שרשור

אני מכיר את הנפשות הפועלות

ואת אחיו של עומרי עברון באופן אישי, והוא באמת בחור מצויין.

tkhri

New member
אני לא מסכים לחלוטין לסרוב לשרת

בשטחים אבל יכול להבין את המניע. אולי,אם באמת הייתי משוכנע שמה שמתרחש במה שמכונה "השטחים" זה פשע נגד האנושות,כיבוש וכו', אז גם אני הייתי מסרב. אולי...אילו זה באמת מה שהייתי חושב ומבחינתי זה היה בחזקת פקודה בלתי חוקית בעליל. (רק שלצערי יש גם לא מעט צעירים שפשוט לא רוצים להתגייס ולוקחים את זה כתירוץ). מה שאני לא מבין זה את הסירוב להתגייס בכלל. ונניח שיצאנו מ"השטחים" מה עם סוריה? מה עם איראן? מה עם חיזבאללה? מה עם אל קעידה? מה עם שמירה על "גבולות שלום"? השאלה הנשאלת היא האם את/ה חושב/ת שעצם היותו של צה"ל זה משהו לא חוקי? במקרה של מלחמה של מדינה נגד מדינה גם את/ה לא מוכן/ה להגן על המדינה שלך על ידי שירות בצבא?

Omri Evron

New member
תגובה

גישה ספקנית וביקורתית למה שקורא פו היא דבר טוב מאוד ואני תומך בה. אתה רוצה לדעת מה באמת קורא שם והם זה באמת פשע? יופי. הדרך הטובה ביותר היא ללכת לשם. אני הייתי כמה פעמים בשטחים, דיברתי אם פלסטינאים, הפגנתי איתם, כתפתי איתם זייתים ונתעתי איתם עצים. הספקתי קצת לראות איפה הם חיים ומה הם עוברים. אם אתה רוצה לדעת את האמת, אני מציע גם לך ללכת לשטחים ולראות איך הם חיים. כמובן שזה לא דבר קל לעשות, ובכל זאת אפשר ללמוד גם הרבה מידע חשוב מהבית. המקום הכי טוב להשיג מיידע מדויק ואמין הוא האתר של בצלם: www.btselem.org אני מקווה שתנסה להבין מה קורא בשטחים, ובעקבות זה תשקול מחדש האם אתה מוכן ללכת לשם אם נשק, לכוון אותו על אזרחים ולסייע בדיכוי עם אחר. ההחלתה שלך, אני רק מציע שתבין מה אתה עושה ותחשוב על זה בצורה ביקורתית לפני שאתה מחליט ולא רק תעשה מה שאומרים לך בבית הספר ובתקשורת. המכתב הזה לא קשור לאנשים שלא רוצים להתגייס ממניעים אגואיסטים, אלה להפך, מתוך מחוייבות לערכי האדם והדמוקרטיה. המכתב שלנו מכוון נגד הכיבוש, ואין לנו כקבוצה דעה אחת בנוגע לשירות בצבא בכלל. אישית, אני פציפיסט, ולי יש השקפה מסוימת בנוגע לנושא הזה. אך חלק ניקר מהחותמים על המכתב כן ייתגיסו לצבא ופשות לא ייתגייסו לשטחים.

בטח הפלשתינים אמרו לך דברים

שתרצה לשמוע, שהם בעד שלום, שהם רוצים לחיות לצידינו, ושאר הסיסמאות העמומות, קנית את זה?, כנראה שכן. בצלם?, מדוייק?, זה אירגון פרו פלשתיני ומגמתי, רק יודע להצביע ולספור בתים. מה שנקרא ראית דרך ההשקפה שלך, ריחמת וקבעת עמדה, כל הכבוד פשוט ניתוח עמוק של המציאות...

Alexco

New member
תגובה

סירוב להתגייס בכלל זה סירוב לתקן את הטנק. סירוב להורות לטייס איזה בית להפציץ. סירוב לחנך ילדים להיות כובשים. סירוב לשרת בעמדה מחוץ לשטחים, כדי שלא ישלחו את מי שהיה שם במצב הדברים הרגיל במקומך, לשטחים. כל המערכת הצבאית מתחזקת את הכיבוש ואני אסרב לקחת בה חלק.

במקום זה אתה מוכן...

שישראל תשקיע עשרות מיליארדים שקלים, תפנה רבע מיליון איש, "תסיים את הכיבוש", פשוט תצא ואז אם זה לא יעזור?, החמאס יחליט שזה לא מספיק, מה אז?, האידיאולגיה שלך זה רק מה לא תעשה?, אם התסריט יהיה אחר ממה שאתה חושב, מה אז?, הרי הכל יכול לקרות... אתה לא חושב שיש דרכים יותר חכמות?, מאשר פשוט לצאת?.

אני מתכוון לזה שגם אתה ואחרים

מפשטים את ה"כיבוש" כאילו היתה דרום לבנון, כאילו פשוט נפנה רבע מיליון איש, נעשה צדק עולמי ושלום על ישראל, בדיוק כמו הפלשתינים, אז זהו שזה עיניין מאד מורכב, יש סיבות, יש נסיבות, יש רקע ורקע היסטורי, יש את הצד השני, יש עובהדות בשטח... תולים בה את הכל, כאילו היא המהות של הסיכסוך, כאילו אין יותר מזה, זה בסך הכל תירוץ, לפני ה"כיבוש" היה תירוץ אחר.

מה מהטעם לחזור לקווי 67'

כאשר תוך כמה שנים לא רבות ישראל תהיה עם רוב פלשתיני בתוכה?, מה עשינו בזה חוץ מלרצות את העולם?, למה להיות בעד חצי עבודה, קווי 67' הם בסך בכל קווים פוליטיים.

shay or eli

New member
קווי 67' הם בהחלט קווים פוליטיים

וככאלה יש להם משמעות עצומה. בייחוד בפוליטיקה, שבה אנו עוסקים בפורום הזה.

החיים זה דבר מהותי, לא פוליטי.

קווי 67' לא משנים את המפה כאן באופן בסיסי, הם מקסימום משקיטים לתקופה זמנית את אירגוני הטרור ואת אירופה, עדיין יש מעל מיליון פלשתינים אזרחי ישראל, אז מה בעצם עשינו?, איזה בעיה פתרנו?, אז זהו, לא פתרנו כלום.

Red Star

New member
לדעתי גידפת

את הצביון ההומניסטי, החילוני והאינטרנציונלי של השמאל, עם קריאות תמיכה בארגון תיאוקרטי, אנטי-הומניסטי, ולאומני (ועוד של לאום אחר, לא שזה חשוב כ"כ).

yoramgat

New member
מישהן (מן הסתם הנהלת תפוז)

החליט שחרגנו מגבולות הדיון המותר. לקלל את הערבים מותר, אבל לטעון שהחיזבאללה הם ארגון שחרור לאומי - יש גבול לכל תעלול.

למעלה