שתיית מים ורמת הסוכר בדם

tulkin

New member
שתיית מים ורמת הסוכר בדם

זה נשמע לי מוזר, אבל האם יש קשר בין השניים?
אחד הדברים ששמתי לב זה שרמת הסוכר שלי נוטה להיות גבוהה יותר כשאני לא שותה מספיק או קצת מיובש. היש אמת בדבר או שזה רק נדמה לי? החשוד שלי הוא תהליך יצירת הסוכר (גליקונאוגנסיס) שאולי נכנס לפעולה מהר יותר או מייצר יותר גלוקוז כשאין בגוף הרבה מים. אבל אין לי מושג אם זה נכון או לא.
מישהו מבין בזה ויודע להגיע?

IrisPeleg

New member
ניסוי

שים פטל בכוס מים וטעם אותו.

תן למים להתאדות וטעם את הפטל.
הוא יהיה יותר מתוק כי הריכוז שלו יותר גבוה.

זה בדיוק מה שקורה כשלא שותים מספיק.

אין זה אומר שצריך להציף את הגוף במים כדי להוריד את רמת הגלוקוז.
צריך להמנע ממחסור בנוזלים

tulkin שאל על רמת סוכר בדם, ולא רמת סוכר במים

מה הקשר בין המשל לנמשל??!

בטוח שחוסר גדול של מים בגוף גורם להמון בעיות, הגוף נמצא בהתגוננות, ואז רק המערכות
החיוניות פועלות כמו שצריך. אבל בין זה ל"דילול" הסוכר בדם ע"י שתיית מים המרחק גדול.

פטל בכוס מים - סוכר בדם?!

ולריו

New member
מעבר לכך, כמות המים בגוף היא כשני שליש ממשקלו

(ובגוף שלי זה הרבה מים) - אז מה כבר עושה ליטר יותר או ליטר פחות?

אז נמצא הפתרון לבעיות הסוכר בדם - "שתו מים"

אייבי נתן ב-1973 כבר ידע את החוכמה הזאת.
"שתו מים, שתו רק מים" (Drink cool, refreshing water, there's nothing better for you we say. Drink water today).

אבו זקן

New member
לא מזמן הנושא עלה כאן

ותומרונתם הביאה דברים בשם אומרם (בעלה, כמדומני, והתקבל אצלי הרושם שהוא רופא) לפיהם הגוף מתקן את האי-איזון הזה במהרה, כמו שהוא עושה לגבי עודף/חוסר באלקטרוליטים.

תומרונתם

New member
מנהל
תודה שזכרת
הנה הקישור...

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=408&messageid=171044778

תומרונתם

New member
מנהל
רמת סוכר והתייבשות

הלכתי ושאלתי את מי שיודע...
ולהלן תשובתו:
הקשר האפשרי כפי שאולי רמזת הוא בין התייבשות לרמת סוכר. ההורמונים המסייעים לשמירת ריכוזי המלח והמים בגוף משפיעים בחלקם גם על רמת הסוכר, כחלק מהצורך להעלות את לחץ הדם והתאוששות ממצבי עקה-דחק - באמצעות הפרשת אפינפרין/אדרנלין. בתגובה מסוג זה ישנו שחרור של סוכר/גליקוגן מהכבד בעיקר ולא מדובר בגלוקונאוגנזה. ישנם מצבי דחק בהם מעורב קורטיזול, ואז שחרור הגליקוגן/סוכר מגובה בגלוקונאגנזה. קורטיזול משפיע על הפרשת מים ולכן הוא לא גורם פעיל בהתייבשות.

IrisPeleg

New member
במילים פשוטות

רמת הסוכר עולה בגלל תנגודת אנסולין?

תומרונתם

New member
מנהל
במילים פשוטות

התייבשות היא לא בריאה לגוף, ובנוסף לדברים האחרים שהיא עושה, היא גורמת לעלייה ברמת הסוכר.

אני משתדלת שלא להשתמש במונח "תנגודת אינסולין", ובנוסף זה לא המצב במקרה הזה.

IrisPeleg

New member
אבל

קורטיזול יוצר תנגודת אינסולין או כמו שאת כתבת הורמון דחק. לא?

תומרונתם

New member
מנהל
אכן

הקורטיזול גורם לשחרור הסוכר מהכבד וייצור עצמי של סוכר בתאים. אם את רוצה לקרוא לזה תנגודת אינסולין את רשאית, אני לא קוראת לזה כך

כבר אתמול כתבתי..

בטוח שחוסר גדול של מים בגוף גורם להמון בעיות, הגוף נמצא בהתגוננות, ואז רק המערכות
החיוניות פועלות כמו שצריך. אבל בין זה ל"דילול" הסוכר בדם ע"י שתיית מים המרחק גדול.

פטל בכוס מים - סוכר בדם?!

tulkin

New member
תודה על ההסבר

(ותודה לכל מי שהגיב, ותודה להנרי שהדגיש שהקשר בין מים וסוכר בדם לא יכול להיות פשטני כל כך)

אבו זקן

New member
נתונים אמפיריים

בזכותה של ברווזה עליזה אחת יכולתי לערוך ניסוי קטן על עצמי (נא לא להלשין עלי לועדת הלסינקי). שתיתי ליטר מים, והרי התוצאות:

לפני תחילת הניסוי - 99
לאחר 15 דקות - 98
לאחר 30 דקות - 93
לאחר 60 דקות - 98

במהלך השעה לא אכלתי, לא שתיתי ולא עשיתי שום דבר אחד שאמור להשפיע על מאזן הנוזלים בגוף או על רמות הסוכר. האם המינימום שהושג חצי שעה אחרי השתיה (6% ירידה ברמת הסוכר) הוא בעל משמעת סטטיסטית? אין לי יותר מדי חשק לחזור על הניסוי, אבל אם מישהו מהקוראים - אולי אחד מאלה שיש להם מד סוכר רציף כך שאינם צריכים להידקר - רוצה לחזור על התהליך, אולי נלמד משהו.

tulkin

New member
אני עושה ניסויים כאלה מדי פעם

הבדלים כאלה קטנים נמצאים בטווח טעות המדידה של המכשיר למדידה אחת. כדי לבטל את האפקט של טעות המדידה הזו צריך לחזור על הניסוי כמה וכמה פעמים :)

tulkin

New member
אגב, כ"מדען נתונים" במקצועי

אני משתוקק לאיזה מכשיר רציף כזה שנותן המון מדידות סוכר לאורך היום, כדי למצוא בגרף הזה תבניות כלשהן. המדידות שאני אורך כמה פעמים ביום לא מספקות את סקרנותי. היום למשל מדדתי פתאום 135. אופס, כל כך גבוה? מתי זה עלה? למה? אמנם היתה ארוחה בטווח של השעתיים שקדמו לה, אבל לא משהו שהייתי מצפה שיקפיץ את הסוכר לאזור הזה. ואז אני מצטער שלא מדדתי ב4 השעות האחרונות כדי לדעת מה קרה.

אבו זקן

New member
אתה מזריק אינסולין?

אם לא, אתה יכול לנסות ב: http://personalnutrition.org/Home - זה מחקר גדול של מכון ויצמן ואיכילוב, והם נותנים לך מד סוכר רציף למשך שבוע ומספקים בתמורה המון מידע, כולל גרפים של רמות הסוכר כל 5 דקות באותו שבוע.

(אני חטפתי שוק כשראיתי איך אני מגיב על 50 גרם גלוקוז...)

למעלה