שר המשפטים, יחד עם אסיר משוחרר

טשאפק

New member
שר המשפטים, יחד עם אסיר משוחרר

רוקמים מהלך לקנות את יהדות התורה ע"י הגדלת קיצבאות הילדים בדלת האחורית. מה נגיד?

bhnadav

New member
זה מה שקורה,

כשגם 6 מנדטים יכולים להכריע בשביל מדינה שלמה - אם תהיה לה ממשלה או לא תהיה לה. עד שלא ישנו את שיטת הבחירות, נמשיך לראות כאן ממשלות שלא יכולות לשלוט. כשהם רוצות לשלוט - הם חייבות להיגרר להסכמים כדוגמת אלה שראינו כעת ואז באות תקיפות כמו אלה שלך והאמת שבצדק
אתמול חשבתי לעצמי - 29 מנדטים זה אומר אפילו פחות מחצי קואליציה. עלתה במוחי המחשבה - מה אם אהוד אולמרט היה אומר לנשיא שהוא פשוט לא מסוגל להקים קואליציה שתחזיק כאן מעמד ושתוכל לשלוט בצורה סבירה ובמשך זמן סביר. שהוא לא יכול לקחת תחת אחריותו קואליציה רעועה שמפלגת השלטון בה לא מרכיבה אפילו מחצית ממנה. איך אפשר לתכנן בצורה כזו תוכניות רב שנתיות? איך אפשר שלא להיגרר להסכמי כניעה שונים? וכשאין הסכמי כניעה, כמו אצל ברק לדוגמא שהכניס את ש"ס בשן ועין, זה מתנקם בך ברגע שצצים נושאים שיכולים להפיל את הקואליציה - ואז מפלגות כאלה מתנדבות לעוף ולהפיל. זה לא מצב נורמלי, חבר'ה. הוא לא היה עושה זאת, זה ברור, אבל אני שמח שהמחשבה עלתה בפניי.

ונניח שהיה עושה זאת... זה היה עוזר?

אז היו שוב בחירות (או שפרץ היה מקים קואליציה עם הימין, לא יותר יציבה ומאריכת ימים מהקואליציה של אולמרט), וכספי הציבור היו שוב מתבזבזים לריק על תשדירי בחירות עקרים ועל בחירות שלא היו מביאות לקואליציה יציבה יותר. נדמה לי שקדימה הבטיחה (עוד בתקופת שרון) לפעול לשינוי שיטת הממשל. מה קרה עם זה? אפילו במצע זה לא הופיע. בהסכמים הקואליציוניים ובקווי היסוד של הממשלה ודאי שזה לא הופיע. כל מה שמופיע הוא שינוי אחוז החסימה בעוד חצי אחוז (לעג לרש). גם הויתור המהיר של אולמרט ושל קדימה על רייכמן (שעסק ועוסק רבות בתחום זה) מעידים על כוונותיהם (או יותר נכון אי-כוונותיהם). אם באמת הייתה כוונה רצינית לעשות משהו בנידון, היו מפעילים על רייכמן לחצים כבדים להתמנות כשר המשפטים או כיו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת, במטרה ברורה לשנות את שיטת המשטר, ולא מוותרים עליו כל כך בקלות. זה לא מצב נורמלי? שקדימה תקיים את הבטחתה מתקופת שרון - לשנות את שיטת המשטר, או לפחות לשנות באופן מהותי את שיטת הבחירות. אבל יש לי יסוד להניח שזה יקרה יום אחד אחרי שבעיית מנועי החיתון תיפתר ולא לפני כן...

הפעם אני כבר לא מבין בכלל את ההסבר

שלך. הרי יש כבר קואליציה וממשלה. ששת המנדטים של יהדות התורה יכולים מקסימום להרחיב את הקואליציה, שכבר ממילא קיימת גם בלעדיהם. הם לא יכריעו אם תהיה ממשלה או לא תהיה. מלבד זאת, שקיימים עוד חמישה מנדטים המחכים בתור ומחירם נמוך בהרבה מזה של ששת המנדטים הללו. מה עדיף לצרף קודם? את חמשת "הזולים" (גם כדי להורי את מחיר השישה) או את "ששת" היקרים? מה שקורה כעת עם יהדות התורה, זה פשוט המשך ההתנהלות של אולמרט שבויתור הארעי על יהדות התורה העלה את מחירה של ש"ס, נתן ליהדות התורה להתחפר ולהתבצר בעמדותיהם, במקום ללכת לקראתם כשגישתם עוד הייתה חיובית ולא מרירה, מקדים אותם על פני מרצ ושוב מעלה את מחירם - וזו התוצאה. עבודה יקרה, ש"ס יקרה, ויהדות התורה עוד יותר יקרה. מרוב משחקי "הקואליציה הגדולה" שלו, אולמרט ברוב כשרונו, הצליח להשיג את שותפותיו לקואליציה במחירים הגבוהים ביותר וכך הוא עושה גם כשמדובר בצירוף לקואליציה שכבר קיימת. כנראה שבעסקי נדל"ן אולמרט מצליח יותר מאשר בעסקות קואליציוניות. אולי היה עדיף לו היה סוכן נדל"ן ולא ראש ממשלה.

bhnadav

New member
בוודאי שזה מכריע.

אם זה לא היה מכריע, קדימה לא הייתה כה לחוצה לצרף את יהדות התורה לקואליציה. היא יודעת שלא יארך הזמן שש"ס תישאר לבדה בקואליציה, זו פוגע בה גם מבחינת ציבור מצביעיה, שמבינים היום בצורה משמעותית הרבה יותר כמה שהם לא השיגו כלום בכל הקשור לקצבאות. אם יהדות התורה הייתה נשארת בחוץ על הנושא הזה (ואולי גם על נושא פסולי החיתון), ש"ס לא הייתה יכולה להישאר בה לאורך זמן. ובאשר לשינוי שיטת המשטר - זה נראה לך אפשרי היום? אילו מפלגות יתמכו במהלך הזה? אם קדימה הייתה מקבלת 40 מנדטים והעבודה 20-30, לא הייתה כל בעייה. אבל כיום? הלוואי. קדימה אכן שמה לה למטרה לשנות את שיטת המשטר ואני בטוח שאנשים כמו אביגדור יצחקי עדיין מעוניינים לבצע הזאת, ואולי לא עדיין - אלא במיוחד לאחר מה שראינו במערכת הבחירות הזו. אני בטוח שאם זה יהיה אפשרי הם יעשו זאת, אבל לצערי אני בספק.

יהדות התורה - 6 מרצ - 5

יהדות התורה - מתנגדת להתכנסות (הנושא החשוב ביותר לקדימה ולראשה בקדנציה הנוכחית) מרצ - תומכת בטוחה בהתכנסות. תביעותיה הכלכליות של יהדות התורה גבוהות בהרבה מאלה של מרצ. אז מדוע אולמרט בכל זאת מעדיף את יהדות התורה? בגלל ש"ס? זו בדיוק הטעות הנוראית של אולמרט - מרגע שהתברר שישראל ביתנו לא תצטרף, אולמרט היה צריך לצרף קודם כל את מרצ ויהדות התורה (יחד קואליציה של 66 מנדטים) ורק לאחר מכן לצרף את ש"ס במחירים יותר נמוכים. אבל במקום זאת, אולמרט עושה את כל השגיאות האפשריות. הוא העלה את מחירה של ש"ס וכעת במקום לצרף קודם את מרצ, הוא גם מעלה את מחירה של יהדות התורה. אם מרצ הייתה רוצה לנהוג בחוכמה, היא הייתה מודיעה לקדימה שהמחירים הללו שקדימה משלמת הן לש"ס והן ליהדות התורה אינם מקובלים עליה, והיא לא מוכנה להיכנס לקואליציה עם קווים כאלה, וכן שתמיכתה בהתכנסות אינה מובטחת מהאופוזיציה. אז אולמרט היה רץ אחריה (ביודעו שללא מרצ אין התכנסות) אבל ביילין הוא עסקן פוליטי לא קטן מאולמרט ועבור פינוי התנחלויות יהיה מוכן למכור גם את אמא שלו ולכן מרצ אינה נוהגת כך ותהיה מוכנה לכל מכירת חיסול שאולמרט יבצע מול ש"ס ויהדות התורה. על ההסכמה של מפלגת העבודה לכל הדברים הללו אני כבר לא מדבר בכלל. כבר כעת אפשר לראות את הנתיב בו תצעד קואליציית אולמרט - סופה לא יהיה שונה מסופה של קואליציית ברק, שנהג בצורה מאוד מאוד דומה.

טשאפק

New member
אם יהדות התורה גם היא נגד

ההתכרבלות, אז בכלל הסיפור הזה מטורף. המחיר שקנו את ש"ס עוד נסבל, כי נשמר העיקרון שקיצבאות הילדים יושוו בעתיד והתיקון בקיצבאות חל רק על ילדים שנולדו לפני 2003. לעומת זאת את יהדות התורה קונים במחיר כבד, וטריק מטופש, די אופייני לחיים רמון, מציגים את קיצבאות הילדים כתשלומי רווחה למשפחות נזקקות. במציאות הקיצבאות יועברו לכל משפחה עם חמישה ילדים ויותר. בנוסף - רק לי מפריע שיתוף הפעולה ההדוק והחברי בין שר המשפטים לבין אסיר לשעבר שהורשע בקבלת שוחד?

תקשיב לח"כ פורוש ותראה שגם יהדות

התורה נגד. ולגבי שאלתך, שיתוף הפעולה בין רמון לאריה דרעי (חברים טובים מאוד מימים ימימה, עוד מימי "התרגיל המסריח", ממשלת רבין וקואליציית ברק המפוקפקת) הוא peanuts לעומת הסרחון הכולל העולה מהממשלה. גם אם נניח שיואב יצחק מפריז ומנהל מסע הכפשה ממוקד, מספיק לראות את התנהלותו של אולמרט בנושא "פעוט" כמו ייקור מחירי הלחם, כמו גנב בלילה, כדי לדעת מה מאפיין את הממשלה. כשהכל מסביב מסריח, שיתוף פעולה חברמני בין רמון לדרעי הוא רק עוד אנקדוטה קטנה. רמון לא פעל מטעם עצמו. אולמרט רוצה קואליציה גדולה ורמון פועל בשליחותו.

עוד קצת על התנהלות קדימה...

"...ל"משא ומתן שמנהלת" מרצ עם קדימה. צריך הרבה איפוק כדי לשמוע את ההסברים של ח"כ רן כהן, העומד בראש צוות המו"מ, ולא להתפוצץ מצחוק. "קדימה עושה מכם סמרטוט", אמר מישהו בשבוע שעבר לכהן. "הם קובעים איתכם שיחת טלפון כדי לקבוע שיחת טלפון בה ייקבע אם ומתי תפגשו". כהן נעלב. "מה פתאום צחוק", הוא השיב למלעיזים. "הם רציניים". השבוע, ביום שני, הוא כבר נשמע אחרת לגמרי. למעשה, הוא כבר לא נשמע. "לא אנחנו הסמרטוטים", ניסה כהן להסביר, "זה רק הם שהופכים אותנו לכאלה"." ולאמינות הסכמי הקואליציה: "...לח"כ אפרים סנה. יו"ר סיעת העבודה, שהפך במהלך המשא ומתן הקואליציוני, כמעט בלי תחרות, לסגן שר הביטחון האולטימטיבי. נראה שלא יעברו יותר מדי שבועות, והוא ינחת במשרד הביטחון בקרייה. הפיאסקו סביב ביטול סגני השרים השאיר אותו בינתיים מחוץ לתמונה הביטחונית, אבל סנה בטוח במאה אחוז שהוא בדרך הנכונה. זה לא שיש לו הסכם חשאי חתום ביד לגבי המשך הדרך, אבל היו מי שראו את סנה קורץ כשהוא מדבר על מינוי לסגן שר הביטחון." ולעתידה של קדימה: "...לעתידה של קדימה. אף אחד לא באמת יודע מה יהיה עתידה של המפלגה הזאת, אבל לקורא אולמרט כדאי להקשיב לקולות שבוקעים מגרונותיהם של שני אנשים המקורבים מאוד לשמעון פרס. שני האישים, אנשי מפלגת העבודה בעברם, הבהירו השבוע בשיחות סגורות, כי למרות המעבר עם פרס לקדימה, רגע אחרי שפרס יוצא מהמשחק הפוליטי - הדרך חזרה למפלגת העבודה תהיה קצרה מאוד. "מעולם לא עזבתי את מפלגת העבודה", אמר אחד מהם. "לא הייתי רגע אחד בקדימה". ואילו השני רק הנהן ואמר: "כן, אחרי שמעון, אני בטח אחזור לעבודה"."

טשאפק

New member
אורח חיים צודק

יהדות התורה חיונית, אולי, כדי לבצע התנתקות-התכנסות-התכרבלות ב"רוב יהודי". אז שיבצעו ברוב לא-יהודי, או שלא יבצעו אפילו, עד שלא יקבלו מנדט מובהק מן העם. ובכל אופן, כרגע יש ממשלה, קואליציה של 67 ח"כים כמדומני, וההתכנסות לא עומדת על הפרק בטווח המיידי. אין שום סיבה שש"ס תעזוב, היא קיבלה את שלה. שינוי שיטת הממשל - שכח מזה. זה בטח לא יקרה עם החרדים בממשלה.

bhnadav

New member
אתם חכמים גדולים,

אבל אם קדימה לחוצה כן להגיע להסכם עם יהדות התורה על הצטרפותה לקואליציה ואם במהדורות החדשות מזכירים את הסיבות שהזכרתי (מידע ממשי לגבי כך שש"ס לא תאריך ימים בקואליציה כמפלגה החרדית היחידה, ללא יהדות התורה - וזה בהחלט נכון והגיוני), אז כנראה שיש אמת בדבר.

וכיצד צירוף יהדות התורה עוזר

ליציבות הקואליציה? האם יהדות התורה הביעה הסכמה לגבות את מדיניותו של אולמרט בתחום המדיני? האם צירוף יהדות התורה באמת יחזיק את ש"ס ברגע האמת של תכנית ההתכנסות? משחן אחד בשבת, והופ יהדות התורה באופוזיציה. תשאל את אהוד ברק. אהוד אומרט מבצע מכירה כללית לש"ס וליהדות התורה ללא קבלת שום תמורה ממשית. לפחות אם ויתוריו היו ביחס לתמורה שהוא מקבל. אבל לא. העיקר קואליציה בכל מחיר. ועוד עם אחיזות עיניים - במקום הגדלת קצבאות הילדים ממציאים משהו חדש. על מנת לכסות על גודלה האינפלציוני של הממשלה כאילו מבטלים את סגני השרים. על מנת לזכות בש"ס בכל מקרה אבל כדיי שלא ממש יראה שבעצם היא לא תורמת דבר להתכנסות, ממציאים איזה מכתב פטור נלווה. קואליציית ישראבלוף.

mean girl 16

New member
יותר סביר לבנות על ש"ס בתחום המדיני

הרבה יותר סביר להניח שש"ס תשאר בקואליציה ותחזיק אותה בעת ההתכנסות, מאשר שיהדות התורה יעשו כן.

ברגע האמת על שתיהן אי אפשר לסמוך

אבל אם ניקח את ההינתקות כדוגמא - ש"ס הייתה באופוזיציה, יהדות התורה דווקא הייתה בקואליציית ההינתקות.

bhnadav

New member
../images/Emo45.gif

אני הייתי סומך יותר על יהדות התורה בכל הקשור להתכנסות, מעבר לכך שצריך לחכות להחלטת הרב עובדיה, שאליו בטח יעלו מיני מומחי ביטחון ופוליטיקאים משני הצדדים כפי שקורה תמיד.

אז מדוע אולמרט העדיף את ש"ס לפני

יהדות התורה ומרצ? איתן הייתה לו היום קואליציה בגודל כמעט זהה לזו שיש לו היום (66 מנדטים לעומת 67). ואם היה מצרף אותן קודם, היה זוכה בש"ס הרעבה לשלטון במחיר מופחת בהרבה. אתה רק מחזק את טענותי כלפי אולמרט.

bhnadav

New member
אתה מעלה דבר נכון ../images/Emo45.gif

מה שמוביל אותי למחשבה שהסיפור של ש"ס היה קשור הרבה יותר למשולש קדימה-ש"ס-ליברמן הרבה יותר מלקשר עם יהדות התורה. אולמרט היה לחוץ להכניס אחת מ-2 המפלגות האלה, וכשראה שליברמן לא נחוש יותר להיכנס לקואליציה במצב בו הוא לא מקבל את התיק לביטחון הפנים, הוא החליט להסתער על ש"ס ולהכניס אותה בכל מקרה. במחשבה לאחור - יכול להיות שאם לא היה לו הלחץ לסיים להרכיב את הקואליציה כה מוקדם, יום אחרי יום העצמאות, היה צריך לבחון גם את הסיפור עם מרצ ויהדות התורה, כשאסור לשכוח שני דברים - א. המו"מ עם מרצ נפתח באופן עקרוני רק כאשר התברר סופית שליברמן לא נכנס, וזה לא היה לפני ההשבעה; ב. אנו רואים היום שהיה פשוט הרבה יותר להכניס את ש"ס מאשר את יהדות התורה העקשנית;

יהדות התורה נהייתה עקשנית בגלל

ההתחנפות של קדימה לש"ס ובגלל מה שראתה כבגידה מצד ש"ס. אולמרט פשוט נהג כטירון במו"מ הקואליציוני, גם בהסכמתו למספר השרים של מפלגת העבודה שהביאה אחר כך לצעד המגוחך והפאתטי של ויתור טוטאלי על סגני שרים. הוא ניסה לעשות הפרד ומשול מכל הכיוונים: עבודה - ישראל ביתנו, ישראל ביתנו - ש"ס, ש"ס - יהדות התורה, מרצ - ישראל ביתנו, ויצא מופסד מכל הכיוונים.

למעלה