שששששששששקט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erez Shalev

New member
אבל מצד שני...

מתוך אתר היורוספורט: לאנס: "It was a pleasure for me that I didn't win."

ואולי תפרט? מה התרגילים?

עדיין לא ראיתי מהלך אחד שהשפיע על התוצאות לא הבריחות של פויגט או פיל, וגם לא ב"טאג טים" היום. זה מזכיר לי את ה"תרגילים" המדהימים שטלקום ניסו לעשות לפני שנתיים ולפני שלוש, ווינוקורוב קופץ קדימה, כביוכול מחכה לאולריך שיתקיף ויגשר אליו ואז שניהם יפליגו אל השמש השוקעת. תכלס' זה תמיד אותו תרגיל, הינקפי והרוכב התורן נותנים בגז בתחילת העלייה בעוד ה"מושך" האחרון (בלטרן, הראס- בזמנו) נחים מאחור (וכולם זועקים "ארמסטרונג נשאר בלי פועלים") ואז בסוף הם עולים ומפוצצים בתורם ולבסוף ארמסטרונג מתמודד עם מי שנשאר. עדיין, למי שיש הכי הרבה רגליים בסוף הוא הראשון שמגיע למעלה. ואולריך כרגיל - גם כשהוא ביום טוב, לא מצליח להגיב להתקפה או האצה של ארמסטרונג- להוציא אולי כמה ימים רעים במיוחד שעברו על ארמסטרונג בשנה שעברה, שגם שם בעלייה אחת הוא הצליח לעשות את מה שהוא תמיד עושה. אז מה משמעות המשפט?? (וזה לא מציניות או דבר אחר חלילה, אלא מתוך רצון כן ללמוד ממישהו שיודע יותר..)

מעולם, אבל מעולם...

אולריך לא גישר לוינו. שנה שעברה וינו היה בטלקום ואולריך בביאנקי. השנה אין וינו (פצוע). התרגיל של CSC היה ענק ססטרה פרץ. שהיה לו יתרון של חצי מהיתרון (בדירוג הכללי)על ארמסטרונג ה"פטרון" שיחרר את אזבדו (הפועל האחרון) מיום העבודה ותקף. ארמסטרונג גישר לססטרה אבל באסו היה על הזנב. אם זה עבד? נראה מחר.

כתבתי לפני שנתיים ושלוש- כשהם היו

בטלקום וינוקורוב נשלח לפנים כאילו לבריחה אולריך היה אמור לגשר בסוף אולריך לא הצליח להתקיף (מאז ומעולם טענתי שאינו יודע להתקיף - להוציא מקרים בודדים שאפשר לספור אותם על יד אחת) אלא הגיע לוינוקורוב יחד עם ארמסטרונג והראס שכמובן השאירו אותו מאחור. נראה לי שארמסטרונג לא ממש ראה את ססטרה, הוא התקיף אבל לא ב- 100% וכל הזמן התסתכל לאחור בהבעת חוסר אמון של "איפה אולריך"? ובסוף החליט להמשיך יחד עם באסו. נחייה ונראה באמת. אולריך אתמול הזכיר לי את איך שהוא נראה כאשר פנטאני נתן לו בראש ויום אחרי זה הוא ניסה לנער אותו אבל הפיראט ישב לו על הגלגל כמו עלוקה...

גם בעיני אין פה תחכום גדול

ל-CSC יש הרבה רוכבים טובים והם משתמשים בהם ל-3 מטרות לפי סדר העדיפות הבא: 1. לקדם את באסו למקסימום בדירוג הכללי 2. להשיג נצחונות בקטעים 3. לזכות בתחרות הקבוצתית התקיפה של ססטרה נועדה כדי לנצח את הקטע. אם הוא נכשל אז הוא יכול לעזור קצת לבאסו. זה הכל. להפוך את זה לתרגילים מתוחכמים שנועדו לכך שארמסטרונג ירדוף אחרי ססטרה או לחשוב שמישהו ידע שזה ילך לסיטואציה של שניים על אחד. הרי תמיד קיים הסיכוי שגם רוכבים אחרים יצליחו להצמד לגלגל של ארמסטרונג. בראיון של בובי יוליק מ-CSC ל-cyclingnews הוא אומר שהוא הגיע אתמול עם אולריך ושהיה לו כח לגשר לקדמיים אבל ריס אמר לו להשאר מאחור. אולי היום נראה את יוליק עושה משהו ואז שוב ישירו שירי תהילה לריס. אני חושב שריס הוא מנהל מצוין והביא את הקבוצה ואת הרוכבים שלו לשיא בטור. אני גם שמח בתור צופה שיש לו בקבוצה רוכבים כל כך אגרסיביים והוא בתור מנהל גם מאפשר להם להתבטא. אבל להפוך את כל זה לאיזה תוכנית אורנים הגדולה שהולכים ל-40 ק"מ ובסוף נכנסים לביירות זה נראה לי קצת מוגזם. לגבי ארמסטרונג, הוא הוכיח שהתוכנית שלו והקבוצה שלו עובדים כמו שצריך. לגבי היכולת האישית שלו היא נראתה מרשימה, אבל היא מזכירה יותר את היכולת שלו בשנה שעברה ופחות את השנים של 2002 ולפניה שאז הוא פשוט היה רמה אחת מעל האחרים. אתמול הוא הותקף ע"י מנצבו וגם נשאר בהתחלה קצת מאחור אבל אחרי כמה זמן התאושש (או שאולי ברוינל היה צריך להורות לו להגיב כי מנצבו לא סומן מראש כיריב) ותקף חזרה בהצלחה. זה נותן תקווה ליריבים שלו להמשיך ולתקוף גם בשלבים הבאים כי אפשר היה לראות אתמול שלאנס לא עשוי מברזל פיסי. זה שהוא ברזל מנטלי אנחנו כבר יודעים מלפני שנה. הבעיה המרכזית של המתחרים החדשים שלו (מנצבו, באסו) היא שהם חלשים נגד השעון וזה נותן בטחון נוסף ללאנס ברכיבה שלו. אני לא פוסל את זה שאולריך והמילטון יתנו הצגות בהמשך ויתמודדו על המקומות הראשונים. אבל, אפשר לשים לב שב-11 השלבים הראשונים היה אפשר לראות את מנצבו, קלודן ובאסו תמיד בקבוצה של הראשונים. לעומתם, אולריך, המילטון והראס פספסו לפעמים בכמה שניות. אפשר לחשוב שזה מקרי. לדעתי, זה לא.

מסכים עם הרוב...

לגבי ריס, בוא ניתן לו שני קרדיטים: 1. על בניית קבוצה עם כ"כ הרבה אפשרויות והבאתה לכושר בדיוק בזמן. 2. הוצאת באסו מעמדת המאכזב הסדרתי. אני זוכר את ההתבטאויות של אנשי הצוות של פאסה בשנים הקודמות על כמה הוא לא משיג את מה שהם מצפים לו. לגבי לאנס, רק צריך להזכיר שגם בטור 2002, בעליה ללה מונז'י הוא לא הרג את היריבים שלו והשיג את בלוקי רק בכמה שניות. בספר החדש שלו הוא מתאר כמה היה לו קשה שם, ושהוא ביקש מהראס (שהוביל אותו) להאט כי לא היה לו כח. מסכים עם עניין הטקטיקה: אני מאלו שחושבים שבהרים הגבוהים בסופו של דבר מה שחשוב זה הרגליים של הרוכב והחוזק המנטלי, ולא תרגילים טקטיים.

בקשר לתחכום והצלחה או תכנית

אם יש,אין יצליח או לא יוגשו סיכומים ב- 25 ביולי. עד אז הכל ספקולציות. בקשר לאתמול- ריס עשה תרגיל ומי שלא חושב כך חוטא בזילזול. בקשר לארמסטרונג- לו היה יכול היה מנצח אתמול משום שלא ארמסטטרונג מוותר על ניצחון בסיום פסגה ראשון. והיום חשוב לו לנצח הרבה יותר משום האנדרטה בק"מ ה- 60 של הקטע.

Eyal Hershtik

New member
איזה אלגנטיות ../images/Emo150.gif

אנשים נקרעים בעלייה מטורפת לא עלינו , אולריך נראה בדיכאון עמוק ולאנס פשוט ממשיך בכזו אלגנטיות ,מטפס ומטפס (ואף נראה היה שיכל להמשיך ככה עוד הרבה ק"מ). טלטק אל תגלה לאף אחד אבל גם אני ניקרתי קצת
המזל הוא שהתעוררתי ב25 ק"מ האחרונים . אייל

באסו יעמוד על הפודיום

איזה גבר! איזה פוצי! איזה חיוך! אני יודעת שזה לא חוכמה להגיד את זה עכשיו אבל בהערכה הראשונית שלי שעשיתי לפני הטור מיקמתי אותו חמישי. קרוב מספיק. ואו, איך שהלב שלי דפק... איזה יופי היה! אני פשוט אוהבת את הדבר הזה! ויוה לה טור דה פראנס!

זוכרים מה באסו אמר שנה שעברה?

שנה שעברה באסו הסתובב עם לאנס, אולריך ומאיו בשלבים של ההרים ושאלו אותו "למה אתה לא פורץ?" אז הוא ענה "אתם השתגעתם? אתם יודעים איזה מאמץ זה רק להישאר עם החבר'ה האלה?" נו, נו. כנראה שקפצנו מדרגה.... איפה אולריך? איפה מאיו? אפילו ארמסטרונג לא הצליח לנער אותו...

יאללה, נגמר הטור, כולם לארוז.

בתקווה ש2005 תבוא מהר.. ווקלר לא יחיק מחר, הוא יהיה גמור. 7 פסגות!. וגם אם כן, הנג"שים שיבואו יסיימו את זה. מאיו, עם כל הרעש שהוא עשה, נתפס עם המכנסיים למטה. גם את הראש לא ממש ראו. על אולריך, טוב, די לא יפה, כבר יותר מידי שנים הוא בסיטואציה הזאת, שיגוון קצת. נו, אז עכשיו התקשורת הצרפתית תנסה לעורר שוב את עניין הסמים?.. צריך לשדך להם את אולריך..

רק משפט אחד לתזכורת:

ריס אולי לא ינצח בטור השנה אבל התרגילים שלו יכריעו את טור 2004

רותם 1717

New member
קטע לא יאומן

ארמסטרונג הבטיח היום את הניצחון בטור השישי שלו. אולריך נראה על הפנים. המילטון נראה חלש לאורך כל היום ולא ממש נצמד ללאנס אלא נגרר מאחור כשהוא מלווה בחבריו לקבוצה. גם סבייה לא היה יותר טוב ממנו. סימוני והראס - שכחו מזה, הם לא מסוגלים מול לאנס, זה שהם אלופי הג'ירו והוואלטה לא אומר כלום לגבי הטור. אבל... CSC - באסו וסאסטרה נהדרים, בכלל, ריס בנה קבוצה אדירה. קלדן - מי זה בכלל? הוא לא רוכב קלאסיקות? דניס מנצ'וב - כישרון גדול. אוסקר פריירו וסאנטוס גונזאלז - יותר טובים מהמילטון וסבייה.

הסיבה שארמסטרונג לא פרץ ביותר

עוצמה קדימה היא שכשהוא הביט אחורה לראות איפה המילטון ואולריך הוא ראה דווקא את קלודן. אם השניים היו מאחוריו ומנסים להגיב לתקיפה שלו, הוא היה מגיב ביתר אגרסיביות כדי להוכיח להם מי הבוס באמת. כשקוראים תיגר על לאנס בעליות הוא מגיב באגרסיביות עצומה, והפעם לא היה את זה, אז הפריצה שלו קדימה נראתה די מנומנמת. לאנס כנראה העריך שהוא יכול לסיים את הסיפור היום, אחרת הוא לא היה מוותר על עוד 8 שניות בונוס שהפסיד לבאסו שזכה במקום הראשון. אם לאנס היה מעריך שהתחרות תהיה צמודה כמו בשנה שעברה וכי הוא נמצא בסיכון גבוה הוא היה לוקח את הקטע. ואני עדיין טוען - מבין כל המתחרים מי שנראה הכי טוב עד עכשיו הוא מנצ'בו - חד, חזק ועקשן. נראה אם יצליח להישאר ביכולת הזאת, ואם כן, נראה אותו על הפודיום.

למעלה