ששש... מופז 'שוקל את צעדיו'

vantan

New member
ששש... מופז 'שוקל את צעדיו'

אחרי שתיק הביטחון שהובטח לו נלקח ממנו ותיק האוצר הובטח למישהו אחר. גם שטרית מתחיל לשקול את צעדיו בגלל משרד האוצר ש'הובטח לו'. כמו כלבלבים שקופצים כדי לתפוס את העצם התלוייה על חבל מגומי המתרומם כל פעם שהם קופצים וכמעט מצליחים לגעת בה. רייכמן, לעומת זה, כבר גמר לשקול את צעדיו ו... הכריע.
 

vantan

New member
יש לי ג'וב בשבילה במאפייה

להכניס ריבה לסופגניות (בהנחה שאין לה סוכר).
 

mean girl 16

New member
אהבתי|ממתיק|

בשביל נדב אני אוסיף- אין חומץ, שיכינו סלט כרוב. עזבו
 

mean girl 16

New member
אופס.. חחחח *../images/Emo192.gif

|ממתיק| במקום
תראה איך שאתה מבלבל אותי, ממתיק.
 
אני רוצה להזכיר לך מה טענתי

אמרתי שקדימה זה בלון שיתפוצץ, והשאלה היחידה היא אם הבלון הזה יתפוצץ לפני או אחרי הבחירות, אבל אין ספק שהוא יתפוצץ, וזאת מכיוון שאין שום דבר שמחבר בין האופורטוניסטים שעלו על העגלה של קדימה, מלבד האופורטוניזם עצמו. ועובדה שעכשיו כולם רואים עד כמה צדקתי. ולידיעתכם זו רק ההתחלה.
 

ElvisAlive

New member
אני לא יודע מה אתה רואה?

מה המתפוצץ? פרץ לא חוטף ביקרות? פרץ הביא משהו למפלגת העבודה בבחירות? חכה ונראה בבחירות הבאות מה יהיה ואל תשפוט על פי כמה דברים שקורים במשא ומתן.
 

טלמ

New member
לא יתפוצץ

לכל מפלגה יש משברים. למפלגת העבודה היו אינספור משברים והיא עדיין מחזיקה. הליכוד נפל וקם בקדנציה אחת והצליח לכבוש את השלטון פעמים רבות. עכשיו, אחרי אופוריית הניצחון, הבינו ש-11 מנדטים שציפו להם, נעלמו. ואיתם כמה תיקים שהיו מספקים את כל הח"כים במפלגה. שטרית, מופז ואפללו-אברהם-והבה לא טיפשים.... הם יודעים שבמצב של 29 מנדטים קשה מאוד לקבל תיקים רבים. רוחמה אברהם בקדנציה הראשונה הייתה סגנית שרה כי הייתה מקורבת מאוד לשרון והיא הייתה במפלגה של 40 מנדטים - שהייתה חזקה מספיק כדי להחזיק ב-5 סגני שרים. עכשיו המצב אחר ואני מאמין שכולם יבינו את זה בקרוב, יסתפקו בקצת מעט יותר ממה שחשבו ויחשבו קדימה אל הבחירות הבאות, כי אם לא נשמור על קדימה יציבה, היא תיפול. צריך לזכור שלכל המאוכזבים אין לאן לחזור. בליכוד מתעבים את אלה שנטשו אותם בימים הכי קשים שלהם... הם יבינו שאין להם לאן ללכת ועכשיו, עד שהמצב ישתפר, צריך להסתפק במה שיש.
 
זה בדיוק מה שאמרו על שינוי

כשאני טענתי שזו בועה שתתפוצץ בעוד שאפילו הוריי הצביעו עבורה, פעמיים, ותראה איפה היא עכשיו.
 
את זה ימים יגידו ידידי ../images/Emo192.gif

אך אם אתה חושב שגם אם פרץ יפול, זה יהיה סופו של המאבק החברתי, אתה טועה ובגדול, כי למאבקים חברתיים בדרך כלל יש נטייה לקבל חיים משלהם, או כפי שכפר הסברתי בעבר, אתה תמיד יודע איך זה מתחיל, אתה אף פעם לא יודע איך זה ייגמר, ואם אתה חושב שמערכת הבחירות הזאת היתה חברתית-כלכלית, רק תחשוב עד כמה תהיה מערכת הבחירות הבאה כזאת, בעיקר אם המצב החברתי בישראל יילך ויורע ודו"חות העוני השנתיים והחצי שנתיים ימשיכו להצביע על עלייה בשיעור העניים, הקשישים והילדים הרעבים, ומדינת ישראל תמשיך לשבור שיאים כלפי מטה.
 
גם לגבי קדימה ימים יגידו

וגם לגבי קדימה, אם היא תיפול, אז תומכיה ימצאו בית אחר. כל מה שכתבת נכון לכל הכיוונים.
 
אני בטוח שתומכיה ימצאו בית אחר

אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה זה קשור למאבק החברתי שיש לו חיים משל עצמו?
 

טלמ

New member
לא

שינוי נפלה כי 15 מנדטים היו גדולים עליה. אף אחד לא ציפה שביום האמת הם יצליחו כל כך. הם עלו ממפלגה שהסתובבה סביב החמש מנדטים ל-15!!! השלישית הגודלה בישראל. דוגמא מצוינת לשינוי2 היא לא קדימה אלא ישראל ביתנו. הם עלו ממעמד חלק של האיחוד הלאומי למפלגה חזקה וגדולה. גלות באופוזיציה תשבור אותם. אם קואליציה כל כך גדולה, אתה באמת חושב שליברמן יעשה משהו משמעותי מהאופוזיציה? קדימה לעומת זאת נכנסה לנעליים קצת קטנות, אז זה כואב בהתחלה, צריך לקפל אצבעות, אבל בסוף מתרגלים לתקופה... אחרי זה קונים נעליים שמתאימות למידה, במקרה שלנו 40.
 
לפי ההתנהלות עד עתה, 40 זה חלום

באספמיה. מה המידה המתאימה נראה בבחירות הבאות. המידה המתאימה היום, לפי שיפוט הציבור היא - 29. זו לדעת הציבור (המוכר
) מידתה המתאימה של קדימה.
 
אל תתפוס אותי במילה כהרגלך ארח

אבל בדיוק כפי שטענתי שקדימה לא תעבור את 30 המנדטים, אני כמעט ומשוכנע עכשיו שבבחירות הבאות יהיה לה מזל אם היא תעבור בכלל את אחוז החסימה. בעיקר אם הכלכלה שהיא תנהל בשנים הקרובות תהיה הכלכלה בניאו-ליברליסטית הקיצונית והמשך מתן האתנן לעשירים ועושי דברם, עד שלציבור בישראל פשוט יימאס מהם, בדיוק כמו שנמאס לו מנתניהו.
 
למעלה