שרשור

Elle992

New member
שרשור

יאללה! בואו ניתן לרעיונות ולדברים שיושבים לנו בלב לצאת לאוויר העולם.
זה המקום לשרשר כל דבר(כל עוד הוא בגבול הטעם הטוב, פורנו/זנות/תכנים מיניים בוטים ותכני אלימות ועוד בסגנון לא יתקבלו) שהוא לא בנושא הישיר של הפורום אבל עדיין בא לכם לשתף אותנו בו

*התמונה להעלאת מצב הרוח! שנזכה כולנו לאהבה כזו ללא גבולות

ga26

Member
OK אז שאלה, האם אני החריג?

השבוע אשתי צפתה בסדרה ואני צחקתי עליה שאיכשהו תמיד בסדרות שלה מדובר בצוות בית חולים שהדבר היחידי שהצוות עסוק בו הוא ביחסי מין בין אנשי הצוות. התחיל ויכוח שבמהלכו אני טענתי שבחיים האמיתיים לא כולם כל הזמן חושבים רק על סקס במהלך העבודה גם אם עובדים עם בני המין השני. אשתי טענה שרק אצלי זה ככה.
אז - האם אני צודק? האם כשאתם עובדים עם בני המין השני אתם חושבים כל הזמן על סקס? כי אני ממש לא. אני לא חף ממחשבות מיניות פעם ב.. אבל זה לא קורה כל הזמן ולא עם כולן כפי שקורה בסדרות כאלו. גם אם מישהי אטרקטיבית אני יכול להעביר ימים שלמים של עבודה עניינית בלי לחשוב מחשבות כאלו (במיוחד כשזה גם ככה לא רלוונטי ככה שאין בזה בכלל טעם).

Elle992

New member
אני יכולה לענות לך על זה

לא, גם אני כמוך - לא חושבת על זה.
כשעבדתי עם קהל ואנשים ויצא לי להתקל ביותר מדי תחלופה של אנשים במהלך היום ומסוגים שונים, כאלה שמצאו חן בעיניי וכאלה שעמדתי להקיא מהם(בעיקר מהתנהגות).

ואף פעם לא התחלתי לדמיין/לפנטז מה אם ואיך. לא קרה.
הייתי מאוד טוטאלית ומאוד קרה, אני באה לעבוד, לא לשחק.
זה מזכיר לי מישהו שהגיע לעסק והיו לו קעקועים, ואני יכולה להגיד בלב שלם שזה ממש ממש היה יפה למראה והוסיף לו, אבל גם במצב כזה לא עברו לי מחשבות בראש.

ואני לא חושבת שזה קשור לא-מיניות שלי, זה לא. תמיד הייתי טיפוס טוטאלי שמפריד, מקום עבודה זה מקום עבודה. אין מקום לשטויות.

אתה לא חריג אתה מושלם וחבל שלא כולם כמוך בנושא הזה

יודע לעשות הפרדה ולשמור את מה שלא קשור לאחרים לבית זו תכונה יפה בעיני

Elle992

New member
גברים שלא יסתכלו רק על

החזה שלך, כמה את אטרקטיבית במיטה ועוד.
זה באמת נדיר.

ga26

Member
זה בדיוק הענייין, הייתי רוצה להאמין שזה לא נדיר

Elle992

New member
אני מאמינה שזה נדיר כי החברה שלנו

מאכילה אותנו מיום הוולדנו כמעט שסקס ויחסי מין זה מוצר צריכה בסיסי.
זה משהו שכולם(בלי הבדלים האם האדם באמת רוצה בזה או לא) חייבים לעשות ולרצות ואצל גברים ככל שהרצון במיניות גבוה יותר ובלתי נשלט זה סוג מעיד עליהם כגברים(שגוי לגמרי).

אם היו מחנכים אותנו שמיניות זה רק עוד חלק מהחיים, לא חלק עיקרי וחד וחלק ושכולנו שונים ועם רמות חשק ורצון שונות, ושזה הכי לגיטימי ובסדר שבעולם גם שיהיו נטיות אחרות וחשקים שונים - אולי המצב היה טיפה שונה.

נכון שההתנהגות שלנו תלויה בחברה אבל חובה לציין

שצרכים כגון אכילה ופעילות מינית הם צרכים בסיסיים ובאופן כללי יותר הם חלק מהאישיות שלך.
הסגנון, התדירות והתפקוד עצמו תלוי במאפייני אישיות, השפעת החינוך והחברה.
הימנעות מוחלטת מפעילויות הנ"ל מרצון חופשי ולא מחוסר הזמנות, מעידה על בעיות פסיכולוגיות שקשורות בדרך כלל להפרעות באישיות או למצבי רוח ולאו דווקא לנוירוזות (הפרעות חרדה). אם הבעיה נובעת מהפרעות אישיות, הטיפול יכול לקחת שנים ותרופות לא תמיד יעזרו וזאת הסיבה העיקרית לכך שאנשים יכולים להמשיך בחוסר פעילות (או בפעילות שכוללת דפוסים שמסכנים את חיו) שנים רבות.

שטויות

יש אנשים עם צורך נמוך בכך יצא לי להכיר אנשים מיניים מאוד שכשהם ללא זוגיות הם מעדיפים להתנזר או אנשים מיניים אך ברמה נמוכה שאוהבים זוגיות אך זה לא הדבר הראשון בסדר העדיפויות שלהם . אנשים שונים אחד מרעהו.
זה נכון שלעיתים מיניות נפגעת מכל מיני סיבות ( אנרגטיות, טראומתיות, חסמים ואולי גם הפרעות אילו ואחרות), אך אין קשר ישיר לכל מקרה כי כל מקרה לגופו. ויש אנשים שבריאים בגופם ונפשם ופשוט זה תופס אצלם חלק יותר מינורי בחיים והכל בסדר

Elle992

New member
והכי חשוב - יש א-מיניים, שמיניות זה לא מחייהם בכל הקשור

ללקיים זאת עם בנאדם אחר.
עצוב שיש אנשים שהחברה חסמה אותם מלראות את השונה, לראות שיש
עוד גוונים בחברה.
בגלל זה אנחנו סובלים מדיכוי חברתי ואי קבלה.

זה לא שטויות זה דברים שמוכחים ע''י

הפסיכיאטריה, הפסיכולוגיה הקלינית והתפתחותית. אני דיברתי על חוסר פעילות ולא על רמות חשק (רמות חשק זה דבר שמשתנה מאדם לאדם. חוסר פעילות לא נכלל ברמות חשק כי אין פעילות כלל לכן את לא יכולה להגדיר את רמתה).

כשאת רואה נערה צעירה שמרעיבה את עצמה מרצונה האישי, את לא יכולה לבוא ולהגיד שהכל בסדר איתה ושפשוט מזון זה חלק מינורי בחיה.
כשאת רואה אדם שבוחר לא לצאת מהבית שנים, את לא יכולה לבוא ולהגיד שהכל בסדר איתו ושפשוט החברה תופסת חלק מינורי בחיו.
כשאת רואה אישה או גבר שלא מעוניינים במגע מיני כלל (מחשש או מחוסר ליבידו) את לא יכולה להגיד שהכל בסדר אצלם ושפשוט החלק הזה מינורי מבחינתם.

השאלה שאת צריכה לשאול זה למה האדם תופס התנהגות כלשהי כמינורית ולמה הוא לא רוצה לבצע אותה או אין לו חשק לבצע אותה. בכל מקרה תגיעי לבעיה היא יכולה להיות גם פיזיולוגית לא אמרתי שלא פשוט מנסיוני בקליניקה, כמעט תמיד התשובה היא במבנה האישיות (בגלל מחסומים וקונפליקטים בשנים הראשונות של חיך או/ו תבניות התנהגות לא נכונות שקיבלת בחינוך) ולא דווקא בגלל האיזון ההורמונלי או בגלל תרופות שאת לוקחת או לקחת ויש להן השפעה על תפקודים, גם על מיניים.

dori78

New member
רגע, אז חוסר ליבידו זו הפרעה נפשית?

כלומר מי שאין לו שום חשק מיני מוגדר בעינייך בעל הפרעה?

מעניין, פעם אמרו את זה על הומואים ולסביות.
מה את חושבת על המיניות הזו? גם זו הפרעה נפשית?

לא תמיד

אם חוסר ליבידו תלוי בבעיות הורמונליות, במבנה המוח, במערכות ביולוגיות שלא מתפקדות כראוי ופוגעות בפיזיולוגיה של הגוף או אם מדובר בחוסר ליבידו שלא קשור לאישיות (למשל, חרדות בגלל תקיפה מינית בעבר שלא בילדות או חרדה כללית שיכולה להשפיע על מערכות הגוף ולהוריד את הליבידו), אז חד וחלק לא מדובר בהפרעה נפשית.

אם את עוברת תקופה של דיכאון קליני (שיכול להימשך חודשים ולעיתים שנים ברציפות) ואין לך ליבידו, מדובר בהפרעה נפשית ושמה דיכאון קליני.
אם את לא סובלת מדיכאון קליני (ומכל יתר הדברים שפירטתי), אבל אין לך ליבידו מדובר במחסומים רגשיים שקשורים לאישיות עצמה יכול להיות שמדובר בפרעה נפשית ושמה הפרעת אישיות כלשהי (איזו בדיוק אני לא יכולה להגיד דרך המסך. צריך ללכת לאבחונים).

הומואים ולסביות לא קשורים להפרעות נפשיות. על מנת להיות מאובחנת במחלה או הפרעה נפשית את צריכה כמה סימפטומים. נטייה מינית היא לא סימפטום (כמו שהעדפה למזון חריף הוא לא סימפטום) למרות שהיא תוצאה של משהו (חינוך או אולי משהו גנטי זה לא ברור היום). סימפטום=הזיות, דיכאון, טיקים, חוסר ליבידו, חרדת נטישה, כעס בלתי נשלט וכו'.

אני רק רוצה להדגיש. לא אמרתי שאדם שאין לו ליבידו הוא בהכרח בעל בעיה נפשית. אמרתי שזה כן מעיד על בעיה באישיות (או על דברים אחרים שציינתי). אמרתי שבדרך כלל הסימפטום הזה מופיע יחד עם כמה סימפטומים אחרים שביחד מאובחנים כהפרעת אישיות כלשהי. אם הבעיה רק בחוסר מיניות, לא מדובר בהפרעה נפשית אלא בבעיה נקודתית באישיות ואז יותר קל לטפל בה אם רוצים.

dori78

New member
נראה לי שהשימוש שלך במילה "בעיה" יוצר פה קושי.

ברור שיש א-מיניות שנובעת מטראומות מהעבר, מדיכאון קליני או כתופעת לוואי של תרופות.
יחד עם זה, התשובות שלך שוללות לחלוטין מצב של אדם שאין לו חשק מיני אבל הוא בריא מבחינה פיזיולוגית ונפשית.

nati6589884

New member
בעיה נפשית היא שימוש לא נכון הייתי אומר "ריגישות יתר"

אני לא רואה בחולי נפש באמת "חולים". .( אני אחד כזה). אלא בעלי רגישות גבוהה מן הממוצע. ולכן אנו כה רגישים/פגעים/חולים וכולי. ושנית אני לא בעד טיפולים " רפואיים".
אני לא מעריך את השיטה הטיפולית ולא את המטפלים. ניסיון רב יש לי אף אחד לא עזר לי. ואני יכול לומר שהם לא תמיד יודעים לעזור. בעצם רוב הפעמים לא יודעים. ולא נוגעים בדברים העמוקים ובמהות. גם "בעיות באישיות" נשמע לי רע, לראות באדם בעייתי בגלל שהוא שונה מהכלל זו טעות. דווקא השונה יכול להיות איכותי יותר אז לנה לו יש בעיה? קיצור אני לא רואה בא מיניות בעיה אלא תופעה לא מקובלת ובעניי לא רע בכלל. בתור א מיני בעצמי.

מעיין א3

New member
לא שאני מסכימה עם התגובה לגבי חוסר חשק

אבל כן יש איזשהי בעיה לקבל את הרעיון שאדם לא יהיה מעוניין בקשר זוגי או מיני עם אדם אחר...
הרצון לאהוב ולהיות נאהב הוא משהו מאוד בסיסי בחיינו כבני אדם- ולקבל רעיון שאדם לא מרגיש צורך מיני או צורך לקיים מערכת יחסים אוהבת עם אדם אחרת - זה משהו שמאוד קשה לקבל אותו.
אני בן אדם מאוד ליברלי ופתוח - ועדיין יותר קל לי להבין מערכת יחסים בין אישה לאישה (כי קיים בה אהבה וקשר מיני) מאשר אדם שלא רוצה זוגיות או מיניות בחייו...
זה לא אומר שאני לא מקבלת את זה (כי אני מקבלת את שני הסיטואצות) - אבל כן קשה לי להבין את זה....
&nbsp
לגבי עניין הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה- יתכן והם באמת רואים את זה כסטייה מינית או הפרעה נפשית,
אבל צריך לזכור שהפסיכיאטריה מגדירה הומוסקסואליות תחת אותו הכותרת שנמצאת גם פדופיליה- והכותרת הזאת: סטייה מינית.
אז לא צריך לקחת את מה שאומרים הספרים הפסיכיאטריים כתורה מסיני-
אני בטוחה שגם אני וגם את לא רואים הומוסקסואליות באותו משוואה יחד עם פדופיליה....

nati6589884

New member
יש הבדל בין זוגיות למין.

יש לא מעט א מינים שיש להם זוגיות אבל היא שונה מן המקובל. אני באופן אישי נדחה מין. זה ממש מגעיל אותי. ואני לא יכול להבין אנשים שרודפים אחרי זה. לכן כמו שאתה לא מבינה את א מיניות אני לא ממש מבין את המניות. אהבה אצלי היא רוחנית. אני מתאהב באנשים ברמות שני חושב עליהם 24/7. לא יכול להירדם וגם עושה שטויות ומסכן את עצמי ואת חיי. ואני לא רוצה לגעת בהם, אני רוצה אהבה. אבל אהבה שונה נטולת מגע. בעיניי זה מעניין. ואני מתחבר לזה יותר מאהבה שכוללת בתוכה מין.

למעלה