שרשור תחביבים

Mishkafofer

New member
שרשור תחביבים ../images/Emo147.gif

כמו שהציע וויזארד, אני אתחיל שרשור תחביבים. 1. לגלוש באינטרנט (זה לא בדיוק תחביב אבל תופס הרבה זמן פנוי). 2. לקרוא ספרים (זה לא תחביב נדמה לי, אבל גם תופס הרבה זמן פנוי). 3. להגיב להודעות שמופיעות בדף הבית של תפוז (מתערב ולא בצדק האמת, מה לי ולגידול ילדים, למרות שיש לי דעות מוצקות בעניין). 4.ריצות-תחביב שהזנחתי בזמן האחרון בגלל שיש לי תירוצים טובים (קר, לימודים, גם ככה אני סקסי מספיק).
 

THE WIZARD 55

New member
התחביבים שלי:)

1. לזרוק על יהודים אבנים 2. לזרוק על ערבים אבנים 3. לגלוש באינטרנט, בשנה האחרונה בפרט. 4. מוסיקה-להאזין למוסיקה ולכתוב שירים, כל השבוע רק כתבתי שירים 5. ללכת למשחקיות, לונה פארק, גני חיות בוא נגיד שבצעירותי, היו לי יותר תחביבים, שמיציתי אותם הייתי גולשת גלים, פעם בשבוע הייתי בקשר עם כבשים ספרים, השנה יצא לי לקרוא רק מעט יחסית לשנים קודמות וטלויזיה, כבר לא צופה כמעט.חוץ מערוץ הופ.. אהה, ופוליטיקה, אני לא יכולה לחיות בלי לדעת מה מתרחש כל רגע בעזה, אצל נסראללה, ואצל אחמדיניג'אדי.
 

Mishkafofer

New member
רק פוליטיקה?

אני חושב שחלק מהדברים את כתבת בקריצת עין, דומה לישראלים שצוחקים על כך שהם ישרים ותוקפנים בניגוד לאירופאים המנומסים, למרות שמרבית ישראלים יסכימו שחסרה תרבות שיחה ותרבות התנהגות בארץ. האם פוליטיקה אצלך תחביב?
 

THE WIZARD 55

New member
זה תופס לי הרבה מהזמן

אני גדלתי בבית שכל הזמן דברו על פוליטיקה החיידק הזה תפס אותי, אני זוכרת תקופה שהתנזרתי מפוליטיקה, ממש לא רציתי אפילו לשמוע על פוליטיקה, כי פשוט היה עדיף לא לדעת.וכי כבר נמאס מאז מלחמת לבנון השניה, העיסוק בפולטיקה שוב תפס מקום נרחב.
 

Mishkafofer

New member
אני מבין

שיחה על פוליטיקה זה בהחלט יכול לפרוק כעסים ותסכולים, במדינה שלנו יש הרבה נושאים פוליטיים שנואים במחלוקת. אני מניח שפוליטיקה זה גם תחביב מסוג כלשהו. באיזה שפה אתם מדברים בבית? האם מילים בעברית חדרו לשפה הערבית שלך ומשפחתך? אני כמעט בטוח שאת מגינה על ישראל בויכוחים
 

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif חחחח

אני דוברת עברית, ועכשיו מנסה ללמוד ערבית יותר לעומק. ולפני שאתה מתפלא יש עוד הרבה כמוני שדוברים רק עברית. נלי לדוגמא..והיא גם לא יודעת לקרוא ולכתוב בערבית. ואני לא מגנה רק על ישראל, ישנה ביקורת, בדיוק כמו שיש לי ביקורת על הערבים.
 

Mishkafofer

New member
עברית שפה קשה קשה

לא פגשתי את נלי בפורום,המצב עד כדי כך שהיא לא יודע לכתוב בערבית? טוב לא נורא עברית ספגה המון קללות מערבית, היא עדיין יכולה לבטא את עצמה טוב במצבים שדורשים זאת (וטעל זה ד"ר טיבי יאומר גנבתם לנו את הקללות
)... ביקורת זה חשוב, פלורוליזם זה חשוב. אני לא מתפלא שאת דוברת עברית, אחרי הכל כמה חודשים בכלא ישראלי גם החמסניק הכי קשוח מתחיל לדבר עברית
, אחרת איך הוא יגיש בג"צים?
 

THE WIZARD 55

New member
פלורליזם הכי חשוב...

זה לא עד כדי כך, פשוט כשלומדים בבית ספר יהודי זה קשה, יש לנו גם את תינו שלא יודע קרוא וכתוב אבל מדבר ערבית ועברית, יש פה הכל... העליתי כאן כתבה לפני שבוע וחצי שדברה על כך שהערבים שמתגוררים בישובים מעורבים ולומדים בבתי ספר יהודים אינם יודעים ערבית וחלק מהם אינו יודע ברמה גבוהה כמו עברית.
 

Mishkafofer

New member
מזכיר לי משהו

אני עצמי עליתי מרוסיה (ברית המוצצות כמו שאמרו במערכון) בגיל 7, עברית בפי היא מאוד טובה ואני קורא ספרות בעברית ואני יכול לטעון בגאווה שעברית בפי היא טובה מרוב צברים אבל לא כל העולים מחבר העמים זכו ללמוד כך את העברית, רבים במצב לא קל כמו אמא שלי, רוסית בפיה התחילה להתדרדר (זה חייב לקרות) ועברית היא לא שולטת ממש טוב, יש לא מעט נערים רוסים שהגיעו לארץ בגילאי 14-18 ולא מצליחים ללמוד עברית ממש טוב והרוסית בפיהם קלוקלת, כלומר אין שפת אם איכותית להתבטאות, אני משער שזה מה שקורה גם אצל ילדים ערבים בבית ספר יהודי. האם בישוב שאתה גרה אין בית ספר ערבי? האם יש יתרונות לבית ספר יהודי? מה זה בעצם בית ספר יהודי מבחינתך? בית ספר שמלמדים בשפה עברית בלבד?
 

THE WIZARD 55

New member
תלוי מאיזה גיל אתה לומד

בוא נגיד ככה, אם אתה מתכוון להמשיך ללמוד באחד ממוסדות ההשכלה הגבוהים, עדיף שהעברית תהיה שגורה בפיך מגיל צעיר. אני בעד בתי ספר מעורבים, שבהם ילמדו ערבים ויהודים יחד מנפץ הרבה דיעות קדומות, כמובן שאם יהיו דו לשוניים זה יהיה מצויין. למרות שלימדתי בבית ספר כזה בעכו כשלמדתי היינו מגיעים בכדי לתגבר אותם, והרמה היתה מאוד ירודה. וחבל. יש לי גם הרבה ביקורת על המורים הערבים, על המכללות בפרט אחת בחיפה, שמקבלת את כולם, וככה נראים המורים, ואני לא מכלילה. זה נראה יותר, כמו איזה קונספירציה של הממשל הציוני, מורים חרא תלמידים בורים. בית ספר יהודי, לא רק שפה, אלא תרבות, חברים. ושוב אני בעד בתי ספר מעורבים, מאוד חשוב לדעת אחד על השני לחגוג את החגים של כולם, להיות חברים, לנפץ את כל הסטיגמות המכוערות.
 

x

New member
Mishkafofer ספר לנו על ברית המוצצות

איפה נולדת?
 

Mishkafofer

New member
קישינב

נולדתי בקישינב (למדת עליה, עיר שהיה בה פוגרום ביהודים ב1905, ביאליק כתב "בעיר ההריגה"). זו עיר בירה של רפובליקת מולדובה, ממש ליד רומניה ורוסיה. החיים שם לא היו דבש, במיוחד בשביל ההורים, כל רפובליקה ניסתה לקדם את המיעוט שלה (כלומר את הלאום הרשמי של הרפובליקה), ליהודים לא היה קל, לאמא שלי עשו בעיות בקבלה לאוניברסיטה, לאבא פשוט לא נתנו ללמוד בקונסרבטוריון ורק קומבינות אצל בכירי מפלגה בקישינב זה צלח, כך שבשביל יהודים חיים שם לא היו תמיד קלים. החיים לא היו פשוטים, לא היה תעשיה פרטית והכל היה בבעלות מדינה, אבל המדינה הרשתה שווקים שבהם אנשים מכרו דברים רק מיד שניה, וחקלאים יכלו למכור קצת מתוצרת שגידלו בעצמם בשווקים. מנגנון שוק לא היה קיים, בעצם הכל נוהל על ידי מנגנון תכנון מרכזי, לטענת כלכלנים קומוניסטיים ניתן לבצע תחזית מדויקת של מנגנון היצע וביקוש וכך לספק צרכים לכולם, וכך היו לרוסים מחשבי ענק שעשו חישובים מה לייצר וכמה, כל מפעל קיבלת הנחיות כמה לייצר, הבעיה היתה שזו שיטה לא נכונה כלל, היו הרבה מאוד דיווחים שיקריים כי מפעלים לא עמדו בקצב או שחיתות, המודל הכלכלי כשל, מרבית המוצרים ברוסיה היו זהים אחד לשני ובעלי איכות לא משהו, לכן חייבו תעשייה צבאית לייצר גם לשוק האזרחים, כך יש לנו סיר לחץ בבית שעשו במפעל צבאי, מפעלים צבאי היו תחת פיקוח קפדני ולכן התוצרת שלהם היתה סבירה ביותר. היה אסור להביא סחורה מחו"ל, אם תפסו אותך מבריח ג'ינס יכולת לשבת בכלא, אבל היו אמיצים שהביאו סחורה ומכרו ביוקר כמו וידאו,טלויזיה,מערכות סטריאו. המצב ניהיה אקוטי במיוחד לקראת סוף 70 ושמונים, הכלכלה התחילה להתדרדר, התקבלו החלטות חסרות דעת, למשל חרושצ'ב שהיה מזכ"ל מפלגה קומוניסטית בשנות השישים קבע שיש לגדל רק תירס באוקראינה, ומקודם גידלו רק חיטה, התירס לא גדל משהו וחיטה כבר לא היה ולכן נוצר מחסור במזון ולכן הרוסים יבאו את החיטה מארצות הברית, זה מאוד עצוב כי מקודם הרוסים גידלו יותר ממספיק עבור עצמם. גרבוצ'וב ניסה לתקן את המצב בשנות השמונים אבל היה מאוחר מדי ומעט מדי, הכלכלה התרסקה, לא היה מזון על מדפים ולקראת סוף שנות השמונים הכל התחיל ללכת לקיבינימט, התחילו להקציב מזון כמו בתקופת הצנע עם פתקיות שקיבלת בעבודה. הכסף הפסיק להיות שווה משהו, אינפלציה מטורפת ואז הכל התפןצץ. בערך באותה תקופה משפחתנו עזבה את קישינב, אחרי כמה חודשים ברית המועצות חדלה להתקיים.
 

x

New member
סיפור חיים מעניין וידוע../images/Emo45.gif

מתברר מהסיפור האישי שלך שאין כמו הבית הלאומי ליהודים רק בישראל
 

Mishkafofer

New member
לא

פשוט ישראל פנתה אז לממשלת גרמניה וארצות הברית כדי לסגור את השערים. אבל כן החיים בארץ הם סבבה לגמרי.
 
מעניין... ../images/Emo22.gif

פעם ראשונה שאני שומע את הסיפור של נפילת הקומוניזם מזוית כלכלית. תמיד שמעתי חלקי דברים פה ושם, אבל לא את כל התהליך.. אבא שלי הגיע בגיל צעיר מאד, בתחילת שנות ה- 60, מאזור טרנסילבניה שבהונגריה/רומניה. למעשה הם היו ברובם אוכלוסייה הונגרית תחת כיבוש רומני, והסיפור שלו על אימת המשטר הקומוניסטי די דומה.. לא נתנו לו ללמוד בקונסרבטוריון, וסבא שלי כמעט נכנס פעם לכלא אחרי שאבא שלי גנב (בגיל 4-5!) מכונת גילוח מאיזה ספּר שכונתי... מכונות גילוח כאלה היו מוצר שערכו לא נמדד בכסף מרוב שהיו נדירות וקשות להשגה...
 

Mishkafofer

New member
כן זו זווית מעניינת

דוד שלי למד באוניברסיטה חקר מערכות ברוסיה והוא הסביר לי שניסו לנהל את המדינה כמו מפעל ענקי. למשל היו מדינות שהתמחו בדברים מסוימים ומדינות אחרות התמחו במשהו אחר. אני חשבתי על איך להמחיש על השווי של הכסף שהיה בידי האזרחים באותה תקופה. נניח ממוצעת היא 120 רובל (אמא שלי קיבלה), טוב לפי מחירים הרשמיים זה היה מספיק להתקיים הבעיה שעל מדפים לא היה אוכל והיה צריך בקומבינות לקנות, אם רצית דברים טובים אז בשוק יד שניה אבל שם מחירים שונים לגמרי פי 3-5.
 
בלאט איך זה שכל הרוסים שאני מכיר הם מקישינב?

זה לא ייאמן, מה התנאי להגירה לארץ היה אזרחות מולדבית מקישינב?
 

Mishkafofer

New member
לא הבנתי

כדי להגר מברית המועצות היה צריך הזמנה של קרובי משפחה מהארץ. כל במולדובה היו הרבה יהודים, יש בהם לא מעט מפורסמים, בארץ זה איווט ליברמן וח"כ סולודקין.
 
למעלה