שרשור

Elle992

New member
אז לדעתך מי שבוחר/לא רוצה לקיים מגע מיני

הוא, בשפה פשוטה - לוקה בנפשו?

חבל על הגישה הזו, זה גם מעיד שמה שהחברה מחדירה לנו בכוח כל החיים
על מיניות וזוגיות הוא נכון, לא מקבלים אנשים שונים/כאלה שלא מעוניינים
בדברים האלה ומכנים אותם בכל מיני סעיפים שלא תמיד נכונים.

ממליצה לך להכיר דברים ואנשים שונים, לדעת שיש א-מיניים
שפשוט נולדו בלי החשק/הרצון לקיים מגע מיני כלשהו עם צד אחר.
וזה לא בעיה נפשית כלשהי, זו נטייה מינית, בדיוק כמו שאר הנטיות.

סורי, פעילות מינית זה לא צורך בסיסי, זה משהו שיש כאלה שירצו בו
ויש שלא, זה שאלה שרוצים בו הם הרוב בחברה לא אומר שזה הדבר
היחיד והנכון לכל בני האדם.

אני מציעה לך לקרוא את מה שכתבתי לקוסמת

זה לא בא ממקום רע או ממקום של התנשאות.
אני נזהרת במה שאני אומרת ראיתי אנשים במצבים שונים עם מגבלות שונות.
&nbsp
אנשים נולדים ומיד רוכשים ליבידו. פעוטות מאוננים מאז שנולדו. הם חוקרים את האיברים שלהם ו''משתלטים'' עליהם בשלבי ההתפתחות שלהם. השתלטות זאת היא חלק חשוב שתקבע בין היתר תכונות אישיות כגון איפוק, קמצנות, אדישות וכו'. אין תינוק שלא רכש ליבידו בשנים הראשונות של חיו, אם יש לך ממצאים אחרים שיכולים לחולל מהפך בתחום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה את מוזמנת לפרסם אותו לכל.

Elle992

New member
קראתי מה שהגבת לקוסמת

אך בתור א-מינית, כזו שלא מרגישה צורך פנימי לקיים מגע מיני כלשהו
עם אחרים - אני יודעת שיש דברים אחרים, אחרים מימה שחינכו אותי
וניסו להחדיר לי שזה היחיד והנכון לכולם.

יש מצב כמו שציינת, שהעדר חשק הזה נובע מהעדר חשק מיני(לרוב הא-מיניים יש חשק מיני, אני מבין הבודדים שללא חשק מיני) שכנראה נובע ממשהו מסויים.

אך זה בסדר ולגיטימי, אני למשל לא מרגישה צורך לנסות לעבוד
על העדר חשק מיני שיש לי וטוב לי במקום הזה.
פשוט מה שניסיתי להעביר שזה לגיטימי ובסדר שיהיו אנשים שלא ירצו
לקיים מגע מיני אם מהעדר חשק או אם פשוט זה לא עושה להם את זה.
אם יש לזה מניעים נסתרים בתוך גופנו לחלק מאיתנו - סבבה.
אבל חשוב לדעת שזה בסדר, לא כולנו חייבים לרצות לקיים מגע מיני כל הזמן או בכלל ואחרי שאני רואה מה חשק מיני מופרז עושה לאנשים אני שמחה בחלקי.
הקטן ביותר. יש הרבה מעבר למיניות בחיים, זה רק מאיתנו, לא הכל.

nati6589884

New member
" מגבלות" זו התנשאות נטו.

מי את שתקבעי למי יש מגבלה ולמי לא?: השיטה הקיימת היא דפוקה מהיסוד. אנשים שונים לא פחות טובים. הם לא מוגבלים, הגישה היא מקובעת לחלוטין נמצדת באופן עיוור אחרי המוסכמה. אחרי השגור, ו"המובן". אני לא חסיד של הפסיכלוגיה, יש גם לא מעט ביקורת כלפי היותה מדע. אני יודע אבל היטיב את הרוע שבה, ואת הפשעים נגד האנושות מתחילת דרכה. התעללות בתינוקות ( ניסיום) במאה 20, ומה לא. היא ממש לא קדושה להפך היא טמא לפחות לטעמי.

מעיין א3

New member
באתי לענות לך שגם אני לא

אבל אז נזכרתי בכל מיני מקומות עבודה שזה כן קרה

בין אם היחסים התקיימו (היה לי חבר לזמן קצר ממקום העבודה הנוכחי),
ובין אם לא (סתם הידלקויות)-
כן היה התייחסות וחשיבה על העניין.
כיום אני במקום עבודה שאין מישהו שאני חושבת עליו באיזשהי צורה (הבחור שיצאתי איתו פוטר),
אבל בעבר זה בהחלט קרה.

אני חושבת שלפעמים יש מתח מיני בין אנשים רווקים, ומקום עבודה הוא מאוד אינטנסיבי, ולכן זה כן הגיוני שזה יקרה.

אני רק רוצה לציין שאני בשנות ה20 שלי, ככה שכולם לרוב בסטטוס של "רווק", ומקום עבודה (או אפילו לימודים באוניברסיטה) מהווה מפגש חברתי עבורינו ... ככה שמאוד הגיוני שהנושא יעלה לראש.
מה שאני לא מבינה איך זה קורה בגילאי 30-50 כאשר אנשים הם לרוב נשואים ולא מחפשים מפגש....

dori78

New member
דבר ראשון - אשתך תמיד צודקת

וכן, אני מסכימה איתה שאתה החריג.
ברור שבסדרות הללו זה מוקצן בכוונה, כי את ה"רגיל" יש לנו בחיים שלנו, בשביל זה אנחנו לא צריכים סדרות טלויזיה.
מה שכן, אני לא יודעת באיזו סדרה היא צפתה, אבל אני יכולה להגיד לך שכל סדרות הטלויזיה שאני צופה בהן מכילות אלמנט
כלשהו של יחסים חברתיים בין אנשי הצוות - בין אם מדובר בבתי חולים/אנשי כוחות הביטחון או מערך ההצלה/כל דבר דומה.
אני לא מרגישה שיש עיסוק מוגזם ביחסי מין, אלא ייצוג בריא (יחסית, תלוי בסדרה ובדמויות...) של מערכות יחסים בין עמיתים לעבודה,
שמטבע הדברים מתפתחות לפעמים גם למערכות יחסים רומנטיות שכוללות יחסי מין.

כמו שכתבה מעיין, כשהחברה משדרת לנו שבלי זוגיות אנחנו "חסרים", אך טבעי שאנשים יחפשו עניין זוגי (וגם מיני, בוא לא ניתמם)
בכל מקום בו הם מבלים הרבה שעות: מקומות עבודה, מועדוני עניין (חוגים) וכד'.
ברור שכמו בכל תחום אחר, גם בזה יש מדרג: יש כאלה שעוסקים בזה אחת ל... ויש כאלה שחושבים על זה כל היום.

ga26

Member
גם אני לא יודע באיזו סידרה מדובר אבל כשרואים שני רופאים

מקיימים יחסי מין בחדר בבית חולים זה נראה לי לגמרי תלוש מהמציאות היומיומית

מעיין א3

New member
טוב זה בדוק האנטומיה של גרי....

אבל זה לא משנה- כי כל הסדרה הזאת מונפצת לחלוטין (ואני אומרת את זה מנקודת מבט של מכורה לסדרה
).
גם כמות האנשים שמתים בסדרה הזאת (שלא ממוות טבעי ורפואי, אלא מאסונות טבע, התרסקות מטוס, ירי בתוך בית החולים וכדומה) היא גם מוגזמת לחלוטין.
אבל זה פשוט טבע הסדרה- להיות מוגזמת מכל בחינה ודרך.
&nbsp
מבחינת היחסים שבינו לבינה- כן יש התעסקות, אבל סביר להניח שזה לא באותה אינטנסיביות- ובטח שלא כל הזוגות שקיימים במקום שוכבים ב"מחסן או ארון" של מקום העבודה...
זה בעיני מגוחך....

dori78

New member
אני לא יודעת מה המציאות היומיומית של רופאים בחו"ל.

יש לי שתי חברות רופאות.
במציאות של בתי החולים בישראל, לאף אחת מהן אין זמן, כח, חשק או מקום פנוי כדי לקיים יחסי מין בבית החולים, גם לו היה פרטנר אופציונלי...

ga26

Member
כן, פעם יצאתי לדייט עם סטאז'רית לרפואה

היה מעניין וחשבנו להיפגש שוב. אבל לאחר שבמשך כמה שבועות היא לא מצאה את הזמן להיפגש וויתרתי.
אכן המציאות ברפואה בישראל לא מאפשרת אפילו לחשוב על זה

nati6589884

New member
אני לא חושב על זה בכלל.

אני א מיני יכול להיות שלפעמים אני חשבתי, קשור גם עם מי, ואיך היא נראית. אבל באופן כללי אני לא חושב על זה.

למעלה