שרשור תמונות של ג'ון לנון

ערןלוי

New member
אנחנו בעצם מסכימים...

הרי גם לפי מה שאת כתבת המשפט "יוקו אונו פירקה את הביטלס" או "יוקו אונו היא האשמה בפירוק הביטלס" וכו' הוא מוטעה כי היא רק הייתה חלק - ואפילו לא החלק הגדול ביותר. אז לזה התכוונתי. זה כמו, לדוגמא, שלדעתי המשפט "רינגו סטאר הוא הסיבה להצלחת הביטלס" הוא מוטעה: רינגו הוא מתופף טוב, ואין ספק שיש לו חלק בהצלחת הביטלס - אבל הוא בוודאי לא *הסיבה* להצלחה שלהם....

בהחלט

לא מדויק. יוקו התערבה יותר מדי בחיי הלהקה. היא הגיעה לחזרות, ביטלה חזרות, גרמה לשירים להיכנס, והפכה לחברה חמישית, לא מוצלחת במיוחד, של להקת הביטלס. במצב כזה, קשה שלא להתפרק. כמובן שהיא לא הסיבה היחידה. אבל להגיד שהיא היוותה חלק קטן עד לא קיים זה בהחלט לא נכון.

ערןלוי

New member
אתה ממש מגזים

מתי יוקו ביטלה חזרות?? לאיזה שירים היא גרמה להכנס שלא היו נכנסים בלעדיה? חברה חמישית של הביטלס?! שוב, לדעתי אם רק היא הייתה הבעיה - הם לא היו בהכרח מתפרקים. היא הייתה גורם שולי בלבד. יש את שני הגורמים שציינתי, יש גם את העניין של ג'ורג' שנמאס לו מהשתלטנות של לנון ומקרטני.... אני רוצה להזכיר לכם שכשג'ורג' ורינגו עזבו (בנפרד), אף אחד מהם לא עזב בגלל יוקו. ועוד משהו ששכחתי להזכיר קודם: אפילו אם נחשיב את נוכחותה באולפן כאחת הסיבות לפירוק - הרי מי שאשם בזה הוא ג'ון, שהכניס אותה. היא הרי לא הייתה יכולה להכנס אם ג'ון לא היה רוצה שהיא תכנס. אני גם לא אתפלא אם היוזמה הייתה של ג'ון ולא שלה. אז אפילו בעניין הזה היא לא אשמה.

אוקיי

אני לא מאמין ש-revolution 9 היה בכלל נוצר בלעדיה. היו חזרות שבוטלו בגלל שג'ון היה צריך להיות עסוק עם יוקו, דבר שלא קרה עם נשים אחרות. ברור שיש בהכנסתה לאולפן גם אשמה של ג'ון- אבל אם היה לה קצת: א. שכל ב. מוסר היא לא הייתה מבקשת בכלל להיכנס.

ערןלוי

New member
טוב

אני ממש לא מבין מה אתה רוצה ממנה. revolution 9 הוא לא יצירה של יוקו, אלא של ג'ון ויוקו. ומבין שניהם, הוא זה שהיה בביטלס. כלומר האחריות לזה שהקטע מופיע באלבום של הביטלס היא בלעדית עליו. אגב אני דווקא אוהב את הקטע הזה. עוד אגב - מקרטני עשה קטעים בסגנון הזה שנתיים לפני כן (הכי מפורסם הוא carnival of light). אתה מדבר על חזרות שבוטלו בגלל יוקו. אתה מסתמך על משהו? אני לא שמעתי על דבר כזה. והרי אפילו אם כן, זה ג'ון שבחר לבטל את החזרות (ועוד לא אמרת איזה חזרות, מתי וכו'), לא יוקו. ליוקו לא הייתה סמכות לבטל חזרות של הביטלס, נכון? אז בהנחה שהיא לא כישפה אותו או משהו כזה, האחריות היא עליו. מי אמר לך שיוקו ביקשה להכנס לאולפן? אולי ג'ון הוא זה שרצה להכניס אותה? לדעתי, הגישה הכללית כלפי יוקו אצל הרבה אנשים (אני לא אומר שאצלך חלילה) נובעת משילוב די מגעיל של סקסיזם וגזענות.

תראה

אתה כל הזמן אומר שזאת גם הייתה אשמתו של ג'ון, ואני מסכים איתך. אבל ג'ון לא יכול להכריח את יוקו להיכנס לאולפן. יוקו (כמו שאתה בעצמך אמרת) כן כתבה עם ג'ון את השיר, והוא נכתב איתה! לא זכור לי שיר של פול/ג'ורג'/רינגו שנכתב עם קרובי משפחה או שאר יצורים. יוקו ביטלה בוודאות חזרות, אני לא זוכר מאיפה שמעתי את זה אבל שמעתי את זה, ואמנם ג'ון ביטל את החזרה, אבל הוא עשה את זה בהשפעת מישהי, ובגלל מישהי, לא בגלל עצמו.

ערןלוי

New member
סבבה...

אז בכל הדברים שאתה מאשים את יוקו - נכונים או לא - אתה בעצם צריך להאשים את ג'ון, וזהו. אני לא יודע מה זה "בהשפעת מישהי". אנשים כל הזמן מושפעים מאנשים אחרים. כל עוד היא לא כישפה אותו או היפנטה אותו, האחריות היא שלו ורק שלו (כי שוב, ליוקו לא היתה שום סמכות לעשות שום דבר שקשור לביטלס). (אגב, לגבי ביטול החזרות, זה שמישהו אמר משהו לא אומר שהוא נכון. יכול מאוד להיות שהם ביטלו הקלטות או משהו כזה כשיוקו הייתה בבית חולים והפילה את התינוק שלה. זה נראה לי מאוד סביר והגיוני. או שגם זה מוגזם?)

SmallVille Girl

New member
אויי !

זה מזכיר לי את הפרק של מופע של ה70 יש חבורה של 4 בנים ... ולאחד מהם (שמו הייד) היתה חברה , אך אריק חשב שהיא מקלקל את החבורה... אז , הוא אמר היא יוקו !

למעלה