בגדים
אתן אוהבות לקנות בגדים/נעליים?
- נעליים - לא אוהבת לקנות, ומעולם לא אהבתי. אני רק משלימה את המשימה כדי להיפטר מזה. לגבי בגדים, פעם מאוד אהבתי לקנות, בזמנים שבהם אהבתי את צורתי החיצונית והייתי מסוגלת להסתכל בראי ולהתפעל עד אין קץ מאיך שאני נראית בבגדים שונים. היום זה פחות מלהיב. אני עדיין נהנית לפעמים לקנות בגד (בשנים האחרונות זה כמעט אך ורק בחנויות יד שניה. בגדים חדשים לא אוהבת לקנות), אבל אין בזה כבר את מימד ה"וואו, מהמם עלי" אלא יותר "נראה סביר / מחמיא". אני כן נהנית (כמו שנהניתי פעם) ממגע של בגדים שנעימים לי על העור, גזרותשמדליקות אותי וצבעים שמרהיבים את עיניי (וזו אחת הסיבות להעדפת חנויות יד שניה, בנוסף לעניין המחיר. ברשתות הכול נראה לי בדרך כלל אפרורי וחדגוני והכל אותו הדבר).
מתי הפעם האחרונה בה רכשתן פריט ומה הוא היה?
- שני זוגות גרביים, אחד כחולות כהות עם עיגולים לבנים והשני שחורות עם פסים דקיקים לבנים.
עם מי אתן הכי אוהבות ללכת לקנות בגדים (או שאולי מעדיפות לבד)?
- אף אחד בשום מקום. תמיד אהבתי לקנות בגדים רק לבד. עם עוד מישהי/מישהו זה איכשהו נהיה נורא מתיש ואני מאבדת לגמרי את הסבלנות.
קניות בגדים לילדים - סיוט או כיף?
- לא סיוט גדול ולא כיף גדול. אני קונה להם נקודתית, במקרה הצורך (למשל, זוג מכנסיים לילד בחנות המקומית בדרכי הביתה).
טיפים שצברתן לקניית בגדים?
- יש כמה שכבר חלקתי כאן בעבר. למשל: לא לקנות אף בגד שאני צופה שיהיה לא פרקטי מסיבה כלשהי, ולחשוב בכנות לפני קנייה אם אני באמת הולכת ללבוש אותו או לא (אם לא, לא לקנות. ההזדמנויות ללבוש את הבגד לא יצוצו פתאום משומקום).
איזה פריט לבוש/הנעלה לא תקנו בחיים?
- נעלי עקב (כאבי גב), מעיל עור אמיתי (לפני שנים היה לי כזה, עכשיו כבר לא מתאים \מוסרית).
האם טעמכן השתנה הרבה לאורך השנים?
- השתנה. לא יודעת כמה הרבה, אבל כן. זה בעיקר - כמו שמישהי אחרת כתבה כאן - תגובה לגוף משתנה, צרכים משתנים ואולי גם שינויים בתפיסת עולם ובתחושה הפנימית שמתבטאים גם בבגדים.
פריט שהוא "לניקוי יבש בלבד" - האם אתן מצייתות או היידה למכונה בכביסה עדינה?
- לא יודעת, אף פעם לא רכשתי פריט שהיה כתוב עליו "לניקוי יבש בלבד".