ששאוש"ק וסיום מלחמת השושנים

Envinyatar

New member
ששאוש"ק וסיום מלחמת השושנים

ידוע לכולם, שמרטין בנה במידה רבה את האפוס שלו (בעיקר בהתחלה), על בסיס מלחמת השושנים. מאידך גיסא, נראה שבסוף סופת החרבות, מרבית "התחמושת ההיסטורית" שלו כבר נוצלה כמעט עד תום. מה שמעניין הוא, כי (אם אני לא טועה), בסוף מלחמת השושנים האמיתית, נדמה לי שנקשר קשר נישואין בין יורק ללנקסטר (מה שנותר מהם) שממנו יצאה שושלת חדשה. האם לדעתכם יש סיכוי לזיווג כזה בין סטארק ללאניסטר? ואם כן, בין אלו דמויות? לדוגמא: עם מירסלה תתאלמן מארוסה הנוכחי (סה"כ, זו דורן), מה דעתכם על זיווג עתידי בינה לבין בראן?

אז בעצם אתה אומר ש

סטארק יתאחד עם לאניסטר לגירוש דאינריז מווסטרוז? אני הייתי דווקא חושב על מירסלה וריקון, או אריה וטומן. למרות שאני מקווה שלא.

יכול להיות...אבל לא נראה לי...

אני הרי זה שהציע לך את הרעיון הזה...
אבל כשאני חושב על זה שוב זה נראה לי קצת לא הגיוני, כי אני לא רואה דרך שבראן יפגוש את מירסלה- הוא מעבר לחומה והיא בדורן. אבל יש לי רעיון אחר בעניין: מה עם סאנסה וטיריון? הרי הם כבר נשואים בעצם...נכון שאלה היו נישואין כפויים ואומללים שלא מומשו אפילו, אבל אולי אחרי שיעברו חמש שנים ויותר והם ייפגשו שוב, הם יתאהבו ויחזרו זה לזו. כבר בסוף סופת החרבות היא מעדיפה להישאר נשואה לטיריון מאשר להינשא לרוברט. אני יודע שזה קלוש, אבל התחושה הזו יכולה להתעצם... אני בטוח שמרטין לא השיא אותם סתם, וגם לא סתם הוא השאיר את הנישואין הללו בתוקף, לפחות פורמאלית. ייתכן שתהיה לזה חשיבות בהמשך.

Arya Stark

New member
יכול להיות, אבל

קשה לי לראות אותם נפגשים ומתאהבים (לפחות מצידה של סאנסה) והנישואין שלהם לא ישארו תקפים לעוד הרבה זמן, הם לא מימשו את הנישואין האלה ועכשיו כשטיריון עזב את ווסטרוז אז בכלל לא תיהיה בעיה לבטל אותם בקשר לבראן ומירסלה - הסיכויים שהם יפגשו הם גבוהים באותה מידה כמו שסאנסה וטיריון יפגשו שוב ועוד יתאהבו, אז לא צריך לפסול. מה גם שבמרחק של כמה שנים יכול דווקא להיות סיכוי טוב יותר שמירסלה כן תפגוש את בראן. אבל מירסלה לא מאורסת לנסיך דורן ? היא לא תישאר לאניסטר לעוד הרבה זמן...

אבל מי יבטל את הנישואין?

בשביל לבטל את הנישואין סאנסה וטיריון צריכים ללכת לספטון שהשיא אותם ולבקש ממנו לבטל, לא? וטיריון בערים החופשיות וסאנסה בקן נשרים, ושניהם מבוקשים על רצח ג'ופרי, כך שזו קצת בעיה. אולי אם סרסיי תגיד לספטון להכריז על הנישואין כמבוטלים הוא יעשה את זה, אבל למה שסרסיי תבקש כזה דבר? אני לא חושב שלמישהו אכפת מהנישואין האלה. כך שהנישואין האלה עדיין קיימים, ולדעתי מרטין יעשה בהם שימוש בעתיד.

Arya Stark

New member
איך שהבנתי

אם הזוג לא מקיים יחסי מין אז זה כאילו הנישואין לא ניכנסו לתוקף אז בסדר היה טקס אבל הם לא עשו עם זה כלום, בגלל זה טיווין גם לחץ על טיריון לשכב עם סאנסה... ולא נראה לי שחייבים ללכת דווקא לספטון שהשיא אותם, כל ספטון יקבל את ביטול הנישואין. כל מה שצריך זה רק הוכחה שסאנסה עדיין בתולה. (ולא כל כך קשה להשיג את ההוכחה הזאת...)

לגוטל

New member
שילוב מעניין

הוא יכול להצליח ויביא שקט יחסי למשך תקופה ארוכה בין שני הבתים למרות שברית מלאה לעולם לא תהיה ביניהם, הם יותר מדי שונים וייקח הרבה זמן עד שהם ישכחו את הנזק שהם גרמו אחד לשני. אבל יש עוד בעיה, מה יקרה אם הממלכה תגלה שהיא ותומן הם של ג'יים וסרסי ? אני מרחם על הילדים, כי יתייחסו אליהם יותר גרוע משמתייחסים לממזרים, מי ירצה להתחתן עם מישהו/מישהי שההורים שלו זה אח ואחות ? ... בכל מקום שהם יפנו יתנו בהם מבטים מוזרים. ולגבי סיום מלחמת השושנים, הנרי טיודור סיים את המלחמה שניצח את ריצ'רד השלישי מבית יורק בשנת 1485 ולקח את הכתר, והוא היה שילוב של בית טיודור ובית לאנקסטר (טיודור מצד האב, לאנקסטר מצד האם) - בטח לזה אתה מתכוון , אבל עדיין מייחסים את הניצחון לבית טיודור בלבד, ואת ההפסד של בית לאנקסטר בקרב המפורסם (והכי גדול שנלחם על אדמת אנגליה) ב-Towton ב-1461 שאדוארד הרביעי מבית יורק ניצח את הכוחות של הנרי השישי.

Catelyn

New member
נצל"ש - הצילו! אני משתגעת!

(לא נראה לי שאפשר לפתוח על זה הודעה חדשה) ובכן, אחרי הרהורים רבים החלטתי שכמה פרקים מהספר הבא לא יזיקו לי מאוד, וקצת ספויילרים זה לא נורא. בקיצור, לא התאפקתי, נכנעתי וקראתי את הפרקים של הספר הבא. הבעיה היא כזו: כמעט כולנו יודעים שיש פרקים של סרסי, דאינריז ואריה, ויודעים היכן להשיג אותם. מישהו גם הביא פעם חלק מפרקי הפרולוג. אבל כמו שהראתי כאן לא מזמן, בפורום מסויים באנגלית הביאו תקצירים של פרקים נוספים - של טיריון, ג'יים ודאבוס. קראתי את של טיריון וג'יים, והם ממש אמינים, אין סיכוי שמישהו המציא את כל זה (במיוחד כשפה ושם יש גם ציטוטים). השאלה היא, איפה אפשר למצוא את הפרקים האלה?! חיפשתי בגוגל, חיפשתי באמזון, חיפשתי באתר של מרטין, חיפשתי בקבוצות דיון, בתקווה שיביאו לי איזה לינק לפרק, אבל לא מצאתי! אררררגגגג אני משתגעת!!! מישהו יודע איפה הפרקים האלה? שיביא לי אותם, בבקשה, בבקשה בבקשה!!!

Catelyn

New member
לינקים לפורום הנ"ל

http://p080.ezboard.com/basoiaf עצמו לפרק של ג'יים לפרק של http://p080.ezboard.com/fasoiaffrm2.showMessage?topicID=1870.topic

Envinyatar

New member
כל מי ששולט טוב בפורומים האלו ../images/Emo41.gif

אם מישהו יוכל לשלוח לי דוא"ל עם כל הלינקים הידועים לפרקים ממשתה לעורבים, אני אהפוך את זה למסמך ואעלה את זה לקבצי הפורום

nedisrael

New member
רוב הפרקים לעולם לא פורסמו

מרטין רק קרא אותם בכל מיני אירועים ואנשים תיעדו את מה שכתב. מרטין כן שלח פרק מהפרולוג לשעבר לחברי הפורום העולמי שהשתתפו בקניית מתנה ליום הולדתו, אך הם לא ישלחו את הפרק מכיוון שמרטין ביקש. 3 פרקי הפרולוג שמתרחשים באיי הברזל התפרסמו במגזין DRAGON. אם מישהו היה גר קרוב אליי, הייתי יכול להביא לו עותק. הפרק של סרסיי פורסם בגרסה העצומה של סופתך החרבות הלא מחולק באנגלית. הפרק של אריה עלה באתר האינטרנט של מרטין וכך גם פרק של דאינריז.

LA LI HO

New member
מישהו יכול לתת לי לינק לפרק

של דאני? את השניים האחרים מצאתי אבל אותו לא.

לא מדוייק

לקראת סוף מלחמת השושנים אנגליה נשלטה על ידי בחור חביב (שמחזאי סוג ב' די פגע במוניטין שלו) בשם ריצ'רד השלישי, מבית יורק. אופורטוניסט בשם הנרי מריצ'מונד (אחר כך יקראו לו 7) מבית טיודור שהיתה לו זיקה (היא הייתה די מגוחכת, אבל לא פחות טובה מזו של היורקים) החליט לנצל את חוסר שביעות רצונם של האצילים באותו זמן. הוא השמיד את ריצ'רד בבוסוורט והתחיל את שושלת המלוכה של טיודור - אבל טיודור הייתה שושלת אצולה עוד קודם (הוא קשור ללאנקיסטרים דרך אימו) ולא "שושלת חדשה". עלייתו של הנרי ה-7 ריצתה מאד את הלנקאסטרים ותומכיהם אבל היורקים היו חזקים מכדי שאפשר יהיה להתעלם מהם, לכן הוא נשא לאישה את אליזבת מיורק (אחרי הכל הוא היה טיודור ולא לאנקסטר וגם ריצ'רד השלישי לא היה אהוב כל כך בביתו שלו) וכך הוא ניטרל את השאפתנות של היורקים לחזור ולהלחם (לא לגמרי כי שנתיים אחר כך היה נסיון הפיכה עלוב של תומכי יורק). מכאן שזה בכלל לא מתאים לתאוריה (הנרי לא היה לאנקסטר). אבל אפשר להתעלם מחוסר ההתאמה ואז: למירסלה אין באמת זכות לכתר ולא נראה שסטארקים יהיו מוכנים לקבל עיוות שכזה. כמו כן השערתי שבראן ימלא תפקיד יותר "רוחני" בסיפור מאשר תפקיד אקטיבי של שליט/מצביא/תככן

nedisrael

New member
ואם יש איזה אתר שבו יש פירוט

רב יותר על מלחמת השושנים, אני אשמח לקבל לינק. אישית, אני חושב שבית סטארק סיים עם מלוכה לסדרה הזו. הם יחזרו להיות נושאי דגל למלך או המלכה החדשים לדעתי, לא נראה לי שהם יהיו המלכים בצפון.

למעלה