שרשור

בקשה מכל מעלי הקישורים

(גם אני חוטאת בכך לעתים): לא חסרים לינקים בחיינו. בכדי שלינק מסויים ימשוך אנשים להכנס אליו, כדאי להוסיף לו תיאור. ומבחינתי לפחות, "שיר משובח" זה לא מספיק (וכן, לא כולם כמוני, ויש כאלה שלוחצים על כל לינק אפשרי, ויש כאלה שמגיבים לכל פניה באתר היכרויות גם אם הבחור לא כתב כלום על עצמו, אבל עדיין יש פולניות כמוני, ואפילו כמה פולנים, בלי קשר לעדה).

דיבבלעס

New member
התגובה שלך מעצבנת אותי

מי את שתקבעי מה מספיק ומה לא?
יכולת לכתוב את ההודעה הזו בלי להכניס אותי למשוואה עם הציטוט הזה.
זה לא מספיק?
שלא יכנסו.אני לא עושה טובות לאף אחד.לא היתה לי מטרה למשוך אנשים, מי שרוצה שיכנס לשיר ויהנה ומי שלא לא, עניין שלו/ה, בעיה שלו/ה.
את פשוט חוצפנית, גם שרשור OFF גם אני שממעט גם ככה לכתוב פה, גם כולה שיר איזה תיאור מפוצץ אני אמור לתת לשיר??
אני לא צריך להצטדק בפני דרעקית כמוך.את יכולה לקפוץ לי.מטומטמת.

dori78

New member
*נשימה עמוקה* ו...

תשמע, זה לא משנה מי כותב כמה. גם אם אתה כותב אחת לחודש.
נהוג לפרט לאן מקשרים, זו התחשבות בסיסית בגולשים אחרים.
בסה"כ נתת קישור למשהו שאתה רוצה לחלוק עם הגולשים, כדי שיעשה טוב לעוד אנשים חוץ ממך.
אתה לא אמור לתת כותרת מפוצצת, אלא לתת רמז לאן זה הולך להגיע.
אם אתה מקשר לשיר של אייל גולן, לדוגמה, כדאי שתכתוב את שם השיר ואת שם הזמר.
ככה אני אדע לא להכנס לקישור, כי אייל גולן לא עושה לי כלום (אולי בחילה קלה, אבל זהו).
בדיוק באותה מידה שחניתה דרלינג נתנה קישור לבלוג שלה, עם סימן
כדי שמי שלא רוצה להיחשף לתכנים המיניים שהיא כותבת יוכל לבחור שלא להכנס לשם מלכתחילה.

דיבבלעס

New member
ההשוואה בין

תכנים מיניים לזמר ששר את השיר או איזה שיר היא חסרת היגיון.
אם אדם שמרן/ בעל טראומה מינית/ ילד יכנס לבלוג מיני בוטה זה יכול לפגוע בו אפילו חשיפה קצרה.
לעומת זאת, אם את תלחצי על קישור שיש בו שיר של אייל גולן ותראי שאת לא אוהבת מיד את יכולה לסגור וסבורני שלא יגרם לך נזק.
הדברים היו יכולים להיכתב אחרת גם מצד סתוונית, הדברים נוסחו במידה לא מבוטלת של זלזול לדעתי ולכן הגבתי כפי שהגבתי.
ומי יקבע איפה זה מספיק?
אם הייתי כותב "שיר משובח של איימי ויינהאוס" זה היה מספיק?
או שהיה יכול לבוא מישהו אחר ולטעון: לא זה לא מספיק?
אולי אני צריך לכתוב כבר איזה שיר אני שם ואז זה לדעתי מבטל את כל אלמנט בסיסי של הפתעה, כי כך מה בעצם אנחנו עושים?שהאדם בעצמו ילך וירשום את זה ביוטיוב.
חוץ מיזה מה זה יעשה טוב?השיר הזה אהוב עליי אני יודע אם הוא אהוב על אחרים או לא?
יתכן ומישהו אוהב שירים של איימי ויינהאוס ואת זה הוא לא אוהב ויתכן ההיפך...בקיצור אין שום היגיון בדרישה הזו מבחינתי ושום תבונה גם.
זה רק יגרום לאנשים חוסר רצון לחלוק ולשתף פה
אגב, פעם אחרונה שהתייעצתי פה לגבי משהו קיבלתי פה חלק מהתגובות שלא הכי אהבתי ולא הגבתי על כך לא רציתי להיכנס לויכוח
יש פה הרגשה שלפעמים רוצים לתקוף ולבקר לשם התקיפה ולשם הביקורת
עזבי אותי רגע בצד, אני הרבה פעמים קורא מהצד בשעשוע לא מבוטל את הריבים הבלתי נגמרים שלכם...תראי כמה ריבים, ויכוחים וחיכוכים יש בפורום שאמור להיות תומך ועוזר...
נקודות למחשבה בבוקר יום ראשון...

dori78

New member
ההשוואה מתאימה מאוד

כי סתוונית לא דיברה על אופן הפגיעה, אלא על בזבוז הזמן שבכניסה לקישורים שלא מעניינים אותה.
בכל הפורומים שאני כותבת בהם, נהוג לציין במילה או שתיים לאן אתה מפנה.
בפורום אופנועים, אגב, זה יכול להיות משהו כמו "הנהג הכי טוב בעולם
", עם קישור לסרטון של מישהו שממש, אבל ממש צריך לקבל שלילה לצמיתות ויפה שעה אחת קודם. מי שלא מעוניין לבזבז את זמנו ולראות סרטונים שכאלה, יכול לדלג על הקישור.
זה נראה לי התחשבות בסיסית לחלוטין. אגב - למי שרוצה להכנס לקישור - יש לצפות עד הסיום המפתיע

אל תיקח את זה אישית, במקרה זה התנצל"ש להודעה שלך כי כנראה זו היתה ההודעה ששברה את גב הסתוונית.
זה לא אישי נגדך, היא הביאה את הציטוט של "שיר משובח" כי זה מה שהיה לה מול העיניים.

שיהיה לך אחלה יום, שבוע נפלא והרבה מוזיקה משובחת

Hawkgirl

New member
בזבוז זמן...?

על איזה בזבוז זמן את מדברת....? השניה שלוקח להקליק על העכבר, לראות מה מופיע בעמוד החדש שנפתח לך ולסגור אותו?
אני בספק אם זה עובר את ה-5 שניות. בעצם... אני חותמת לך שזה לא עובר את ה-5 שניות.
יותר זמן התבזבז בלנסות להתאים ת'סביבה לנוחות שלכן... אז מצטערת, גיחכתי מההערה הזו של "בזבוז זמן"

אם רמת הפירוט לא לטעמכן - אל תכנסו.
ואם מישהו מעוניין לבקש שינסו אחרת לטובת כולם, גם לזה יש דרך שתשמע פחות מתנשאת.
(צר לי, כנראה שסתוונית לא חשה בזה, אבל בהחלט שיש נימת התנשאות בהודעה שלה גם אם לא התכוונה לזה, ואני די בטוחה שדיבבלעס הגיב כפי שהגיב).

ובהתייחסות למה שרשמת על אייל גולן-
יש לך(ויודעת מה? גם לי) המון ללמוד מהזמר המסויים הזה מה זה יכולות ווקאליות.
(ולא, אין לי שום חיבה כלשהי לזמר הזה או לשירים/זמרים מזרחיים. אני פשוט יודעת להעריך יכולות ווקאליות טובות יותר משלי כשאני שומעת אותן).

dori78

New member
כן, בזבוז זמן.

הפורום הוא מקום ציבורי ולטעמי נכון להראות התחשבות מסויימת בעניין.
ספרתי, זה קצת יותר מחמש שניות. אבל זה לא משנה, כי זה לא הקישור היחיד שאין לו הסבר.
אם תחברי את כל החמש שניות שאת מבזבזת על כניסה לקישורים שלא באמת מעניינים אותך, תגיעי לפרק זמן משמעותי יותר.
כשמשהו לא מעניין אותך - גם חצי שניה זה בזבוז זמן.

נכון, אני יכולה לא להכנס לאף קישור שאני לא יודעת לאן הוא מוביל.
אבל אז את בעצם אומרת שאת לא מעוניינת לתת אפשרות תגובה למי שלא פותח קישורים כאלה.
לדוגמה - אם אני אכתוב "הנה מאמר מעניין", בלי לכתוב במה הוא עוסק, יכול להיות שיהיו אנשים שדווקא מתעניינים במה שכתוב שם, אבל בגלל חוסר הפירוט הם לא ייכנסו ולא יקראו וגם לא ישתתפו בדיון שעשוי להתפתח.
אז את רוצה למנוע מהפולניות השתתפות בדיונים? אחלה. זה מזלזל באותה מידה וזה לא לעניין.

בנוגע לאייל גולן - יש לי מספיק מבצעים בעלי יכולות ווקאליות מדהימות ללמוד מהם.
חלקם גם משוייכים לז'אנר המזרחי. האיש הזה באופן ספציפי דוחה אותי בכל הוויתו. מותר לי.

מנומשת27

New member
באופן אישי

וכמי שאוהבת את המוסיקה של איימי וויינהאוס (וגם את הדודאים), אני רוצה לומר לך שקלושים הסיכויים שאלחץ על לינק שלא מצורף לו תיאור מינימלי. אני מעדיפה לדעת במה אני משקיעה את זמני, ההפתעה לא מרגשת (אלא לרוב מתסכלת) אותי וזה בנוסף לכך שחלק מהזמן אני כותבת ממחשב איטי ומסורבל.

לגיטימי שתרצה להפתיע, ואני מניחה שישנם גולשים שאוהבים להיות מופתעים, אבל כדאי שתיקח בחשבון שדורי וסתוונית אינן היחידות שאוהבות לדעת על מה הן לוחצות.

dori78

New member
ועוד משהו

אחרי שראיתי לאן קישרת - סליחה, אבל איימי ויינהאוס זה ממש לא חומר משובח בעיניי.
אני מניחה שאתה היית מרגיש אותו הדבר אם הייתי כותבת "שיר פצצות" ומקשרת לשיר של הדודאים משנת 68'.

דיבבלעס

New member
קודם כל את טועה בהנחה

כי אני חובב שירי א"י וגם הדודאים (ראית מה זה מישהו שאוהב גם איימי ויינהאוס וגם שירי א"י!וואו!)
כך שאם היית כותבת את זה סביר להניח שהייתי מסכים, אבל גם אם לא הייתי מסכים לא הייתי מרגיש "מרומה" כי מישהו כתב שהשיר טוב כשהוא אוהב אותו כשאני לא אוהב, למה ללכת רחוק?היו פה מצבים שאנשים שמו פה שירים וכתבו שאלו שירים מצוינים וכו' או שהשירים האהובים עליהם אני לא חשבתי כך לאחר שנכנסתי סגרתי כי לא אהבתי ולא הרגשתי מרומה הרגשתי שזה אחלה שהם שמו שיר שאהבו ותיארו אותו לפי *דעתם* ולפי טעמם המוזיקלי...
שנית, זה מתייחס למה שכתבתי-מי יקבע מה זה חומר משובח?זה עניין אישי וזה כל היופי.את לא מסכימה?מעניין את הסבתא, טעמך המוזיקלי שונה משלי.אני הבעתי את דעתי.האם את מעוניינת שלפני כל משפט אכתוב:לדעתי, לדעתי??אז לא אני לא מחפש להצטדק ולתרץ.
ואגב-יש סתירה פנימית לא מבוטלת בדבריך:
מצד אחד את אומרת שצריך להיות תיאור מסוים והתיאור שלי היה מצומצם מדי, מאידך גיסא את טוענת:בעיני זה לא משובח (ולמה זה צריך לעניין אותי בדיוק?באמת חשבתי שאם בעיני זו מוזיקה משובחת כוללללם חושבים כך...)אז אם כך היה עדיף אולי לא לפרט בכלל נכון?כי גם הפירוט המועט הזה לא לטעמך משום מה...
בקיצור קטנוניות מטופשת לעילא ולעילא

Elle992

New member
אתם הורגים אותי!

דבר ראשון-איימי זו אחת הזמרות האהובות עליי! דבר שני-הרגתם אותי! אני קורא את השרשור שהתפתח מהערה של סתוונית ועד לתגובה האחרונה שלך או של דורי וזה פשוט ...אין מילים, לפחות השבוע התחלתי אותו עם חיוך רחב על שפתיי ומצברוח נהדר! תודה לכם

ואני ממש לא צוחקת, אולי בשבילכם זה דו שיח רציני אבל עבורי זה בהחלט גרם למצברוח נהדר ותודה רבה לכם,

ולגבי הערה הזו-תראו תעשו מה שנוח לכם אני בכל מקרה לא חושבת שצריך להכנס לחיכוך בגלל דבר פשוט שכזה, סך הכל שמת קישור לשיר מסויים ובמקרה זו זמרת שאני אוהבת אבל גם מי שלא אוהב-לא חייב להכנס,

שיהיה שבוע נהדר ומוצלח ומבורך לכולם! ותעשו לי טובה-קחו הכל בקלילות-זה כולה שיר

אחיותיי הפולניות

הגיעה השעה לזקוף את ראשנו בגאווה פולנית אמיתית

לא ניתן שישפילו אותנו ויזלזלו בנו יותר

* אני רק 3/4 פולניה, אבל גם הרבע האחרון לא רחוק בהרבה

למעלה