שרשור 3 חורים

Kickurass

New member
שרשור 3 חורים

יש לי רעיון כל אחד ישרשר פה את שלושת החורים האהובים עליו בעלילה אני יתחיל 1) העובדה שכשאודו הופך לנוזל גם הקום-באדג´ שלו הופך לנוזל 2) הקמטים של דאטה (הייתי חייב) 3) וורפ 13 בפרק האחרון של TNG

reystlen

New member
אה יש את החורים המפורסמים

הקלינגונים שהשתנו מTOS המשגר שמצליח להתגבר על אי הוודאות (אם זה מענין מישהוא אני יכולה להסביר ) וכמובן מה שהכי מטריד את כולם בכל פרק : המתרגם . החור המעצבן ביותר לפי דעתי (את כל אלו אני יכולה להסביר במונחים כלכליים ) הוא על הפרק בDS9 שבו הם מנסים להציל את האישה שמתה כבר לפני שלוש שנים .

Bajoran Preist

New member
דווקא זה לא חור עד כדי כך גדול

לדעתי. והרשימה שלי: 1. כל עניין הכלכלה. 2. העובדה שביקום המקביל יש את אותם אנשים(לפי ההיסטוריה האלטרנטיבית הם לא היו אמורים בכלל להיוולד). 3. העובדה שכמעט כל הגזעים שראינו נמצאים באותה דרגה פחות או יותר של טכנולוגיה, וזה בולט במיוחד לנוכח העובדה שאין ממש גזעים סופר מתקדמים. בכל הגלקסיה, לא רק ברביע אלפה. כפי ששמתם לב, שלושת החורים הללו הם חורים אשר קיומם הכרחי לעלילה, ואין לראות את איזכורם בתור תלונה.

Kickurass

New member
אם לא זכור לך

הוזכרו פעמים שבהם האנטרפרייז D נמנעה ממפגש עם תרבויות לא מתקדמות כדי לא להפר את הפריים דיירקטיב (למה הם לא פינו את הפלאנטה שהייתה בסיכון ב"דורות"? למה הם הסוו את עצמם על הפלאנטה ב"המרד"?). באופן כללי הכלכלה היא לא מסובכת ולא חורית

Bajoran Preist

New member
אני דווקא התכוונתי לכך

שיש חוסר בגזעים יותר מתקדמים. כמו למשל הוורלון והצללים בבבילון5, או האסגרד בסטארגייט. אז נכון, ראינו פה ושם גזעים בעלי טכנולוגיות חוסר מתקדמות, שלא לדבר על הקיו. אבל מבחינת מאזן הכוחות בגלקסיית שביל החלב הגזעים הללו לא משחקים תפקידים. ה-Great Powers הם, בחיתוך גס: הפדרציה, הקלינגונים, הרומולנים, הקרדסים(הממ...),הברין(?), הדומיניון, והבורג+ כל מיני גזעים שלא שמענו עליהם בין רביעים גמא לבטא. כל הגזעים הללו נמצאים פחות או יותר באותה רמה של התפתחות טכנולוגית, אפילו הבורג. (ושום, אם זה לא היה כך, זה לא היה סטאר-טרק)

Kickurass

New member
אני לא מסכים איתך

הבורג הרבה יותר מתקדמים. אשפים בסייברביוטכנולוגיה ומבחינת טכנולגיית תנועה במרחב (20 פעמים וורפ 9). אני גם מחשיב הסוואה בתור התקדמות טכנולוגית. ואל תשכח שהדומיניון הם אשפים בהנדסה גנטית.

Bajoran Preist

New member
אוקיי.. אז הבורג יותר מתקדמים

זאת לא הנקודה. אמרתי בערך. והפדרציה לא משתמשת בהסוואה בגלל ההסכם ההוא עם הרומולנים. טוב, והדומיניון אשפים בהנדסה גנטית, ולפדרציה יש אחלה הולוגרמות. מה שהתכוונתי אליו זה... תדמיין את הפדרציה בעוד 1000 שנה, נניח. לאיזה טכנולוגיה מתקדמת אתה חושב שהם יגיעו? ראינו למשל את כל הקטע עם המסעות בזמן במאה ה-31. ועוד עשרת אלפים שנה? מה יהיה אז? אז זהו- שאנחנו לא רואים בדיוק גזעים שהיו פעם כמו הפדרציה וכל השאר והתקדמו עוד יותר. כאילו כל הגזעים התפתחו אבולוציונית בערך באותו זמן, פלוס מינוס כמה אלפי שנים. בערך כמו הצויוליזציות השונות בכדור-הארץ.

Kickurass

New member
חור המשגר זה שם די כולל

יש בזה מלא חורים! א) איך הקרן של המשגר מגיעה לכל האטומים בגוף שלהם? ב) למה KBנימט הם לא הופכים לפיילה של חמצן, פחמן, מימן וכו´? ג) למה אם נועלים על אדם שתי קרני שיגור הוא משתכפל ולא מתפצל לשתי חצאים מדממים? ד) איך הם מכניסים חפצים ענקיים לבאפר מזורגג? יש עוד אבל אני כבר עצבני. לא שמעתם על מעבורת דאם איט?

reystlen

New member
אין בעיה

מדובר על מכינקת הקוואנטים שאומרת שאין אפשרות לדעת את מיקומו של כל אטום וגם את המהירות שלו (אבל על תתפוס אותי במילה ) הם דרך אגב הזכירו את זה יש להם מרכיב ש"מתגבר על אי הוודאות"

reformy

New member
לא כזה חור

את עקרון אי-הוודאות אני מכיר (ולומד), אבל מה, כל כך קשה להניח שימציאו בעוד 100 שנה רכיב שיתגבר על זה?

itstzar

New member
ומי שזוכר בפרק הראשון של אנטרפרייז

דיברו על זה שהם "לא ממש" סומכים על מכשיר שאמור לפרק אותם לגמרי ולהרכיב מחדש והשתמשו בו רק להעברה של חפצים ובשתי מקרי חירום בלבד (בינתיים ) גם אנשים

מה הבעיה בוורפ 13?

תיאוריות לא יכולות להשתנות? יום אחד בא איזה איינשטין אומר מהירות האור קבועה "יום" אחרי מגיע איזה מדען אוסטרלי שמפריך את כל העבודה של איינשטין ומכיח שמהירות האור השתנתה לאורך ההיסטוריה וככה מתפוצצת לה עוד תיאוריה פיזיקלית שהחזיקה קרוב למאה שנים. פופPOOF

אוילר

New member
ההגדה של ווארפ היא:

v=c*w^(0.3333+f(w)) when f(w)=-0.5log(10-w) if 9<=w f(w)=0 otherwise.... מזה רואים שווארפ 10 אינספוי ווארפ 13 כלל לא מוגדר... אלא אם כן יש איזו הגדרת מרוכבת לווארפ

טים ג

New member
חור שמעצבן אותי:

סקס בין חוצנים. איך אפשר לעשות את זה עם חוצנים ירוקים???

Kickurass

New member
את החור הזה כבר סגרו

זוכר את הפרק ב TNG שאמרו שכל הגזעים ההומונואידיים (דמויי אדם) הם צאצאים של עם אחד, מכוער וחרמן.

הכלב. איך שכחתם

את הכלב החייזרי? ומה עם הכוכב האפל (המנותק מהשמש) שמכוסה בצימחיה טרופית עם עלים? ואת ההולודק בעל הנפח הבלתי מוגבל (זוכרים את המסיבה שניליקס אירגן, וכמעט כל הצוות נכנס להולודק, אבל לא רק שהם לא עלו אחד על השני באולם ההולודק הקטן, אלא כל אחד הלך לענייניו והם אפילו לא ראו זה את זה). לא שאלה שלושת החביבים עלי. אבל אם כבר עושים רשימה, אז לא לשכוח גם את אילו. מישהו אמר "סקר ניטפוקים"? שמעתי מישהו מתנדב להכין קובץ עם רשימת הניטפוקים, אשר יצורף לקיבצי הפורום ?

למעלה