"שר הטבעות" - אכזבה מרה

"שר הטבעות" - אכזבה מרה

אמש צפיתי סוף סוף בסרט. בעוד ששותפי לפשע יצא שבע רצון ואף נלהב, אני לא יכולה שלא לחוש אכזבה מרה. על מה היה כל הרעש לעזאזל? אז מה היה לנו? שלוש שעות (!!!) של אפקטים מיוחדים - את אלה אפשר למצוא בכמה משחקי קווסטים. אני בטח שלא אלך לקולנוע כדי לצפות בפלאי הטכנולוגיה. אה, כן, והיה גם נוף נהדר. נו, טוף, בשביל זה יש את הנשיונל ג´יאוגרפיק. אבל יותר מכל, הסרט הזה חסר נשמה. המשחק של מרבית הקאסט היה חלול ונוסחאתי, רחוק מלרגש באמת, והוא הותיר אותי כצופה מנוכרת לחלויטן ממה שיכול היה להיות חוויה אמוציונלית. הרי לסיפור עצמו יש פוטנציאל אדיר, אך הוא נותר ברובו בלתי ממומש. מה שהסרט כן הצליח לעשות הוא להרוס את חווית הקריאה בספריו של טולקין, שהרי מעתה ואילך ייכפו על הקורא דימויים מסויימים, וחבל. הצופה הזו, בכל אופן, יצאה בלתי מסופקת בעליל. סוזן

רוהאנדה

New member
כמו בכל חיקוי עלוב של דמיון אמיתי

אני מאד לא מופתעת מהביקורת הגרועה. ספרים, תפקידם לעורר את הדמיון וכושר הביטוי של האדם, בעוד הסרטים, מנוונים את החלק הזה (ועוד יותר מרק זה). בנוסף קיים חילול הקודש - סרטים על פי ספרים, שתולעת ספרים אמיתית לעולם לא תסבול, וכמובן כמו שהוזכר כבר, מי שעוד לא קרא את הספר יתקשה להנות ממנו ע"י דמיונו האישי וכן יהרס כל אפקט המתח. מאחר שעוד לא קראתי (בעווני הרב) את הטרילוגיה המהוללת, ולאחר הביקורת ששמעתי גם מאחרים (ודומה לה נתתי לסרט הארי פוטר) אמשיך להתרחק מהמסכים לפחות עד שאקרא את הספר. תודה על האזהרה.

דרגורן

New member
רק רגע! אם כל הכבוד לטרילוגיית שר"ה

אני רוצה לציין מספר דברים: 1. הספרים היו ארוכים ומשעמממממים! כל תמונה יפה של נוף בסרט הפכה לשלושה עמודים שמתארים את הגוון הירוק של העץ החום! 2. יש סרטים נהדרים שנעשו לפי ספרים - דוגמת "הנסיכה הקסומה", "לילות ערב" (של HallMark) ועוד 3. סרט הוא לא בהכרח "חיקוי עלוב של דמיון אמיתי" יש סרטים כגון "ווילו והנסיכה" שלאחר שראיתי אותו (500 פעם!) תמיד גורם לי לדמיין על המשך הרפתקאותיו של ווילו...

דרגורן

New member
תיקון ../images/Emo3.gif כל 5 עמודים של הספר הפכו

לחמש דקות נהדרות ויזואלית שבסרט!

רוהאנדה

New member
יש יוצאי דופן

אבל אם הספר הוא כל כך טוב כמו שכולם אומרים ולקורא יש דמיון בריא אז הסרט לעולם לא יהיה ברמה של הספר. יכול להיות שהסרט יהיה נהדר אבל אם כך אז הספר יהיה טוב פי כמה. ובטוח תסכים איתי שלקרוא ספר לאחר שראית את הסרט זה שחזור של הסרט עם תוספות כי המקום הדמויות הפרטים וגם הנוף יעלו אוטומטית מול עיניך וכל שנשאר לך לעשות הוא לדמיין אותם במצב שונה בהתאם לסצנה. בנוסף קיים ההיבט של העומק - כמו בהארי פוטר למשל - העלימו כל רגש והתפתחות משמעותיים שקרו לו, זה הזכיר יותר סרט טוב לילדים מאשר יצירה ספרותית טובה.הסרט היה טוב אבל לעומת הספר... טוב הבנת את העיקרון.

דרגורן

New member
המממ... לי זה לא קורה, ../images/Emo2.gif

לא משנה העובדה שראיתי את הארי פוטר, עדיין כאשר אני קורא את הספר אני מדמיין אותו כמו קודם! מה כן? הסרט יכול לפעמים לעזור לדמיון ואם ניקח את הדוגמא לעיל: צפרדע השוקולד ומשחק הקווידיץ היו סצינות שרק עזרו לדמיוני הקודח
חוץ מזה, ליצירות שאני מגדיר כמופת עוד לא עשו עיבודים קולנועיים כך שיתכן ודעתי תשתנה....

דרגורן

New member
אוהו... זה סיפור בעייתי! ../images/Emo3.gif

כי כל כמה זמן יצירות המופת שלי משתנות... אני נורא אהבתי את הסיפור שאינו נגמר ואת נרניה, והייתי קורא להם יצירות מופת, אבל כיום אני לא חושב שהם יצירות מופת (ספרי טובים ואפילו מעולים, אבל לא יצירות מופת...) וכן הלאה והלאה... כיום יצירת המופת שלי זה סיפור שלא נכתב באף ספר, (וחבל על זה נורא
), וזה עלילה מדהימה שנכון להיום אני ממתין בקוצר רוח לסופה והיא במשחקים: Legacy of Kain - Blood Omen Legacy of Kain - Soul Reaver Legacy of Kain - Soul Reaver 2 עזרתי להשביע את סקרנותך?

Ergil

New member
ואם כבר,

אני חושב שמFallout וFallout 2 אפשר לעשות סרטים נהדרים. אלה משחקי תפקידים בעולם אחרי מלחמה גרעינית.

דרגורן

New member
צודק בהחלט!

רק ששכחת את FallOut Tactics! אבל לגבי Legacy of Kain הסיפור הוא הרבה הרבה יותר טוב מ-FallOut! מדובר פה על סיפור שבו אתה משחק ערפד (ובשני המשחקים הבאים אתה משחק ערפד אחר)... אם אתה/אתם מעוניינים, יש לי תקציר של הסיפור (ולמען האמת אני גם מנסה לכתוב אותו בתור סיפור...)

Ergil

New member
הממממ

קראתי הרבה ביקורות עויינות בקשר לFallout Tactics ובגללן(ובגלל גרעון בתקציב) לא קניתי אותו, אבל ראיתי אותו אצל חבר ואין שם זכר ל"תפקידים", אתה פשוט משתובב ויורה באנשים. אני אשמח לראות תקציר של הסיפור.

דרגורן

New member
תפקידים? מצ"ב ביקורת שהייתה ב-YNET

(אומנם הביקורת לא שלי אבל היא די זהה למה שאני הייתי כותב....) לגבי עלילת Legacy of Kain היא בקובץ המצורף...

Ergil

New member
מציע לך

להיכנס ללינק המצורף ולשאול אנשים מה דעתם על Fallout Tactics. כשאמרתי "ביקורות" התכוונתי לביקורות של גיימרים שאני מכיר, לא של עיתונים שעלולים להיות או לא להיות משוחדים.

דרגורן

New member
אחי, אני שיחקתי במשחק בעצמי

וגם חברים שלי שיש להם את FallOut אחד ושתיים. כמו כן הכתבות במדור המשחקים של YNET נכתבות ע"י גיימרים! (אני יודע כי אני אחד מהם.... ואני מכיר את רוב השאר...) אני לא יודע אם תאהב אותו או לא, אני רק יודע שאני אהבתי אותו....

Ergil

New member
המממממ

אולי אני אקנה אותו בכל זאת. מתישהו. בקשר לLegacy of Kain, זה נשמע הרבה יותר כמו משחק בסגנון של Diablo או Baldur´s Gate מאשר משחק תפקידים אמיתי.

דרגורן

New member
טוב, המשחק הוא לא Role Playing!

המשחק הראשון היה משחק ששילב חידות עם קצת Arcade. שני המשחקים הבאים הם מגוף שלישי (בסיגנון Oni או Tomb Raider רק הרבה יותר טוב!). למה אתה נעול על משחק תפקידים "אמיתי"?

Ergil

New member
אני פשוט

לא אוהב משחקים שבהם לוחצים עם העכבר על המפלצת והיא מתה.

דרגורן

New member
אז כל המשחקים הנ"ל עונים על הדרישה!

1. FallOut - עונה בקלות 2. Blood Omen - למרות שזה לא משחק תפקידים, הקרבות הם לא יותר מתוחכמים מדיאבלו. 3. Soul Reaver - קרבות שכוללים: חסימות, התחמקויות ועוד... שלושת הנ"ל הם לא Hack and Slash כמו דיאבלו!

למעלה