ששאוש"ק וסיום מלחמת השושנים

אני לא חושב שהם יחזרו להיות

נושאי דגל. זה לא מתיישב עם הגאווה הסטארקית. לי דווקא שג'ון (עם או בלי דאינריז) ישלוט על כל ווסטרוז, בשם בתי סטארק וטארגאריין, ואז הסטארקים יהפכו למלכי ווסטרוז.

MIniMage

New member
אין מצב

אנחנו מדברים על ספר שמרטין כותב. וזה יותר מדי Happy End.

לגוטל

New member
אז הוא יוריד לג'ון איזה רגל בדרך...

gilioz

New member
אתם שוכחים את ריקון

אני מסכים שבראן ימלא תפקיד יותר רוחני, סאנסה כנראה תקים מחדש את ווינטרפל, ואריה תמלא תפקיד חשוב כאשר תפטר ממישהו ( זו הסיבה שהיא הופכת לחסרת פנים). אנחנו יודעים שהאולנד ריד וריקון מופיעים בספר החמישי ( או שזה כבר השישי?) כלומר אם מישהו ימלא את תפקיד שליט הצפון זה רק ריקון. ג'ון למרבה הצער לא ישרוד לדעתי את הסדרה, ומרטין יפטר ממנו בצורה זו או אחרת. הוא פשוט הופך להיות דמות טובה משי כמו רוב ונד.

MIniMage

New member
מסכים לחלוטין

אני רק מקווה מאוד מאוד שג'ון לא ימות.

nedisrael

New member
איזו גאווה סטארקית בדיוק?

טורהאן סטארק היה אחד המלכים היחידים בווסטרוז שכופף את ברכו לאאיגון טארגאריין ללא קרב. אני לא אומר שאין לסטארקים גאוות ברזל, אך אני לא חושב שיש להם גאוות "מלוכה" חזקה במיוחד. אני לא חושב שלסטארקים היו יותר מדי מחשבות על שלטון עצמי ב- 300 השנים שעברו מאז הכיבוש של אאיגון. הם גם אינם טיפשים. כרגע שאיפת הסטארקים לכתר היא משענת קנה רצוץ, חייליהם והלורדים החשובים שלהם נטבחו, המשפחה עצמה רובה נהרגה (נד, קייטלין ורוב) או במשמר הלילה (ג'ון) או עוזבת את ווסטרוז (אריה ובראן) או במחבוא ובזהות נסתרת (סאנסה וריקון). אם הם יצליחו לחזור להיות השליטים של הצפון תחת איזשהו מלך, עליהם לומר יפה תודה. לדעתי ג'ון לא יהיה הלורד של ווינטרפל או המלך של ווסטרוז, זה מנוגד מדי לאופי שלו, הוא כבר החליט להיות במשמר הלילה לעולם. לדעתי ג'ון ישאר במשמר הלילה עד סוף הסדרה, אם הוא לא ימות.

הלדין

New member
המממ...

מרטין ציין פעם שאנחנו עוד נשמע מהלורדים שרוב סטארק שלח לחפיר קאילין. היות והם היו בדרכם להאולנד ריד, ניתן לנחש שהם, מן הסתם, פגשו את ריקון ויש מקום להעריך כי ריקון יתפוס מקום חשוב בתוכניותיהם.

nedisrael

New member
הוא באמת אמר את זה? *ספוילר*

לא זכרתי משהו כזה.. העניין הוא שלא בטוח שריקון יתפוס מקום חשוב בתוכניותיהם, כי הם עלולים להעדיף להיכנע לבולטונים מאשר להיטבח. בספר הרביעי יש שמועות על ברית המתרקמת בין בית מאנדרלי, אחד הבתים החזקים היחידים שנותרו בצפון, לבין בית בולטון. אם בית מורמונט וגלובר ינסה לתמוך בריקון, הם עלולים למצוא את עצמם ללא ראשים. לכן הם אולי יעדיפו להשאיר את ריקון מחוץ לתוכניותיהם.

הלדין

New member
טוב.

למייג' מורמונט ממילא אין יורשים עכשיו כשבתה היחידה נקטלה בחתונה האדומה כך שאין לה מה להפסיד מלבד נקמה (למרות שייתכן שז'ורה יכול לקבל את החנינה שתמיד ביקש). כמובן, מרטין אמר שנשמע מהם - הוא לא פירט מה נשמע מהם... מרטין כתב את זה באוסף השני של מיילים שהוא ענה עליהם בפינת "מרטין אמר" באתר "המצודה".

nedisrael

New member
למייג' יש עוד בנות

רק ביתה היחידה נקטלה בחתונה האדומה, שאר בנותיה נמצאות באיי הדוב ואיתה במסע בביצות.

לגוטל

New member
מקווה שזה נכון

תמיד העציב אותי הנפילה הצפון ובית טולי, אבל ממקום כל כך נמוך אפשר רק לעלות... ועכשיו שטייוין הלך לעולמו ולא תהיה הנהגה רצינית לבית לאניסטר, כל הבריתות והמזימות שעשה יתחילו להיעלם ולצפון יהיה זמן להתאושש ולעשות סדר בבית. אני לא חושב שריקון יתפוס מקום חשוב ממש, ללא ספק יראו אותו כיורש של בית סטארק, ובטח יעשו כמה שיותר להגן עליו, יש לי תחושה שהוא ישרוד את המלחמה. התקווה הכי גדולה שלי לקראת המשך העלילה זה שהלורד הכי אהוב עלי, ג'ייסון מאליסטר, ינקום בבית פריי עם בריינדן טולי ויהרגו את כל המשפחה המקוללת הזו.

שאלה מעניינת

מאחר והפרלמנט באנגליה זכה למעמד משמעותי בעיקר בימי הנרי השביעי שהיה המנצח במלחמת השושנים נשאלת השאלה, האם השבע הממלכות ייכון מבנה שילטוני המאפשר לבטא את דעת העם הפשוט? ובכלל, באנגליה של המאה ה-16 החל להתבסס המעמד הבינוני. אבל ב-7 הממלכות אין במעט ביטוי למעמד כזה. זה דבר ידוע שמעמד בינוני הוא בדרך מי שמצליח לשמש מתווך במלחמות בין בתי האצולה ולבנות את מעמדו. ללא מעמד בינוני, וללא יכולת להביא לידי ביטוי את רצון העם הפשוט, מלחמת בתי האצולה עלולה להביא להרס 7 הממלכות גם בלי להביא בחשבון את הסכנה מצפון.

אני חושש שיש לך טעות

הכוח של הפרלמנט באנגליה היה תמיד המשלים לכוחו של המלך (כשהיה מלך חלש אז הפרלמנט התחזק וההפך) בסוף מלחמת השושנים עלתה אחת השושלות החזקות ביותר בימיו של הנרי ה-7 הפרלמנט לא זכה לכוח ראוי לציון ובימיו של הנרי ה-8 הוא בכלל נעשה חסר חשיבות. (עד לתקופתו של הנרי ה-8 בית הלורדים (שהיה אז המשמעותי מבין השניים) הורכב מהאצולה הגבוהה (דוכסים, ארלים וברונים) ומהכמורה הגבוהה (ארכי-בישופים, בישופים וראשי מנזרים) לאחר שהנרי ה-8 ניתק את הכנסיה הקתולית מאנגליה הוא העיף את כל החלק של הכמורה מהפרלמנט והקטין את הפעתו). בכל אופן הפרלמנט קיבל לתקופה קצרה כוח בזמן שלטונה של אליזבת ה-1, אחר כך בתקופתו של קרומוול (מלחמת האזרחים הבריטית ב-1649) ולמעשה הוא קיבל את עצמאותו מהמלוכה ב-1689 (Bill of Rights Act). אך עדיין עד ל-1911 (עד שחוקק ה-Parliamnet Act) לא היה ל-"פשוטי העם" יצוג אמיתי בפרלמנט. ומבלי קשר לדיון ההיסטורי בפרלמנט הבריטי: אני חושב שלעת אתה המלחמה בווסטרוז נמצאת על אש קטנה. הצפון מנותק ושקוע במלחמות פנימיות (אנשי הברזל, אחרים, פראים מעבר לחומה, סטאניס וחיסולו של בית סטארק) אולם מכיוון שהוא לא באמת היווה חשיבות כלכלית גדולה לווסטרוז זה דבר של מה בכך. לדורן, רמות גנים, הלאניסטרים והרי הירח (תחת אצבעון) כרדע בברית, כרגע אף אחד מהם לא מסוגל לספק מישהו ראוי להיות למלך (או ממלא מקום) ולכן הברית זו יכולה להתפרק אבל בכל זאת לא נראה לי שמי מהמנהיגים יקפוץ לשדה הקרב כאשר דיפלומטיה עשויה להביא לו תוצאות יותר טובות. קץ סופה נמצאים כרגע ללא מנהיג ולכן אני מאמין שהם פשוט ישבו במקום ויחכו לראות מה יקרה. נהרן כמו הצפון שקועים עמוק בבוץ של עצמם. ולכן עד שלא יתרחש מפנה אמיתי אני לא חושב שתתחדש הלחימה. בכל אופן צורת השלטון לא השתנתה בצורה כזו שיעשה איזושהו שיקול ברצונו של העם הפשוט או לחילופין שהאחרון יוכל לכפות אל רצונו.

למעלה