ועשיתי ג'ל. זה כמו לק, אבל הרבה יותר חזק ומחזיק מעמד 3-4 שבועות.
אחרי שנה בערך שהייתי עם ג'ל החלטתי להפסיק בגלל שיקולי תקציב, אבל א) לשם שינוי היו לי ציפורניים ארוכות. ב) זה "לימד" אותי להתנהל עם ציפורניים ארוכות, ומאז הם באמת נשברות לי פחות (למרות ששבוע שעבר רובן נשברו לי, אז אני שוב עם קצר
)

בכל מקרה, ג'ל פחות פוגע בציפורן הטבעית מבנייה, משייפים פחות (אם בכלל), וזה ממש נחמד שיש לק שלא מתקלף ונשבר במשך 3 שבועות (אחלה פתרון לעצלנים כמוני...)

Bonushkie

New member
לא חושבת שג׳ל זה פיתרון טוב במקרה שלי

אני אוהבת לעשות לעצמי לק כל כמה ימים ולא מסוגלת להישאר עם אותו צבע(וג׳ל זה בדרך כלל צבע אחד חלק שאני עוד יותר לא אוהבת) כל כך הרבה זמן. אני יודעת איך להתנהל עם ציפורניים ארוכות(אבל אצטרך ללמוד איך להסתדר עם טבעיות ארוכות כי הן פחות עבות ועמידות מבניה באקריל), אני פשוט רוצה שהציפורניים שלי יהיו טבעיות וארוכות ושאני לא אצטרך להוציא כסף כל שבועיים על מילוי.

לפי ההערכה שלי יקח 3 חודשים כדי שהציפורן תהיה טבעית לגמרי אבל יהיה קשה כשהן קצרות ופוגעות. לפי מה שהבנתי אין דרך מסביב, חייבים להוריד ולהתמודד עם הכמה חודשים עד שנה ולחכות שיגדל עם כמה שזה יכול לשגע. הלוואי שהיה דרך להפסיק עם הבניה וגם להישאר עם ציפורניים ארוכות...

למעלה