מג'דרה משופרת ומשודרגת -יופי של מנה
אפילו בלי מנת חלבון ליד
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/11/blog-post_11.html[/URL]
רכיבים:
1 דלורית קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
2 גזר קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור
1 עלה דפנה
2 כוסות חומוס מבושל
1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים לתפיחה ומסונן היטב
1/2 כוס עדשים שחורות שבושלו במים כ- 20 דקות וסוננו
1 כף גדושה שום כתוש
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום 250 מעלות, להערבב היטב את קוביות הדלורית עם השמן
לאפות במשך 20 דקות
להוציא ולהניח בצד
להזהיב בשמן את הבצל, להוסיף את הגזר ולהמשיך באידוי על אש נמוכה כ- 15 דקות
להוסיף את העדשים המסוננות, עוד 1/2 כוס מים
עלה דפנה , מלח ופלפל שחור
להוסיף את החומוס
להמשיך לבשל עד שהעדשים והגזר מתרככים
להוסיף את הבורגול לערבב ולבשל עוד כ- 5 דקות.
להסיר מהאש
לטגן קלות (רק שילבין מעט) את השום הכתוש
לקצוץ את הפטרוזיליה
להוסיף לסיר העדשים והבורגול את הדלורית, שום והפטרוזיליה
לערבב בזהירות
והפלא מוכן.
אפילו בלי מנת חלבון ליד
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/11/blog-post_11.html[/URL]
רכיבים:
1 דלורית קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
2 גזר קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור
1 עלה דפנה
2 כוסות חומוס מבושל
1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים לתפיחה ומסונן היטב
1/2 כוס עדשים שחורות שבושלו במים כ- 20 דקות וסוננו
1 כף גדושה שום כתוש
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום 250 מעלות, להערבב היטב את קוביות הדלורית עם השמן
לאפות במשך 20 דקות
להוציא ולהניח בצד
להזהיב בשמן את הבצל, להוסיף את הגזר ולהמשיך באידוי על אש נמוכה כ- 15 דקות
להוסיף את העדשים המסוננות, עוד 1/2 כוס מים
עלה דפנה , מלח ופלפל שחור
להוסיף את החומוס
להמשיך לבשל עד שהעדשים והגזר מתרככים
להוסיף את הבורגול לערבב ולבשל עוד כ- 5 דקות.
להסיר מהאש
לטגן קלות (רק שילבין מעט) את השום הכתוש
לקצוץ את הפטרוזיליה
להוסיף לסיר העדשים והבורגול את הדלורית, שום והפטרוזיליה
לערבב בזהירות
והפלא מוכן.