שר החינוך שי פירון

קליט

New member
שר החינוך שי פירון

שח לי איש אחד מאנשי ירושלים, אף הוא היה מכת הסרוגים הדתיים בע"מ, אלא שעלה והתחזק ביראת שמים טהורה וזכה לחזות בנועם ה` ולבקר בהכלו, אשרי חלקו . הוא מספר ככה ; שי פירון היה ראש ישיבה מאוד נחשב וידוע, כל החרד"לניקים הכי חזקים היו שולחים אליו את ביניהם להתחנך אצלו ! . והנה, תראה מה שיצא ממנו . . אצל המזרחיסטים [והציבור הכללי] מי שיודע לדבר יפה - הוא נהיה ראש ישיבה ! הוא נהיה רב מעורך ! . . סוף ציטוט . ועדיין אני נוטה לומר ; שרשעות אין כאן, יש כאן חברה - חסרת חוט שידרה, חסרת מודעות יהודית, חברה ששטופה עד צוואר בתרבות אנשים חטאים, אוחזים בטפל - ומניחים את העיקר, איש הישר בעיניו יעשה . איך שראש ישיבה מוערך -מאבד כל כיון ונעשה שולייתו של פרעה הרשע !! ?? . . . זה משהו בלתי נתפס !! . שנזכה לחזור בתשובה - אמן

אותו איש ירושלים אינו יודע על מה הוא מדבר

הרב שי פירון היה ראש ישיבת כפר גנים בפתח תקוה.
הישיבה מעולם לא היתה ידועה כישיבה הכי חזקה ובודאי שלא מהחרדלניקיות.

להיפך הרב שי היה מאמץ אל ליבו כל יהודי ומקבל לישיבה כל מי שרק התדפק על הדלת.
הוא יצא נגד תופעת האליטיזם בחינוך הדתי, נגד בתי הספר שסירבו לקבל עולים מאתיופיה, למעשה אחד הרבנים בישיבה שלו שלח את בנו לבית ספר שכולו עולים מאתיופיה. בישיבה שלו הוא פתח כיתות לחינוך מיוחד לאוטיסטים שחלקם עושים בגרות.

אם תגיע לישיבה שלו תראה תלמידים מכל הגוונים והצורות, רובם נראים קצת פרועים מכיון שהישיבה אינה מכוונת הופעה ישיבתית מתוך תפיסה שלאט לאט הם יבינו בעצמם איך צריך בחור ישיבה להראות.

במקביל ובלי קשר הרב שי אימץ לביתו בשקט בשקט תינוק שנולד נטול גפיים שננטש בבית החולים.

אפשר לחלוק על דרכו של הרב שי פירון, אפשר לחלוק על דעותיו אבל בבקשה עשה זאת בכבוד.
הוא בלי ספק גדול ממך וממני בחוכמה ובתורה, לא לכבודך להתבטא כך על ת"ח גם אם אתה חולק עליו מכל וכל.
יש דרכים לחלוק גם בלי לרדת לרמה הזאת.

קליט

New member
תודה רבה על דבריך

שי פירון הוא בעיני כמי שמכר את נשמתו לשטן שבכיף בא לו להביא לנו מלחמת אחים בקרוב, איך אפשר לעזור לו ?? . . רק אתיופים ונטולי גפיים יש לקרב ?? . . .

הוא לא מכר נשמתו

והביטוי הזה עדיף שלא להשתמש בו מכיון שהוא מגיע מדת אחרת.

הוא חולק עליך ועל רבים אחרים.
מותר לך לחלוק על דרכו בתוקף אבל מכאן ועד ההתבטאויות שאני רואה בפורומים ובתקשורת המרחק רב.

ומי אמר לך שהוא מקרב רק אתיופים?
תוריד את מפלס השנאה וההתלהמות, הרב שי פירון הוא יהודי כמוך, תלמיד חכם גדול יותר משנינו, מי שנתן לו סמיכה זה הרב אליהו זצ"ל.

יש כמה רבנים/צדיקים שהקדיחו את תבשילם

וזה שהוא קיבל בזמנו סמיכה לרבנות
לא מתיר לו הכול
וכיום שדעותיו רפורמיות/קונסרבטיביות תעודת ההסמכה אולי שווה לקנח את האף.

מה אתה יודע על דעותיו?

איך קבעת שהוא רפורמי?
אני מבין שאתה לא אוהב את העובדה שהוא רוצה שכולם, כולל חרדים יגויסו לצבא, אבל זה לא הופך אדם לרפורמי.

זה עושה אותו למי שמחזיק דעה שונה משלך.

דוגמאות לדעותיו של פירון ואם זה לדעתך

אורטודקסי אז יש לך כנראה חוסר בהבנת הנקרא או בהלכה.!

אז גם הרב בקשי דורון ח"ו רפורמי?

האם כל רבני ארה"ב הם רפורמים מכיון שהם משיאים גם אזרחית?
מה הקשר בין האפשרות שפקיד ירשום בני זוג לרפורמה?

ברצינות, הפכת את הרב שי פירון לאויב החרדים ועכשיו אתה ממציא המצאות וכנויים מכוערים.
עד שהוא לא נכנס לכנסת הוא היה בסדר, עכשיו כשהוא ברשימה של לפיד פתאום הוא רפורמי?

מה הקשר לרב בקשי דורון?

אתה מכיר אותו בכלל?אני למדתי אצלו ואומר לך תלמד ממנו איך הוא יחס דעתו לגדולים האחרים,וזו היא ממדת ענוונותו של הרב שאי אפשר לתאר.
הרב של לפיד מוציא את כל התיסכולים והדעות המשובשות בבית הכנסת החילוני(הכנסת).אם באמת היה מקנא קינאת ה'לא היה עושה לעצמו יחצנות בתיקשורת,אלא היה דואג להתייעץ עם גדולי הדור.אז אנא תבין בעצמך על מי אתה מגן.יכול להיות שבתור בן אדם הוא אדם טוב ובעל 'חסד',אך עד להשמיע עצמך בשם התורהנגד גדולי התורה.
דר'א לגבי שירת נשים הוא עדיין לא יודע אם ואם ואם,וממרות מעניינים כמו ישליך אדם עצמו לכיבשן האש ואל ילבין פני חברו,שירה בציבור התרעות נשים בחברת גברים,וכל זה בשם הדמוקרטיה,והתורה,לאנוס שומרי תורה לעבור עבירות,על שם הדמוקרטיה החד צדדית.
אז אנא.....

שוב טעית בדברי צדיק

לפני שהרב אמר את זה שמעתי זאת ממנו,ואכן יש.צדק בדביו,אך כיוון שחלקו עליו.הוא ירד מזה כדרכו בקודש ובמידותיו.אך עכשיו קם מחדש ניזכרות ומעלה זאת כמחוקק,וגע בעצמך שגם הרבנים המיזרחיסטים לא הסכימו עם הרב בקשי דורון וזה בשרירות ליבו הולך,ומי כן שמח אירגון דת מתקדמת שקופצים על כל ביטול דין ודת אמיתית להתיר את התאוות שלהם.ועל זה נאמר הלך וכ'ו

נכון שלא קראת את הקישור שהבאתי?

קרא אותו ותבין שטעית.

ואני אשאל אותך שאלה.

נניח שזוג חילונים רוצה להנשא.
הם אינם מכבדים באמת את הנישואים, הם אינם באמת חפצים בקידושין כדמו"י.
יש חשש גדול שאולי תקרה תקלה והאישה תנאף וח"ו יוולדו ממזרים.

הסיבה היחידה שהם נשאים כדמו"י היא החוק. כל מה שחשוב להם זה הרישום במשרד הפנים.
איזה ענין יש לנו להכריח אותם להנשא כדמו"י ולהתחיל להסתבך עם בעיות ניאוף וממזרות?

למעשה ידוע על רבנים שבכוונה דואגים שיהיה פגם בקידושין בדיוק בגלל הבעיות האלה.
כך בעצם הם הופכים את החתונה לאזרחית, את החופה לתפאורה חסרת משמעות ואת הרב לפקיד של משרד הפנים.
לא ברור לי איך זה יותר טוב מרישום אזרחי של זוגיות.

נצטט את הרב בקשי דורון: http://www.haaretz.co.il/misc/1.970938

בקשי-דורון הוסיף כי החובה להתחתן בנישואים דתיים מובילה דווקא לתוצאות שליליות מבחינת ההלכה עצמה, כיוון שהיא גורמת בעקיפין לריבוי מקרים של ניאופים וממזרויות. "צריך להכיר בכך שבחברה הישראלית שוררת היום אווירת מתירנות מינית. לא צריך לקדש בכוח בני זוג שלא רוצים להתקדש ולא מבינים את המשמעות של קידושין"

נישואין. גם אם הם פגומים

אינם בכלל "נישואים" אזרחיים
ואינני יכול לרדת לפרטים מסיבות מובנות
לגבי הרב בקשי דורון אינני סבור שכוונתו למה שמתכוון פירון
ולכן זה שונה.

יש לך מנהג מגונה לא לקרוא

וגרוע מכך, לא לענות לענין.

הבאתי ציטוט של הרב בקשי דורון אבל אתה ממשיך להתבצר ב"הוא לא אמר את זה" לאחר שהוא אמר דברים מאוד מפורשים ונימק אותם בצורה נאה.

שאלתי אותך איזה אינטרס יש לנו לכפות קידושין כדמו"י על חילונים שאינם מבינים או מכבדים את המושג?
איזה ענין יש להרבות ניאוף וממזרות?

האם אתה מסוגל להתיחס ברצינות לשאלה?

מאליו יובן

זכורני שקראתי על אשה שכתבה שהיא היתה ספרדיה ובכיתה של צורר הדת שי פירון היתה מופלת.
זה שיש לו תעודת רב ואכן הרב מרדכי אליהו זצ'ל הסמיך אותו,אין לי צל של ספק שאם היה הרב בחיים היה מעלים אותו עם איזה שם קודש שלא יזכר אפילו שמו בעולם.הר'אליהו זצ'ל אמר בזמנו ליקנות תפילין שלי,ואני יודע כיום שאני לא מתאים לכתוב אז אני לא כותב ואת שמו של הר' זצ'ל לא אכפיש.
וזה שהוא מתעטר באיצטלא דרבנן,למרות שאולי אכן יש לו ידיעות בתורה,אך ביראת שמים שווה לדירעון עולם.מי שיוצא נגד גדולי ישראל הגדולים בתורה והמוסכמים,בעלי היראת שמיים האמיתיים הוא אינו פושע שאין לו חלק לעולם הבא.
ד'א אם היה שואל אפילו את בניו של הר' זצ'ל היה מורה לו ששתיקה טובה לחכמים כ'ש לטיפשים

אתה אומר שהרב פירון הפלה נגד ספרדיות?

זה מאוד מענין במיוחד מכיון שאם תלך לישיבה שלו תראה שיש שם מכל העדות והצבעים.
בכל מקרה, תגיד לי את האמת, האם היית מעלה את השמועה הזאת אם הרב פירון היה מתבטא בצורה שנוחה לך?

הרי מדובר בתחמושת שאתה אוסף כדי להלחם בו, לא באמת בטיעון שאתה מאמין בו.

קצת מוזר לי שטענה כזאת עולה בפורום העולם החרדי.
יש לי גם קרובי משפחה ספרדים ואני יודע כמה היה קשה להם להכניס את הילדים שלהם לישיבות ובמיוחד לסמינרים נחשבים..

הייתי נזהר במקומך מלדבר בשמו של הרב אליהו זצ"ל במיוחד כשאתה עוסק בהוצאת שם רע.
נראה לי שהכותבים כאן לא מבינים שמדובר באיסור, שמרוב שהתרגלתם להוציא שם רע על רבנים נדמה לך שהדבר הפך לכם להיתר.

מאליו יובן

כניראה שתפסת בדברי דבר שמועה ותפסת גל.
את העיקר בדברי זנחת,ואכן כן תוקף דברי היו כנגדו שהוא מנצל את מעמדו נגד גדולי התורה,ועליו נאמר מה שכתבתי,ויותר מזה אגיד מה שהר' אליהו זצ'ל היה בוודאי מעלים אותו בשם קודש,כי הר' אליהו זצ'ל לא היה נותן לעולם לפגוע בעולם התורה,והכי מעניין שכל הניצים קמו לאחר פטירתו.
ובתור אחד שגדל בעולם של כיפות הסרוגות ,ועדין לומד איתם בחברותות,אומר לך בפירוש מה תהיה דעתו ומה דעתם.

אני לא הבנתי מה אתה אומר

אתה אומר שמי שחולק על הרבנים החרדים אין לו חלק לעולם הבא?

יש מספיק רבנים בישראל שחולקים על דרכם של החרדים.
העדה החרדית מצד אחד והכיפות הסרוגות מצד שני.

אני מנחש שלמדת פרק חלק ואתה יודע למי אין חלק לעולם הבא.
בוא ונאמר שהלואי שחלקי היה עם הרב פירון.

קרא כאן ותבין על מי כתבת שאין לו חלק לעולם הבא.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/670/610.html

שאלת יפה ואני יענה בס'ד

אכן כןחולק על רבנים חרדים,וכבר ראית שחולק על רבני המיזרחי.אתה צריך להבין ,אכן יכול להיות בהחלט שישנם דברים שהוא צודק,אך לא כל דבר אפשר להוציא אותו לציבור הרחב שישנם אנשים שתופסים את זה לרעות הדת.ודאי שישנם שיקולים הילכתיים,אך שוב בשביל זה יש גדולי דור גם בציבור החרדי ליטאי ספרדי אשכנזי חסידי ,ואפילו מיזרחיסטי,וההביטים שהוא אומר זקוקים לגדולי דור,לגזור גזירות כדי להפריש אדם מעבירה יותר קל אבל להקל,ולמסור דין ברבים כחוק מדיני זה אכן צריך כמה שימנו איתו.אך אדם ההולך בשרירות ליבו וקובע חוקים אשר יכולים לסבך עם שלם איני יודע מי שמו לזאת.ובמיוחד שהוא יוצא כמו חברו הטוב על החרדים והוא על הרבנים עליו נטמר הקדיח תבשילו.
ואין ראיה מזה שהוא בעל חסד גדול,ובשבילו חבל על דאבדין שבשביל כבוד מוכן לאבד כל מה שפעל.טין לי ספק שזה מראה על גדולה,אך שוב זה לא מתיר את השרץ

למעלה