ששש... מופז 'שוקל את צעדיו'

אבל אם הם ינהלו כלכלה כזו בשותפות

עם מפלגת העבודה המחודשת בראשות עמיר פרץ, אז לציבור יימאס גם ממפלגת העבודה המחודשת ומעמיר פרץ, לא?

זו הסיבה שטענתי ואני עדיין טוען כך

שאם פרץ לא יקבל את תיק האוצר, למפלג העבודה המחודשת בראשותו אין מה לחפש בממשלה כזאת, שלאני ודעתי הולכת להיות העתק מדוייק של ממשלות שרון האחרונות, רק שבמקום שהליכוד א תעמוד בראשה, הליכוד ב תעמוד בראשה. ועל כן אם מפלגת העבודה חפצת חיים ורוצה באמת להוות אלטרנטיבה למפלגת השלטון, עליה להתאזר בסבלנות ולתת לקדימה להרוס את עצמה ולהמאיס את עצמה על הציבור, בעוד שמפלגת העבודה המחודשת ממתינה בסבלנות באופוזיציה ופועלת משם להפיל את קדימה. אני במקום פרץ הייתי מציב לאולמרט אולטימטום: או שאתה רוצה קדנציה שלה איתנו בפנים, כשאני שר אוצר וסגן ראש הממשלה, או שלחילופין אתה רוצה לנסות כוחך וללכת לבד, ונראה כמה זמן תחזיק ואם תוכל בכלל לקדם משהו ממה שאתה רוצה. אני רוצה לראות אם אולמרט יעז ללכת לבד בנתיב שהוא יודע מראש שהוא עומד להתרסק בו.

אתה רואה? אז הימים כבר אומרים מה

קורה לבועה ששמה פרץ, כי הרי פרץ כבר ויתר על תיק האוצר. אז לא סתם כתבתי לך מה שכתבתי.

כנראה שיש לו יועצי אחיתופל

והליבאי הזה, אני לא יודע מי ה****** שמינה אותו לעמוד בראש צוות המשא ומתן הקואליציוני מטעמה של מפלגת העבודה המחודשת. לפחות בדבר אחד אני מסכים עם שמעון פרס, כך לא מנהלים משא ומתן, בעיקר לא כשאתה מחזיק את האסים המנצחים ביד, ומוותר עליהם תמורת פול האוס עלוב.
אבל אני מאוד רוצה לקוות שזה עדיין לא סוף הסיפור ושעד ה4 באפריל, יום הצגת הממשלה והשבעתה בכנסת, מהלך העניינים עוד ישתנה, ובמקרה הכי גרוע עוד נשב באופוזיציה ונהווה אופוזיציה לוחמת לקדימה ולאדון אולמרט שלא יחזיק הרבה זמן מעמד בלעדינו, והממשלה תקרוס כמו מגדל קלפים.

אני מקווה מאוד שלא

ולדעתי הגיע הזמן שפרץ יפסיק להקשיב ליועצים שלו ויתחיל לפעול על דעת עצמו, כמו הפרץ הישן והטוב שכולנו הכרנו. המדיניות שאנחנו רואים עכשיו זו המדיניות של היועצים שלו, לא המדיניות שלו. פרץ כפי שאני למדתי להכיר אותו, בחיים לא היה נוהג כך.

אני לא כל כך בטוח שיו"ר המפלגה ממנה

כל אחד במפלגה וכל אחד שמייצג אותה, וגם אם כן, תהיה בטוח שהיועצים שלו עומדים מאחורי המינוי הזה. פרץ לאחרונה לא עושה שום דבר ללא עצת היועצים שלו, וזה לדעתי משגה חמור עבורו. הוא חייב לחזור להתנהל על דעת עצמו, ולא על דעת היועצי אחיתופל שלו.

הרצפה עקומה...

הסמכות למנות ראש צוות מו"מ מטעם מפלגה נתונה ליו"ר המפלגה. האחריות היא שלו.

אולי, אבל כפי שזה נראה, פרץ לא פועל

על דעת עצמו. וכבר אמרתי, עליו להפסיק להקשיב ליועצי האחיתופל שלו ולחזור לפעול על דעת עצמו. אחרת הוא בהחלט בדרך לאבדון, וכולי תקווה שזה לא יקרה, כי יש לי הרבה סימפטיה לאיש ולדרך שהוא מאמין בה.

עקרונות הסוציאל דמוקרטיה

"הסוציאל דמוקרטים גורסים כי חירות ושוויון פוליטיים הם ריקים מתוכן בהיעדר חירות ושוויון בבית החרושת, במשרד, באוניברסיטה ואפילו בבית הספר ובמשפחה. החירות והשוויון בפוליטיקה אינם מבטיחים לאזרח חירות ממשית ושוויון משמעותי אם במקום העבודה הוא כפוף לשרירות לבו של הבעלים. רק "דמוקרטיה כלכלית", "חברתית" ו"קהילתית" מעניקה לאזרח את העצמאות והביטחון הדרושים להשתתפות בחיים הפוליטיים. יתרה מזאת, הדמוקרטיה החברתית מקנה לאזרח את הכללים ואת הנורמות של מסגרת דמוקרטית ובכך מבטיחה את יציבות השלטון הפוליטי. יסוד נוסף של הסוציאל דמוקרטיה מתייחס לאיזון בין חירות ושוויון; בעוד חסידי הליברליזם מדגישים את עקרון החירות ומפחיתים מחשיבותו של ערך השוויון, הרי שהסוציאל דמוקרטיה מבליטה את מרכזיות השוויון בכל תפיסה דמוקרטית. הסוציאל דמוקרטים - להבדיל מהקומוניסטים - השלימו עם התיזה הליברלית שאי אפשר להשיג שוויון מוחלט בהכנסות, ברמת החיים, בתנאי המגורים ובהשכלה מבלי לפגוע בחירות ואולי אף אי אפשר להשיגם כלל. ואולם הם גורסים - בניגוד לליברלים - כי ניתן לצמצם באופן ניכר את הפערים החברתיים באמצעות מדיניות רווחתנית."

באמצעות מדיניות רווחתנית

האם הגבלת שכר היא מדיניות רווחתנית או שהיא פגיעה בחירות?

אני קורא את הכל ומתייחס לכל

אתה מתייחס רק למה שנוח לך. בא תסביר לי במה השורה הראשונה לא מיושמת כיום. האם לעובדים אין חירות ושוויון? האם הם כלואים בבתי החרושת? האם אוסרים עליהם לאכול? האם אסור להם לדבר? האם אין להם חופש? בא תסביר לה למה לדעתך הכוונה בשוויון שלא מתקיים כיום. אתה טענת שאינך דוגל בשוויון בשכר, אז בבקשה....מה בשורה הראשונה לא מתקיים? מה שבטוח הוא שהגבלת שכר היא בניגוד לעמדת הסוציאל-דמוקרטים לחירות, אבל לכך לא נוח לך להתייחס כמובן. ושיהיה ברור, אם יש מעסיקים שמעסיקים עובדים בניגוד לחוק (מתחת לשכר מינימום, בניגוד לחוק עבודה ומנוחה, בניגוד לחוק חופשה שנתית וכד') יש לטפל באותם מעסיקים במלוא החומרה. אבל מהודעותיך משתמע שאתה חותר למשהו אחר לגמרי. אתה לא סוציאל-דמוקרט. אתה קומוניסט שלא רוצה להודות בכך.

למעלה