../images/Emo45.gif
אני אמנם לא אוהד כדורסל מושבע אבל ראיתי את כל המשחקים של מכבי השנה באירופה ועודדתי וכו'.. אין ספק הישג אדיר ושמחה לאומית וכו'.. אבל יש גם צד שני למטבע. ירון לונדון התארח היום אצל יצפאן ואמר כמה דברים מאוד נכונים... בסה"כ, מדובר בחבורה של עובדים זרים שהגיעו לארץ לעשות את העבודה שלהם ולהביא גביע. בשבילם, זה הישג אישי נהדר והישג קבוצתי יפה. אבל בסה"כ, אם היו מורידים את שאראס, וויצ'יץ' ופארקר, הקבוצה לא הייתה מגיעה אפילו לטופ סיקסטין. ולא הזכרתי בכלל את באסטון ושארפ (שנחשב לפחות לקצת ישראלי) ושונדוב ועוד הרבה זרים שיש במכבי. ובסה"כ, רוב האנשים שצפו במשחק והתלהבו, לא אוהדים את מכבי בכלל, חלקם אפילו לא יודעים את החוקים של המשחק. 53 אחוזי צפיה ועוד 30 אלף בירקון ועוד 10 אלף ביד אליהו ועוד עשרות אלפים שראו את המשחק במסכים של פאבים ובתי קפה. היחידים שלא ראו את המשחק היו אוהדי הפועל ומרדכי וענונו. אבל ברצינות, כמו שכבר אמרתי, התלהבתי מהניצחון וההופעה והכל, אבל אני לא חושב שזאת גאווה לאומית. אנחנו פשוט חיים במדינה כל כך לחוצה ובעייתית, שנסתפק בכל דבר קטן בשביל להעלות את המורל. אפילו אם זה ניצחון של נבחרת ישראל במשחק ידידות באיצטדיון רמת גן, נגד אחת מהקבוצות הכי חלשות בעולם, בתצוגת כדורגל ירודה. ולמה? כי אנחנו יודעים שיום למחרת נקום בבוקר, בדיוק כמו היום, ונראה בטלוויזיה תמונות מעוד פיגוע מחריד שיחזיר את המורל לקנטים, ואם זה לא מספיק, אז גם ידאגו שבאותו ערב, הממשלה תיפול. למרות זאת, אם במכבי היה לפחות רוב של שחקנים ישראליים שמשפיעים על המשחק, והקלע המצטיין ואולי גם ה MVP של הקבוצה יהיו ישראלים... אז יש פה קצת עניין של גאווה לאומית. כשכמה ליטאים, אפרו-אמריקאים ואני לא יודע מה, שאפילו לא מדברים עברית (!!), מביאים גביע, אז יש פה קצת גאווה כי הקבוצה היא קבוצה ישראלית, והמשחקים התקיימו בישראל, אבל אני לא חושב שזה מצדיק כזה טירוף.