שרשור
טופיק

shaharEB

New member
מי כאן ראה שרלוק
?

אני מניחה שרובכם

ראיתי את העונה הראשונה ואת הפרק הראשון של השנייה, אז בבקשה בלי ספוילרים לשני הפרקים האחרונים שאני בטח אראה היום\ מחר

סתם רציתי לשמוע מה אתם חושבים על הסדרה
?
ומה ההשערה שלכם לגבי הנטייה המינית של שרלוק \ווטסון
?

אני ממש אוהבת את זה שמופאט ומארק יצרו את הסדרה, ועשו אותה כל כך טובה עד כה D:
שרלוק ...רואה דברים "מובנים מאליו" וזה גאוני.

timetraveler900

New member
מה אני חושבת על הסדרה?

מבריקה להפליא. פשוט איכותית. אי אפשר שללא להנות מהפרקים כל פעם מחדש.
היחסים בין שרלוק לשאר העולם הזויים ביותר ומשעשעים לא פחות. היחסים בין שרלוק וג'ון... הייתי אומרת שג'ון הצליח להגיע אל משהו בתוך שרלוק שאף אחד אחר לא הצליח להגיע אליו.. ואני פשוט אוהבת את זה.

יש סידרה נוספת

גם של ה- bbc עיבוד לספרים של דוגלאס אדמס לסוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי ושעת התה הארוכה והאפלה של הנפש, גם עיבוד מעולה. ובהבדל ל- 'שרלוק' היא גם מצחיקה.

jacobyd

New member
סדרה מעולה!!!

ואין שום דבר מיני- מעולם לא היה
תהני משני הפרקים האחרונים

ailag

New member
לא ראיתי, אבל זה מופאט. בהכל יש משהו מיני.

להזכירך, "i'm quite a screamer", ריקוד בתור דימוי לסקס (הוא אמר), והדוקטור חודר למוחה של מאדאם דה פומפדור.

מה שכן, ציטוט (נדמה לי של מופאט) יפה לגבי שרלוק והדוקטור: שרלוק הוא אדם שרוצה להיות אלוהים, הדוקטור הוא אל שרוצה להיות בן אדם.

jacobyd

New member
כאדם בריטי

מופאט לא יימנע מרמיזה למין כשמתאפשר
ובגלל זה הנושא עלה בסדרה עצמה בעונה הראשונה בפרק הראשון בשיחה בין שרלוק לווטסון.
מופאט אמר שהמחשבה על שני גברים שגרים ביחד בדירה מדליקה ישר חשד שיש בניהם קשר רומנטי
ובגלל זה היתה התייחסות לזה
אבל הם ממש לא.

חוץ מזה שווטסון כן מתעניין בנשים בלבד ואף היה נשוי ועבר לגור עם אשתו
- בספרים-

Apple Scruff

New member
אבל הסדרה מתבססת רק על הספרים.

וחוץ מיזה שאפילו בספרים שרלוק טיפה מקנא במרי. ככה שאפשר לקחת את לכיוונים רחוקים. יש כל מיני רמיזות בסדרה, כל הזמן הוא מוצא צורך להכחיש "אנחנו לא ביחד!" ואפילו אחת החברות שלו אמרה לו "אתה חבר נהדר... איזה מזל יש לשרלוק!" רגע לפני שהיא זרקה אותו.

אני קצת מקווה

jacobyd

New member
קראתי את כל הספרים של ארתור קונאן דויל...

Don't hold your breath...

Apple Scruff

New member
לא קראתי הכל, קראתי חלק.

אבל שוב, הסדרה רק מתבססת על הספרים, אבל לא הולכת בתלם. בפרקים הראשונים רמזו באופן די חד ששרלוק מעדיף גברים. עד שהגיע הפרק עם איירין והכל (שהרס, אבל לפחות היה פרק מעולה). עם הניסיון שיש עם מופאט... אי אפשר לדעת.

shaharEB

New member
מה שהבנתם מהפרק עם איירין היה שהוא

אוהב אותה ?
אתם חושבים שהוא אהב אותה ?

Apple Scruff

New member
ממש לא.

מה שהבנתי מהפרק איתה שזו אישה שהשפיעה עליו בצורה ששום אישה קודם לא הצליחה. אפילו בספרים היא מוזכרת בצורה כזו. אהבה? לא.

אני לא ראיתי רמזים כאלו.

שרלוק הוא א-מיני בעיניי. דווקא בפרק עם איירין לא ישב לי טוב בכלל עם הדמות שלו, במיוחד כנגד הסיפור המקורי שהיה שונה מאוד.

limilu

New member

א-מיני לחלוטין בעיני. החיבור עם אדלר הוא באמת תמוה. אני לא מכירה את הסיפור המקורי, אפשר פרטים על השוני ביניהם?

בגדול (
לעונה 2 של שרלוק, אני מניחה)

ואני מקווה שאני לא טועה יותר מידי, קראתי את הסיפור ממזמן, לשרלוק ולאדלר לא היתה כל כך הרבה אינטרקציה ולא היה קשר למוריארטי בכלל. הוא ניסה להשיג ממנה דבר מה שביקשו ממנו שאכן היה קשור לדמות ממלכתית והיא הצליחה להערים עליו ויצאה מחייו. היא נוכחת רק בסיפור אחד, ולפי מיטב הבנתי, כי לא קראתי את כולם, כשהוא מדבר עליה בעתיד זה רק כ"האישה", וזה תיאור דווקא של הערכה לאינטלגנציה שלה ולא לכמה היא מושכת או בגלל רגשותיו כלפיה.
ממליצה לקרוא את הסיפור, הוא לא ארוך במיוחד:
http://www.artintheblood.com/scan2/scanp1.htm

למעלה