שתהיו בריאים עוד 120 שנה

mri10

New member
שתהיו בריאים עוד 120 שנה

אבל נניח והייתם צריכים לעבור ניתוח משמעותי ובפניכם עומדות שתי אפשרויות: 1.מנתח בכיר ביותר,בעל שם עולמי בתחומו, אך תאב בצע ברמות הזויות.
2. מנתח טוב ברמה סבירה עם יושרה ואנושיות ללא פשרות.

במי הייתם בוחרים??

וכדי שתשארו רגועים אבהיר לכולכם שחלילה לא מדובר בבריאותו של כותב השורות.הלה בריא ורענן, טפו טפו טפו שככה ימשיך.

mri10

New member
והנה טיפ מבית מדרשי

להתייעץ עם מנתח אם צריך לבצע ניתוח זה כמו להתייעץ עם נהג מונית אם לנסוע איתו.

dori78

New member
האפשרות השניה.

את השם העולמי אפשר לרכוש בכל מיני דרכים, חלקן לא קשורות לחולים אלא לפרסומים במגזינים מקצועיים.
אנושיות ויושרה לא רוכשים בשום מקום - או שיש לך או שאין. אני מעדיפה כאלה שיש להם.

בוא נראה

ממממ ברור שאת הבכיר!
&nbsp
למה שאתפשר על מנתח טוב ברמה סבירה. סביר זה בסדר בשביל מורה פרטית לאנגלית לכיתה ד'. סביר זה בסדר לעו"ד שמטפל בביטול קנסות תעבורה, סביר זה בסדר לנהג מונית, סביר זה בסדר למתאמת מידת חזיות בחנות של ויקטוריה סיקרט, סביר זה בסדר לבונה אתרים לחנות נעלי ספורט.
סביר זה לא בסדר כשמדובר על הבריאות שלי.
מצדי שהבכיר לא ישאל אותי איך אני מרגישה אבל יתקן את הבעיה במומחיות ומקצועיות.

dori78

New member
כן.

בד"כ זה קורה כשלמנתח יותר חשוב המעמד שלו מאיכות החיים של המנותח.
למשל: לא נורא שיש לך צלקת גועל לרוחב הבטן, עם קפל פנימי של השכבות והתפרים הפנימיים.
העיקר שהמנתח הוסיף עוד קיסרי של תאומים בגיל 42 לרזומה...

אני לא יודעת מה איתך

אבל זה תחום העיסוק שלי
והקצבים הרשלניים הם לא בדיוק בכירים.
&nbsp
מקרים כמו צניחת מעיים בזמן קיום יחסי מין בגלל ניתוח לכריתת רחם שלא היה נחוץ ולא התנהל כשורה.
&nbsp
כאלה, בקטנה.
&nbsp

dori78

New member
את מתכוונת

שאלה שנתקלת בהם הם לא הבכירים.

זה שיצא לך להתקל רק בקצבים זוטרים, לא אומר שהבכירים הרבה יותר מוצלחים.
הבכירים הם לא תמיד אלה שיש מאחוריהם הרבה ניתוחים, הם יכולים להיות אלה שליקקו הרבה ישבנים ופרסמו הרבה מאמרים.

זה אומר

שפועל יוצא מכך שהם בכירים נובע מכך שמאחוריהם שנות ניסיון רבות ותת התמחויות שונות ומכאן נובעת המקצועיות.
&nbsp
וכן, המקרים שאני נתקלתי בהם ומקרים שבית המשפט נתקל בהם, מקרים שחברות ביטוח שמבטחות ברשלנות רפואית נתקלו בהם, מקרים שחברים נתקלו בהם.
&nbsp
בקיצור *רוב* התביעות לרשלנות רפואית הן לא נגד מומחה בכיר ביותר בתחומו, כפי שהגדיר זאת רנטגן, אלא נגד כאלה שהם לא בדיוק מומחים ומקצועיים.
זה שיש מקרים לצד השני, זה לא אומר שזה הרוב.
וגם ההחלטה שלי ללכת למומחה בכיר ומקצועי (שאני מקווה שלעולם לא תהייה לי החלטה כזו), היא מן הסתם החלטה פרטית ואישית שלי וכל אחד אחר מוזמן ללכת לרופא אנושי וסביר ושיהיה לו לבריאות.

יא בה זה רודף אחרי...

mri10

New member
זה לא רק עניין של רגישות

"תאב בצע" לתכונה הזו יש משמעויות קריטיות.יש לי שני סיפורים מצמררים על מנהל מחלקת כירורגיה באחד מבתי החולים בארץ.פשוט לא להאמין.

אז

אתה אומר שיש כמה קריטריונים.
מומחה ומקצועי אך אוהב את חדר הניתוחים
סביר שלא חייב להיכנס לחדר הניתוח.
&nbsp
עדיין אבחר בבכיר ובמקצועי אך לא לאחר שאבדוק עם 3 רופאים נוספים אחרים.
&nbsp
&nbsp

mri10

New member
ואם תתייעצי עם מנתח

תבהירי לו שאת הניתוח בכל מקרה תעשי אצל מנתח אחר.ככה הוא יחשוב משוחרר.

mri10

New member
נקודה למחשבה על רופאים

המציאות הרווחת היא, כגודל המקצוענות כך גודל השחצנות.זה די מעניין.
תחשבו על רופא שרואה כל יום מחדש את האפסיות והעליבות של בן אנוש במצבי חולי ועוד נותן דרור לתחושות האני ואפסי עוד שלו.

ממליצה לך

לראות תוכנית בשם "איכילוב"
סוג של דוקו על רופאים בכירים במחלקות שונות בבית החולים, אחת מהרופאות במחלקה הפנימית אמרה שאם אתה לא יכול לחוש אמפתיה ולאהוב בני אדם אתה לא תהייה רופא טוב

dori78

New member
ועדיין,

העובדה היא שיש לא מעט רופאים מאוד בכירים ובעלי שם בתחומם, שהם מגעילים שלא חשים שום אמפתיה לבני אדם.

dori78

New member
אז אני אסביר

כי זה באמת לא היה כל כך מובן:

שם עולמי או ניסיון של הרבה שנים לא מבטיח רופא טוב.
יכול להיות רופא שזכה לשם עולמי בגלל פרסום מאמרים בספרות המקצועית, שנוחות החולה ואיכות חייו מעניינת אותו כקליפת השום.
"רודף בצע", מההודעה הפותחת של הרנטגן, מרמז על רופא שלא בהכרח חשובה לו טובת החולה.

אמפתיה מבטיחה אכפתיות ורצון לעזור.
זה אומר, שגם רופא שיש לו ותק של 10 שנים ולא 25 יכול להיות רופא מעולה בשבילי.
כי הוא יבדוק בשבילי אופציות, כי הוא יתעניין בפחדים שלי ובתחושות שלי.
ידעת שהחלמה מניתוח (מכל דבר בעצם) מושפעת גם מהמצב הנפשי? (ברור שאת יודעת).
רופא מגעיל שלא מתעניין בי כאדם - לא יעזור לי לעבור את הניתוח באופן מוצלח.

להשקפתי. את יכולה לא להסכים. אני אוהב אותך באותה מידה.

mri10

New member
לא כל אחד או אחת

יכולים לעשות שמוש בשם 'רנטגן'

לביזי יש זכויות יוצרים.

למעלה