ששת / רוברט היינלין - ביקורת

Boojie

New member
מה זאת אומרת???

אין שיטה טובה לשמירה על ספרים מאשר קונג-פו מחוזק...

הא!

אצלי דילמת ההחרמה פשוטה מאוד. אם אני מוצא בספריה ספר שאני ממש רוצה, אני בודק מתי הייתה הפעם האחרונה שמישהו השאיל אותו - אם זה לפני יותר מ 15 שנים, אז אני אחרים ללא כל עכבות מוסריות. בייחוד בגלל שאני גר בעיר שבה יש בערך שלושה אנשים שקוראים מד"ב (ופחות מזה באנגלית). אני לא רוצה לגרום לאנשים לחשוב שאני אדם שפל שגונב ספרים על בסיס קבוע, בינתיים החרמתי רק את cat´s cradle של וונגוט שדווקא תורגם לעברית לאחרונה, אבל אני לא יכול לתאר לעצמי איך יראה שיר ה nice, nice, very nice בעברית. אני גם אשמח למידע על ספריה ללא אמצעי אבטחה שמחזיקה ברשותה עותק של "לראות" של הארלאן אליסון (או טיפוס שירצה למכור אחד). shine

.YUD

New member
את "עריסת חתול"

של וונגוט דווקא תרגמו כבר די מזמן לעברית (קראתי אותו כבר לפני... 10 שנים? פוי אני נהיית זקנה
) ובמשך זמן לא קצר הוא היה בראש רשימת המועדפים שלי. חבל שאני לא יכולה לשחזר מידע לגבי איכות התרגום (כשקראתי אותו לא הייתי מודעת לזוטות מסוג זה). "קרח 9" לקחו מהספר הזה את שמם. לגבי הוויכוח על השאלת ספרים "לזמן בלתי מוגבל" - לא, בשום פנים ואופן לא. מאחר ואין בידי האמצעים לקנות כל ספר שאני רוצה לקרוא, אני מן הסתם חייבת להסתמך על ספריות. ואם הנורמה תהיה שכל ספר נדיר/יקר/יקר ללב צפוי להיעלם מהספריה תוך שבוע-שבועיים - מה יישאר לי לקרוא בשבת
? טוענת בוג´י שנימוק זה יעבוד רק במידה ו*כולם* ינהגו כך, וגם צודקת במידה ידועה, אבל תרשו לי להיות נאיבית מספיק כדי להאמין שצריך להתחיל מאיזו שהיא נקודה (וגם רומא לא נבנתה וגו´)...! י.

אולי אתה לא רוצה, אבל מה לעשות

וכך אתה מצטייר. כל מה שנתת הם תירוצים, לא סיבות. אתה רוצה את הספר ואף אחד לא שאל אותו? בקש מהספרייה לקנותו. אם ימכרו לך, מה טוב. אם לא, זהו רכוש הספרייה והעוול שאתה גורם לאנשים זרים לך לחלוטין, ובמזיד, הינו שפלות ממדרגה ראשונה. אם תרצה רק לקרוא את הספר, ולא מוכנים למכור, יש הרבה פתרונות שגם אם אינם חוקיים הינם מוסריים להפליא - כגון צילום הספר (בפרט עריסת החתול שהוא ספר קצר למדי). ישאיר אצלך עותק לימים גשומים, וגם בספריה לאנשים שקוראים במקום בלי לשאול.

Boojie

New member
עד כמה שאני יודעת,

"ששת" נדיר יותר מ"עריצה היא הלבנה". את "עריצה" פגשתי כמה פעמים בחנויות ספרים מאז שהתחלתי לאסוף ספרים. את ששת - מעולם לא.

אולי...

אבל את "ששת" בעברית הצלחתי להשיג בעוד שאת "עריצה היא הלבנה" לא. יש לי צביטה בלב שאני חושב על כך שהוא היה בידי ונתתי לו להתחמק. ספר מ ד ה י ם.

למעלה