תגובה
גישה ספקנית וביקורתית למה שקורא פו היא דבר טוב מאוד ואני תומך בה. אתה רוצה לדעת מה באמת קורא שם והם זה באמת פשע? יופי. הדרך הטובה ביותר היא ללכת לשם. אני הייתי כמה פעמים בשטחים, דיברתי אם פלסטינאים, הפגנתי איתם, כתפתי איתם זייתים ונתעתי איתם עצים. הספקתי קצת לראות איפה הם חיים ומה הם עוברים. אם אתה רוצה לדעת את האמת, אני מציע גם לך ללכת לשטחים ולראות איך הם חיים. כמובן שזה לא דבר קל לעשות, ובכל זאת אפשר ללמוד גם הרבה מידע חשוב מהבית. המקום הכי טוב להשיג מיידע מדויק ואמין הוא האתר של בצלם: www.btselem.org אני מקווה שתנסה להבין מה קורא בשטחים, ובעקבות זה תשקול מחדש האם אתה מוכן ללכת לשם אם נשק, לכוון אותו על אזרחים ולסייע בדיכוי עם אחר. ההחלתה שלך, אני רק מציע שתבין מה אתה עושה ותחשוב על זה בצורה ביקורתית לפני שאתה מחליט ולא רק תעשה מה שאומרים לך בבית הספר ובתקשורת. המכתב הזה לא קשור לאנשים שלא רוצים להתגייס ממניעים אגואיסטים, אלה להפך, מתוך מחוייבות לערכי האדם והדמוקרטיה. המכתב שלנו מכוון נגד הכיבוש, ואין לנו כקבוצה דעה אחת בנוגע לשירות בצבא בכלל. אישית, אני פציפיסט, ולי יש השקפה מסוימת בנוגע לנושא הזה. אך חלק ניקר מהחותמים על המכתב כן ייתגיסו לצבא ופשות לא ייתגייסו לשטחים.