שר החינוך שי פירון

ושוב, מדובר ברב, ראש ישיבה ות"ח

למה אתה דן אותו לכף חובה וטוען שהוא עושה לשם כבוד?
אולי הוא מסכים עם דעתו של הרב בקשי דורון פשוט כי זה נשמע לו נכון והגיוני?

אפשר לחלוק עליו ואפשר להסכים אבל בצורה מכובדת, זאת דרכה של תורה.

עם כל הכבוד מי

שמשמיע דעתו בכנסת ולא בישיבה,ולא רק משמיע דעתו אלא גם הוא הפוסק והמכריע והמחוקק,תבין בעצמך,וכבר אמרתי לך הר' בקשי אינו בא לכנסת עם הצעת חוק אלא עם קו מחשבה הלכתי,והוא השמיע את דבריו בציבור החרדי וכן במזרחי ואז ירד מזה כי התגובות של שני המגזרים.ונסג אחור,וזו גדולתו.(אני לא אומר לך שאין דברים בגו,ואפילו דעתי נוחה עם זה וכן עוד,אך מותנינו רחוקה מלהחליט נגד גדולים).
ובנוסף גם ישיבת הר המור אשר תורתם אומנותם,גם הם הצהירו של לפגוע בחרדים,אך זה איני יודע על מי סומך

אז אתה חושב שהוא טועה?

בודאי שאתה זכאי לחלוק עליו.
זה מה שיפה ביהדות, אין לנו ח"ו אפיפיור שלא מסוגל לטעות, אנחנו יכולים לחלוק אחד על השני.

מותר לחלוק כל עוד זה נעשה בכבוד ושפיטת כל יהודי לכף זכות,
במיוחד יהודי שידוע כשומר תורה ומצוות, ת"ח מרביץ תורה ברבים ובעל חסד גדול.

בודאי שהוא יכול לטעות ואפשר לחלוק עליו מכל וכל אבל צריך לעשות זאת כראוי.

אין בעיה לחלוק,אך הבעיה

שהוא לא פסק הוא הכריע,ולא רק הכריע גם מיישם מבלי להתחשב,ועוד קביעת חוק ציבורי.
אם היה לוקח עדים לא ראויים או היה עושה חתונה אפילו רפורמית אין לי בעיה ,אך שהוא יקבע את זה לדורות מי שמו,וכי הוא סנהדרין?
ישנם הרבה מחלוקות אפילו בתוך הציבור החרדי אבל עד לקבוע כחוק יש הבדל שמיים וארץ.
תחשוב בעצמך ותבין

מאליו יובן

כניראה שתפסת בדברי דבר שמועה ותפסת גל.
את העיקר בדברי זנחת,ואכן כן תוקף דברי היו כנגדו שהוא מנצל את מעמדו נגד גדולי התורה,ועליו נאמר מה שכתבתי,ויותר מזה אגיד מה שהר' אליהו זצ'ל היה בוודאי מעלים אותו בשם קודש,כי הר' אליהו זצ'ל לא היה נותן לעולם לפגוע בעולם התורה,והכי מעניין שכל הניצים קמו לאחר פטירתו.
ובתור אחד שגדל בעולם של כיפות הסרוגות ,ועדין לומד איתם בחברותות,אומר לך בפירוש מה תהיה דעתו ומה דעתם.

גם אפליה וגם סרוב של האולפנה להציג את רשימות

התלמידות מהשנים שפירון ניהל בכדי להוכיח את ההפך

אני לא מבין למה זה רלבנטי

לנושא. מילא שלא כתוב בקישור מה שכתבת אלא גם ובעיקר ההיפך, אלא שגם לא ראיתי בהסטוריה של הפורום ביקורת ממך על האדמו"ר מסלונים למשל במקרה המגמות הנפרדות בעמנואל או ביקורת על מדיניות הקבלה המפלה של סמינרים ובית יעקב.
אין לי אלא להבין שאתה מחפש מתחת לאדמה שמועות כדי להוציא שם רע על הרב פירון.

אני מבין שדיני שמירת הלשון אינם חשובים כשמדובר ברב עם כיפה סרוגה על ראשו.
האם כבודו בוחר את ההלכה לפי נוחותו?

אני מעולם לא העברתי ביקורת על האדמור מסלונים

וזו השמצה ואם מישהו מנסה להתנגח זה אולי אתה ובאם זה ימשך תתקל בחוסר תגובה מצדי.!

זאת בדיוק טענתי

הרי בעמנואל היו טענות הרבה יותר קשות לאפליה ואתה שתקת.
מכאן אני חייב להבין שאתה נתלה בטענה הזאת כדי לתקוף את הרב פירון ולא באמת כי הנושא חשוב לך.

אתה מחפש הוצאת שם רע על רב ומפרסם אותו רק מכיון שהוא במחנה מנוגד לך.

למה הדבר דומה? ח"ו אם היתה מחלוקת בין רבנים ורב אחד, במקום לומר שהאחר טועה ולהוכיח את טעותו, מחפש רכילות על הרב האחר ומפיץ אותה.
לא כך נוהגים!

בעמנואל לא היתה אפליה ולא צל של אפליה

ההפך הוא הנכון
והאנשים קונים את הלוקשים של התשקורת
ואם תרצה לדעעת למה תעקוב על מה שכתבבתי ותראה הסבר מצוין
ולא תחזור לפה שוב

קליט

New member
אתה לא מבין שמלחמת אחים זו סכנה אפשרית ?

יש לי חדשות בשבילך, אני חייב להגיד לך שאני לא שונא אף אחד מישראל, אני מחבב אותך ואת שי פירון ואת כולם, (יש אנשים שאני פחות מסמפט, כי אני לא הכי מתחבר עם ההופעה שלהם) שי פירון טעה בגדול, מסכן, והוא עתיד ליתן את הדין שהתחבר למפלגת השנאה שמתמקדת בעצמות היבשות שהחרדים מקבלים מהמדינה וכו` . זה בולט הרי לעין שמפלגת יש עתיד ומר בנט נפתלי חרטו על דיגלם מלחמה וכפיה חילונית ~ והיא לא תיצלח, כאשר יענו אותו ~ כן ירבה וכן יפרוץ

מה אתה עושה כדי למנוע את המלחמה?

מה אתה עושה כדי לצמצם את שנאת החינם?

אני מנסה לגרום לאנשים להתבטא בצורה עדינה יותר, להתלהם פחות, לנסות לשכנע את מי שעומד מולם ולא את עצמם.
אני רואה בכאב רב את השנאה, את ההתלהמות, את ההסתה משני הצדדים ומנסה לשפוך קצת מים על הלהבות.

איפה אתה בסיפור?
האם אתה מנסה להוסיף שמן למדורה או מים?

קליט

New member
אתה נשמע מישהו מהאו"ם

מישהו שלא מבין מה שקורא כאן, ואתה עוד משתמש במילים אמריקאיות נהדרות של ""הסתה משני הצדדים"" יש בתיקשורת חופש השיסוי נגד החרדים, מפלגת לפיד מנסים להשפיע את דעתם על החרדים בכוח הזרוע, - החרדים לא לומדים ליב"ה ? . . . לא נממן לילדים שלהם שקל ! . הם לא מתבוללים מספיק בצבא ? . . נכריח אותם לעשות זאת ולהשתמד ! . הגישה הזאת היא הרסנית, מדובר בכפיה חילונית שרק תגרום לחרדים להתבצר בעמדותיהם . לא טובת החרדים עומדת לנגד עיניהם ! . הם מונעים משנאה עוורת שמשבשת להם את הדעת . הרי ~~~ ודאי שאפשר להתקדם יפה בהדברות הדדית ! . החרדים משתוקקים לעבוד ! . תביא עבודה ! . תן להם לעבוד במשרדי ממשלה ! . ~ לא ! . במשרדי הממשלה יש העדפה מתקנת רק לערבים ולאתיופים ! . ע"י הידברות צעדנו כברת דרך חשובה/חשוכה בעקבות חוק טל . . . ידידי, כל אחד נמצא בקנוכיה שלו, וכל אחד מתבטא קצת בקיצוניות במקרה שהוא מרגיש נפגע . מר שי פירון וחבר מרעיו עושים דברים שלא יעשו, זה לא עוזר בגרוש לקדם כאן את השלום, זה עוזר יפה יפה לקדם את המטרה שלהם וזה ; להכות בחרדים . הכה בחרדים והצלת את המדינה . .

אני יהודי

ויש הסתה קשה משני הצדדים.
מול השנאה החילונית לחרדים והתבטאויות נוראות נגד חרדים אני רואה גם את ההיפך.
אני רואה התבטאויות מהצד החרדי שעדיף שלא היו נאמרות.

אתה מעלה נקודות חשובות וכואבות אבל הדרך לפעול היא לא דרך התלהמות אלא דרך ישוב הדעת וכיבוי הלהבות.
כאש מתחילה לבעור אפשר להכנס להסטריה ולגרום נזק או לנסות לעצור ולהירגע ולראות איך מכבים את האש.

מי שמתבטא בקיצוניות הוא שוטה שבמקום לכבות את האש רק מלבה אותה.
אנחנו חיים בזמן לא פשוט, יש בעירה, כל יהודי צריך לחשוב איך לכבות אותה גם ובעיקר אם כואב לו.

קליט

New member
אוקי, אותי שכנעת

כמה שאני בורר כל מילה - אמשיך לחשוב ולשקול האם לפיד הוא בבחינת פרעה הרשע , או תינוק שנשבא , או טועה בדרך , או אולי יש לו רק דיעה אחרת , או סתם טמבל ? . . . לי נראה שההתלהמות של פשוטי עם -אפשר להבין אותה , ההסתה השיסוי והעלילות בתקשורת היא פשע

להגיד שטופת חטאים זה הכללה והקצנה

יש ביניהם צדיקים הבעיה שלי איתם זה הריקוד על שתי החתונות דת התורה ודת המדינה
ולעיתים נמצאים הם פוסים על שתי הסעיפים ולעיתים הם קרחים מכאן ומכאן.

למעלה