ששת / רוברט היינלין - ביקורת

ששת / רוברט היינלין - ביקורת ../images/Emo45.gif

ששת/רוברט היינלין, הוצאת כתר - Friday/Robert Heinlein 1984 תרגום : עמנואל לוטם. ששת היא סוכנת חשאית של ארגון סודי, רבת תושיה ויפהפייה.. הא, דרך אגב, היא גם אדם מלאכותי (א"מ). סיפורה מתחיל במשימה שגרתית בקניה, שבסיומה היא נחטפת, נאנסת ונחקרת ע"י ארגון סודי אחר. בעזרת חבריה הנחלצים לעזרתה מצליחה ששת להימלט, אך נקלעת למהומות ´יום החמישי האדום´ שבו החלו פרעות ורציחות להתרחש בכדור הארץ. היא מוצאת מקלט אצל איאן, ז´ורז´ וג´נט - חבריה היחידים חוץ מ"משפחתה" שבאירגון, זאת לאחר שמשפחתה הקודמת זרקה אותה לכל הרוחות לאחר שגילתה כי היא א"מ. בנוסף, ששת וז´ורז´ חייבים להימלט מהארץ, מכיוון שבעקבות ההפיכות המתרחשות, נחשבים הם אזרחים לא רצויים (היא בתור א"מ וז´ורז´ בתור מהגר שנולד במדינה יריבה). איני רוצה לחשוף יותר מדי מהעלילה, לטובת אלו שעדיין לא קראו (יש כאלה בכלל?) אבל אם הסיפור היה דינמי ומהיר עד עתה, הרי שעכשיו הוא מתנהל באופן מסחרר לחלוטין. לדעתי, המסר העיקרי של היינלין היה מסר כנגד גזענות. ששת היא א"מ ולמרות שהיא עליונה על מרבית האנשים ה"אנושיים" מבחינה פיזית ושכלית, היא נחשבת נחותה מבחינת זכויותיה, רוצה לומר אין לה זכויות בכלל. עצוב לחשוב כי תמיד תמצאנה אוכלוסיות בחברה שתחשבנה נחותות ומשניות לאחרים. היהודים, השחורים, ההומוסקסואלים (ועוד המון קבוצות רבות) ובעתיד א"מ. ששת מעולם לא הרגישה שייכת, וחיה בשקר ע"י כך שנאלצה תמיד להסתיר את זהותה מחשש ליחס החברה. כל מי ש"אהב" אותה, "אהב" אותה עד שגילה כי היא א"מ. אח"כ זרק אותה לכלבים. היא דמות כ"כ חזקה ורבת תושייה אך בד בבד כ"כ חלשה, זקוקה לאהבה ולהרגשת שייכות. זהו ספרו האחרון של היינלין (בניגוד לטענת "עם-עובד" כי ´לשוט מעבר לשקיעה´ הוא ספרו האחרון) והוא מהיר, דינמי, מרגש ומצליח בכך שהוא גורם לך לחשוב (כמו רוב ספריו של היינלין). כמו ´כוכב כפול´ ו´לשוט מעבר לשקיעה´ הספר כתוב בתבנית של סיפור זכרונות (למרות שמגלים זאת רק בסוף) והוא מלא בהפתעות עצובות, מצחיקות ומרגשות כאחד. לסיכום, ממליץ מאוד לקרוא, אם תוכלו להשיגו בעברית (תרגומו של עמנואל לוטם מצוין לרוב) אך סביר להניח שתאלצו לקרואו באנגלית, משום שהוא נחשב כאחד מהספרים הנדירים והקשים ביותר להשגה היום בעברית. תתאמצו - זה שווה את זה. בהצלחה!

הוא אמנם נדיר - אבל לא כמו שתארת

אותו. אפשר להשיג אותו, כמו שאפשר להשיג את רשימות מהמאדים. אני לא יודע מי מספק לך אנפורמציה לגבי ספרים נדירים, אבל אתה מוצף בדיסאינפורמציה - לידיעתך.

זו לא הדיסאינפורמציה היחידה

ששת פורסמה בשנת 82, לשוט מעבר לשקיעה בשנת 87. ובכל מקרה ספרו האחרון של היינלין פורסם ב89, לאחר מותו.

דיסאינפורמציה?

חיפשתי את הספר הזה במשך שלושה חודשים ברוב חנויות הספרים המשומשים בת"א וירושלים, בעשרות אתרי אינטרנט (כולל פישפש ו- findabook), אצל המון אנשים ולא מצאתי אותו. מצאתי מישהו שרצה למכור אבל ב- 150 שקל. לבסוף, השגתי אותו איכשהו ב- 45 שקל מאחד שהיה הגון מספיק לא לדפוק אותי במחיר. כששאלתי בפורום איפה אוכל להשיג את הספר, כולם אמרו לי לשכוח מזה ושאין סיכוי. נשמע לי די נדיר - אלא אם כן אני לא מחפש במקומות הנכונים. בקשר לשנת ההוצאה - הצדק עמכם, הספר אכן יצא ב- 82 והוא לא ספרו האחרון. טעות שלי.

גרומיט

New member
שלושה חודשים זה כלום

שוק המד"ב בארץ קטן וקוראי המד"ב ממעטים להיפטר מספרים ישנים שלהם, כך שהמבחר בחנויות המשומשים נוטה להיות מצומצם. מבחינה זו, רוב הספרים שיצאו מהמחזור הופכים כמעט אוטומטית לנדירים. אבל גם בנדירות יש דרגות, ולמיטב ידיעתי להיינליין אין אף ספר שנחשב באמת נדיר. אפילו "עריצה היא הלבנה" שנמכר במחירים שערורייתיים בחנויות, ניתן להשגה אם מחפשים מספיק זמן, והמחיר שלו נובע בעיקר מהביקוש הרב אליו. מה שמזכיר לי - אם למישהו יש עותק מיותר של "בבל 17" של דילייני, אני מוכן לקנות אותו בכל מחיר סביר או להחליף תמורתו ספר אחר. ותודה מראש.

עריצה היא הלבנה

מבחינתי, הספר הזה הוא הכי טוב של היינלין. מישהו יודע איפה אפשר להשיג בלי לשבור קופת חסכון?

גרומיט

New member
כמובן - באלבוקרקי פנה שמאלה

הספר לא שורד הרבה זמן בחנויות. אפשר להשיג אותו בעזרת קשרים, או באמצעות שיטוט מתמשך בהרבה חנויות של ספרים משומשים וקורטוב של מזל. לחלופין, אפשר להזמין אותו באנגלית...

ברנן

New member
אני מנסה להשיג אותו כבר הרבה זמן

תנחש לבד לאיזה תוצאות מדהימות הגעתי ...

יגעת ומצאת - תאמין

במשך חצי שנה, ניכנסתי פעם בשבוע שבועיים לחנות ספרים משומשים. במשך חודשיים, נכנסתי ויצאתי כלעומת שבאתי. ויום בהיר אחד (ואולי היה זה יום גשום) אלילת המזל חייכה אלי. עריצה שכנה לבטח על אותו מדף שבמשך חודשיים לא הכיל אלא ספרים שלא מצאתי בהם עניין. מובן שחטפתי אותו מיד. לדבריו של המוכר, הוא הניח את הספר על המדף שעה לפני שניכנסתי. יצאתי מחייך ומבסוט אפילו שגזלתימאה ועשרים שקלים מירושת ילדי. מצד שני אני בטוח שלאחר מותי הם ימכרו את הספר בארבע מאות שקל, אז אולי עשיתי עבורם עיסקה טובה בעצם.

אותואחד

New member
אתה חייב להיות חתיכת פרייר רציני

לשלם סכום כזה על ספר ועוד על ספר לא כ"כ נדיר. על מגילת החרבות לא הייתי משלם סכום כל כך גדול.זה בסה"כ ספר - לא מטיל זהב. ועוד יותר גרוע - אנשים כמוך ממשיכים לעודד את בעלי החנויות להמשיך ולגזול אותנו. היום כדי לקנות ספר צריך להוציא משכנתא בליווי 2 ערבים. מוגזם,לא?

אני פשוט המום.

1. אני פרייר רציני שלם. לא חתיכה ולא חלקי. שלם לגמרי. 2. עריצה היא הלבנה הוא ספר נדיר מאוד. אם אתה חושב שהוא לא נדיר אני מוכן לקנות ממך עוד שניים. 3. מגילת החרבות? אתה משווה בכלל? 4. יש ספרים ששווים את משקלם בזהב. יש ספרים שתוכנם עולה על משקלם בזהב. כשתתבגר - אולי תבין. 5. אנשים כמוני אכן מעודדים את בעלי החנויות לדרוש מחירים גבוהים על ספרים נדירים. אבל אנשים כמוני מסרבים לשלם מחירים גבוהים על ספרים שאינם נדירים או על ספרים שאינם ראויים למחיר מופקע. מחיר הספרים נקבע עפ"י כללי ביקוש והיצע, ואני לא אטיל חרם על חנות בגלל שיש לה ספר נדיר שאני מאוד רוצה, רק בגלל שהמחיר גבוה. 6. אל תגזים. אפשר להסתפק בהוצאת משכנתא בליווי 2 יהודים. 7. מוגזם? לדעתי לא.

שתהיה בענינים - מגילת החרבות

נמכרת במאתים שקל ומעלה. 120 שקל עבור עריצה הוא מחיר גבוה - אבל יש הרבה שמוכנים לשלם אותו. דרך אגב יש לי עותק מיותר של עריצה - מעניין כמה אתם מוכנים לשלם? אולי אסכים לוותר עליו!!!

זה שהיא נמכרת במאתיים שקל

זו השערוריה האמיתית. מאה ועשרים לעריצה נראה לך גבוה. הנה אני קונה את העותק שלך (אם הוא במצב סביר) במאה שקל. הולך ? אני מוכן לדיל יותר טוב. קח מגילת החרבות, תן עריצה היא הלבנה. הולך ?

הולך - שניהם הולך - לדעתי בהחלפה

אתה מפסיד. מגילת החרבות שווה הרבה יותר ממאה שקל ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר. מגילת החרבות הוא ספר המד"ב (בעצם הפנטסיה) היקר ביותר. מאה שקל עבור העריצה, בשבילי הוא מחיר טוב מאד.

מחיר זה (גם) פונקציה של אהבה

ועניין. מגילת החרבות זה לא כוס התה שלי ובשבילי הספר לא שווה את מחירו המופקע. שלח לי מייל ונתאם החלפה?

Rid

New member
רגע, רגע ,רגע!

תפסיקו שניה לזרוק ולהעיף ספרים לכל עבר! יש לך את מגילת החרבות ואתה מוכן אולי למכור????? בכמה? (אררר...מנסה להתעלם מהעובדה שכבר יש לי את זה באנגלית...)

אני לא מוכר ספרים

ואני מחזיק ספרים קצת נדירים שאין לי עניין בהם רק בשביל החלפות בספרים נדירים שיש לי עניין בהם.

אותואחד

New member
אולי קצת התבטאתי בחריפות אבל

עדיין אני חושב ששילמת לפחות פי 2 משוויו של הספר.ואם אתה חוכן לוותר כ"כ בקלות על מגילת החרבות אולי תפרסם רשימה קצרה של ספרים שחסרים לך שתסכים להחליף תמורתם ונראה מה אפשר לעשות.(אני מחפש את זה בשביל חבר טוב מאוד שלי). ועדיין אני זועק מרה על מחירי הספרים המופקעים.(לא יכול להיות שהם יהיו המניות הכי חמות בשוק).

למעלה