שרשור תוספות שאפשר לקחת לעבודה

שרשור תוספות שאפשר לקחת לעבודה


הבחור מצידו לאכול כל יום אותו הדבר ואני-לא מסוגלת.
אני אוכלת בגן, אז בד"כ מכינה רק לו ומשתדלת כמה שיותר טרי.
בד"כ מכינה בשר ליומיים בלבד ותוספת חדשה כל יום ומרגישה שנמאס לי להכין כל פעם אותן תוספות גם אם אני מנסה לתבלן שונה.
מבחינת רטבים אני בבעיה כי הבחור משתדל להפחית סוכר ולכן מסכים שאעבוד רק עם רוטב עגבניות מסוים וכמה שפחות דברים מטוגנים.

אני אשמח לקבל רעיונות ומתכונים לתוספות שקל להכין, לא מלאות בסוכר ואפשר להוסיף לצד עוף/חזה עוף/קציצות עוף ו/או בקר.

תודה מראש


 

ady18

Well-known member
רעיונות:

פירה
בטטות בתנור
תפוחי אדמה אפוים בתיבול שונה
אפונה ברוטב \בצל
שעועית ירוקה בכמה גרסאות
קינואה אפונה\ קינואה בצל \קינואה פטריות
פתיתים ירקות\פתיתים עם רסק \פתיתים רק עם בצל
פסטה ברוטב עגבניות\פטריות\בצל
כרוב מאודה
ציפס אפוי
קוסקוס עם ירקות....
 
פירה וצ'יפס לא ממש טעימים ביום למחרת...

איך מבשלים קינואה? אף פעם לא הכנתי...
&nbsp
תודה על הרעיונות
 
וואו מלא זמן לא הכנתי ריזוטו!

תודה שהזכרת לי-אני אקנה את האורז ובאמת אכין את הריזוטו פטריות שלי.
צריכה למצוא את המתכון. אם יש לכם מתכון קל להכנה וטעים-אני אשמח לקבל

&nbsp
מה זה רושטי?
 
הינה

זה רושטי (Rösti) בתמונה
רציתי לתת לך קישור לויקיפדיה אבל שם בערך רושטי יש רק אי דיוקים
בגדול זה תפוחי אדמה מטוגנים או אפויים

מתכון לריזוטו?
לערבב אורז במרק.....






 

חנהפ

Active member
מתכון לריזוטו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_1227.html[/URL]


מתכון לציר ירקות:

רכיבים:
3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
חצי כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה. מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. משליכים את הירקות, ואת הציר עצמו מסננים
מחלקים את הנוזל לארבע או חמש מנות ומקפיאים.

מתכון בסיסי לריזוטו



3 טיפים:
חממו מראש.
חשוב מאוד לחמם היטב את גרגרי האורז בטרם הוספת הנוזלים

וכן חשוב גם לחמם היטב את נוזל הבישול לפני שיוצקים אותו על פני האורז,

כך שהמעטפת העמילנית של גרגרי האורז מתחממת וסופחת נוזלים,

תוך שהיא מגינה על הגרעין שלה ומשחררת עמילן לתוך הנוזל ויוצרת קרם עשיר.

קררו בסוף (עם חמאה). בסוף הבישול מומלץ להוסיף קוביות של חמאה קרה.

על החמאה להיות קרה כדי שמוצקי החלב שלה ייספגו בהדרגה בקרם העמילני שנוצר בסיר

וכך תעשיר את המרקם עוד יותר.

בשלב הסופי גם בוחשים פנימה גבינת פרמזן (פרמג'יאנו רג'יאנו) מגוררת, שמעניקה לריזוטו ארומה

משכרת וקטיפתיות של גבינה רכה.

שימו מלח.

חשוב להוסיף מלח רק בתום התהליך, כיוון שהפרמזן מלוחה ואתם לא רוצים ליפול על מליחות יתר -

בכל זאת עמדתם עשרים דקות מעל סיר חם.

רכיבים:

1.5 כוסות אורז עגול לריזוטו (מומלץ להשתמש בזן ארבוריו)
1 בצל קצוץ
3 כוסות מים או ציר ירקות צח או ציר עוף
1 כוס יין לבן
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס גבינת פרמג'אנו רג'יאנו מגוררת (ניתן גם גראנה פדאנו)
מלח
שמן


מכינים את הריזוטו:
בסיר קטן מרתיחים את הציר עד לרתיחה עדינה.

במקביל, מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים קלות
מוסיפים את האורז ומטגנים כ-5 דקות על להבה נמוכה.
כשהאורז חם למגע מוסיפים את היין. אחר כך מתחילים להוסיף בהדרגה את הנוזל החם
(תוך בחישה בעזרת כף עץ). מתחילים ב-3/4 כוס, עד שהנוזל נספג.
ממשיכים כך בהדרגה, עד שכל הנוזל נספג והאורז מתרכך ומתנפח כ- 20 דקות.
בוחשים פנימה את החמאה ולאחר מכן את הפרמזן. מתקנים טעמים,
מפזרים מעל פרמזן מגורר ומגישים מיד.
 
אינטרפציה מעניית

המטבח האיטלקי מאופיין בזה שהוא פשוט, ומורכב מי מעט טעמים, אבל הם איכותיים.
פה יש המון טעמים, מהציר פטרוזיליה, בצל, קרישה (לופ) טימין וכו
לכוס יין לחמאה לפרמזן וכו
יכול להיות מעניין (מעולם אני לא ניסיתי, כל כך הרבה קומפוננטים בריזוטו)
 
מתכון מעולה!

כמובן למי שאוכל בשר וחלב יחדיו ....
אומנם הוא אוסטרי ולא איטלקי, אבל בואי ונראה
4 כוסות ציר מרק עוף
כף שמן זית
בצל (אני משטנש בשלוט)
שום
1.5 כוסות אורז
0.5 יין לבן יבש (חייב להיות אכולתי)
ופרמזן (או פרמזן, או חמאה, או בלי כלום ...)
וזהוא, ככה אני אוהב!

לא הבנתי מה רצית להוכח, אבל אהבתי את המתכון

הכי חשוב, לא תענתי ששלך לא טוב, רק צינתי שמעולם לא הכנתי ככך, אולי צריך פעם לנסות (אני תמיד אוהב ללמוד ולגלות דברים חדשים)
 

חנהפ

Active member
שריזוטו הוא תבשיל קצת יותר מורכב...

אני מכינה,כמו שראית, עם ציר ירקות
ובדר"כ לא מוסיפה מוצרים חלביים כי זו תוספת בארוחות בשריות.

שווה לנסות, למרות המורכבות.
 
אצלי הריזוטו

מקבל (לא תמיד) כבוד של ארוחה בפני עצמו אבל גם אז אני לא אוהב להוסיף פרמזן (גם חמאה הוא לא צריך ) שרק אוטמים אותו.
אני אוהב להכין רוטב עם טעמים חזקים, ולצקת מעליו את הריזטו

אני מאוד אוהב לגנוב לך מתכונים, במיוחד בהבלוג, כי את בשלנית מעולה.
הבעיה היחידה שלי, לפעמים שאני רוכש את רשימת המרכבים (כגודמת המג'דרה) אני פושט רגל
 

חנהפ

Active member
אני דווקא משתדלת שלא יעלה הרבה...

אבל אולי היכן שאתה נמצא המחירים הם אחרים.
 

גםאני5

New member
אם ניתן להשיג אצלכם בורגול גס

לדעתי יותר משביע מפתיתים, אז מכינים כמות קטנה יותר.. נראה לי שזה ישתלב לו עם הדיאטה.
כוסמת אפשר?
תוספת מעולה מבחינת רמת עמילנים, פחות מבחינת טעם וריח, במיוחד לעובדים מסביב (ואני אוהבת לכין לעצמי בבית,כשאני לבד)- פירורי כרובית ב"סגנון, אורז או בורגול. ניתן לחלוט אותם קצת. אחרי זמן מה,גם בקירור,גם אם מוסיפים לימון ונענע.. מתפתח ריח אופייני של כרובית..
 
אני מניחה שאפשר להשיג במכולת הישראלית

לא הכנתי אף פעם בורגול או כוסמת.
&nbsp
אגב, כאשר מבשלים כוסמת יש לזה ריח או שזה תלוי בתבלינים?
זוכרת שאמא שלי תמיד הייתה מכינה כוסמת והריח של זה עשה לי כל כך רע שלא הייתי מסוגלת להיות בבית. השאלה אם זה המוצר עצמו או התבלינים שאמא שלי תיבלנה...
&nbsp
תודה
 
למעלה